קר, בריא וטעים: מתכונים לשייקים שירעננו לכם את הקיץ

בחום הקיץ הכבד, הפיתוי לקנות משקה תוסס ומרענן בקיוסק הקרוב הוא גדול. אך עם קצת איפוק ותושייה, תוכלו להגיע הביתה ולהכין בעצמכם שייק פירות בריא, מזין, קר וטעים. הודיה כהן עם שלושה מתכונים מנצחים
כתבה פרסומית כתבת חסות


החום המתיש שמאפיין את הקיץ בישראל גורם לנו לא פעם להרגיש שמגיע לנו איזה פינוק, לרוב בצורת משקה ממותק, קר ומרענן. אך במקום ליפול שוב אל המשקאות התעשייתיים שמקררים אותנו לרגע אך ריקים מערך תזונתי, אפשר להכין בפשטות שייק פירות מזין, טעים ומרענן. 


קראו עוד: גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות



הנה שני מתכונים לשייקים קלים להכנה, ומתכון אחד לגספא'צו קר ומפתיע, שיפנקו אתכם בחום הלוהט וישמרו עליכם בריאים, צעירים ורעננים:



שייק גוג'י ברי, סלרי ותפוחים

4 מנות

זמן הכנה: 5 דקות.


מצרכים:

400 גרם תפוחים קלופים, חתוכים ומגולענים

110 גרם סלרי ירוק

20 גרם גוג'י ברי

110 מ''ל מים


אופן הכנה:

מכניסים לבלנדר את הגוג' ברי ומפעילים על מהירות גבוהה לשתי פעימות של 4 שניות כל אחת.

מוסיפים את הסלרי ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית למשך 10 שניות. 

מוסיפים את המים והתפוחים ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית-גבוהה למשך 45 שניות. לקבלת שייק קרמי יותר ניתן 

להמשיך להפעילו עוד 4 פעימות במהירות גבוהה, 5 שניות כל פעימה.




קראו עוד: שווארמה טבעונית ללא גלוטן: מתכונים בריאים לל"ג בעומר


שייק אפרסק, קוקוס ותמר

4 מנות

זמן הכנה: 5 דקות


מצרכים: 

370 גרם אפרסקים

110 מ''ל מי קוקוס

70 גרם תמרים טריים מגולענים


אופן הכנה:

•        מכניסים לבלנדר את התמרים ומפעילים על מהירות גבוהה לשתי פעימות של 4 שניות כל אחת.

•        מוסיפים את האפרסקים ואת מי הקוקוס ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית למשך 45 שניות. 

•        לקבלת שייק גרוס דק במרקם קרמי יותר בצעו עוד 4 פעימות הפעלה של הבלנדר במהירות גבוהה למשך 5 שניות כל אחת. 

•        ניתן לדלל במים לקבלת משקה קל יותר.




גספאצ'ו מלון

4 מנות

זמן הכנה: רבע שעה


מצרכים:

300 גרם מלון

90 גרם קוביות קרח

2.5 גרם מלח

2.5 גרם פפריקה חריפה

20 גרם שמן זית כתית


אופן ההכנה:

שוטפים וחותכים 300 גרם מלון ללא קליפה.

מכניסים את המלון החתוך יחד עם קוביות הקרח.

טוחנים במהירות בינונית תוך שימוש בדוחפן במקרה הצורך.

מוסיפים מעט מלח ופפריקה חריפה לפי הטעם.

מקשטים עם טיפות שמן זית.

מגישים את הגספאצ'ו בכוס או קערה יחד עם ירקות העונה או מקלות גבינה.




המתכונים באדיבות הודיה כהן, מנהלת מותג BUGATTI בישראל.



פורומים דיאטה ותזונה נכונה ברפואה הסינית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
טעם מר ומתכתי בפה יוני 13/11/2018 00:01
  • שלום, אני חייל בן 20, סובל כבר חמש שנים מטעם מר ומתכתי בפה שמלווה אותי 24 שעות ביממה. לטעם מלווה גם יובש בפה וריח רע שמופיע לעיתים בעיקר לאחר אכילה של מזונות שומניים וסוכרתיים. הלשון שלי לבנה כל הזמן ואני חש בחולשה תמידית. פניתי לרופאים רבים שאינם ידעו לתת לי תשובה. האם יש לך סבירות למקור הבעיה? יכול להיות שהיא נובעת מבעיות גסטרולוגיות? נוירולוגיות הקשורות לעצבי המוח?אשמח לעזרה שלך. הבעיה הזו רודפת אותי בצורה קשה ומשפיעה על כל אספקט בחיים שלי. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
טעם לא טוב בפה חיים 19/07/2020 18:34
  • אני הייתי מציע לחשוד בעודף מתכות כבדות בגוף או חומרים כימיים בגוף שנחשפת אליהם שיכולים לעשות את זה בפרט שאתה אומר שאתה חלש הייתי ממליץ לשתות חליטות של עלי כוסברה שמנקה מתכות כבדות ועוד כל מיני רעלים פלוס ויטמין C במינון של 4 גרם ליום באבקה מעורבבת במיץ או במים בחלוקה של פעמיים ביום שזה מנטרל מתכות כבדות ורעלים תעשה ככה חודש לפחות ואז תרגיש שיפו עצום

  • + הוסף תגובה
דיאטה הדר 02/11/2019 23:59
  • אני בחורה רזה הבעיה שיש לי בטן הגובה שלי הוא מטר 63 ואני שוקלת 52 ומאד קשה לי להיפטר ממנה אני רוצה בטן שטוחה ופעילות ספורטיבית לא עוזרת לי מה אפשר לעשות?

  • + הוסף תגובה
דיאטה חיים 19/07/2020 18:22
  • למיטב ידיעתי בטן נפוחה ונשפכת למרות משקל רזה נובעת משרירי בטן חלשים או בעיות עיכול שגורמות לבטן נפוחה לגבי חיזוק שרירי הבטן אפשר לעשות שכיבות שמיכה ויש משהו יותר פשוט והוא לעשות לחץ תוך בטני ע"י נשיפת אוויר החוצה והכנסת הבטן בתחושה שזה כמעט נפגש עם הגב כמה פעמים ביום שעתיים אחרי ארוחה ויכול להיות עוד סיבה לבטן נשפכת שהיא רעלים צבורים בגוף כשומן בטני או לחץ נפשי שעושה שומן בטני

  • + הוסף תגובה
מכשיר אדים מרפאים קורל ארביב 18/02/2020 12:32
  • העם זה עוזר במקרים של הרעלת מתכות וכימיקלים ?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!