משקדים ועד לקשיו: 8 סוגי אגוזים שכדאי לשלב בתפריט היומי

מאז ומתמיד הייתה משפחת האגוזים חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. אך מעבר להיות האגוזים נשנוש מלוח, הם מהווים מרכיב בריאותי חשוב ואף עשויים להיות חיוניים לדיאטה מוצלחת. משקדים ועד לפיסטוקים: כל האגוזים שכדאי לשלב ברשימת הקניות הבאה
כתבה פרסומית כתבת חסות



על פי המלצות ה- FDA (ארגון המזון והתרופות האמריקאי), אכילה של עד 42 גרם (חופן וחצי) אגוזים מדי יום כחלק מתפריט דל שומן וכולסטרול, תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. שילוב שקדים ואגוזים כחלק מהדיאטה שלכם יפחית את רמות הכולסטרול ה"רע" וגם יסייע להפחית רמות שומנים בדם. לא זאת ועוד, האגוזים השונים הינם מרכיב אידאלי לכל דיאטה מוצלחת. ריכזנו עבורכם את שמונת האגוזים שכדאי לכם לשלב בתפריט היומי.



שקד 

השקד הינו האגוז העשיר ביותר בויטמין E, שמהווה נוגד חמצון חזק. בנוסף, הוא עתיר בסיבים תזונתיים וסידן (עד פי שניים מאגוזים אחרים), ומכיל אחוזים גבוהים של חלבון צמחי ואשלגן. 


בנוסף, השקד עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, המסייעות להעלאת רמות הכולסטרול ה"טוב" בגוף, העוזר לפינוי הכולסטרול הרע מהגוף ובכך תורם להפחתת הסיכון למחלות לב. 






אגוז מלך

אגוזי מלך מהווים מקור עשיר לנוגדי חמצון ולחומצות שומן מסוג אומגה שלוש, התורמות לשמירה על בריאות הלב, נוגדות דלקות, חשובות להתפתחות המוח אצל עוברים ואף נוגדות דיכאון. 







אגוז ברזיל 

 האגוז האקזוטי עתיר בנוגד חמצון מסוג סלניום, מינרל נוגד חמצון הנלחם ב"רדיקלים החופשיים" בגוף ולכן מוכר גם כמעכב הזדקנות וכמסייע להפחתת הסיכון לסוגי סרטן שונים, כמו סרטן הריאות והערמונית. אגוז ברזיל מכיל כמות גדולה של חומצות שומן בלתי רוויות, העוזרות להעלות את רמות הכולסטרול הטוב ולהוריד את הסיכון למחלות לב. יש לצרוך כחמישה אגוזי ברזיל ביום.







בוטן 

בוטנים מכילים רמה נמוכה יחסית של קלוריות, ועשירים בחלבון, באשלגן, בברזל ובויטמינים מסוג B. בנוסף, הם מהווים מקור טוב לחומצה פולית ולניאצין (ויטמין B3), שמסייע להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגוף.








אגוז קשיו 

הקשיו, הינו אגוז דל יחסית בקלוריות, עשיר בחלבון, בברזל ובאבץ. שילובו עם דגנים וקטניות יתרום להשלמת החלבון ולהפיכתו לבעל ערך תזונתי גבוה. 







אגוז לוז 

אגוז הלוז עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ולהפחתת כולסטרול, באבץ ובשומן חד בלתי רווי. בנוסף, הוא מכיל מינרלים שונים כגון אשלגן, מנגן וברזל ועשיר בוויטמין C החשוב להחלמת פצעים, לשמירה על בריאות הרקמות ולסיוע בספיגת הברזל מהמזון. ויטמין C  עובד בשיתוף פעולה עם ויטמין E, המצוי אף הוא באגוז הלוז, כנגד רדיקלים חופשיים הנוצרים בגוף בשל חשיפה לשמש וזיהום אוויר. בנוסף, עשיר בחומצה פולית המסייעת למניעת מומים בעובר והחשובה לשמירה על בריאות הלב.







אגוז פקאן  

הפקאנים עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מערכת העיכול. בנוסף הם רווים בוויטמין A ואבץ המסייעים לשמירה על בריאות העור, הציפורניים והשיער וכן מסייעים לתפקוד מערכת החיסון.  







פיסטוק 

אגוז הפיסטוק הינו דל יחסית בקלוריות, אך עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים, דבר התורם לתחושת שובע.  בנוסף הפיסטוק עשיר באשלגן, בוויטמינים מקבוצת B ובוויטמין A החשוב לשמירה על בריאות העור, השיער והציפורניים וכן לריריות שונות בגוף, כמו העיניים.






פורומים רפואה סינית ומערכת העיכול

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
תחושת רעב תמידית טל 19/03/2020 16:00
  • אני בת 50 מזה כשבוע סובלת מתחושת רעב תמידית ומדומה זה מאוד מציק.אני לוקחת תרופות לבלוטת התריס וקונצרטה אשמח לדעת מה זה תודה

  • + הוסף תגובה
תחושת רעב תמידית Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/03/2020 20:10
  • שלום , האם יש עוד תופעות כגון צרבות,כאבים ברום הבטן ,תופעות נוספות הקשורות לעיכול ? מחלות רקע הקשורות בעיכול ? מה אומר רופא המשפחה ? חסר פה המון מידע וכמובן לא ניתן לתת תשובה מספקת במדיה זו . ראשית , נסי לאכול ארוחות קטנות ,כל 3 שעות ומומלץ לא לאכול מאכלים כבדים , מטוגנים או חריפים . שתי מים . גשי לברור ,תחילה אצל רופא המשפחה . לימים טובים יותר . :)

  • + הוסף תגובה
טיפולי כימו ורפואה סינית רוית 16/02/2020 14:09
  • לאבי טעם מתכתי בפה בעקבות טיפולים כימותרפיים. לרפואה הסינית יש איך לעזור? תודה

  • + הוסף תגובה
טעם מתכתי בפה Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 16/02/2020 14:13
  • שלום , אפשר לעזור בעזרת דיקור ,צמחי מרפא סיניים והנחיות תזונתיות על פי הרפואה הסינית . רפורה שלמה.

  • + הוסף תגובה
מוצרי חלב ברפואה סינית שלי 19/01/2020 11:14
  • האם מוצרי חלב "לא אפשריים" בשימוש לפי רפואה סינית? סובלת מאוד ממערכת רגישה, לא נמצא דבר, ואני מנסה לאמץ רפואה סינית

  • + הוסף תגובה
מוצרי חלב Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/01/2020 12:05
  • שלום שלי, בכל אזור בסין אוכלים מזון המותאם לסביבה ,לעונה ולאקלים השורר שם .... למשל במקומות קרים יאכלו יותר חריף ,במקומום יבשים ,מזונות מלחלחים יותר וכן הלאה .... הרפואה הסינית בעד כל דבר שנכון לאותו אדם .יתכן ש- לך תוצרת חלב אינה טובה ולאח/אחות שלך , אין בעיה ... הייתי מציע לפנות לאבחון וטיפול נכון במקום לנסות כל מני חלקי דברים שיביאו לתוצאות חלקיות בלבד לעומת איש מקצוע שיוכל לחבר לך את כל הפאזל ולעזור לך בזמן קצר יותר . בהצלחה .

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!