כעס מגביר את הסיכון לפרפור פרוזדורים ולמוות בגברים

כעס מגביר את הסיכון לפרפור פרוזדורים ולמוות בגברים
כתבה פרסומית כתבת חסות


מחקר המתפרסם בגליון האחרון של ה Circulation מוצא כי גברים הנוטים
להגיב בכעס ובעוינות למצבים שונים הם בעלי סיכון מוגבר לפרפור
פרוזדורים
ולמוות. במצב של פרפור פרוזדורים, הלב פועם בקצב מהיר מדי (טאכיקרדיה)
והתחושה היא של פעימות לב מוגברות כמו לאחר ריצה. אולם לעיתים פרפור
פרוזדורים הוא ללא תסמינים מיוחדים וניתן לגלות אותו בזמן בדיקה
רפואית כללית. ללא טיפול, פרפור פרוזדורים עלול להוביל לאי-ספיקת לב
ולמוות.

במחקר זה השתתפו 3682 מטופלים (1769 גברים ו 1913 נשים) בני 48.5
בממוצע. החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך 10 שנים ובדקו האם היתה
התפתחות של מחלת לב ופרפור פרוזדורים, ומה היו שיעורי המוות.
בתחילת המחקר המשתתפים נתבקשו למלא שאלונים אשר בדקו את מידת הכעס
והעוינות שהם מגלים במצבים שונים במהלך חייהם.

בגברים ובנשים, כעס ועוינות לא הגבירו את הסיכון לחלות במחלת לב.
אולם, הסיכון לפתח פרפור פרוזדורים עלה ב 20% אצל גברים אשר נטו
לכעוס בקלות, וב 30% אצל אלו שגילו עוינות גדולה יותר. הסיכון
לפרפור פרוזדורים גדל ב 30% רק אצל נשים אשר נהגו להוציא את כעסן על
אנשים אחרים.

הסיכון למוות עלה ב 20% בגברים אשר ניתן היה להכעיסם בקלות, אולם,
כעס ועוינות לא הגבירו את הסיכון למוות בנשים.

החוקרים מסכמים כי ההכרה והטיפול בכעס ובעוינות יכולים לשמש כחלק
מתוכנית המניעה של פרפור פרוזדורים בגברים.

Circulation. 2004;109:1267-71
http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/01.CIR.0000118535.15205.8Fv1...


[14/03/2004]

פורומים מחלות לב נשים

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
זריקות קלקסן לאחר לידה כשהטסיות בירידה? רות 18/03/2020 19:59
  • ה Platelets יורד מבדיקה אחת לשנייה בבדיקה אחרונה היה 106 אני אמורה לקבל קלקסן לאחר הלידה בגלל ורידים האם יש בעיה עם הקלקסן בגלל הטסיות הנמוכות, אם כן, מה עושים?

  • + הוסף תגובה
תסיות טלי 19/03/2020 06:04
  • קלקסאן יכול לגרום לירידה בתזיות - ולכן יש להתיעץ במהרה ברופא/ ה המטפלים גם משפחה וגם גניקולוג בטיפול וצורך בבירור hit

  • + הוסף תגובה
לחץ דם אסתי 08/03/2020 19:13
  • היי בת 34 עם יתר לחץ דם לוקחת קבוע רמי פריל ,מזה כשנה מרגישה סחרחורות הייתי במיון סי טי פלוס אמארי תקין א.א.ג תקין הרופאת משפחה שלחה אותי לניורלוג שיש לו תור לעוד 3 חודשיים לאחרונה ירידה בלחץ הדם 113/67 בלי תרופה האם לחץ דם יכול להסתדר פתאום? האם זה לא נמוך מידי? אתמול היה לי 100/47 אני מרגישה שלא לוקחים אותי ברצינות מכיוון שאני אדם חרדתי הרופאת משפחה שלי לא חושבת שזה קשור לקרדיולוג אני נכנסת למקומות ופתאום מרגישה כאילו עומדת להתעלף לא ככ יודעת מה לעשות אודה להכוונה

  • + הוסף תגובה
לחץ דם טלי 09/03/2020 05:48
  • איני בטוחה שקיימת בעיה עם הלב - ממליצה על הולטר לחץ דם ל24 שעות לראות ממוצעים ולהחליט על ממוני תרופות וכן על התערבות רפואה משלימה : פסיכולוגיה בנושא חרדה

  • + הוסף תגובה
לחץ דם אסתי 09/03/2020 18:39
  • תודה .האם עד ההולטר היית אומרת להפסיק לקחת את הרמיפריל ?בגלל שיש מספרים תקינים/נמוכים לאחרונה?

  • + הוסף תגובה
לחץ דם טלי 09/03/2020 18:41
  • פורום וירטואלי לא יכול ואינו אמור לתת המלצות פרטניות טיפוליות יש להפנות זאת לרופא/ה המטפלים

  • + הוסף תגובה
בדיקת אק"ג שושי 01/03/2020 16:26
  • תשובה: Sinus Tachycardia Antero-Apical non-specific repolarization abnormality אשמח לקבל הסבר על מה מדובר. תודה.

  • + הוסף תגובה
אקג טלי 01/03/2020 16:39
  • צריך לראות תרשים אבל הפענוח טוען שאין ממצאים פתולוגים משמעותיים

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!