בלי רגשות אשם: אייס קפה וגלידה לדיאטה - ללא ממתיקים מלאכותיים

אייס קפה, גלידות, קרטיבים ומשקאות קרים, הם אופציה מרעננת ופשוט מושלמת לימי הקיץ הלוהטים. הבעיה: כל אחד מהם "עולה" לנו במאות קלוריות. החדשות הטובות: מסתבר שיש תחליפים בריאים והרבה פחות משמינים, שכל אחד מאתנו יכול להכין בבית - ובקלות רבה. ההנחיות לפניכם, תודו לנו אחר כך

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 20/06/2017


בואו נודה באמת: יש מעט מאוד תענוגות מתוקים שהם באמת בריאים. כשמגיע הקיץ, רובנו מוכנים לשים בצד את הרגלי הדיאטה שלנו, לטובת שניות בודדות של רגעי אושר שנמסים להם על הלשון ומותירים בנו חשק לעוד.


שירה וסרמן, מייסדת שיטת "חצי שירה"  להרזיה, ומי שהשילה בעצמה 72 (!) קילוגרמים ממשקלה, חושפת את הסוד שלה להכנה קלה ומהירה של אייס קפה, גלידה ושאר מתוקים, קרירים וטעימים להפליא, שלא יגרמו לכם לשבור את הדיאטה.


"כשמזמינים משקה קר במסעדה או בבית קפה, כדאי לקחת בחשבון שהוא מכיל תוספים שונים, כמו  למשל פולי קפה תמימים, שלעיתים רבות מצפים אותם בשוקולד, המעניק לקפה את טעמו המתקתק. 



קראו עוד: מצעד הג'אנק: מה יותר בריא - פלאפל או פיצה? 



גם משקאות קרים אחרים או ארטיקים על בסיס פירות או ארטיקים על שנמכרים כדיאטטיים, לרוב מכילים סוכר. הסיבה לכך היא שהסוכר משמש כחומר משמר ומייצב, המאפשר את אחסונם של הפירות במקרר או במקפיא, לאורך זמן מבלי לפגוע במרקמם ובטעמם", מסבירה וסרמן.



מהן האופציות הבריאות שיהוו תחליף ראוי לתענוגות המוכרים?


1. אייס קפה: פחות קלוריות – אותו הטעם

"כוס ממוצעת של אייס קפה עלולה לעלות לכם ב-380 עד 500 קלוריות. כמובן שתוספות מפנקות כגון קצפת מעלות אף יותר את ערכו הקלורי".

האלטרנטיבה הבריאה: כדי להכין משקה אייס קפה משודרג, טעים ובריא יותר, לא צריך לעבוד קשה. כל מה שאתם צריכים זה מספר רכיבים בסיסיים ובלנדר טוב.


המצרכים:

תמצית קפסולה אחת (ממכונה ביתית)  או כפית נס-קפה.

ממתיק לפי בחירה: כפית סטיבייה/ סוכר קנים/ סוכר קוקוס/ סוכר.

חצי כוס מים

חצי כוס חלב 3% או חלב סויה במתיקות מופחתת

לגיוון הטעם: רבע כפית תמצית וניל או כף קרם קוקוס (לשומרי משקל ניתן לוותר על האחרון, כדי לחסוך בערך הקלורי)

ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים באמצעות בלנדר ושותים בהנאה 

קלורית לכוס משקה: כ- 150 קלוריות.




2. גלידה: אפשר גם כשייק

"רבים אינם מודעים לעובדה שגם גלידה העשויה מפירות קפואים, לרוב מכילה כמות נאה של סוכר, המשמש לציפוי הפרי ולשמירתו האופטימלית בהקפאה. כמובן שהפעולה הזאת מעלה את ערכה הקלורית של הגלידה".

האלטרנטיבה הבריאה: כדי לחסוך בכמויות הסוכר, אפשר  להכין גלידה ביתית מתוקה מפירות טריים, ובקלות.


המצרכים:

שתי בננות קפואות (או מנגו/אפרסק)

שתי כפות טחינה גולמית 

כף סילאן

חופן אגוזים לפי בחירה

ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים באמצעות בלנדר ומקפיאים לפחות ליממה. ניתן לשתייה גם כשייק טרי.

קלורית למנה (במתכון 2 מנות): 150





לימונענע: לשדרג עם תפוחים

אחד המשקאות הפופולריים ביותר, בייחוד בתקופת הקיץ הוא ה"לימונענע", המוגש בבתי קפה ומסעדות. אבל גם במקרה הזה, מדובר במשקה שמכיל כמות גדולה של סוכר. "הלימון כידוע, מאוד חמוץ באופן טבעי, לכן כששותים משקה המבוסס עליו כמרכיב עיקרי, נהוג להוסיף לו כמות מכובדת של סוכר, ולעיתים אף שמנת לעידון הטעם. גם לימונענע טבעונית לרוב מכילה קרם קוקוס, שכמות גדולה ממנו אינו מומלצת, מאחר שהוא מכיל שומן רווי המעלה את הערך התזונתי של המשקה", מסבירה וסרמן.

האלטרנטיבה הבריאה: במקום להכין לימונענע, תוכלו לשדרג את המשקה, להוסיף תפוחים וליהנות משקה בטעם ייחודי, המכונה "תפוח-נענע".

המצרכים:

3 תפוחים מקולפים בהתאם לזן המועדף

לימון אחד קלוף וחתוך לקוביות

ממתיק לפי בחירה: כפית סטיבייה/ סוכר קנים/ סוכר קוקוס/ כפית סוכר.

ההכנה: מערבבים את כל המצרכים בבלנדר עם 2 כוסות קרח,  ושותים בהנאה.

קלוריות לכוס משקה: 120





קרטיב: אפשר גם מרכיב אחד

אמנם כיום ניתן למצוא בדוכנים גם ארטיקים המכילים רכיבים טבעיים בלבד, ובהחלט מדובר במגמה מבורכת. והבעיה? ניחשתם נכון: גם כשמדובר במוצר זה, לרוב נוהגים להוסיף סוכר, גם על מנת להמתיק את הטעם וגם כדי לשמר את הפרי טוב יותר במקרר או במקפיא. 

"יתרה מכך, הארטיקים שאינם מכילים רכיבים טבעיים, לרוב מכילים תוספים שאינם מטיבים עם הבריאות ביניהם צבעי מאכל, חומרים מייצבים ועוד".

האלטרנטיבה הבריאה: תתפלאו, אבל פרי כמו אבטיח, מכיל כ90 אחוז מים. כל מה שצריך זה לטחון אותו ולהקפיא. מדהים לגלות עד כמה הקסם הפשוט הזה באמת עובד גם מבחינת הטעם.

המצרכים:

שתי כוסות אבטיח קר ללא תוספת מים או סוכר.

קוביית ג'ינג'ר קטנה – למי שאוהב

חופן נענע

ההכנה:
פשוט לטחון בבלנדר ולהקפיא בתבנית ייעודית. לבריאות.

קלורית ליחידה:100





פורומים, ניקוי רעלים ותזונה טבעית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
האם שמן זית מטוגן מאבר את תכונותיו יון 13/11/2019 13:35
שמן זית דוד 07/12/2019 17:56
  • התשובה היא כן. כמה מאבד תלוי בחום ובזמן הטיגון. גרוע מזה, מחום מסויים השמן מתפרק ונוצרים רעלים שארגון הבריאות העולמי אומר שהם מסרטנים. לכן יש להימנע מלאכול מזונות מטוגנים בחוץ.

  • + הוסף תגובה
קולה פג תוקף Bar 22/05/2019 23:00
  • מה קורה ששותים קולה אחרי 7 חודשים מתאריך פג תוקף לא(הקולה לא הייתה במקרר)

  • + הוסף תגובה
קולה דוד 07/12/2019 17:52
  • גם 7 חודשים ל-פ-נ-י הפג תוקף היא לא היתה ראויה לשימוש

  • + הוסף תגובה
אכילת העצמות בריסוק מעבד מזון נוטי בר 27/09/2019 08:01
  • שלום. אני נוהג לאחר הבישול הממושך לרסק את העצמות ולטחון אותן דק לצורך אכילתן. האם יש פסול בכך או שזה מותר?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!