זה אפשרי: כך תאכלו סופגנייה מדי יום - ואפילו תרדו במשקל

גם אם נרצה לא נוכל לברוח מהן: הסופגניות מסתכלות עלינו כמעט מכל מקום אפשרי - והפיתוי גדול. לרגל החג הממשמש ובא: מדריך קצר שיעזור לכם לאכול סופגנייה בכל אחד משמונת ימי החנוכה - ולצאת מזה בשלום. ויש גם דוגמה לתפריט

כתבה פרסומית כתבת חסות
תקציר מושמע של הכתבה:


תאריך עדכון: 10/12/2015

אין ספק שחנוכה הוא החג המשמין ביותר. על היעדר סעודות ארוכות ומפוארות אנו מפצים בחגיגת טיגונים של סופגניות עשירות בשומן וסוכר ולביבות עתירות קלוריות. כדי לסבר את האוזן, סופגנייה מכילה כ-300-500 קלוריות, תלוי, כמובן, בגודלה, בסוג המילוי ובכמות השמן ששימשה לטיגון. היא מורכבת מקמח לבן, סוכר, מילוי עשיר וסופגת כמות שמן נכבדת בטיגון - בהחלט לא עסק זול, לגוף שלנו בעיקר. 


לא בכדי נוצרה תדמית שלילית לסופגנייה. עם זאת, חשוב להבהיר כי אכילת מאפה מטוגן בעל מילוי מתוק לא תזיק לדיאטה כמו שאתם אולי חושבים, אם תיקחו אחריות על הכמויות, משום שהתדמית השלילית קשורה לנטייה שלנו לאכול סופגניות בכמויות שעוברות את גבול הטעם הטוב. נתקן: לא הטעם אלא הכמות. לצערי, אנו אף מרגילים את ילדינו לאכול כמות סופגניות לא הגיונית, לפעמים אפילו כשלוש או ארבע אחת אחרי השנייה. 


בנוסף, המוח היהודי הגאוני הפך סופגנייה תמימה, פשוטה וטעימה במרוצת הזמן לפצצת קלוריות ושומנים: בין התוספות הפופולריות ניתן למצוא שוקולד, אגוזים ופצפוצים, ריבת חלב, ממרח לוטוס, ציפוי שוקולד, זיגוג קצפת, ועוד שלל תוספות רוויות סוכר ושומנים, המגיעות בגדלים מפלצתיים. 


אך תשמחו לדעת שאפשר בהחלט לשלב בתפריט היומי, בכל אחד מימי החנוכה, סופגנייה אחת. אמנם לא כל סופגנייה תתאים ותצטרכו להפעיל שיקול דעת לגבי גודלה ואיכותה, אם אכן החלטתם לשלב אותה בכל שמונת הימים, אך תוכלו למצוא מגוון רחב יחסית וטעים – כך שלא תישארו בלתי מסופקים.



אילו סוגים של סופגניות עדיף לאכול?

סופגניית ה"רטרו" הפשוטה והקלאסית עם מעט ריבת תות אדומה בתוכה וקורטוב אבקת סוכר מפוזרת מעליה היא המועדפת עליי והמומלצת ביותר. 


דיאטה

סופגניות. לא תישארו בלתי מסופקים


מה הגודל הרצוי?

כשמדובר בסופגנייה - הגודל כן קובע! ניתן למצוא סופגניות קטנות-בינוניות המכילות 150-200 קלוריות, וניתן למצוא סופגניות גדולות יותר המכילות אפילו 500  (!!!) קלוריות שזה פי כמה וכמה בכמות הקלוריות. אפשר ורצוי להסתפק בסופגניות בינוניות ולחסוך לעצמנו ולילדנו כמה קילוגרמים מיותרים בסוף החג. 



האם יש חשיבות לשעה ביום שבה אנו אוכלים את הסופגנייה?

רצוי לא לפתוח את הבוקר עם סופגנייה, מאחר וזה פותח את התיאבון לשאר היום, גם פיזיולוגית וגם מנטלית. אם אתם כמהים לסופגנייה שמרו את התענוג לשעות הערב המוקדמות, אותן שעות בהן מתאספים סביב החנוכייה להדלקת נרות, וכמובן, אל תאכלו אותה כשאתם רעבים, כיוון שבמקרה כזה אין סיכוי שתתספקו בסופגנייה אחת, ובטוח תאכלו יותר. בנוסף, לפני שאתם ניגשים ל"טקסים" של אכילת סופגניות אכלו ארוחה קלה, הרי לסופגנייה תמיד יישאר מקום בבטן ובלב - אבל בדרך זו קצת פחות.



איך נמנעים מאכילה מופרזת של סופגניות?

דחיית סיפוקים במקרה זה יכולה להגביר את הכמיהה. אם כבר אפשרתם לעצמכם להכניס לתפריט היומי סופגנייה אחת, בחרו את הסופגנייה האהובה עליכם מכל ואכלו ממנה בהנאה. במידה ובחרתם לרכוש את ה"פרי אסור" בסופר הקרוב לביתכם, וותרו על פיתויים מיותרים, כלומר רכשו סופגנייה אחת לכל בן המשפחה. גם אם הסופגניות במבצע - אחת ודי. העדיפו קנייה חכמה שכזו על פני רכישת קופסת סופגניות שלמה. חשבו כמה קילוגרמים מיותרים תחסכו. 


אם אתם חובבי אפייה ומעדיפים להכין סופגניות בעצמכם, בחרו באפייה: הטעם אמנם שונה אבל התוצאה בריאה יותר ודלה בשומן ובקלוריות. בחרתם בטיגון? החליפו את השמן לעתים קרובות. במהלך טיגון עמוק וממושך השמן מתחמצן, דבר שמהווה סיכון בבריאותי.



דוגמה לתפריט יומי מומלץ: דיאטת לחם עם סופגנייה באמצע

השעות המצוינות הן לצורך המחשה בלבד. הלו"ז נתון לשיקולכם בתנאי שאתם אוכלים מדי שלוש-ארבע שעות ושותים שני ליטרים נוזלים ללא סוכר (מים, סודה, משקאות דייאט, תה וקפה עם ממתיק מלאכותי או סטביה)


8:00-9:00: שתי פרוסות דקות לחם מחיטה מלאה או קל מרוחות באבוקדו/קוטג'/טחינה, ירקות


11:00-12:00: שתי פרוסות דקות לחם מחיטה מלאה או קל מרוחות /חומוס/ממרח זיתים/פרוסת סלמון מעושן, ירקות


14:00-15:00: עוף (סטייק או שיפודים) או מנת דג, ללא פירורי לחם או רוטב שמנת או חמאה (לא מוגבל בכמות). לצד סלט ירקות, שעועית ירוקה מוקפצת או כל ירק אחר מבושל או מוקפץ, גם מרק ירקות מתקבל בברכה


17:00-18:00: סופגנייה אחת במילוי המועדף עליכם


20:00-21:00: חביתה או שקשוקה עם פרוסת לחם או שתיים, לצד סלט ירקות גדול


שעה לפני השינה: יוגורט טבעי 3% שומן עם פרי או 2 פריכיות או דייסת שיבולת שועל משלוש כפות על 1-1.5 כוס מים, מעט חלב, ממתיק וקינמון



פורומים, ניקוי רעלים ותזונה טבעית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
האם שמן זית מטוגן מאבר את תכונותיו יון 13/11/2019 13:35
שמן זית דוד 07/12/2019 17:56
  • התשובה היא כן. כמה מאבד תלוי בחום ובזמן הטיגון. גרוע מזה, מחום מסויים השמן מתפרק ונוצרים רעלים שארגון הבריאות העולמי אומר שהם מסרטנים. לכן יש להימנע מלאכול מזונות מטוגנים בחוץ.

  • + הוסף תגובה
קולה פג תוקף Bar 22/05/2019 23:00
  • מה קורה ששותים קולה אחרי 7 חודשים מתאריך פג תוקף לא(הקולה לא הייתה במקרר)

  • + הוסף תגובה
קולה דוד 07/12/2019 17:52
  • גם 7 חודשים ל-פ-נ-י הפג תוקף היא לא היתה ראויה לשימוש

  • + הוסף תגובה
אכילת העצמות בריסוק מעבד מזון נוטי בר 27/09/2019 08:01
  • שלום. אני נוהג לאחר הבישול הממושך לרסק את העצמות ולטחון אותן דק לצורך אכילתן. האם יש פסול בכך או שזה מותר?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!