דלג לתוכן

קר, בריא וטעים: מתכונים לשייקים שירעננו לכם את הקיץ

בחום הקיץ הכבד, הפיתוי לקנות משקה תוסס ומרענן בקיוסק הקרוב הוא גדול. אך עם קצת איפוק ותושייה, תוכלו להגיע הביתה ולהכין בעצמכם שייק פירות בריא, מזין, קר וטעים. הודיה כהן עם שלושה מתכונים מנצחים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/06/2016
2 דקות קריאה

החום המתיש שמאפיין את הקיץ בישראל גורם לנו לא פעם להרגיש שמגיע לנו איזה פינוק, לרוב בצורת משקה ממותק, קר ומרענן. אך במקום ליפול שוב אל המשקאות התעשייתיים שמקררים אותנו לרגע אך ריקים מערך תזונתי, אפשר להכין בפשטות שייק פירות מזין, טעים ומרענן. 

קראו עוד: גבינת פטה טבעונית: 8 מתכונים טבעונים וטעימים לשבועות

הנה שני מתכונים לשייקים קלים להכנה, ומתכון אחד לגספא'צו קר ומפתיע, שיפנקו אתכם בחום הלוהט וישמרו עליכם בריאים, צעירים ורעננים:

שייק גוג'י ברי, סלרי ותפוחים

4 מנות

זמן הכנה: 5 דקות.

מצרכים:

400 גרם תפוחים קלופים, חתוכים ומגולענים

110 גרם סלרי ירוק

20 גרם גוג'י ברי

110 מ''ל מים

אופן הכנה:

מכניסים לבלנדר את הגוג' ברי ומפעילים על מהירות גבוהה לשתי פעימות של 4 שניות כל אחת.

מוסיפים את הסלרי ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית למשך 10 שניות. 

מוסיפים את המים והתפוחים ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית-גבוהה למשך 45 שניות. לקבלת שייק קרמי יותר ניתן 

להמשיך להפעילו עוד 4 פעימות במהירות גבוהה, 5 שניות כל פעימה.



קראו עוד: שווארמה טבעונית ללא גלוטן: מתכונים בריאים לל"ג בעומר


שייק אפרסק, קוקוס ותמר

4 מנות

זמן הכנה: 5 דקות

מצרכים: 

370 גרם אפרסקים

110 מ''ל מי קוקוס

70 גרם תמרים טריים מגולענים

אופן הכנה:

•        מכניסים לבלנדר את התמרים ומפעילים על מהירות גבוהה לשתי פעימות של 4 שניות כל אחת.

•        מוסיפים את האפרסקים ואת מי הקוקוס ומפעילים את הבלנדר במהירות בינונית למשך 45 שניות. 

•        לקבלת שייק גרוס דק במרקם קרמי יותר בצעו עוד 4 פעימות הפעלה של הבלנדר במהירות גבוהה למשך 5 שניות כל אחת. 

•        ניתן לדלל במים לקבלת משקה קל יותר.



גספאצ'ו מלון

4 מנות

זמן הכנה: רבע שעה

מצרכים:

300 גרם מלון

90 גרם קוביות קרח

2.5 גרם מלח

2.5 גרם פפריקה חריפה

20 גרם שמן זית כתית

אופן ההכנה:

שוטפים וחותכים 300 גרם מלון ללא קליפה.

מכניסים את המלון החתוך יחד עם קוביות הקרח.

טוחנים במהירות בינונית תוך שימוש בדוחפן במקרה הצורך.

מוסיפים מעט מלח ופפריקה חריפה לפי הטעם.

מקשטים עם טיפות שמן זית.

מגישים את הגספאצ'ו בכוס או קערה יחד עם ירקות העונה או מקלות גבינה.



המתכונים באדיבות הודיה כהן, מנהלת מותג BUGATTI בישראל.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיאטה ותזונה נכונה ברפואה הסינית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו