//

הקמפיין שיגרום לכם לעבור לקמח מלא: צפו

משרד הבריאות יוצא בקמפיין "כריך בריא" שמעודד מעבר מקמח לבן לקמח מלא. המלחמה בקמח הלבן לא החלה אתמול, אך מדובר בצעד נוסף בהעלאת המודעות לאורח חיים נכון ותזונה בריאה – הפעם בחסות המדינה - במטרה למנוע מחלות בקרב האוכלוסייה
כתבה פרסומית כתבת חסות


במסגרת הפעילות של משרד הבריאות למען קידום אורח חיים בריא, יצא סרטון חדש שעוסק בתזונה בריאה, בדגש על נושא הכריכים והקמח המלא. 


שורת מחקרים שנערכו בעשור האחרון בקרב מיליוני נבדקים ברחבי העולם הוכיחו שצריכת לחם מקמח מלא עדיפה מבחינה בריאותית על פני לחם מקמח לבן ומנופה, וכי היא מקטינה את הסיכונים לתחלואה. זאת משום שתהליכי העיבוד פוגעים משמעותית בערכים התזונתיים של החיטה, עקב ניפוי הסובין והנבט. 


קראו עוד: הכירו: האפליקציה שתגרום לילדים לקחת סנדוויץ' בריא לביה"ס


קמח מלא, לעומת זאת, נטחן מכל רכיבי גרעין החיטה ושומר בתהליך על מרבית הערכים התזונתיים. לכן, מומלץ לצרוך לחם שמורכב מחיטה מלאה על פני לחם המורכב מקמח לבן. כדי לסבר את האוזן, בתקן הישראלי לחם מלא מוגדר כלחם שבו שיעור הקמח המלא, מכלל מיני הקמחים, עומד על לפחות 80%.



התשדיר של משרד הבריאות: קורא לכם לאכול לחם מחיטה מלאה



קמח מלא: מקטין את הסיכון לתחלואה

מחקרים שנערכו בעשור האחרון מצביעים על תרומתו החיובית של הקמח המלא על הבריאות. צריכתו מקטינה את הסיכון לתמותה ולתחלואה ממחלות השכיחות באוכלוסיית העולם המערבי, ביניהן: טרשת עורקים, מחלות לב, סוגים שונים של סרטן, סוכרת ,יתר לחץ דם והשמנה.


בין היתר, קטנים הסיכויים ל:

גידולים סרטניים במערכת העיכול: ב-22%

מחלות לב וכלי דם: ב-25%

יתר לחץ דם: ב-21%

תמותה אחרי התקפי לב: ב-31%

תחלואה כללית: ב-26%


אחד היתרונות הבולטים של הלחם המלא הוא כמות הסיבים התזונתיים שבו. הסיבים תורמים לפעילות המעי הגס ובריאותו, מונעים עצירות ומקטינים סיכון לסרטן המעי הגס. הם מסייעים לשמירה על רמות תקינות של כולסטרול, שומנים וסוכר בדם ומביאים לירידה בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2, והם אף בעלי תכונות נוגדות דלקת. בנוסף, הסיבים תורמים ליצירת תחושת שובע לאורך זמן ולשמירה על משקל גוף תקין.


יתרונות נוספים של לחם מקמח מלא:

לחם מלא דורש אכילה איטית ובריאה יותר; שיפור מצב רוח ויכולות מנטליות עקב נוכחותם של סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצה B; הפחמימות בלחם מלא משתחררות לאט יותר, וכתוצאה מכך הוא תורם ליכולת ריכוז ולערנות לזמן ארוך יותר. לשם השוואה, כריך של לחם מלא עם גבינה ישפר את הריכוז לשעה וחצי, בעוד שקוביית שוקולד תשפר את הריכוז לחצי שעה בלבד. 



קראו עוד: 6 מתכונים לכריכים בריאים 



פורומים דיאטה ותזונה נכונה ברפואה הסינית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
טעם מר ומתכתי בפה יוני 13/11/2018 00:01
  • שלום, אני חייל בן 20, סובל כבר חמש שנים מטעם מר ומתכתי בפה שמלווה אותי 24 שעות ביממה. לטעם מלווה גם יובש בפה וריח רע שמופיע לעיתים בעיקר לאחר אכילה של מזונות שומניים וסוכרתיים. הלשון שלי לבנה כל הזמן ואני חש בחולשה תמידית. פניתי לרופאים רבים שאינם ידעו לתת לי תשובה. האם יש לך סבירות למקור הבעיה? יכול להיות שהיא נובעת מבעיות גסטרולוגיות? נוירולוגיות הקשורות לעצבי המוח?אשמח לעזרה שלך. הבעיה הזו רודפת אותי בצורה קשה ומשפיעה על כל אספקט בחיים שלי. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
טעם לא טוב בפה חיים 19/07/2020 18:34
  • אני הייתי מציע לחשוד בעודף מתכות כבדות בגוף או חומרים כימיים בגוף שנחשפת אליהם שיכולים לעשות את זה בפרט שאתה אומר שאתה חלש הייתי ממליץ לשתות חליטות של עלי כוסברה שמנקה מתכות כבדות ועוד כל מיני רעלים פלוס ויטמין C במינון של 4 גרם ליום באבקה מעורבבת במיץ או במים בחלוקה של פעמיים ביום שזה מנטרל מתכות כבדות ורעלים תעשה ככה חודש לפחות ואז תרגיש שיפו עצום

  • + הוסף תגובה
דיאטה הדר 02/11/2019 23:59
  • אני בחורה רזה הבעיה שיש לי בטן הגובה שלי הוא מטר 63 ואני שוקלת 52 ומאד קשה לי להיפטר ממנה אני רוצה בטן שטוחה ופעילות ספורטיבית לא עוזרת לי מה אפשר לעשות?

  • + הוסף תגובה
דיאטה חיים 19/07/2020 18:22
  • למיטב ידיעתי בטן נפוחה ונשפכת למרות משקל רזה נובעת משרירי בטן חלשים או בעיות עיכול שגורמות לבטן נפוחה לגבי חיזוק שרירי הבטן אפשר לעשות שכיבות שמיכה ויש משהו יותר פשוט והוא לעשות לחץ תוך בטני ע"י נשיפת אוויר החוצה והכנסת הבטן בתחושה שזה כמעט נפגש עם הגב כמה פעמים ביום שעתיים אחרי ארוחה ויכול להיות עוד סיבה לבטן נשפכת שהיא רעלים צבורים בגוף כשומן בטני או לחץ נפשי שעושה שומן בטני

  • + הוסף תגובה
מכשיר אדים מרפאים קורל ארביב 18/02/2020 12:32
  • העם זה עוזר במקרים של הרעלת מתכות וכימיקלים ?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!