דלג לתוכן

מחקר בבריטניה: כל אדם שני יחלה בסרטן

אחד מתוך שני אנשים יחלו בסרטן בשלב כלשהו בחייהם, כך עולה מנתונים המפרסמת האגודה הבריטית לחקר הסרטן בעקבות מחקר מקיף, שנערך בשיתוף אוניברסיטת "קווין מרי" בלונדון. הסיבות: עלייה בתוחלת החיים, ירידה במקרי המוות כתוצאה ממחלות לב וזיהומים ושינוי לרעה באורח החיים

מאת: אמילי האודי, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/02/2015
2 דקות קריאה

אחד מתוך שני אנשים יחלו בסרטן בשלב כלשהו בחייהם, כך עולה מנתונים המפרסמת האגודה הבריטית לחקר הסרטן בעקבות מחקר מקיף, שנערך בשיתוף אוניברסיטת "קווין מרי" בלונדון. הסיבות: עלייה בתוחלת החיים, ירידה במקרי המוות כתוצאה ממחלות לב וזיהומים ושינוי לרעה באורח החיים


מחקר חדש של האגודה לחקר הסרטן בבריטניה קובע כי אחד מתוך שני אנשים יפתחו סרטן במהלך חייהם. על פי המחקר כ-54% מהגברים ו-48% מהנשים יאובחנו במחלה. הערכה חדשה זו מחליפה את קודמתה שחזתה שאחד מתוך שלושה אנשים יאובחנו בשלב כלשהו בחייהם כחולים בסרטן. 


הסיבה העיקרית לכך היא העלייה בתוחלת החיים שמתרחשת בעקבות התקדמות הרפואה והירידה באחוז מקרי המוות כתוצאה ממחלות לב וזיהומים. יותר ויותר אנשים מגיעים לגיל שיבה – הגיל בו סרטן הינו שכיח יותר.

מוביל המחקר, פיטר ססיאני מאוניברסיטת "קווין מרי" בלונדון, אומר כי נכון לעכשיו סרטן הוא המחלה העיקרית של גיל הזקנה. לדבריו, יותר מ-60% ממקרי הסרטן מאובחנים בקרב אנשים בגיל 65 ומעלה.  נתונים חדשים בעלי משמעות רבה גם מחוץ לממלכה המאוחדת, מאחר שאלה מצביעים על מגמה בתחלואת ההסרטן בכל מדינות העולם המערבי. 

האגודה הבריטית לחקר הסרטן אומרת כי ההערכה החדשה "נגזרת משיטות מחקר מדויקות יותר לחישוב הסיכויים לחלות בסרטן". ההערכה הקודמת היתה מבוססת על ילודה קבועה באוכלוסייה ואילו האומדן החדש מתייחס לשינויים עתידיים באוכלוסייה.

אמנם השינוי העיקרי הוא עלייה בתוחלת החיים, אך שינויים באורח החיים כמו שתיית אלכוהול, עישון ותזונה משפיעים גם הם על הסיכוי לחלות בסרטן. על פי החישוב החדש, אנשים שנולדו אחרי שנת 1960 הינם בעלי סיכויים גבוהים יותר לחלות בסרטן מאשר אלה שנולדו לפני, משום שאלה בעלי סיכויים טובים יותר לחיות שנים רבות יותר.

הדמייה של תאים סרטניים. 50% יחלו בסרטן בבריטניה

הדמייה של תאים סרטניים. 50% יחלו בסרטן בבריטניה 

ההערכה החדשה מדגישה את הצורך של מערכת הבריאות הלאומית להתכונן לביקוש הגדול שעומד להתרחש בשירותיה בשל הכמות ההולכת וגדלה של אוכלוסייה מזדקנת.

לדברי נשיא האגודה למחקר הסרטן הבריטית, ד"ר הרפל קומאר "אם מערכת הבריאות הלאומית הבריטית לא תשקיע כרגע בעתידה, היא תאלץ להתמודד עם משבר בעתיד שתוצאותיו תהיינה חזרה לאחור בכל מה שקשור למלחמה בסרטן".

לפעולות מניעה יש תפקיד חשוב גם כן, אומר מוביל המחקר, פיטר ססיאני: "יש הרבה שניתן לעשות כמו להפסיק לעשן, לעשות פעילות גופנית, להפחית בשתיית אלכוהול ולשמור על משקל בריא".

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' אילן רון
פרופ' אילן רון אונקולוגיה
מומחה לאונקולוגיה קלינית וקרינה
פרופ' דן אדרקה
פרופ' דן אדרקה אונקולוגיה
הקים את היחידה לגידולי דרכי העיכול בבית חולים שיבא בשנת 2003, יועץ ביחידה לרגולציה של התא במכון ויצמן וחבר בקבוצה האירופאית לקביעת ההנחיות בינלאומיות
 שירות אינפומד מחקר אישי
שירות אינפומד מחקר אישי גסטרואנטרולוגיה
שירות ייעודי המאפשר קבלת מידע רפואי בהתאמה אישית, באמצעות התמקדות במחקרים, נתונים סטטיסטיים ומקרים דומים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סרטן המעי הגס

בניהולו של ד"ר רונן ברנר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו