דלג לתוכן

10 שינויים בשיער שיכולים להעיד על בעיה בריאותית

מתי שיער נושר עלול להעיד על תת פעילות של בלוטת התריס? האם שיערות באמת מלבינות בגלל לחץ? ומדוע שיער בהיר מעיד על הריון? 10 שינויים בשיער שיכולים להעיד על מצב הבריאות שלכם

מאת: גלי שלם, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2016
4 דקות קריאה

אפשר לגלות הרבה על אישה רק מהסתכלות על השיער שלה: מה מצב הרוח שלה, איך מתנהל "משטר" הבוקר, איזו שגרת טיפוח יש לה, עד כמה היא מושפעת מטרנדים, ואפילו מהו הצבע האהוב עליה. אך בעוד שסוג השיער שלנו מושפע בעיקר מגנטיקה, ישנם גורמים נוספים אשר משפיעים על הבריאות והמראה שלו, כגון מזג האוויר, התזונה שלנו וכמובן הגיל. 

קראו עוד: נשירת שיער: מתי מדובר בבעיה שדורשת טיפול?

מאחר והבריאות שלנו משפיעה באופן ישיר על השיער, זוהי דרך דו סטרית: ניתן להסיק ממנו מידע רב אודות הבריאות שלנו. באיזה אופן השיער מעיד על המצב הבריאותי שלנו ומה צריך להדליק נורה אדומה? 10 דברים שכדאי לשים אליהם לב.

1. השיער נושר

נשירת שיער מוגזמת, כלומר של יותר מ-100 שערות ביום, יכולה להעיד על מספר בעיות בריאותיות. אחת מהסיבות הנפוצות לנשירת שיער היא מחסור בברזל. במזונות בשריים מצוי ברזל במינון גבוה ולכן רצוי שטבעונים וצמחוניים ישלימו את החסך באמצעות תוספי תזונה או בברזל שמקורו מן החי, כגון תרד, ברוקולי, אגוזים ושומשום. 

מלבד הנושא התזונתי, במקרים רבים נשירת שיער קשורה לחוסר איזון הורמונלי ולמצבים כגון תסמונת השחלות הפוליציסטיות, תת פעילות של בלוטת התריס, הריון, גיל המעבר ושינויים בנטילת גלולות למניעת הריון.

אובדן שיער משמעותי יכול גם להוות סימפטום לסוכרת ולשפעת. לכן, במידה ונשירת השיער שלך אינה בגדר הנורמה, רצוי להיבדק אצל רופא.

2. השיער יבש

שיער יבש יכול להעיד על שלל בעיות. האקלים הים-תיכוני, נזקי השמש והמלח וכמובן צבע והחלקות למיניהן הם רק חלק מהגורמים הפוטנציאליים לשיער יבש. אך בדומה לנשירת שיער, יובש יכול גם להצביע על שינויים הורמונליים, הריון, גיל המעבר, או לבעיות הקשורות בבלוטת התריס.

כשלב ראשוני, כדאי לסגל שגרת טיפוח הכוללת הזנה של השיער במסיכה שבועית, טפטוף של שש עד שמונה טיפות של שמנים אתריים, כגון, שמן חוחובה ושמן רוזמרין, והימנעות משימוש במוצרים המכילים אלכוהול (חשוב לבדוק את הרכיבים על התווית). אם מצב השיער לא משתפר לאחר זמן מה - שקלו התייעצות עם רופא משפחה. 


3. השיער לא צומח

חשים שהשיער שלכם לא צומח או שהצמיחה שלו איטית למדי? ייתכן שאתם לא צורכים מספיק חלבונים. חלבונים אחראים לבנייה של חלקים רבים בגופנו, כגון תאי עור, שיער, ציפורניים, עצמות ושרירים. מאחר והשיער שלנו מורכב בעיקר מחלבונים, הוא זקוק להם כדי לצמוח. לכן, אם אתם מעוניינים להאיץ את צמיחת השיער, העשירו את התזונה שלכם בחלבונים. מזונות המכילים חלבונים בריכוז גבוה כוללים בשר, עוף, דגים, ביצים, סויה ומוצרי חלב. 


4. שיעור יתר

הכוונה היא ליותר מכמה שערות תועות מעל השפה או על הסנטר. לתסמונת השחלות הפוליציסטיות יש מגוון רחב של תסמינים "נחמדים", כמו נשירת שיער והתקרחות לא אחידה, אך אחד מהסימנים הבולטים לכך הוא שיער גוף ופנים עודף. לעתים קרובות הדבר מלווה באקנה ואי סדירות במחזור. מזדהה עם הכתוב? גשי לרופא לבדיקה. 

5. סוג השיער משתנה

למרבה הצער, שינוי באופי של השיער הוא חלק מהתהליך הטבעי של ההתבגרות. כפי שגופנו משתנה ככל שאנו מזקנים, כך גם המרקם של השיער שלנו משתנה עם השנים. מרבית הנשים יתקלו בשערות לבנות סביב גיל 30 ויחוו דילול בשיער בשנות ה-40 לחייהן. כמובן שמצב השיער תלוי גם באופן בו הן שמרו עליו לאורך השנים.  



6. השיער "שטוח"

ברוב המקרים ניתן להאשים את ההורים בכך שהשיער שלנו בעל מראה שטוח. הרי גנטיקה משחקת תפקיד מרכזי באופי של השיער. אם להורים שלך יש שיער דק ודליל, אז יש סיכוי גדול שהשיער שלך יראה באותו אופן.

רק אל תבלבלו שיער דק עם שיער דליל. אם אתם חשים שהשיער שלכם הפך לדליל יותר באופן לא שגרתי זה יכול להעיד על כך שהשיער כבד מדי והגיע הזמן לבקר אצל הספר - אך זה יכול גם להצביע על מצב בריאותי לקוי. 

7. השיער מתבהר

השיער שלך מתבהר מבלי שצבעת אותו? כנראה שעלייך להיזהר מחשיפה מוגזמת לשמש. שיער שנחשף לשמש באופן בלתי מבוקר מתייבש וניזוק. רצוי להשתמש במוצרי טיפוח המכילים מסנני קרינה SPF ולאכול מזונות המכילים ויטמין E, אשר שומר על בריאות השיער. גורם נוסף לשינוי צבע פתאומי יכול להיות הריון. 

8. השיער מאפיר

נכון, זו עובדה ידועה שהשיער מאפיר עם הגיל וזה נובע בעיקר מגנטיקה. אך רבים סבורים כי יש אמת באגדה האורבנית המקשרת לחץ לצמיחה של שערות לבנות. על פי תוצאות מחקרים אחרונים נמצא כי התאים אשר מעניקים לשיערה את צבעה נעלמים כשהגוף חשוף להורמוני לחץ.

הלחץ בעבודה גובר ופתאום הבחנתם בכמה שערות לבנות חדשות מבצבצות? אולי הגיע הזמן לעשות שינוי באורח החיים ולמצוא את השקט הפנימי. אם השיער מאפיר כדרך הטבע עומדות לפניכם שתי אופציות: להשתעבד לצבע או לקבל את השינוי באהבה.

9. הקרקפת מלאה בקשקשים

הפתעה: זה לא מעיד על קרקפת יבשה. קשקשת נגרמת על ידי יתר שמרים על קרקפת שומנית, ולכן רצוי להפחית את השימוש במוצרי טיפוח שמנוניים ולשטוף את השיער בסבון מיוחד לקשקשים במטרה להסיר את עודפי השומן. 

קשקשת שכיחה יותר במצבי מתח נפשי ואופיינית לחורף, ככל הנראה בשל התמעטות הלחות באוויר. כמו כן, היא עלולה להיקשר לרמות גבוהות של טסטוסטרון.

פרט לסבון נגד קשקשים, תכשירים נוספים המפחיתים את היווצרות הקשקשים הם חומרים אנטי-דלקתיים המבוססים על חומרים כגון זפת, סולפור וסליציל. במצב של קשקשת קשה יש להתייעץ עם רופא, אשר ודאי ימליץ על תכשירים המכילים סטרואידים בריכוז נמוך. 

בפן הטבעי, ניתן לצרוך ויטמין B6, שמסייע נגד קשקשים ומצוי בריכוז גבוה בחלמון כבד ובביצה.


10. כתמים על הקרקפת

אל תתבלבלו: כתמים אדומים ומעליהם קילופי עור דמויי קשקשים הם לא קשקשת. תסמין זה לרוב מזוהה עם פסוריאזיס. במקרים מסוימים הכתמים יכולים להיות קלים מאוד וכמעט לא מורגשים, אך במקרים החמורים הפגיעה בעור הקרקפת יכולה להיות קשה ביותר ולהיות מלווה בנשירה של שיער ובדלקת חריפה ביותר. איך תדעו שאכן מדובר בפסוריאזיס? מעבר להיותו גורם לגרד, פסוריאזיס מתרחש לעתים קרובות בשילוב מחלות אוטואימוניות כגון קרוהן, זאבת ודלקת מפרקים שגרונית. נתקלתם בחלק מהתופעות? הכי בטוח – גשו לרופא עור. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
פרופ' נחום נשר
פרופ' נחום נשר כירורגיה של בית החזה
5.0
( 5 חוות דעת )
"חווית טיפול מקצועית ומסבירת פנים. מומלץ מאד"
ד"ר משה מלכין
ד"ר משה מלכין עיניים
מנתח עיניים בכיר ב"אסותא" ת"א
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום השתלת שיער

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו