דלג לתוכן

4 סימנים שיעזרו לכם להבין האם אתם נמצאים במערכת יחסים בריאה

דבר אחד בטוח – במערכות יחסים לא תמיד הכל ורוד: היכולת לקבל את האחר על כל חסרונותיו ולשלב שני מהלכי חיים יחד, מהווים אתגר משמעותי המביא לעיתים לחיכוכים ומריבות. אך אילו מצבים הם רק עוד מהמורה בדרך לקשר מאוחד ומוצלח ומתי מדובר במערכת יחסים רעילה שעלולה לפגום בתחושת הדימוי העצמי שלכם? אספנו עבורכם 4 איתותי אזהרה שיעזרו לכם לקבוע האם זהו הזמן ללכת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2018
3 דקות קריאה



מערכות יחסים הן ללא ספק נושא מורכב. המפגש בין שני אנשים שונים, המהווים כל אחד עולם ומלואו, רצוף אתגרים ואי הבנות. למרות זאת, מערכת יחסים בריאה מתנהלת בהרמוניה, תוך התחשבות ברצון, בצרכים ובהשקפת העולם של כל אחד מהצדדים. אמון וביטחון הם אבני היסוד של כל מערכת יחסים בריאה. קשר חיובי הוא כזה בו בני הזוג רואים האחד בשני כשותפים לדרך, השואפים לעתיד משותף תוך קבלת חסרונותיו של האחר. למרות שכולנו מייחלים למערכת יחסים המבוססת על ערכים אלה, פעמים רבות מתפתחים קשרים שאינם בריאים המקטינים את בני הזוג. במצבים בהם הריבים והחיכוכים הופכים לעניין שבשגרה, שני הצדדים עשויים להרגיש כי זוהי הברירה הקיימת ועלולים לחשוש שלא יצליחו למצוא מערכת יחסים טובה יותר: מתי הקשיים מהווים מהמורה שגרתית בדרך למערכת יחסים מאוחדת ומוצלחת ובאילו מקרים מדובר בבעיות אינטגרליות שהופכות את הקשר לשלילי? אספנו עבורכם ארבעה סימנים שיעזרו לכם להחליט.


1. הזמן אותו אתם מבלים יחד אינו מותיר אתכם בתחושה חיובית 

קיימות בכל אחד מאתנו מספר תכונות אופי שפשוט גורמות לנו להרגיש טוב יותר לגביי עצמנו. בין אם מדובר בכישורי הבישול שלנו, בנדיבות אין סופית, ביכולת ההקשבה וההכלה או באופי האופטימי ומלא שמחת החיים, בכל אחד מאתנו קיימות תכונות חיוביות אשר מייחדות אותנו מהשאר. מצבים בהם הפרטנר שלכם מערער על תכונות אלה, אינם רק גורמים לכם להרגיש לא מוערכים, אלא עשויים גם לפגום בתחושת הביטחון שלכם. במקרים אלה, מחשבותיו השליליות של בן הזוג עליכם עלולות להשפיע לרעה על תפיסת העצמי, ולהוות אינדיקציה לקשר רעיל שאינו תורם או מחזק אתכם. 




קראו עוד: איך הם עושים את זה? 15 סודות של זוגות מאושרים 




2. מערכת היחסים אינה מספקת תמיכה או מעודדת את ההתפתחות האישית

מערכות היחסים החזקות והיציבות ביותר, הן אלה המשלבות עצמאות ותלות. כאשר מדובר בקשר בריא, כל צד צריך להרגיש כי הוא עומד בפני עצמו, אך במקביל לחוש כי הוא יכול הסתמך על האחר ככתף תומכת. כאשר אחד מהיבטים אלה אינו מתקיים, מערכת היחסים נחלשת וככל הנראה לא תחזיק לאורך זמן. 





בחנו האם אתם מעודדים אחד את השני להתפתחות וצמיחה אישית ובדקו אם הזמן המשותף גורם לכם לתחושה טובה 




3. אחד מהצדדים אינו מוכן לקשר מחייב

במקרים רבים זוגות אינם פועלים בהלימה מוחלטת בנקודות שונות במהלך מערכת היחסים. למרות זאת, אם אתם בוחרים להמשיך בקשר לאורך זמן, ומקווים כי הפרטנר שלכם ישנה את דעתו - אתם עלולים לשלם מחיר רגשי כבד. בצעו תיאום ציפיות, הבינו מהי עמדתו של כל אחד מכם לגביי מערכת היחסים, והאם אתם רואים עתיד משותף. במצבים מסוימים, בן הזוג עשוי לציין בפניכם כי הוא מוכן להתחייב, אך הוא אינו מסוגל לבצע כל פעולה אקטיבית לשם כך. הסיבות לכך עשויות להיות רבות, בניהן קשיי מחויבות או פחד מפני פיתוח רגשות. אם המצב הזה מוכר לכם, כדאי שתקדישו לו זמן ומחשבה כדי למנוע פגיעה רגשית.

קראו עוד: קנאה יכולה גם להועיל? כך תתמודדו עם קנאה בזוגיות או במשפחה 

4. התקשורת בינכם לקויה

תקשורת טובה היא המפתח לכל מערכת יחסים טובה ומהווה את אחת מאבני היסוד לחיבור רגשי מוצלח. קשר בין אישי חזק ובריא מבוסס על היכולת לדבר ולפתור את הקשיים השונים בהם אתם נפגשים. למרות שמדובר לעיתים בשיחות מורכבות, שעשויות להביא לוויכוחים – המטרה הסופית היא להתגבר על האתגרים יחד ולהשיב את מערכת היחסים אל המסלול הבריא. אחרת, הלחצים והתסכולים כתוצאה מהמשברים שלא נפתרו יביאו לתסכול רב ואף יפגמו בעתיד הקשר.


למרות שאין מערכת יחסים מושלמת, חשוב להבחין בין הצורך בפתרון בעיות מסוימים לבין ההימצאות במצב שאינו בריא ואינו מעודד צמיחה משותפת.  בצעו הערכה מושכלת של מצב הקשר, זהו את הבעיות שעומדות בפניכם והבינו האם מדובר במצבים אותם ניתן לפתור בדרכים שונות, כמו טיפול זוגי או שיחה אל תוך הלילה. זכרו כי קבלה ותקשורת טובה הם המפתח לכל מערכת יחסים מוצלחת.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר טלי וישנה
ד"ר טלי וישנה פסיכיאטריה
ד"ר מיכאל ינקו
ד"ר מיכאל ינקו פסיכיאטריה
4.8
( 78 חוות דעת )
"דר" מיכאל ינקו רופא מקצועי , קשוב , אכפתי , בעל אוזן קשבת ממליצה מאוד"
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום מיניות וטיפול מיני

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו