טרנד הביו פוד: כך תהנו מסגולות היין מבלי לשתות אותו

התמכרתם לטרנד הסופר-פוד? הגיע הזמן להכיר את הטרנד הבא: הביו-פוד, אשר פותח על ידי חברה ישראלית. מה זה בדיוק אומר, למי זה מתאים ומה הקשר ליין אדום? כל הפרטים
כתבה פרסומית כתבת חסות


עשרות שנים השקיעו חוקרים בפענוח "הפרדוקס הצרפתי": כיצד ייתכן שתזונת הצרפתים מכילה כמויות גדולות כל כך של בשר אדום וגבינות שמנות, ולמרות זאת שכיחות מחלות הלב במדינה היא מהנמוכות בעולם. המסקנה אליה הגיעו החוקרים הייתה חד משמעית: העובדה שבצרפת מלווים כל ארוחה שכזו ביין אדום על בסיס יומיומי היא שמגנה עליהם מפני התחלואה.


אך בישראל, כמו במדינות מערביות נוספות, תרבות שתיית היין אינה מפותחת כמו בצרפת. המחירים היקרים, כמו גם העובדה שהיין מכיל אלכוהול וסוכר, גורמים לכך שמעטים שותים כוס יין אדום ביום. אם נודה על האמת, רובנו לא שותים כוס יין אפילו פעם בשבוע. 


אין זה אומר שעלינו לוותר על אותן הגנות שמספק היין האדום. פיתוח ישראלי פורץ דרך של חברת הביוטכנולוגיה Bioharvest עומד לעשות מהפיכה בתחום. החברה פיתחה "קשיות" הממולאות באבקה שמכילה קומפלקס פוליפנולים, אותם חומרים פעילים שיש ביין אדום, המביאים להשפעה החיובית על הלב וכלי הדם.  


פוליפנולים: החומר שמשפיע על בריאות הלב

"הפיתוח שלנו מתבסס על תאי ענבים אדומים, הנקראים VINIA", מסבירה ד"ר יוכי חגי, מנכ"לית ומייסדת החברה בשיתוף עם איש העסקים ד"ר זכי רכיב. "במשך שנים ניסו להבין כיצד מתרחש הפרדוקס הצרפתי ומהם המרכיבים ביין האדום שלהם השפעה מיטיבה כל כך על הלב וכלי הדם. עשרות מחקרים נעשו בנושא, ולבסוף הגיעו למסקנה שהדבר קורה הודות לפוליפנולים". 


ד"ר חגי מדגישה כי ישנם יותר מ-100 סוגים שונים של פוליפנולים ביין אדום. הם עובדים בשיתוף פעולה, מה שיוצר את ההשפעה הבריאותית החיובית על הלב. "אנחנו מאוד מאמינים בטבע ובכך שמה, שקיים בטבע הוא הטוב ביותר. לכן, אם הטבע יצר קומפלקס של המון פוליפנולים - זה הדבר האופטימלי, וזה מה שביקשנו להשיג".


מכאן הגיע הרעיון לפתח מוצר שיכיל את כל המרכיבים הבריאים שביין, בלי אלכוהול ובלי סוכר. "הפיתוח הראשוני נעשה במכון וולקני אנחנו לקחנו את זה ופיתחנו מוצר מסחרי שבו אנחנו מגדלים תאי ענבים אדומים בנוזל. לבסוף אנחנו מייבשים ומקבלים אבקה עם כל הפוליפנולים והרזברטול שיש ביין אדום, בלי האלכוהול ובלי הקלוריות, כלומר בלי הדברים המזיקים - רק הבריאים".


יין אדום: בקרוב יהיה זמין בגרסת התוסף

 

כדי להשיג זאת החליטו בבביוהרווסט לגדל את הענב כולו. "הטכנולוגיה שלנו מתבססת על הגידול ההידרופוני", מסבירה חגי. "הרעיון בגידול ההידרופוני הוא גידול צמחים ללא אדמה, על מים, כאשר את כל מרכיבי המזון מספקים למים. אנחנו לקחנו את הרעיון והרחבנו אותו, ואנחנו מגדלים רק את הענב האדום". 


"יצרנו קטגוריה חדשה שנקראת ביופארמינג, בה אנחנו מייצרים ביו-פוד", מוסיפה ד"ר חגי. "הטכנולוגיה הזו עוזרת לנו לשלוט בתהליך. אין במוצר שלנו חומרים סינטטיים וזה לא מיצוי של הצמח. אנחנו פשוט לוקחים את הענבים, כמו שהם, ומייבשים אותם. כיוון שאין בגידול שכזה זיהומים, גם אין חומרים ריסוס".


איך ניתן לגדל ענב בלי סוכר? זה לא פוגע בטעם?

"אם מישהו יאכל את תאי הענבים הללו כמו שהם, הוא אכן יגלה שיש להם טעם של הענבים בלי סוכר", מאשרת ד"ר חגי. "כיוון שאנחנו מאמינים בטבע, ופועלים בדרך של ייבוש ולא של מיצוי, חשוב היה לנו לפתח ענב ללא הסוכר, כדי שלא נצטרך להעביר אותו תהליכים כימיים. הטכנולוגיה שלנו מעתיקה למעשה את הטבע. זה היופי שבדבר".


"כל מחזור גידול אורך כשלושה שבועות, כאשר בשדה מדובר בעונה שלמה", מוסיפה חגי. "בכל שלושה שבועות אנחנו קוצרים ומייבשים".


מה עושים עם האבקה?

"את האבקה אנחנו מתכוונים למכור בקשיות, כאשר כל אריזה תכיל 30 קשיות, אחת לכל יום. ניתן להוסיפה למים, יוגורט וכל מזון אחר או לצרוך באופן ישיר. בכל קשית יהיו 400 מ"ג של אבקה, שהם שווי ערך לאלף ענבים - כלומר, לבקבוק יין אדום. זו ההמלצה לצריכה היומית למבוגר. העלות תעמוד על כ-198 שקלים לחודש", מסבירה ד"ר חגי.


מתי המוצר יהיה על המדפים בארץ?

"המכירה בשלב הראשון תעשה דרך חברה, ובהמשך זה יהיה על המדפים", קובעת חגי.

מידע נוסף על המוצר ניתן למצוא  bioharvest.com


האם אתם מתכננים לעשות דבר דומה עם פירות וירקות נוספים?

"בהחלט", אומרת ד"ר חגי. "עם רימונים וזיתים, למשל, שגם להם סגולות בריאותיות". 


"זה לא ברמה התיאורטית", קובעת חגי. "אנחנו כבר הולכים לשם. את הטכנולוגיה שלנו אפשר ליישם על כל פרי או ירק, ולקבל אותו בצורה מרוכזת, זמינה לגוף".



פורומים נטורופתיה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
אבקת חרובים שי 22/08/2016 21:06
  • שלום. הלכתי היום לחנות "נעמה" וביקשתי מהמוכר אבקת חרובים. היו לו חרובים שלמים סגורים בשקית. הוא פתח אחת, שפך את כל תכולתה למכונה וטחן לי את החרובים שלמים עם הגרעינים והכל. באתי לבית ועשיתי תה מהחרובים- כפית מהאבקה עם כוס מים חמים. הטעם היה מתוק מאוד. היה לי שלשול כבר יומיים ואחרי ששתיתי תה חרובים השלשול עבר לי. אך אחרי כמה דקות שסיימתי לשתות, לפתע הרגשתי כאב חד בחזה בצד שמאל באזור הלב, והרגשתי נפיחות קלה בגרון בקנה הנשימה. שתיתי הרבה מים לאחר מכן, ואחרי כשעה הכאב בחזה והנפיחות בגרון נעלמו. השאלה שלי האם זו תופעת לוואי מהאבקת חרובים בגלל שהיא טחונה עם הזרעים והכל (קראתי שצריך להוציא את הזרעים) או שזה פשוט כי התייבשתי?

  • + הוסף תגובה
אבקת חרובים גב' ריקי וסרמן 24/08/2016 08:59
  • שי שלום, כשאוכלים חרוב טרי/מיובש, לא אוכלים את הגרעינים כוון שהם קשים, אולם טחינת החרוב מכילה גם את הרגעינים. התייבשות אינה גורמת לנפיחות וכאבי גרון. תופעות של נפיחות בגרון שאתה מציין, יכולות לנבוע מרגישות ו/או אלרגיה לאחד החומרים בחרוב. בריאות וכל טוב

  • + הוסף תגובה
אבקת חרובים אורגנית דורית 02/06/2020 15:59
  • קניתי אבקת חרובים אורגנית בחנות טבע והכנתי שוקו מאבקת חרובים מים קצת חלב וסוכרויט ושבוע מאז שלשלתי וקבלתי בחילות....???

  • + הוסף תגובה
ניקוי מתכות רעילות דורון 08/05/2016 22:51
  • האם את ממליצה על התוסף ננו זאוליט acz בניקוי מתכות רעילים??? והאם תוסף זה יכול לגרום לנזק???? תודה דורון.

  • + הוסף תגובה
ניקוי מתכות רעילות גב' ריקי וסרמן 09/05/2016 22:42
  • דורון שלום, על-פי נהלי האתר, איננו יכולים להמליץ, או לא להמליץ על תוספי תזונה. כשרוכשים תוסף, צריך לוודא שהמוצר מאושר ע"י משרד הבריאות ולוודא האם החומרים הוכחו במחקרים בלתי תלויים(לא מחקר של החברה המשווקת/מייצרת, אלא של מוסד אקדמי/מרכז רפואי וכו'). בריאות וכל טוב

  • + הוסף תגובה
השתמשת בזה בסוף? יש תוצאות? יוסי 16/04/2020 11:15
הרעלת מתכות כבדות קורלי 10/05/2020 10:24
  • קיבלת הרעלה במקרה ? כי אני שפוט בהרעלה ואני מחפשת תוסף מתאים ?

  • + הוסף תגובה
טחינה בני 02/04/2020 23:06
  • האם אפשר לאכול טחינה עם דברי חלב האם פוגעה בספיגה תודה

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!