תגלית איטלקית: סוג חדש של פסטה מסייע במניעת התקפי לב

היא טעימה, מגוונת, זולה וקלה להכנה: אין ספק שבפסטה יתרונות רבים, אך לאורך שנים הפחמימה המוכרת נחשבה כמזון מזיק לבריאות שעלול לגרום להשמנה. סוג חדש של פסטה שפותח איך לא, באיטליה – ארץ הטורטליני והלינגוויני, הוא לא רק בריא יותר אלא מסייע במניעת התקפי לב
כתבה פרסומית כתבת חסות
תאריך עדכון: 06/02/2019



פיתוח כזה בארץ המגף והפסטה הוא כמעט מתבקש: כתבה שפורסמה בעיתון הטלגרף הבריטי חשפה סוג חדש של פסטה שפותח על ידי מדענים מטוסקנה, שיכול לעזור להילחם בהתקפי לב. 


במשך שנים פסטה נחשבה כמזון המזיק לבריאות שעשוי לגרום להשמנה בשל היותו בעל ערך גליקמי גבוה, אך הסוג החדש שפותח מועיל לבריאות הלב: הפסטה הטוסקנית מורכבת משילוב של קמח המופק מחיטת הדורום וקמח המופק משעורה והיא עמוסה בסיבים תזונתיים מסוג בטא גלוקן (הקיימים בעיקר בשיבולת שועל) שמעודדים את התפתחותם של כלי דם חדשים.


כלי הדם שנוצרים מהווים מעין "מעקפים טבעיים" במצבים של אירועי לב. התיאוריה נבחנה על עכברי מעבדה, שהוזנו בפסטה החדשנית ומולם קבוצת ביקורת שהוזנה בפסטה רגילה המיוצרת מחיטת דורום. העכברים שתזונתם התבססה על סוג הפסטה שפותח הוכיחו כישורי שרידות גבוהים יותר במצב של התקף לב, בהשוואה לאלה שניזונו מפסטה רגילה. 



קראו עוד:  עוזרת לרדת במשקל: 5 סיבות למה כדאי לכם לאכול פסטה 



על פי בדיקות שבוצעו, העכברים שנשנשו את סוג הפסטה החדש סבלו מנזק לבבי מצומצם, בהשוואה לאלה שניזונו מפסטה מקמח רגיל. בנוסף, המחקר שבוצע בבית הספר Sant’Anna בפיזה, חשף כי ההרכב החדש של הפסטה מסייע בפיתוח עמידות של הגוף למצבי סטרס ומצמצם את הסיכוי למחלת לב כלילית


למעשה, מדובר במחקר הראשון שמראה כי צריכה של מזון שגרתי מעודדת יצירה של מעקפים טבעיים. עד כה, טכניקות לקידום גידול עורקים מבוקר דרשו טיפול ניתוחי ושימוש בתאי גזע שהופקו באמצעות מח עצם או טיפול גנטי. לפסטה הייחודית יש את היכולת ליצור מעקפים ביולוגיים המסייעים באופן טבעי, ללא התערבות כירורגית, לבריאות הלב. 




הפסטה החדשה, מלאה בסיבים תזונתיים מסוג בטא גלוקן, המעודדים את התפתחותם של כלי דם חדשים 




לא רק הסוג החדשני: 3 סיבות בריאות שינדפו את הדעה השלילית על פסטה


1.  תורמת לירידה במשקל

למרות המוניטין הרע של הפסטה בשל היותה מזון המורכב בעיקרו מפחמימות. מחקרים מראים האחרונות אינן מקשות על הדרך למשקל היעד – כל עוד אתם צורכים אותן במידה. מחקר אחד אף מצא כי אנשים שצרכו פסטה כמרכיב בדיאטה הים תיכונית, היו בעלי BMI נמוך יותר (מידת גוף המתבססת על היחס בין הגובה למשקל) בהשוואה לאלה שלא שילבו פסטה בתזונה. בנוסף, אלה שצרכו פסטה היו בעלי פחות שומן בטני, בהשוואה לאלה שלא הכניסו אותה לשגרת התזונה.  עגבניות טריות, שום ובזיליקום, הם שילוב מעולה לכל סוג של פסטה ויכולים להוות ארוחת צהריים בריאה ומאוזנת.



קראו עוד: 7 קמחים נטולי גלוטן שיגרמו לכם לוותר על קמח החיטה



2. מסייעת במניעת סרטן

פסטה שעשויה מחיטה מלאה ביתרונות בריאותיים, ומכילה מרכיבים שונים שמסייעים בהגנה מסוגים שונים של סרטן, בייחוד סרטן הקיבה והמעי.



3. עוזרת לאיזון רמות הסוכר

הערך הגליקמי נקבע על פי המהירות בה הסוכר הנמצא במזונות השונים מגיע אל מחזור הדם. דיאטות בריאות מורכבות ממזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, שעשוי למנוע סוכרת והשמנת יתר. פסטה היא אחד מהמוצרים בעלי רמות נמוכות של סוכר. הקפידו שלא לבשל אותה יתר על המידה – דקות נוספות של בישול מעלות את הערך הגליקמי שלה.



פורומים ניתוחי לב

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
ניתוח עם לקיחת מדללי דם אלון 17/05/2020 18:48
  • שלום בן 54 , לפני חודש עברתי צינתור לב עם השתלת 2 סטנטים מצופים וכעת אני לוקח אספירין קבוע ופלביקס 75 למשך שנה. כעת אני צריך לעבור ניתוח לטיפול ב"פילונידל סינוס" שמאוד מציק וגורם לסבל . האם ניתן לעבור ניתוח תחת לקיחת מדללי הדם / הפסקת אחד מהם ? כמה זמן מינימום חובה לקחת את הפלביקס עד שיתאפשר להפסיקו באופן זמני לצרכי הניתוח ? תודה

  • + הוסף תגובה
ניתוח תוך נטילת פלאביקס ד"ר דוד יעקובי 18/05/2020 10:53
  • אלון שלום, אתן מספר נקודות: 1) אספירין ופלאביקס הינם מעקבי טסיות ולא מדללי דם למרות שרבים שוגים במינוח. 2) לסטנטים מכוסים מומלץ ליטול טיפול משולב לשנה לפחות. 3) ההחלטה האם לנתח כבר עכשיו צריכה להלקח ע״י המנתח הכללי ולאחר אישור של הקרדיולוג המטפל. בברכה, ד״ר דוד יעקובי

  • + הוסף תגובה
ניתוח החלפת קשת האאורטה, לאחר החלפת המסתם האורטלי והאורטה העולה ארביב עליזה 29/04/2020 18:29
  • בשנת 1998 עברתי ניתוח להחלפת המסתם האורטלי וההאורטה העולה.כיום קשת האאורטה הגיע ל 57 ממ. מי היום הרופאים המתמחים בניתוח מקרים אלו?

  • + הוסף תגובה
ניתוח אאורטה חוזר ד"ר דוד יעקובי 30/04/2020 10:19
  • עליזה שלום, גם מבלי להכיר את עברך הרפואי (כאשר גילך מהווה מרכיב חשוב מאוד בו) אציין כי מדובר בניתוח חוזר ומורכב אשר יש לשקול ולהחליט לגביו בכובד ראש. במידה ויוחלט על ניתוח חוזר- ישנם מספר מנתחים אשר יכולים למקסם את אחוזי ההצלחה. הפורום אינו מקום לפרסום מנתחים ולכן (לאור העובדה שמדובר בעתידך הבריאותי) ארשה לעצמי לשלוח לך מייל פרטי עם הכוונה. בכל מקרה על הקרדיולוג המטפל להיות מעורב בכל החלטה כזו. בברכה, ד"ר דוד יעקובי

  • + הוסף תגובה
קומדין מירי 29/03/2020 20:53
  • שלום לא ידעתי ואלכתי גלידה ולקחת קומדין מה ההשלכות לזה ?

  • + הוסף תגובה
קומדין וגלידה (ד״ר דוד יעקובי) ד"ר דוד יעקובי 30/03/2020 11:36
  • מירי שלום, למיטב ידעתי אין מניעה לאכול גלידה לחולים הנוטלים קומדין. בסקירה של הספרות ישנו ציון לעניין ספיגה מופחתת לאחר אכילת גלידה ולכן ממליצים שלא לאכול בטווח של שעתיים. בכל אופן כדאי לשאול גם את הרופא המטפל. בברכה, ד״ר דוד יעקובי

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!