חיסון חדש הצליח לחסום הדבקה ב-HIV בקופים

מתקרבים לחיסון למגיפת ה-HIV? חיסון חדש ופשוט יחסית, הצליח לחסום לחלוטין הדבקה במקבילה של הנגיף בקופי מקוק ועשוי לסלול דרך לניסויים ראשוניים של החיסון בבני אדם

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 19/10/2014

חיסון חדש ופשוט יחסית, שניתן לתת דרך הפה, הצליח לחסום לחלוטין הדבקה ב-SIV, וירוס הנחשב כמקבילה של HIV בקופי מקוק, וייצרה דיכוי מהיר של הדבקה ויראלית בקופים אשר הודבקו לפני כן ב- SIV. התגלית סוללת דרך לניסויים ראשוניים של החיסון בבני אדם


החיסון, אשר הצליח לחסום הדבקה בנגיף, תואר על ידי מייצריו כ"מפתיע ביותר, ונראה כי הוא פועל על ידי הפעלת ייצור של קבוצת תאי CD8 והפסקת תאי CD4 מלזהות את הנגיף כגוף זר, ובכך מונע את התגובה החיסונית לנגיף SIV. השפעה מדכאת זו עובדת באופן ההפוך לאופן הפעולה של החיסון המסורתי.


החיסון מכיל SIV לא פעיל יחד עם מנות של בקטריות מוכרות. תוצאות המחקר מרמזות על כך שיש מקום למעבר לשלב של מחקרים בבני אדם, על מנת לבדוק אם התוצאות המוצלחות מתקבלות גם באנשים, בתקווה שאחריהם ניתן יהיה להשתמש בחיסון בפועל.


ואכן, כעת מתוכננים ניסויי בטיחות ראשוניים באנשים. באחד מהם, מתנדבים בריאים בסיכון נמוך ל- HIV יקבלו את החיסון כדי לראות אם הוא מפעיל את אותן תגובות חיסוניות ומדכאות את הנגיף. בניסוי אחר, נבדקים החיים עם הנגיף יקבלו את החיסון ולאחר מכן ייבדקו כעבור שישה חודשים על מנת לראות את תגובות החיסון על המערכת החיסונית שלהם.


החיסון הוא תוצר של שיתוף פעולה בין חוקרים צרפתיים מהמכון הצרפתי לחקר הסרטן וחיסוני HIV באוניברסיטת פריז ובין חוקרים מהמכון הרפואי הסיני באוניברסיטה הרפואית בגואנצו, סין.


החוקרים מציינים, כי הגישה שלהם התבססה על השערה ארוכת ימים, לפיה חיסונים מסורתיים המתבססים על עירור תגובה חיסונית למיקרוב בחשיפה אליו לא יכולים לעבוד במקרה של HIV, מאחר שנגיף זה עושה שימוש באותם התאים עצמם, שמעוררים את התגובה החיסונית (במיוחד תאי T מסוג CD4). לכן, הסיקו החוקרים כי חיסון נגד הנגיף צריך לגרום לגוף לזהות את נגיף ה-HIV ללא ייצור תגובת זו של מערכת החיסון לנגיף. 


בעבר, החוקרים חוו הצלחה חלקית בשימוש בתרופות המדכאות את מערכת החיסון כדי לייצר עלייה קצרה בספירה של תאי CD4, ובחיבור HIV לתאים לא פעילים המסוגלים 'להציג' את הנגיף לתאי מערכת החיסון מבלי להפעיל אותם. חיסון זה היווה הבטחה לדיכוי הדבקה ויראלית של אנשים החיים עם נגיף HIV, אך נטען כי היה הכרוך בעלויות גבוהות מדי בכדי לשמש את הציבור הרחב.


לכן, צוות החוקרים החליט לבדוק אם שילוב של נגיף SIV לא פעיל עם בקטריות ספציפיות המזוהות כ"ידידותיות" על ידי המערכת החיסונית – יעבדו כחיסון יעיל, כאשר מתן החיסון אוראלית נמצא כבטוח לחלוטין. עד כה, 15 מתוך 29 הקופים שנבדקו נמצאו כמוגנים לחלוטין מפני הידבקות ב-SIV. נראה כי ההשפעה נותרת לאורך זמן. השלב הבא – ניסויים בבני אדם.


פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

פרופ' ננסי אגמון-לוין

פרופ' ננסי אגמון-לוין
פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאלרגיה ואימנולוגיה ומשמשת כמנהלת היחידה לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה וכן סגנית מנהל המרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומרתחומי עיסוק עיקריים עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • המשך
  • לונה
  • 16/05/2019 22:40
  • אין לופוס נמצאת במעקב מאובחנת רק אפלה.האים הירידה במשלים סימן להתחלת לופוס כיליתי?או לופוס בכלל.האים המדלים יכול לעלות? האים כדאי לקחת פלקוניל כרגע בטרם הירידה אין המלצה לפלקוניל

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • לונה שלום, משלים יכול לרדת ב"אפלה" - וזה לא בהכרח סימן ללופוס. בשביל להעריך אם יש בעיה כלייתית - בין אם בשל ה "אפלה" ובין אם בשל לופוס נלווה צריך בדיקות נוספות - למשל מה יש בבדיקת השתן, רק בדיקת המשלים אינה מספיקה כדי לקבוע זאת, ובכל מקרה השינוי שציינת מאוד מינמאלי ויתכן שאין כל סיבה לדאגה - אך צריך להשלים את הבירור. אחרון אחרון חביב - אני בהחלט מטפלת בפלקוויניל גם בחולי "אפלה" אך ההחלטה על טיפול לא נקבעת על פי בדיקת דם אחת - אלא על פי כל המדדים כולם . לכן - 1. מאוד יתכן שאין סיבה לדאגה - וצריך רק לחזור על הבדיקה. 2. צריך להשלים את כל הבדיקות ל"אפלה" ולהחליט בהתאם בברכה,

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • ירידה במשלים
  • לונה
  • 16/05/2019 21:30
  • שלום. חולת apla נוטלת קומדין.בדיקות אחרונות תקינות אין נוגדני לופוס אך c3ירד מ95ל80 מעט נמוך מטווח הנורמה(83).c4מעט מעל הנורמה15.5. האים זה חלק מapla,האים זה מסמל סיכון ללופוס נפריטיס תודה רבה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • לונה שלום, לא פרטת האם יש לך לופוס ? או רק APS ? הירידה שציינת ברמת המשלים היא מאוד מתונה - וצריכה לרוב רק מעקב - (בדיקות דם משלימות ובדיקות שתן, וכמובן בדיקה שלך ) מעקב אחר רמות המשלים מאפשר לקבוע מגמה, ותנודות קלות יתכנו. רמות משלים שכאלו מדווחות לעיתים גם בחולים שיש להם "רק" APS אם אובחנת כלוקה בלופוס - צריך מעקב בהתאם. בברכה,

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • התייעצות לגבי ראומטולוג
  • סתיו
  • 12/05/2019 09:16
  • שלום, אני חולת לופוס כבר עשור וחצי שנה האחרונה הייתי ברגרסייה מהמחלה והפסקתי ליטול פלקווניל. בחודשיים האחרונים חלה החמרה בלופוס על כן, הפנו אותי לראומטולוג. האם יש לכם המלצות על ראומטולוגין המתמחים בלופוס באזור המרכז? כפר סבא רעננה הודש פת ת''א. אני אודה מאד על כל עזרתכם בנושא

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • שלום סתיו, לצערי הרב לזאב לא נותנים הנחות .... במילים אחרות הטיפול בזאבת הוא לרוב ללא הפסקות - אף שאני מבינה את רצונם של חלק מחולי להפסיק/להפחית טיפול. אני בטוחה שכל אחד מאיתנו רופאי הלופוס במרכז הארץ יוכל לעזור לך לטפל ולייצב את המצב מחדש. בברכה,

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין
רופאה מומחית לאלרגיה ואימונולוגיה קרא עוד
מחלות קשורות
בדיקות קשורות
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ