דלג לתוכן

כשמפסיקים להתאמן עולים במשקל? 9 מיתוסים על משקולות - והאמת

הם באמת עוזרים לחטב את הגוף? והאם הם עלולים לגרום ל"קילה"? 9 מיתוסים על אימוני משקולות - והאמת

מאת: ד"ר אסנת רזיאל
תאריך פרסום: 16/09/2015
3 דקות קריאה

1. אימוני משקולות לא מתאימים לנשים

זה פשוט לא נכון. נכון שמרבית הנשים לא רוצות מראה שרירי של מתאגרף או שחקן סרטי אקשן, אבל אימון משקולות הוא לא בהכרח מה שיגרום למראה כזה. מבחינה הורמונלית, יש הבדל מהותי בין נשים וגברים. אמנם ההורמונים הם האחראים להיווצרות מסת השריר בגופנו, אבל אצל גברים עצימותם גבוהה יותר ולכן הם מקבלים מראה שרירי יותר מאשר נשים. בינינו, סביר להניח שהנשים השריריות שאנחנו רואים בתחרויות שונות נוטלות תוספים הורמונליים כלשהם. במילים אחרות, אל תהססי לבחור אימוני משקולות כדי לחטב את הגוף, זה לא יגרום לך להיראות כמו ואן דאם.

קראו עוד: אל תהיו פראיירים: כך תבצעו אימון בחדר הכושר - בלי להוציא שקל

2. רואים תוצאות של אימוני משקולות רק אם מתאמנים כל יום  

ממש לא נכון. לא כדאי בכלל לערוך אימוני משקולות בכל יום. מומלץ להקפיד על מנוחה של 24 עד 48 שעות בין אימון לאימון כדי שמסת השריר תגדל. ההמלצה היא לבצע אימוני משקולות לא יותר משלוש פעמים בשבוע.

3. הרבה אנשים נפצעים באימוני משקולות

לא מדויק. יש לא מעט מתאמנים החוששים שהמשקולת תיפול עליהם כשהם מתאמנים והם יפצעו. תיאורטית זה אכן עלול לקרות, אבל לחשש הזה אין הוכחות סטטיסטיות. הנתונים מגלים כי אחוז הפציעות באימוני משקולות, המתקיימים לרוב בסביבה סגורה ובטיחותית, דווקא נמוך בהשוואה לאימונים בענפי ספורט אחרים, כמו: רכיבה על אופניים, ריצה, משחקי כדור ועוד. 

משקולות. מומלץ להקפיד על מנוחה של 24 עד 48 שעות בין אימון לאימון 

4. אימוני משקולות גורמים ל"קילה"

לא נכון. אימוני משקולות לא מגדילים את הסיכוי שלכם לבקע או שבר (המכונה גם "קילה"). הסיבה להתפתחות בקע קשורה להיחלשות דופן הבטן ולא לאימונים. אפילו להיפך. אימוני כוח, השמים דגש על שרירי הבטן, עשויים לתרום לגופכם ולחיזוק שרירי הבטן. 

5. ארד במשקל בזכות אימוני המשקולות

לא נכון. מתאמנים רבים סבורים כי אם יתאמנו בחדר הכושר, על שלל מתקניו ואתגריו, הם ירדו במשקל, וזה פשוט לא נכון. הירידה במשקל מתבצעת באמצעות ירידה במסת ה-BMI ובאחוזי השומן של הגוף. חשוב להתאמן, אבל כדי לרדת במשקל צריך דיאטה מאוזנת והקפדה על כללי תזונה נבונה. כשמדובר בהשמנת יתר קיצונית לפעמים יש צורך בהתערבות בריאטרית, אך בכל מקרה אימוני המשקולות הם לא הפתרון. הפעילות הספורטיבית המועדפת לשריפת קלוריות ולירידה במשקל צריכה להיות אירובית. 

קראו עוד: הדרך לישבן חטוב: 5 תרגילים ב-5 דקות

6. אימוני משקולות מקצרים שרירים

לא נכון. כאשר אימוני המשקולות מבוצעים כמו שצריך הם מגבירים את גמישות השרירים ולבטח לא גורמים להתקצרותם ולאובדן הגמישות שלהם. אימון משקולות מאמץ את השרירים לבצע פעילויות, שאינן חלק מהשגרה שלנו, המפתחות את השרירים ומעניקות להם טווח תנועה רחב יותר מזה של אדם שלא מתאמן. גמישות השרירים נוצרת גם לאחר ביצוע תרגילי כוח שבהם בולמים את הגוף מול משקלים מתנגדים, כמו באימוני משקולות. הבלימה, המפעילה את השרירים בתנועה הנגדית לדחיפה, מאמנת את השרירים והופכת אותם לגמישים ולאלסטיים יותר. 

7. אימונים יעזרו לי לחטב האזורים שאני רוצה בגוף 

לא נכון. לגוף יש עודפים בכמה אזורים והוא זה שבוחר את הסדר שבו הוא ישיל אותם. גם אם אתם רוצים להיפטר מהמשקל העודף שבאזור הישבן, הגוף שלכם עשוי להחליט בעצמו להיפרד מהשומן שבבטן דווקא. שום אימון לא ישנה את הסדר הזה. ככה הגוף שלנו עובד. 

8. חצי שנה של אימונים ויהיה לי גוף מושלם

נכון ולא נכון. בואו נהיה ראליים. אימוני הכושר חיוניים לחיטוב הגוף, אבל יש לכך עוד כמה גורמים נוספים: התוצאות של האימונים לא ישביעו את רצונכם אם לא תקפידו גם על תזונה נכונה ומאוזנת; כל אימון שבחרתם צריך להתאים לגוף שלכם ולשגרת היום שלכם כדי שתוכלו להיות עקביים ורציניים ולהתמיד בו; אין מה לעשות, גם לגנטיקה האישית שלכם יש השפעה על הצלחת האימונים, אינטנסיביים ככל שיהיו.

9. כשמפסיקים להתאמן - הכל הופך לשומן

לא נכון. אין שום קשר בין הפסקת אימונים לבין עלייה במשקל. עלייה במשקל לאחר הפסקת אימונים תיתכן רק כאשר מפסיקים בבת אחת להתאמן ובמקביל עדיין ממשיכים לאכול את אותן כמויות מזון כמו שאכלתם בתקופה שבה התאמנתם. אם, מסיבה כלשהי, הפסקתם את שגרת האימונים שלכם - עליכם לאכול פחות. כשאתם לא מתאמנים אתם לא זקוקים לכמות קלוריות גדולה כל כך.


ד"ר אסנת רזיאל, מנהלת רפואית מלב"י - המרכז לטיפול בהשמנת יתר

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ מקסימה ורגישה וסבלנית וזה מאוד עוזר לחווית הטיפול"
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום קיצור קיבה - כרורגיה בריאטרית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו