ניתוח ליישור מחיצת האף: מה צריך לדעת?

ניתוח ליישור מחיצת האף נחשב לניתוח השכיח ביותר מבין ניתוחי אף אוזן גרון. מהם הגורמים ל"עקמת מחיצת האף"? מהן השלכותיה? והאם כדאי לעבור ניתוח לתיקון מחיצת אף? התשובות בכתבה הבאה

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 06/06/2018

יש המוצאים בקול מאונפף משהו רומנטי, אך מי שסובל מקשיי נשימה ומחלות בשל סטייה של מחיצת האף סובל סבל של ממש כתוצאה מכך. 

עקמת מחיצת האף הינה תופעה נפוצה, בה מחיצת האף עקומה או סוטה ומצרה את דרכי האוויר. ההיצרות גורמת לקשיי נשימה ומחלות וניתנת לטיפול בעזרת ניתוח ליישור מחיצת האף, הנחשב לניתוח השכיח ביותר מבין ניתוחי ה'אף-אוזן-גרון'.


מחיצת האף הינו חלק סחוסי עטוי רירית, הממוקם בין שני הנחיריים. חלק זה חוצה את חלל האף לשני חלקים, הם הנחיריים. המחיצה הבנויה מסחוס ועצם עלולה להיות עקומה ולסטות ימינה או שמאלה. הסטייה יוצרת חסימה של אויר בנחיר המקבל את הסטייה. כמו כן, עקב הסטייה, קונכיות האף נוטות להפוך תפוחות משום שהגוף מרגיש חשוף עם מחיצת האף העקומה ומחפש באמצעותן הגנה על ידי סינון האוויר. 




סטייה זו ונפיחות הקונכיות מכונה "עקמת מחיצת האף" והיא מצרה את דרכי האוויר ויוצרת מגוון תסמינים, כשהעיקרים בהם הם בעיות נשימה, צינון ממושך וחוזר, פגיעה בחוש הריח, נשימה דרך הפה בלבד, הפרעות שינה, דימומים מהאף, פצעים באף, מראה של אף עקום וסינוסיטיס חוזר ונשנה. 


עקמת מחיצת האף נגרמת לרוב מחבלה באף, אך עלולה גם להתפתח כהתפתחות טבעית. לעיתים החבלה ישנה ותוצאותיה לא ידועות ותלונות על סינוסיטיס חוזר ו/או בעיות נשימה יגררו בדיקות ואבחון התופעה. גם חבלה קטנה עלולה לגרום לשבירה ועיוות של מחיצת האף, ולכן מקרים רבים של מכות "לא רציניות" באף של תינוק מתגלות בעתיד כסטייה במחיצה שיוצרת קשיי נשימה. 




עקמת מחיצת האף מצרה את דרכי האוויר וגורמת למגוון תסמינים


כאשר התסמינים שגורמת העקמת חמורים, יש לשקול ניתוח ליישור המחיצה, המכונה ניתוח מחיצת אף או ניתוח ליישור מחיצת האף. זהו ניתוח אף רפואי, אך פעמים רבות הוא משולב בניתוח אף אסתטי. הניתוח נעשה לרוב תחת הרדמה מקומית ובמהלכו מוצאים מרכיבי המחיצה התפוחים או הסוטים, או שהמחיצה מיושרת מבלי להוציא ממנה חלקים, ולרוב גם מבוצעת הקטנה של הקונכיות. מדובר בניתוח קצר וקל יחסית הגורר בעקבותיו אשפוז בין יום או יומיים. לאחר ניתוח המחיצה על המטופל לשהות כחמישה ימים עם גבס רק אם משלבים גם ניתוח אסתטי וטמפונים באף, במטרה לייצב את המחיצה, להצמיד את הרירית ולמנוע דימום. 


בין הסיכונים הנלווים לניתוח: נקב באף והתמוטטות של גב האף. סיבוכים אלה הינם נדירים ואחוזי ההצלחה של הניתוח גבוהים ביותר. 




הכותב הוא מומחה בכיר בתחום אף-אוזן-גרון, מנהל מחלקת א.א.ג וניתוחי ראש-צוואר במרכז הרפואי קפלן, רחובות. הכתבה בשיתוף פעולה עם ערוץ הרופאים ב-YouTube. הרופאים המתנדבים בערוץ הינם מומחים מובילים ממרכזים רפואיים בכל רחבי הארץ. עוד על המיזם ב:www.doctorschanneltube.org


פורום מתיחת פנים

ד"ר אסף אולשינקה

ד"ר אסף אולשינקה
מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית מטעם משרד הבריאות. חבר בהסתדרות הרפואית ובאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית. בוגר בית הספר לרפואה ״הדסה״, באוניברסיטה העברית בירושלים ובעל רישיון לרפואה מטעם משרד עוד...

 בת שבע בייטש

בת שבע בייטש
בת שבע בייטש מנהלת תחומים ב CARE LASERמנהלת תחום פלסטיקה, השתלות שיער ותחום עיצוב הגוף,במסגרת תפקידי הנני נותנת מענה וליווי למנהלות הסניפים ולצוות הרפואי עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • מתיחת פנים
  • אירינה
  • 18/05/2019 15:49
  • מתיחת פנים מיני
  • זוהר
  • 13/05/2019 07:46
  • שלום לכם- לפני חודשיים וחצי עברתי מיניפייס ליפט. אין תוצאות וכל מה שהבטיחו לא קרה. הלסת הנפולה נשארה נפולה. ועוד התווספו 2 גושי שומן בסנטר.. פניתי לקליניקה והם הציעו 1-שאיבת שומן בלסת.. - האם באמת זה מה שצריך לעשות?למה לא למתוח מעט ממש שוב את כל העור ללא הפרדה הפעם? 2- את הגושים תחת הסנטר הם תירצו כנוזל לימפאטי ועברתי עיסויים לימפטיים שלא עזרו בדבר. 3- לבסוף דרשתי את הכסף בחזרה והם שוקלים. 4-האם יהיה רופא אחר שיסכים לתקן מה שמישהו אחר עשה או לא עשה..?

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • חוסר סימטריה
  • דוד
  • 10/05/2019 21:13
  • יש לי חוסר סימטריה בגבות אחת יותר גבוה משניה אני מבין ששום דבר בגוף שלנו לא סימטרי אבל אבל האיסמטריה הזאת בולטת וזה מפריע לי יש אפשרות להרים רק גבה אחת עם בוטוקס או חומצה האילורנית? כשאני מרים את הגבה טיפה עם האצבע הם שוות ובאותו הגובה.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • שלום רב, אכן חוסר סימטריה (אסימטריה) היא דבר טבעי, אבל במידה ויש הבדל בולט לעיתים יש מקום להתערב. במצב של אסימטריה קלה במיקום הגבות אפשר לטפל גם שמרנית ע"י הרמה (או הורדה) של גבה באמצעות בוטוקס ו/או חומצה היאלורונית. ממליץ לפנות למומחה בתחום כדי שיסביר מה האפשרויות הנכונות ויבצע באופן בטוח. בהצלחה, ד"ר אולשינקה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
ד"ר אברהם אברג'ל ד"ר אברהם אברג'ל
מומחה בניתוחי ראש-צוואר וניתוחי אף וסינוסים. רופא... קרא עוד
ד"ר דוד אולנובסקי ד"ר דוד אולנובסקי
רופא אף אוזן גרון בכיר, מטפל גם בילדים קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ