דלג לתוכן

מיכל עשתה ממוגרפיה כדי "לעשות וי" - וזה שינה את חייה

"הרגשתי שאני יורדת בירידה המפחידה ברכבת ההרים של חיי". לאחר בדיקת ממוגרפיה שגרתית מיכל גלפרין גילתה שיש לה גידולים ממאירים בשני השדיים. ההתמודדות הפכה לשליחות. טור אישי לרגל חודש המודעות לסרטן השד

מאת: מיכל גלפרין
תאריך פרסום: 08/09/2016
3 דקות קריאה

הכל התחיל לפני ארבע שנים. הלכתי לבדיקת ממוגרפיה לראשונה בחיי, כביכול ללא סיבה מיוחדת, לא הורגש שום גוש. הרופא שלח אותי לבדיקה ליתר ביטחון. רק כדי "לעשות וי".  

את הבדיקה קבעתי לאוגוסט – זמן החופשה השנתית, והתאריך העברי שלה יצא בדיוק בראש חודש אלול, זמן החזרה בתשובה. חזרה בתשובה – יש לה משמעויות רבות. מבחינתי זהו זמן לחזרה בתשובה גופנית, אמר הרב קוק: "כל תשובתנו תעלה בידינו רק אם תהיה [...] גם תשובה גשמית יוצרת דם בריא, בשר בריא" (אורות, עמ' פ). מצוות השמירה על הבריאות "ונשמרתם מאד לנפשותיכם"  היא אבן יסוד ביהדות, שבגלל טרדות היום יום אנחנו שוכחים אותה לפעמים. רבים  מאיתנו,  גם אלה המוגדרים כדתיים, צריכים  לעבור תהליך של חזרה בתשובה גופנית.

השיחה הגורלית שדחפה אותי להיבדק

למעשה, הסיפור לא התחיל אצלי. חברתי רחל (שם בדוי), חלתה כמה חודשים קודם בסרטן השד ולא סיפרה לאף אחד. היא הייתה אצל פסיכולוג שנתן לה "שיעורי בית" - לספר באותו היום לאדם אחד שהיא חולה. כשרחל הגיעה הביתה מהפסיכולוג, הייתי הראשונה להתקשר אליה באופן מקרי, סתם כדי לשאול אם הם באים לבר מצווה של הבן שלי. רחל, בהתאם להוראת הפסיכולוג, סיפרה לי הכל. התמלאתי ברגשות מעורבי: תדהמה, חשש ובלבול. שיחת הטלפון עם רחל, בעקבותיה החלטתי שלאחר חגיגות בר המצווה, אלך גם אני להיבדק, הייתה גורלית.


הירידה המפחידה ברכבת ההרים של חיי

באותו זמן הילדים היו בשיא חופשת הקיץ שלהם. ניצלתי את ההזדמנות ולאחר בדיקת הממוגרפיה, לקחתי את הילדים ליום כיף בלונה פארק. שם, בין גלגל הענק למכוניות המתנגשות, הטלפון הנייד שלי צלצל, שיחה בהולה מבית החולים: "מיכל, בואי לקחת את תוצאות הבדיקה, יש לך גושים בשני הצדדים!" באותו רגע הרגשתי שאני יורדת בירידה המפחידה ברכבת ההרים של חיי.

בעקבות אותה שיחת טלפון בלונה פארק באוגוסט, הלכתי לרופא ששלח אותי לביופסיה. את התשובה קיבלתי ביום הולדתי ה-45. התחושות בהתחלה היו קשות מנשוא והאדמה רעדה מתחת לרגליי. הוכיתי בכאב עצום, אימה של ממש, אך בד בבד התעוררה בי גם עוצמה. באותו הרגע, החלטתי איך אני הולכת להתמודד עם המחלה הזו. ראשית, הכי חשוב היה לחיות. בשביל רצון זה אני מוכנה לוותר על האיברים בגוף, על השיער, העיקר שאזכה לחיות. שנית, רציתי לשמור על פתיחות, בלי סודות; אני לא אפחד להגיד את המילה "סרטן". בהתאם לשני העקרונות הללו,  שיתפנו בעלי ואני מההתחלה את ששת ילדינו שהיו אז בגילאי 4 עד 20, שאני חולה. השיתוף המיידי גרם לכך שלאורך כל התקופה שמרנו על  אווירה פתוחה, טובה ואופטימית בבית.

קיבלה את הבשורה ביום הולדתה ה-45 (בתמונה: מיכל גלפרין ובעלה)

החיים מפרספקטיבה אחרת

ההתמודדות עם מחלת הסרטן היא חוויה יוצאת דופן בין השאר משום שמתאפשרת הסתכלות שונה על החיים, מתוך פרספקטיבה אחרת. לאורך כל התקופה קיבלתי תמיכה עצומה מבעלי, מהמשפחה ומחברותיי, אך היה לי חשוב גם לקבל ליווי ממישהי שעברה את החוויה הזו בעצמה – וכך הגעתי לעמותת "אחת מתשע" בה אני מתנדבת כיום.  

קראי עוד: "תהיתי אם ארגיש שוב נשית"; אורה חלתה בסרטן השד

במסגרת הטיפולים עברתי ניתוח, הקרנות וטיפול הורמונלי. בנוסף קיבלתי טיפול משלים באמצעות רפואה טבעית, שיניתי את התזונה שלי ועברתי לאורח חיים בריא יותר. פתאום בתוך כל הטירוף של הטיפולים, מצאתי זמן לצאת להליכה יומית, וטיפולים נפשי-אמוני שכלל סדנאות מודעות על פי היהדות, הידוק קשרים חברתיים, פגישות עם הפסיכולוגית של מחלקת האונקולוגיה בבית החולים, הרפיה ודמיון מודרך. 

ההתמודדות הקשה הפכה לתחושת שליחות

ההתמודדות עם סרטן השד היא מבחינתי מעין שליחות, לא שאלתי "למה חליתי", אלא "בשביל מה".  חשוב לי לעזור לאחרות בזמן שהן עוברות את מה שעברתי, ובעיקר גם להעלות מודעות בקרב מי שלא חלתה. לי מעולם לא הייתה מודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן שד. לא היה לי רקע משפחתי, הייתי צעירה יחסית- פחות מחמישים, ועברתי הרבה לידות והנקות. ידעתי בתוך תוכי שכדאי שאבדק, אבל תמיד היו לי דברים יותר חשובים לעשות. היום, הגילוי מוקדם הוא נר לרגליי אנשים חושבים שיש שתי אפשרויות עם סרטן – או שאין סרטן ואפשר לחיות, או שיש סרטן ומתים. חשוב לי להבהיר שהמציאות היא אחרת לחלוטין, גילוי מוקדם של המחלה משנה לגמרי את כללי המשחק. 

קראו עוד:האם את בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד? כך תדעי

לנשים שאני פוגשת במהלך ההתנדבות שלי בעמותה, בה אני מספרת את סיפורי האישי אני תמיד אומרת: "אם עוד לא עשית זאת, תתקשרי מחר בבוקר ותקבעי תור לבדיקה. רוב הסיכויים שלא ימצאו לך כלום,  גם אם ימצאו משהו, רוב הסיכויים שהוא לא יהיה סרטני, גם אם יהיה סרטני, לפחות גילית את זה מוקדם והכל יהיה בסדר!".


באדיבות עמותת אחת מתשע, המסייעת לנשים חולות סרטן השד וקרוביהן.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia
מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia אונקולוגיה
ד"ר אלכסנדר בני
ד"ר אלכסנדר בני אונקולוגיה
מומחה לאונקולוגיה של מערכת העיכול וטיפול במלנומה בעל ניסיון של כ32 שנה.
ד"ר דניאל קייזמן
ד"ר דניאל קייזמן אונקולוגיה
מנהל היחידה לגידולי מערכת השתן (אורו-אונקולוגיה) במערך האונקולוגי באיכילוב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סרטן השד

בניהולו של ד"ר נעה אפרת בן ברוך
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו