דלג לתוכן

משמן עץ התה ועד ללייזר: כל הטיפולים לפטרת הציפורניים

פטרת הציפורניים היא לא רק מפגע אסתטי אלא מחלה זיהומית מדבקת שקשה מאוד להיפטר ממנה. מדוע מרבית הטיפולים משולים לכוסות רוח למת, וכיצד ניתן באמצעות מספר טיפים פשוטים לשפר ואף למנוע את הישנותה של המחלה? סיפור מההפטרה

מאת: אורלית אוקוביץ'
תאריך פרסום: 27/06/2016
3 דקות קריאה

בניגוד למה שרבים חושבים, פטרת הציפורניים היא לא רק בעיה אסתטית אלא מחלה זיהומית של ממש. הפטרת היא זיהום מדבק בעל נטייה להישנות חוזרת, המעמיד בסכנת הידבקות את כל הסובבים של החולה. היא נגרמת בעקבות טראומות תכופות ברגליים כגון מכות מהנעל בהליכה או בריצה, נעילה של נעליים צרות מידי, ריקוד מקצועי, פעילות גופנית אינטנסיבית ועוד. כל אלה, בשילוב עם עודף זיעה ונעילה תכופה של נעליים סגורות כנעלי ספורט או מגפיים, מחלישים את הציפורן והופכים אותה ל"זמינה" יותר להתקף של הפטרייה. 

קראו עוד: לציפורניים יפות – ובריאות: 10 טיפים שיעזרו לך לבחור את הלק הנכון

בדומה לכל מחלה, גם לפטרת הציפורניים יש נטייה להחריף בהעדר טיפול מתאים. יתרה מכך, מאגר הזיהום בפטרת נוטה להתפשט לרקמות עור נוספות, כך שבעיה קטנה אשר התחילה באצבע אחת עד מהרה עלולה להתפשט לשאר הציפורניים, ואף להתפשט לרקמות עור נוספות מהרגליים לקפלים בגוף, כגון המפשעות, בית השחי ועד מהרה להתפתח לפטרת העור. במקרים קיצוניים בהם המערכת החיסונית ממילא חלשה - הפטרת עשויה להיות רק ההתחלה של בעיות חמורות הרבה יותר.  

מי בסיכון גבוה לחלות בפטרת הציפורניים? 

תכיפות הפטרת עולה עם הגיל ולכן הגיל מהווה אחד מגורמי הסיכון העיקריים במחלה, לצד מחלות מאיצות כגון סוכרת, מחלות אחרות הפוגעות במערכת החיסון  (איידס, סרטן, צרעת ועוד) ושימוש בתרופות מסוימות המשפיעות על מערכת החיסון ותרופות נוגדות דחייה אחרי ניתוחי השתלה וכן הלאה.

כיצד מטפלים בפטרת הציפורניים?

מוצעים כיום סוגים שונים של טיפולים לפטרת הציפורניים, אם כי יעילותם מוטלת בספק. תרופות מרשם מסויימות יכולות להועיל בתנאי שניתנו בתחילת התפתחות הפטרת, ואילו המשחות והקרמים הידועים, שניתן לרכוש בבית המרקחת ללא מרשם, לא מצליחים על פי רוב לפתור את הבעיה בשל חוסר יכולתם לחדור לשורש הפטרת. מכשירי הלייזר מבטיחים פתרון בנושא בעלויות יקרות, אולם אחוזי ההצלחה אינם ברורים עדיין. 

כך שלמעשה למגוון התרופות נגד פטרת עדיין נותרו מספר בעיות: ראשית כל, המוצרים הזמינים לא חודרים לקראטין של הציפורן ולכן לא מגיעים לפטרייה הנמצאת רחוק יותר מתחת ללוחית הציפורן. שנית, הטיפול ארוך טווח ונדרשת סבלנות רבה כדי להשלים את הריפוי ולהצמיח ציפורן בריאה חדש, כאשר ברוב המקרים, הבעיה חוזרת לאחר סיום הטיפול. במקרים קיצוניים ניתן לבצע ניתוח, במהלכו מסירים את הציפורן הנגועה ומאפשרים לציפורן חדשה לצמוח. אך גם במקרה זה לרוב צומחת ציפורן מעוותת.


קראי עוד: הטיפולים החדשים שיעזרו לכם לשפר את מראה הציפורניים


כיצד ניתן לטפל בבעיה למרות הכל? הנה מספר טיפים פשוטים אשר יכולים לעזור בטיפול ואף במניעה של פטרת הציפורניים:

1. הקפידו לאוורר את הרגליים. אנשים הנוטים ללכת בנעלים סגורות רוב היום יכולים להסתובב בכפכפים או אפילו יחפים בשעות הערב כדי לתת לעור הזדמנות "לנשום" ולהתאוורר. 

2. אנחנו רואים פעמים רבות פטרת אצל נשים אשר מרבות בנעילת נעלי עקב. ההמלצה היא לחלוץ את הנעליים למספר שעות במהלך היום, גם אם לא בצורה רציפה. ניתן לעשות זאת בשעה שהן יושבות במשרד, בזמן הפסקת האוכל וכדומה. גם כמה שעות ביום יכולות לעשות הבדל משמעותי.

3. במידה והתחילה להיווצר פטרייה השתמשו במוצרי חיטוי לשימוש ביתי כגון שמן עץ התה. מדובר בפתרון זול וזמין אשר יכול לעשות שיפור משמעותי. 

4. לספורטאים שבינינו, הקפידו להחליף גרביים לעתים דחופות יותר ואף להשתמש בטלק כדי לספוג את שאריות הזיעה מהרגל. 

5. מאחר והפטרת ניזוניה ממים ולחות (זיעה בכפות הרגליים), אחת הדרכים למנוע פטרייה היא "לחנוק" אותה. את שיטת טיפול זו ניתן לבקש מהפדיקוריסטית שלכם. הטיפול יחל בהסרת המקטעים ה"נגועים", בעלי הגוון החולני אשר אינם צמודים לבסיס הציפורן. את האיטום תבצע הפדיקוריסטית באמצעות לק ג'ל אנטי פטרייתי בגוון ציפורן טבעית, נוזלי, המאזן את עצמו לבד ומשלים גבהים למשטח אחיד וחלק על פני הבהונות הפגועות. החומר מתקשה במנורת אולטרה סגולה תוך 2 דקות. חשוב לציין כי לא כל לק ג'יל יכול להשיג תוצאה זו וחשוב לחפש את החומר היחודי של החברות המתמחות בתחום. היתרון המשמעותי הוא שלאחר מריחת לק הג'ל, נשים יכולות להמשיך עם מריחת גוון קבוע או לק, בעוד גברים יהנו מגוון ציפורן טבעית חדשה.

6. במידה ואף אחד מהטיפולים לא עובד חשוב לפנות לרופא עור ולקבל טיפול רפואי מתאים. 

הכותבת הינה הבעלים של חברת BIO SCULPTRE  


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
מומחה למחלות עור ומין. ניתן לקבוע תור 24 שעות ביממה
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
4.5
( 12 חוות דעת )
"דר מרטינז רופאה מקצוענית, יסודית, ואמפטית. מומלצת בחום."
ד"ר שרון פינצי
ד"ר שרון פינצי עור ומין
5.0
( 29 חוות דעת )
"ד״ר שרון פינצי מקצועית ונעימה. הרגשתי שהיא מקשיבה לי ומקדישה לי את מלוא תשומת הלב, ושאני בידיים טובות. ממליצה בחום!"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום מלנומה והסרת שומות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו