דלג לתוכן

מכשיר שמיעה משפר את הזיכרון

שמעתם נכון. שימוש במכשיר שמיעה וטיפול בבעיות ראייה עשויים להאט ירידה קוגניטיבית ואף למנוע התפתחות דמנציה. כל הפרטים על המחקרים החדשים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/10/2018
2 דקות קריאה

זה לא חדש שקיים קשר בין ירידת שמיעה או פגיעה באיכות הראייה, לירידה קוגניטיבית. קיים מחקר שהראה קשר בין ירידת שמיעה וזיכרון לקוי; מחקר אחר הראה קשר בין עיוותים בעיניים למחלת אלצהיימר. כעת, שני מחקרים חדשים שנעשו על ידי אותם החוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר, אנגליה, מראים כי טיפול בלקות שמיעה ו/או בלקות ראייה עשוי להאט התפתחות של ירידה קוגניטיבית.


קראו עוד: קצר יותר, מדויק ומותאם אישית למטופל: הכל על ניתוח קטרקט בלייזר

מכשיר שמיעה וניתוח קטרקט למניעת דמנציה

בשני המחקרים, בשלב הראשון החוקרים העריכו את הירידה הקוגניטיבית של המשתתפים על ידי הערכת הזיכרון האפיזודי (זיכרון של אירועים) שלהם, באמצעות מבחני זיכרון מילים.


לאחר מכן החוקרים השוו את שיעור הפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי לפני ואחרי השימוש במכשיר שמיעה או ניתוח קטרקט. במחקר שבו התמקדו החוקרים בקשר שבין ניתוח קטרקט והבריאות הקוגניטיבית השתתפו 2,068 איש, אשר זכו להתערבות כירורגית, לעומת 3,636 איש שלא עברו את הניתוח. הממצאים במחקר זה הראו שיעור האטה של 50% בירידה הקוגניטיבית בקרב אלו שעברו ניתוח קטרקט, לעומת אלו שלא עברו.


במחקר שבו התמקדו החוקרים בקשר שבין שימוש במכשיר שמיעה והבריאות הקוגניטיבית, עלו תוצאות דומות. במחקר זה בחנו החוקרים 2,040 משתתפים, כאשר אלו שהשתמשו במכשיר שמיעה הראו שיעור האטה של 75% בירידה הקוגניטיבית.

גם אם לא הוכח קשר סיבתי, החוקרים מראים כך, למעשה, שהתערבות בבעיות שמיעה או ראייה עשויה להאט ירידה קוגניטיבית ואולי אף למנוע מקרים של דמנציה.


שימוש במכשיר שמיעה הביא להאטה של 75% בירידה הקוגניטיבית 

פחות סטיגמה, יותר בריאות קוגניטיבית

לא ברור בדיוק מדוע בעיות שמיעה וראייה משפיעות על הירידה הקוגניטיבית, אך ייתכן כי בידוד, סטיגמה ומחסור בפעילות גופנית, הקשורים לבעיות שמיעה וראייה, תורמים לכך.

ממחקר זה עולה החשיבות שבאבחון ובטיפול בבעיות ראייה ושמיעה במבוגרים. אולם ישנם אנשים הנמנעים משימוש בעזרי שמיעה בגלל החשש מפני מה שאחרים יחשבו עליהם, או כי אינם מתרגלים להגברה שבמכשיר השמיעה. חשוב לזכור שהדבר עלול לעצור אותם מלבצע שינוי חשוב זה בחייהם. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אסף פרימן
ד"ר אסף פרימן עיניים
מנהל שירות הקרנית בבית חולים מאיר
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
ד"ר רן שטיין
ד"ר רן שטיין עיניים
רופא בכיר ביחידת האוקולופלסטיקה במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום מכשירי שמיעה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו