דלג לתוכן
ד"ר ליאורה אברמוב ד"ר ליאורה אברמוב

את לא חייבת לסבול: כל הסיבות – והפתרונות לכאבים בקיום יחסי מין

נשים רבות סובלות מכאבים בעת קיום יחסי מין וסבורות כי הם חלק בלתי נפרד מהם. אך לבעיה הנפוצה, שנובעת מסיבות מגוונות, יש פתרונות רבים שיעלימו את תחושת אי הנעימות ואף ימנעו את הפגיעה בזוגיות: המדריך המלא שישים סוף לכאב

מאת: ד"ר ליאורה אברמוב
תאריך פרסום: 08/08/2017
2 דקות קריאה
כתבת וידאו
ד"ר ליאורה אברמוב בשיתוף עם ד"ר ליאורה אברמוב i מנהלת המרפאה לטיפול מיני במרכז לבריאות האישה "ליס"

נשים רבות סובלות מכאבים בזמן יחסי מין, אך רבות סבורות כי אי הנוחות היא חלק אינטגרלי מהם ועל כן אינן מטפלות בבעיה. התופעה השכיחה אינה גורמת רק לסבל פיזי אלא עשויה להביא להימנעות מקיום יחסי מין ואף לפגיעה בתחושת הדימוי העצמי ובזוגיות. מהן הסיבות לכאבים בזמן קיום יחסי מין וכיצד ניתן לטפל? צפו בד"ר ליאורה אברמוב מסבירה.



     

מהן הסיבות לכאב בזמן קיום יחסי מין?

הכאב בזמן קיום יחסי מין נחלק לשתי קבוצות: כאב בחדירה הראשונית המקשה על השלמת האקט המיני וכאב בחדירה עמוקה המורגש באזור האגן הקטן במהלך תנועות משגל. 


הסיבות לכאבים בזמן קיום יחסי מן הן רבות ומגוונות והטיפול בבעיה משתנה בהתאם לאבחון מקור הכאב. הכאבים עשויים לנבוע מסיבות דלקתיות (לרבות התפתחות פטריה באזור, דלקת חיידקית, הרפס, קונדילומה ועוד) או ירידה בהורמון האסטרוגן מסיבות שונות (נטילת גלולות, הנקה לאחר לידה, גיל המעבר) אשר מביאה ליובש מקומי. תחושת אי הנעימות עלולה לנבוע גם  מסיבות פסיכולוגיות: נשים רבות חרדות מפעולת החדירה ועל כן עשויה להתפתח תופעה לא רצונית של כיווץ שרירי רצפת האגן. במקרים מסוימים הכאב נובע מרגישות עצבית שמקורה הוא גנטי. 


הסיבות לכאבים בקיום יחסי מין הן רבות ומגוונות והטיפול נקבע בהתאם לאבחון מקור הבעיה 

כיצד ניתן לטפל?

כאמור, השלב הראשון לטיפול בבעיה הוא אבחון מקור הכאב, ובהתאם לכך נקבעת גם אסטרטגיית הטיפול. כך לדוגמה, אם מדובר בבעיה עצבית יש לעבוד על העלאת סף הכאב המקומי תוך שימוש בתכשירים שונים. במקרים שמקורם בבעיה נפשית תופנה המטופלת לטיפול מיני לצורך חיזוק הדימוי העצמי, העצמת תחושת הארוטיות והשכחת הכאב במהלך האקט המיני. גם טיפולים אלטרנטיביים, כמו דיקור סיני עשויים לסייע במיתונו.


בנוסף, קיים גם ניתוח להפסקת הכאב הכרוני. במהלכו מסירים את הרקמה הכואבת בכריתה ממוקדת או נרחבת. הצלחת הטיפול הכירורגי היא רחבה מאוד ולמעשה כ-85% מהנשים נגמלות מהכאב בעזרתו. מאידך, היות ומדובר בפעולה כירורגית מומלץ לנקוט בה כמוצא אחרון לאחר מיצוי הטיפולים השמרניים לבעיה. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר רויבורט רופא בחסד, רגיש ומקצועי! זמין לכל שאלה,מסביר הכל כנדרש,ומבין לגמרי בתחום."
ד"ר עופר מרקוביץ
ד"ר עופר מרקוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת אולטרה סאונד נשים ויולדות בבית חולים מאיר כפר סבא, מנהל פורום ממצאים חריגים ומומים בעובר בבית חולים מאיר כפר סבא
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחית ברפואת נשים, ילוד ופוריות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר ליאורה אברמוב

שאלות מתוך פורום מיניות וטיפול מיני

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו