דלג לתוכן

אנשי החלוקים הלבנים חושפים: כך נוציא את מערכת הבריאות מהבוץ

חופש לבחור את הרופא המטפל ואת בית החולים, השקעה גדולה יותר במשאב האנושי והשארת המומחים בסקטור הציבורי. פרויקט מיוחד ליום הרופא הישראלי: רופאים, אחיות ואנשי צוות מבתי חולים בכל רחבי הארץ חושפים מה הם היו מעוניינים לשנות במערכת הבריאות

מאת: מיכל הלפרין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/04/2017 תאריך עדכון: 11/01/2018
4 דקות קריאה



יום הרופא הישראלי, משמש כיום הצדעה לרופאי ישראל, אשר דואגים לבריאות הציבור מסביב לשעון: פנינו לאנשי החלוקים הלבנים, במטרה לשמוע מה לדעתם דורש שינוי במערכת. את הבקשות שלהם נפנה לגורמים המשפיעים, בתקווה שכולנו נזכה למערכת בריאות טובה יותר.



רמב"ם: פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם: לאפשר לחולים לבחור יותר

"הייתי נותן לחולה את חופש ‏הבחירה בבית החולים באזור מגוריו, ‏כולל זכות בחירת רופא או מחלקה. כמו כן, הייתי מאפשר לבעלי הביטוחים המשלימים את הזכות לנצל את כספי הביטוח ששילמו, גם בבתי החולים הציבוריים, ולא מגביל אותם למספר מצומצם של בתי חולים. בנוסף, הייתי מגדיל את תקציב הבריאות ב 10 מיליארד שקל בשנה, בתכנית גידול הדרגתית חמש שנתית".



מאיר: ד"ר אהוד רוזנבלום, מנהל היחידה לרפואה דחופה ילדים: לאפשר למנהלים בכירים לעבוד גם בשעות העומס

"כמנהל חדר מיון, אני חושב שזה לא הגיוני להפקיד את העבודה בידי מתמחים בשעות העומס. כיום יש פרדוקס מאוד גדול במערכת: דווקא בשעות אחר הצהריים, שבהן קיים הכי הרבה עומס, נמצא רק צוות של מתמחים ולכן נוצר מצב של ירידה דרמטית ברמת הרפואה. מתמחה הוא רופא בשלב הכשרה, אשר אינו יודע לתת את המענה האולטימטיבי הנדרש. כיום, כל אחד יודע שאם הוא נדרש לסור למיון, עדיף שיעשה זאת בשעות הבוקר. מדוע? אין בכך כל הגיון.

אני סבור שמקום שנותן מענה לציבור 24 שעות ביממה, צריך לשמר את רמת השירות שלו, לתת כיסוי רפואי מלא בכל שעות היום. למעשה אפשר לעשות את זה בקלות: אם רופא בכיר יעבוד 3-4 משמרות בשבוע, בשעות שונות ולא רק בבוקר, תמיד יהיה איש בכיר במחלקה. זה חשוב בעיקר בחדרי מיון ששם השחיקה היא רבה והלחץ גדול. האנשים הטובים והמיומנים ביותר במערכת צריכים להיות שם בשביל החולים 24 שעות ביממה". 

איכילוב: מנהל המיון: פרופ' פיני הלפרן: יותר מיטות אשפוז לחולים

"נכון להיום, חדרי המיון במצב קשה. החולים נתקעים בהם שעות רבות וזה יוצר את רוב העומס במחלקה. אם לא כך היה המצב, והחולים היו עולים מיד למחלקה שאליה הם מיועדים, זה היה מגדיל בשליש עד לחצי את כמות המיטות בחדר המיון, מוריד מהעומס על הצוות באופן דרמטי, ומשפר באופן משמעותי את איכות השירות. כמובן שהעניין דורש הגדלת תקנים למספר אנשי הצוות, יותר ציוד וכדומה".



קפלן: יעל פולישוק, אחות אחראית ביחידה לטיפול נמרץ כללי: על מקבלי ההחלטות להיות בשטח כדי להבין דברים 

"באופן כללי, יש המון בירוקרטיות שצריכות לקרות כדי שנהלים ופעולות ישתפרו. אני חושבת שעוד הרבה לפני שמדברים על להגדיל תקציב ולהוסיף ציוד ואנשי צוות, חשוב שמי שמקבל את ההחלטות יראה את הדברים בעיניים ולא רק על גבי נייר. עד שאתה לא רואה את אותה זקנה במסדרון שעליה מדברים כבר שנים, אתה לא מבין עד כמה חמורה הבעיה. לפעמים גם חשוב להבין שלא הכל מסתכם בתקציב - אם יודעים להביא את אנשי הצוות המקצועיים והמיומנים, הם יכולים להזיז הרים וגבעות. ממש כמו במחלקה שבה אני עובדת – אנחנו אמנם מעט אבל יודעים לעשות הרבה.  ולמקבלי החלטות שפועלים במסגרות בתי החולים הייתי מציעה להקשיב יותר, לפקוח עיניים, להרגיש. אנחנו מדברים פה על בני אדם, צריך לאפשר לצוותים לתת טיפול מקצועי ואיכותי על פי הקוד האתי וכבוד בני האדם. תהיו למטה בשטח לפני שאתם עולים למעלה לעמדה ניהולית".



שניידר: ד"ר אבינעם פירוגובסקי, סגן מנהל בית החולים:  לחזק את  היסודות הציבוריים של מערכת הבריאות 

"חשוב לדאוג לחיזוק היסודות הציבוריים של מערכת הבריאות, תוך מתן אפשרות להפעיל את בתי החולים בשעות שלאחר שעות העבודה הרגילות. כיום מערכת הבריאות מורכבת  מהמערכת הציבורית והמערכת הפרטית. בתי החולים הציבוריים עובדים בשגרה משמרת אחת בלבד- משאבי מערכת כמו  חדרי ניתוח  ובדיקות מתוחכמות עומדים שוממים משעה 16 ועד למחרת ונוצרים תורים ארוכים. השסתום הוא במערכת הפרטית, המוזנת עי רופאי המערכת הציבורית. יש למצוא הדרך, וכמובן שמדובר גם בהשקעה כלכלית, להשאיר את הרופאים בבתי החולים  ולבצע הכל במערכת הציבורית. באמצעות מהלך זה, יוגבר אמון הציבור במערכת. ההשקעה במשאב האנושי בין השאר כוללת תקנים לרופאים ולאחיות בהתאם לצורך האמיתי , וכן השקעה בהכשרה, בדרכה  ובמניעת שחיקת הצוותים. ראוי לחזק את ערכי הכבוד, החמלה ,האמפתיה ואת חדוות העשייה של עובדי מערכת הבריאות, כשהמטופל  במרכז העשייה. זאת, כאמור תוך השקעה במשאב האנושי של המערכת".  



ברזילי – ד"ר חזי לוי, מנהל בית החולים: להגביר את התקנים לכח אדם

"אני מתפלל שממשלת ישראל תעלה את ההוצאה הלאומית לבריאות, ושתגביר את תקני כח האדם, על מנת שהרפואה הציבורית היקרה לנו באמת תוכל להעמיד את החולה במרכז, במקצועיות ובחמלה שכולנו שואפים להן".





בלינסון: ד"ר ערן רוטמן סגן מנהל בילינסון: הזרמת משאבים למערכת הבריאות

"יש צורך בהזרמת משאבים למערכת הבריאות - הוספת תקנים של רופאים, אחיות וצוות פרא רפואי וכן תוספת של מיטות טיפול נמרץ. הזרמת משאבים אלה, תאפשר לצוותים שעובדים לילות כימים, לתת את הרפואה הטובה אותה הם יודעים לספק, בצורה המיטבית ביותר".



המרכז הרפואי העמק: ד"ר דוד אלמוג, סגן מנהלת המרכז: יותר משאבים, יותר תקנים

"זמינות השירותים הרפואיים לציבור הוא נושא מהותי שמשפיע על כל מערכת הבריאות. המערכת זקוקה למשאבים רבים, ליותר תקני רופאים ולאנשי צוות, חשוב להגדיל את כמות מיטות האשפוז ואת עמדות הטיפול בבתי החולים. זאת כדי לתת לציבור טיפול רפואי במרפאות ובחדרי הניתוח בזמינות סבירה. כיוון שבצפון הציבור תלוי יותר במערכת הבריאות הציבורית, ובאזור זה זמינות השירותים נמוכה יותר בהשוואה למרכז, הרי שנדרשת מעורבות של המדינה באופן ממוקד כדי לתקן גם את הפער הזה".



הלל יפה: ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל בית החולים: להיות יותר זמינים למטופלים

"הייתי משנה את היכולת שלנו כמערכת שמטפלת בציבור: חשוב להיות זמינים יותר, נגישים יותר ובעלי יותר משאבים כלכליים שיופנו לטיפול בחולים".



האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
 אמי טכנולוגיות
אמי טכנולוגיות אחר
 אקטיב מערכות אופטיות בע"מ
אקטיב מערכות אופטיות בע"מ אחר
המותג המוביל בתחום המכשור האסתטי-רפואי
 מרכז מפנה
מרכז מפנה אחר
התערבות טיפולית מוקדמת באוטיזם ע"ר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ביטוחי בריאות וסיעוד

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו