א - סימטריה בשדיים: מתי התופעה הנפוצה מצריכה ניתוח?

א- סימטריה בשדיים הינה תופעה שכיחה. מאידך, במקרים מסוימים, הפגם האסתטי, עשוי להיות בעלת השלכות קיצוניות על תחושת הביטחון והדימוי העצמי. מהו הניתוח אשר מתקן את התופעה ומיהו קהל היעד? מומחה מסביר

כתבה פרסומית כתבת חסות
מאת:


תאריך עדכון: 22/02/2017


א – סימטריה של אזור השדיים הינה תופעה שגרתית ואף גורפת. בדומה לאברים זוגיים רבים, כמו העיניים, האוזניים ואף הגפיים, גם השדיים אינם סימטריים ובבדיקת פרמטרים מסוימים, כמו נפח, צורה, מיקום הפטמה או מיקום השדיים על בית החזה, לא ניתן למצוא אישה עם שדיים זהים. מאידך במקרים מסוימים ההבדלים בולטים מאוד וניכרים לעין. אלו עשויים להיות בעלי השלכה רבה על מצבה הנפשי של האישה הסובלת מהתופעה, לגרום לה לתחושת מבוכה, להימנעות מפעילויות שגרתיות ואף מיצירת קשרים אינטימיים. במצבים אלה, ניתוח לתיקון בעיית חוסר הסימטריה בשדיים הינו פתרון טוב לבעיה הנפוצה. מי נחשבת כמועמדת מתאימה לניתוח זה וכיצד הוא מתבצע ? כל התשובות.


כיצד מתבצע הניתוח?

למעשה, קביעת האסטרטגיה הכירורגית מתבצעת בהתייחס למצבה של כל מטופלת. במקרים מסוימים מדובר בבעיה חד צדדית, במסגרתה קיים ליקוי בהתפתחות של שד אחד ולכן גם הניתוח שיתבצע יהיה חד צדדי ועשוי לכלול הגדלה, הרמה, הקטנה או שילוב של מספר הליכים. מאידך במצבים רבים שני השדיים מציגים התפתחות לא תקינה וכדי להגיע לסימטריה מיטבית יהיה צורך לתקן את שניהם. כמו כן העדפותיה של המטופלת לוקחות חלק מרכזי בהחלטה אודות הפעולות הניתוחיות שיתבצעו. 



קראו עוד: בחזה מורם: 6 דברים שחשוב לדעת על ניתוח הרמת חזה



מיהו קהל היעד לביצוע הניתוח?

א- סימטריה של השדיים לרוב מתפתחת בגיל ההתבגרות, כך שקהל היעד העיקרי של הניתוח הוא נערות בגיל 17-18. עם זאת, תופעה זו עשויה להתפתח גם לאחר הריון ולידה, או להיווצר בשל טראומה.


במצבים בהם מתבצעת כריתה חלקית או מלאה של השד בעקבות גידול ממאיר, עשוי להתבצע הליך לתיקון א- סימטריה אך ניתוחים אלה נכנסים תחת הקטגוריה של ניתוחים לשחזור שד. 


א- סימטריה בולטת של השדיים עשויה להופיע בשלב  מוקדם מאוד בגיל ההתבגרות ולהוות בעיה משמעותית לאותה נערה. למרות זאת, הניתוח לא יתבצע טרם לסיום ההתפתחות הפיזית, זאת בשל כך שפעמים רבות בהמשך תהליך הבשלת השדיים השד הקטן "משיג" את השד שגדל לפניו והסימטריה שמתקבלת היא טובה מספיק. בדומה לכך, א- סימטריה אשר נוצרת לאחר, הריון, לידה והנקה, לרוב תהא זמנית ותשתפר לאחר סיום ההנקה. במצבים בהם המצב עדיין קיים לפחות חצי שנה לאחר הפסקת ההנקה, תהיה אפשרות לביצוע הניתוח. 




א- סימטריה בולטת עשויה להופיע בשלב מוקדם של ההתבגרות. למרות זאת הניתוח לא יתבצע טרם סיום ההתפתחות הפיזית



מהם הסיבוכים הכרוכים בניתוח זה?

ניתוחי שד הפכו בשנים האחרונות לבטוחים מאוד עם רמת סיכון מינימלית. הסיבוכים הכרוכים בביצוע הניתוח תלויים באסטרטגיה הכירורגית אשר נבחרת. במצבים בהם יש לבצע הגדלה בלבד באמצעות שתלי סיליקון, הסיכונים הינם מינימליים ואין פגיעה משמעותית בתפקוד השד.  לעומת זאת אם יש צורך בהקטנה או הרמה של השד, עשויה להיות פגיעה ביכולת העתידית להניק ויהיו יותר צלקות על השד.


קראו עוד: המדריך המלא: 7 שלבים בדרך למתיחת פנים



מהו זמן ההחלמה מניתוח לתיקון א- סימטריה ?

למעשה, זמן ההחלמה תלוי בפעולות הכירורגיות אותן צריך לבצע, אך לרוב ימשך כשבועיים עד שישה שבועות. התוצאה הסופית תתקבל לאחר כשלושה חודשים. 


האם יש אפשרות להישנות התופעה?

לעיתים רחוקות בעקבות שינויים פיזיים כמו שינויי משקל גדולים, הריון, לידה והנקה עשוי להיווצר מצב של א- סימטריה.



עדיין מתלבטים? להתייעצות עם ד"ר יואב אברהמי השאירו פרטים

שם מלא: טלפון:
קראתי והסכמתי לתקנון שלחו עכשיו >




פורומים, הגדלת חזה והרמת חזה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
הגדלת חזה מעל השריר ריקי 03/12/2019 21:35
  • שלום, אני הולכת לעשות הגדלת חזה בעוד שבועיים. השתל שאני עושה הוא עגול 295cc ( לא יכולה גבוה מזה בגלל הדיאמטר) פרופיל בינוני. יש לי רקמת חזה, ובכללי כל העור בגוף שלי הוא נורא עבה ונמתח, אם זה בגב ואם זה,בפנים. חשוב לי לציין שאני לא שמנה אבל יש לי עור אלסטי ולא דק. המנתח אמר לי שהוא יעשה מעל השריר כי יש לי מספיק רקמה. קראתי שגם אם יש לי מספיק רקמה אחרי שנה יתחילו לי גלים והשתל יתחיל להיראות. ואני שואלת את עצמי, האם זה נכון? ואם כן מדוע רופאים נותנים את האופציה הזו? נורא לחוצה ומוטרדת אשמח לתשובה בהקדם.

  • + הוסף תגובה
חשיפה לסיליקון וההשלכות גל 02/12/2019 09:52
  • שלום ד"ר אני מרחיבה את שאלתי הקודמת ... לאחר קריאה מרובה בנושא הגדלת חזה הבנתי שנוכחות השתל בגוף עשויה לעורר מחלה אוטואימונית לאו דווקא קרע ודליפה. לפני כשנתיים פרץ אצלי לופוס עורי ...המחלה מופיעה רק בעור למזלי.בדיקות הדם תקינות ונשללה מחלה מערכתית. התיעצתי עם רופאה מומחית ללופוס והיא אמרה שאין מניעה לניתוחים פלסטיים כל זמן שהמחלה יציבה ואיננה מערכתית. אך ציינה שקיים סיכון קטן בחשיפה לסיליקון ובחולים עם רקע אוטואימוני הסיכון מוגבר יותר. השאלה היא אם אני בוחרת שתלים עם מי מלח לצורך העניין אני מקטינה את הסיכון להתלקחות המחלה אצלי? והאם יש שתלים עם מעטפת מחומר אחר ? כנראה לא מספיק שרק התוכן יהיה ממרכיב אחר לדעתי גם למעטפת יש משמעות. מאד רוצה לעבור את הניתוח אך חוששת שמערכת החיסון שלי לא תגיב טוב לסיליקון . אשמח לדעתך

  • + הוסף תגובה
הגדלת חזה אמן 01/12/2019 20:33
  • שלום דוקטור. שאלה האם לאחר ניתוח הגדלת חזה עולים במשקל?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!