דלג לתוכן

זהירות, שפעת: 10 דרכים שיעזרו לכם בחיזוק המערכת החיסונית

אכלו יוגורט לארוחת הבוקר, הקפידו לישון לפחות שבע שעות בלילה והתחילו ליטול אבץ: רגע לפני שעונת השפעת כאן - 10 דרכים שיעזרו לכם בחיזוק המערכת החיסונית

מאת: טובה צירלין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/11/2015
3 דקות קריאה

על פי "המרכז לשליטה ומניעה של מחלות" בארצות הברית (CDC), כל אדם בוגר צפוי לעבור לפחות פעמיים-שלוש מקרים של שפעת מדי חורף, הנגרמים בשל נגיף השפעת, המשתנה מדי שנה. המחלה גורמת לחום גבוה, כאבי שרירים, כאבי ראש, שיעול, נזלת, חולשה והרגשה כללית רעה. היא עלולה להיות מלוּוה גם בכאב גרון, בדלקת בלחמיות העיניים ובהגדלת קשרי הלימפה בצוואר.

קראו עוד: רגע לפני החורף: מה חובה שיהיה בארון התרופות שלכם

בין אם החלטתם לקבל חיסון נגד שפעת כדי לנסות ולמנוע את המחלה ובין אם לאו, ישנם כמה דברים פשוטים שניתן לעשות כדי לחזק את המערכת החיסונים לקראת העונה הקרה: 

1. אכלו יוגורט לארוחת הבוקר

יוגורט הכולל פרוביוטיקה מקל על העיכול. מחקר מצא כי אנשים הצורכים פרוביוטיקה באמצעות תוספים או מזון מותסס (כגון יוגורט, קפיר או ירקות כבושים), הם בעלי סיכוי מופחת ב-12% לפתח זיהומים במערכת הנשימה העליונה.

2. הקפידו לפתוח חלון

במהלך החורף יש לנו נטייה לשבת, בין אם בעבודה ובין אם בבית, עם חלונות סגורים, כדי למנוע מהקור לחדור פנימה. אך חוסר התחלופה של האוויר רק מעלה את הסיכון שלנו לחלות בשפעת, כיוון שיש סיכוי רב יותר להידבקות בנגיף. הבעיה קשה עוד יותר במשרדים, בהם יש מערכת מיזוג ששולחת את החיידקים לכל עבר. לכן מומלץ, גם כשסוער וגשום בחוץ, להקפיד ולהשאיר חלון פתוח, על מנת ליצור תחלופה של אוויר ולהעיף את חלקיקי הנגיפים החוצה.

3. איכלו פטריות

מחקר שפורסם לאחרונה ב-Journal of the American College of Nutrition הציג הוכחה לכך שפטריות מסוימות מחזקות את המערכת החיסונית. על פי המחקר, אנשים שאכלו פטריית שיטאקי מדי יום במשך חודש היו בעלי מספר גבוה יותר של תאי T ופיתחו פחות דלקות.

פטריות שיטאקי. מחקר מצא שהן מגינות על הגוף מפני דלקות

4. הקפידו לישון טוב ובאופן סדיר

אפשרו לעצמכם ליהנות משינה כמה שיותר ארוכה בימי החורף, ושנו לפחות שבע עד שמונה שעות מדי לילה. מחקר שפורסם ב-Archives of Internal ,Medicine מצא שמי שישן פחות משבע שעות מדי לילה היה בעל סיכון גבוה פי שלושה לחלות בשפעת מאלה שישנו לפחות שמונה שעות בלילה.

קראו עוד: חיסון נגד שפעת: האם באמת כדאי להתחסן?

5. "צחצחו" את האף

במשך עונת החורף הוסיפו לשגרת הלילה את הפעולה הבאה: שטפו את האף בעזרת מים מלוחים מורתחים שהתקררו, תמיסת מי מלח סטרילית או כל חומר מתאים אחר המיועד לשטיפת האף. הדבר מסייע לנקות ולסלק את החלקיקים הויראליים שחדרו במשך היום, בטרם הם משתרשים במערכות הגוף. 

6. קחו אבץ

מומלץ ליטול תוסף אבץ. אבץ הוא מינרל חיוני לתאי המערכת החיסונית. מחקר מצא שכאשר נוטלים אבץ בתוך 24 שעות ממועד התפרצות הסימפטומים של השפעת, משך המחלה מתקצר. המחקר ממליץ על מנה יומית של 75 מ"ג. ניתן לצרוך את האבץ גם דרך מזונות העשירים בו. מעבר לקיצור זמן השפעת, האבץ מקפיץ את הליבידו, מרפא פצעים ומפחית דלקות.

אבץ. עוזר לקצר את משך המחלה

7. הרבו בשתיית נוזלים

שתיית נוזלים מסייעת להמעיט את הליחה שהגוף מייצר בזמן מחלה. כאשר הליחה המלאה בחיידקים מתמעטת קל יותר לנקות את המערכת. מומלץ לשתות לפחות שני ליטר מים או נוזלים מסוג אחר ביום.

8. השתמשו בשמנים אתריים

כאשר אתם סובלים מאף סתום כדאי להוסיף כמה טיפות של שמן תימין או שמן אקליפטוס למים רותחים ולאחר מכן לשאוף את האדים הארומתיים. הדבר מאפשר לדרכי הנשימה להיפתח מעט. בשמנים אלו יש רכיבים אנטי-חיידקים.

9. שתו מרק עוף

אם אתם מרגישים את המחלה מתקרבת, שתו מרק עוף. האדים של המרק מסייעים בפתיחת מעברי האף החסומים ואילו נוזל המרק מרגיע את כאב הגרון. מחקר הראה ששתיית מרק עוף מאיטה את תנועת תאי הדם הלבנים הנלחמים בזיהומים. התנועה האיטית מאפשרת לתאי הדם הלבנים להיות זמן רב יותר במקומות שנזקקים להם בגוף. ואיך מכינים את מרק העוף הבריא ביותר? לחצו כאן.

10. לכו לישון בזווית מתאימה

בזמן השכיבה הליחה מתאספת בסינוסים, מה שעלול להוביל לזיהומים במקום או סינוסיטיס כרוני. נסו לישון בזווית של 45 מעלות, כדי לעודד את הליחה לצאת החוצה ולא להיכנס פנימה לסינוסים.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
ד"ר לירון מלכא
ד"ר לירון מלכא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
5.0
( 59 חוות דעת )
"דוקטור מלכא הסבירה כי יש צורך בבדיקה מהאף, הייתה מאוד עדינה וסבלנית מאוד בכל ההליך. כמו כן הסבירה על הממצאים ועל דרך הטיפול"
ד"ר נדים חבשי
ד"ר נדים חבשי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אף אוזן וגרון ניתוחי ראש צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חיסונים

בניהולו של ד"ר אודי קלינר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו