דלג לתוכן

המדריך: כך תכינו את עצמכם נכון ליום הגיוס

הפחיתו מתח, אכלו מזונות שמחזקים את מערכת החיסון ואל תשכחו לקחת אתכם תיק עזרה ראשונה קטן: 7 טיפים שיעזרו לכם להגיע מוכנים ליום הגיוס לצה"ל

מאת: טובה צירלין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/07/2015
2 דקות קריאה

יום הגיוס הוא יום מרגש: התחלה לא ידועה, הכרות עם אנשים חדשים ובאופן כללי יום גדוש וארוך שבו צריך להתמודד גם עם את שרשרת החיול. איך תכינו את עצמכם בצורה הטובה ביותר ליום המיוחד והמאתגר הזה? הכנו עבורכם מספר עצות שיעזרו:

1. חזקו את המורל והפחיתו מתח 

יום הגיוס יכול להיות מתיש, ולכן כדאי להגיע אליו כמה שיותר רגועים וסבלנים וכמה שפחות מתוחים. מומלץ לבלות את היום שלפני עם המשפחה ואנשים אהובים. הקרבה והחום מעלים את המורל ומחזקים את המערכת החיסונית. 

קראו עוד: שבוע אחרי שבוע: תוכנית אימונים - עד לגיוס

מעבר לכך, ישנם מזונות שידועים כמרגיעים ומקלים על תחושת מתח, ולכן מומלץ לאכול מהם בערב שלפני הגיוס: אוכמניות, ירקות עליים ירוקים (כמו תרד או רוקט), מוצרים מקמח שיבולת שועל, יוגורט, סלמון, פיסטוק, קשיו, גרעיני דלעת ואבוקדו.

2. חזקו את מערכת החיסון 

תהליך הגיוס כולל גם קבלת חיסונים. לרוב תקבלו זריקות טטנוס, צהבת ודלקת קרום המוח, ולעתים גם חיסון נגד שפעת. ניתן לבצע את החיסונים גם לפני הגיוס. במקרה זה, יש לזכור להביא את פנקס החיסונים לבקו"ם. 

כדי לחזק את מערכת החיסון, מומלץ לאכול באותו יום מזון קל לעיכול, בעיקר מזון חם ומבושל, כמו מרקי ירקות, ולהפחית בסוכר. כמו כן, ניתן ליטול תוסף תזונה לחיזוק המערכת החיסונית בימים הסמוכים לקבלת החיסון. 

יום הגיוס. חזקו את מערכת החיסון לקראת החיסונים

רוב החיסונים הם ללא תופעות לוואי, אך חשוב באם ידועה לכם רגישות לאחד ממרכיבי החיסון, שתיידעו את הצוות הרפואי. בכל אופן, אם מתפתחת אלרגיה חריפה המתבטאת בנפיחות סביב איזור ההזרקה, או אם מופיעים התסמינים הבאים (אחד או יותר): פריחה, קשיים בנשימה, צפצופים בנשימה, סחרחורת, תחושה של נפיחות בגרון - עליכם ליידע מיד את הצוות הרפואי. אם מתפתח לאחר החיסון חום גבוה או אם חלים שינויים קיצוניים בהתנהגות - יש לפנות במהירות לקבלת עזרה רפואית.

3. הישמרו מפני נזקי השמש 

אם יום הגיוס שלכם חל בימי הקיץ החמים, יש לקחת בחשבון שחלק מהזמן תצטרכו לשהות בשמש. לכן חשוב לחבוש כובע, להרכיב משקפי שמש, ללבוש בגדים ארוכים, לשים קרם הגנה כמחצית השעה לפני שיוצאים מהבית, וגם כל שעתיים בזמן השהייה בשמש וכמובן לשתות מים בכמות מספקת כדי למנוע התייבשות.

4. אכלו מזון קל 

יום הגיוס כולל פעילות רבה. מומלץ לאכול מזון קל, שאינו מכביד על מערכת העיכול.

קראו עוד: מהתייבשות ועד מכת חום: כך תמנעו פגיעות שרב

5. שמרו על ההיגיינה והניקיון האישי 

בסוף היום סביר להניח שיסיעו אתכם לבסיס הטירונים. מומלץ ביותר להתקלח, גם אם התור קצת ארוך. אל תשכחו להביא סבון, שמפו, מגבת, משחת שיניים ומברשת שיניים. חשוב להביא גם נייר טואלט מהבית, בעיקר אם אתם סובלים מאלרגיות או מצוננים (וגם למקרה שבו נגמר נייר הטואלט בשירותים).

6. קחו עמכם תיק קטן לעזרה ראשונה 

למקרה הצורך, כדאי שיהיו ברשותכם פלסטרים, משככי כאבים, וקרם נגד שפשפת.

7. הקפידו לישון במידה מספקת 

לפני שעוצמים את העיניים בלילה, יש כאלה שיחשבו על החוויות שעברו במהלך היום ואולי גם על מה שצפוי בימים הקרובים – ובכך יפסידו שעות שינה, מצרך יקר בשירות הצבאי בכלל ובטירונות בפרט. לכן מומלץ להיכנס למיטה ולהירדם כמה שיותר מהר. ישנן שיטות שונות שיסייעו לכם בכך.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר שירית כזום בייזר
ד"ר שירית כזום בייזר קרדיולוגיה
מנהלת המרפאה לקרדיולוגית ספורט, המערך לקרדיולוגיה, בית החולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
ד"ר ניצן דרור
ד"ר ניצן דרור אנדוקרינולוגיה ילדים
רופא בכיר במחלקת ילדים וביחידה לאנדוקרינולוגית ילדים בבית החולים מאיר בכפר סבא ובמכון סוכרת בשניידר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חרדה

בניהולו של ד"ר יששכר הרמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו