דלג לתוכן

גברים באמת נוחרים יותר? 6 סיבות לנחירות

הן צורמות, מפריעות לשינה ערבה ולעיתים גם גורמות לריבים קשים בין בני הזוג: אין ספק שנחירות הן מטרד עבורכם ועבור הפרטנר שחולק אתכם את המיטה. מדוע הן נגרמות והאם הן מסתירות בעיה בריאותית קשה יותר? 6 סיבות לנחירות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/08/2017
2 דקות קריאה

כחצי מהגברים וכ-30% מהנשים סובלים מנחירות שנוצרות בשל היתקלות האוויר אותו אנו שואפים ונושפים ברקמות הרכות המצויות לאורך צינור דרכי האוויר. משקל, הבריאות הכללית ומבנה הפה הם חלק מהמאפיינים שעשויים להוות את הגורם שיכריע אם תסבלו מהחרחורים הליליים או לא: אספנו עבורכם שש סיבות נפוצות לנחירות.


1. גודש באף

כל דבר שעוצר את הנשימה דרך האף יכול לגרום לנחירות, לרבות הצטננות, שפעת או אלרגיות. תרסיסים שונים להקלה על האף הסתום עשויים לפתוח את דרכי האוויר, אך אם התופעה ממשיכה כמה שבועות מומלץ לפנות להתייעצות רפואית. 



2. שינה על הגב

שינה על הגב עשויה לגרום לכם לנחור. התנוחה האופקית מביאה לרפיון הרקמות בגרון ולחסימת דרכי הנשימה. אם אתם מודעים לתופעה שמדירה שינה מכם ומבן זוגכם מומלץ לישון על הצד. נסו להרים את הראש כאשר אתם שוכבים בעזרת כמה כריות רכות. 



קראו עוד: השיטה: כך תצליחו להירדם בפחות מ-60 שניות 



3. מבנה האף

מחיצת האף היא מעין קיר  העשוי מסחוס ומעצם, המחלק את חלל האף לשניים ויוצר את הנחיריים. סטייה במחיצת האף היא תופעה מולדת או שמתפתחת בשל חבלה או גדילה בלתי שווה של הסחוס הגורמת לכך שחלל אחד צר יותר מהאחר. התופעה עלולה לפגוע בנשימה ולגרום לנחירות. אם אתם חוששים שזוהי הסיבה לנחירות – התייעצו עם הרופא שלכם, ניתוח לתיקון מחיצת האף יפתור את התופעה, יגרום לכם לישון טוב יותר ואף ישים סוף לנחירות. 




כחצי מהגברים וכ-30% מהנשים סובלים מנחירות

4. מבנה הפה

החך הרך, הוא הרקמה הרכה הנמצאת בחלק האחורי של הפה, בין החך הקשה לענבל. איבר זה עשוי מסיבי שריר וקרום רירי והוא משמש לסגירת תעלות האף במהלך הבליעה. תנועתו בזמן הנשימה היא זו שיוצרת את צליל הנחירה. אם החך הרך שלכם עבה יחסית ומוצב נמוך, הוא הופך את דרכי הנשימה לצרות יותר ומשכך עשוי לגרום לכם לנחור. תופעה זו עשויה להיווצר גם כאשר הענבל, הרקמה הרכה שנתלית מהחך הרך, ארוכה יותר מהרגיל. שתי התופעות עשויות להיות מולדות אך הן מחמירות בקרב אלה הסובלים מעודף משקל.


5. תרופות

תרופות הרגעה (סדטיביות) מביאות לתחושת ישנוניות ולהרפיית השרירים ולעיתים גם להרפיית הלשון ושרירי הגרון וכתוצאה מכך עשויות לגרום לכם לנחור. אם זה המצב, התייעצו עם הרופא שלכם לגבי שינוי הכדורים אותם אתם נוטלים. 



קראו עוד: בדקנו: מה באמת שם סוף לנחירות?

6. דום נשימה בשינה

כ- 6% מהאוכלוסייה סובלים מתסמונת דום נשימה בשינה, תופעה המתארת הפסקות נשימה הגורמות לירידה באיכות השינה. הסימנים לה כוללים, פה יבש, כאבי ראש או גרון כואב עם הקימה. תופעה זו אינה רק משפיעה על מנוחת לילה ערבה ומתקשרת לבעיות בריאותיות כמו שבץ, יתר לחץ דם ומחלות לב שונות. אם אתם סבורים שאתם סובלים מדום נשימה בשינה, התייעצו עם הרופא שלכם שעשוי להמליץ על מכשיר שמקל על הנשימה בזמן השינה.


 

גם ילדים נוחרים?

אם הילד שלכם נוחר מפעם לפעם לא מדובר בתופעה מדאיגה, בייחוד אם הוא סובל מצינון או אלרגיה. אך במקרים מסוימים, הנחירות עשויות להיות סימן לזיהום בסינוסים, בגרון, בריאות ,בדרכי האוויר או כפי שהוזכר – אינדיקציה לדום נשימה בשינה. עקבו אחרי התופעה, אם אתם שמים לב לנחירות רמות המתרחשות ברוב הלילות התייעצו עם רופא הילדים.



ומה קורה בהריון?

אימהות לעתיד צפויות לנחור יותר בגלל שתעלות האף שלהן עשויות להתנפח להקשות על הנשימה. בנוסף העלייה  במשקל במהלך ההריון יכולה ללחוץ על הסרעפת שמסייעת בהכנסת והוצאת האוויר מהריאות. נשים בהריון צריכות לדווח על הנחירות לרופא המטפל, כי הן עלולות להתקשר לתופעות כמו בריאות הרקמות ויתר לחץ דם. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס
ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 16 חוות דעת )
"הרגשה מצויינת לאחר טיפולי הזרקה התוצאות מדברות בעד עצמן המראה שנוצר טבעי ויפה. ד"ר דנו בעל ידי זהב פשוט אלוף אמין ומקצועי. ממליצה בחום!!!"
ד"ר לירון מלכא
ד"ר לירון מלכא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
5.0
( 47 חוות דעת )
"מאוד נחמדה ונתנה הרגשה טובה להמשך טיפול"
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אף וסינוסים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו