דלג לתוכן

אחת ולתמיד: האם החיידקים שעל הכספומט באמת מסוכנים?

מחקר בחן אילו חיידקים מצויים על גבי לוחות המקשים של מכונות למשיכת כסף – אחד מהחפצים הציבוריים ביותר. האם אנו צריכים לשלוף את נוזל החיטוי בכל פעם שאנחנו מושכים כסף מהכספומט? לא בהכרח

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/11/2016
1 דקות קריאה

בכל פעם כשאתם מושכים כסף מהכספומט אתם לוקחים אתכם גם כמה חיידקים. הרי ידוע שידיים רבות עוברות על הכפתורים של המכונה וכמובן גם על שטרות הכסף, ואלה לעתים רחוקות עוברים חיטוי, אם בכלל.

קראו עוד: זהירות! חיידקים: 10 הדברים המזוהמים ביותר בסביבה שלכם

נתון זה אינו מפתיע בהתחשב בעובדה שחיידקים ובקטריות נמצאים בכל מקום: על הידיות של הדלתות, המושבים באוטובוס, הלחצנים של המעלית, הכלב, החתול, הפנים שלנו – ואין שום דרך להתחמק מהם. 

רוצים חיידקים עם הכסף שלכם?

כדי לבחון אילו סוגים של חיידקים ובקטריות נמצאים על גבי כספומטים, חוקרים בניו יורק בדקו את לוחות המקשים של 66 מכונות למשיכת כסף ברחבי ניו יורק. מחקר זה הינו חלק מפרוייקט מחקרי גדול יותר שנועד להרכיב את "פאזל החיידקים" של העיר, במסגרתו, נבחנה הרכבת התחתית ובעתיד אף ייבחנו בעלי החיים שמסתובבים ברחבי העיר כגון כלבים, חתולים וסנאים. 

החוקרים גילו כי מרבית החיידקים שמכסים את הכספומטים - מקורם בעור אדם. אלו אותם חיידקים שניתן למצוא בחדרי אמבטיה, על כיסויי מיטה ועל טלוויזיות. בנוסף, אותרו חיידקים שמקורם בשאריות מזון, כאשר הנפוצים ביותר היו של עוף, דגים ופירות ים. במנהטן אף נמצא עובש שמכונה קסרומיסס ביספורוס Xeromyces) bisporus), המזוהה עם עוגות ומאפים. 

נכון שעכשיו תחשבו פעמיים לפני שתמשכו כסף מהכספומט? אמנם הממצאים מרתיעים אך הנתון החשוב ביותר במחקר הוא שמרבית החיידקים שנמצאו אינם מזיקים לאדם. כך שלמרות שנהוג לחשוב שמדובר באחד החפצים המזוהמים ביותר בסביבה – ככל הנראה אתם יכולים להמשיך למשוך כסף ללא חשש. 


קראו עוד: לא תאמינו איפה יש הכי הרבה חיידקים בבית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר פבל ווסקובויניק
ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0
( 5 חוות דעת )
"טיפול מרגיע ,סובלני ומקצועי"
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי די לחוצה עם התינוקת בת ה5 חודשים ואני מרגישה בזכות הטעפול ובמענה המסור והמלא של יעל שהוקל לי ויכולה להיות רגועה לגבי הטיפול בבתי"
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
מנהל (בדימוס) המחלקה לכירורגיה אונקולוגית ומרכז "מירב" לבריאות השד, כירורג בכיר באסותא בתחום השד וכירורגיה של מחלות ממאירות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חיסונים

בניהולו של ד"ר אודי קלינר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו