מנה יומית של אגוזים לשמירה על המשקל

ממחקר חדש עולה כי צריכה של מנה קטנה יומית של אגוזים עשויה לעזור בשמירה על המשקל שנוטה לעלות עם הגיל

כתבה פרסומית
מאת: מערכת אינפומד



אגוזים מכילים מגוון רחב של יתרונות בריאותיים. אם תקדישו דקה לבחון את הרכיבים התזונתיים שבהם, תבינו שאין זה פלא: אגוזים עמוסים בחומצות שומן לא רוויות, בסיבים, בחלבון וברכיבים נוספים התורמים לבריאות הכללית. למרות זאת, האם משפחת האגוזים יכולה לסייע גם בשיפור המטבוליזם ובירידה במשקל? שני מחקרים חדשים צללו לעומק השאלות הללו. 


המחקר הראשון, שהובל על ידי חוקרים מהמחלקה לתזונה באוניברסיטת הרווארד, בחן את ההשפעה ארוכת הטווח של אגוזים ובוטנים על משקל הגוף. המחקר השני, בחן את ההשפעה של אגוז ברזיל על תחושת השובע, רמות הסוכר בדם ותגובת האינסולין.



קראו עוד: פיסטוקים: כל היתרונות באגוז הירקרק 



צריכת אגוזים מונעת עלייה במשקל בהתבגרות

המחקר הראשון התייחס למספר מחקרי עבר שעסקו בצריכת אגוזים:

1. מחקר אחד שבחן את הרגלי התזונה של 25,394 גברים צעירים.

2. 53,541 נשים שהשתתפו במחקר בריאות אחיות.

3. 47,255 נשים שהשתתפו בחלק השני של מחקר האחיות.


שלושת הקבוצות מילאו שאלון הנוגע לתדירות צריכת מזונות מסוימים, פעם אחת בכל ארבע שנים. המחקר גילה כי החלפת מזונות בעלי ערך תזונתי מועט במנה אחת המכילה כ-28 גרם של אגוזים ובוטנים, הפחיתה את הסיכון לעלייה במשקל ולהשמנה. 




המחקר הראשון בחן את ההשפעה של אגוזים ובוטנים על המשקל. המחקר השני בחן את השפעתו של אגוז ברזיל על תחושת השובע ורמות הסוכר בדם





יותר קלוריות פחות משקל

למרות שאגוזים נחשבים למזונות עתירי קלוריות ועל כן אנשים רבים מהססים להכניס אותם לתפריט כחטיף בריא, הם מביאים באופן מפתיע לעלייה פחותה במשקל. עם ההתבגרות, קיימת נטייה לעליה במשקל, לרוב כחצי ק"ג בכל שנה. 


למרות שלא מדובר בעלייה דרסטית, אם נסתכל עליה לאורך שני עשורים, היא מהווה עלייה משמעותית במשקל. הוספה של חופן אגוזים לתפריט, במקום מזונות שאינם בריאים, עשויה לתרום לעלייה הדרגתית במשקל בבגרות וכתוצאה מכך גם להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות קרדיווסקולריות הקשורות בהשמנה. 




קראו עוד: משקדים ועד קשיו: 8 האגוזים שכדאי לשלב בתפריט היומי




צריכת אגוזי ברזיל תורמת לתגובת האינסולין לגלוקוז

במחקר השני החוקרים בחנו את ההשפעות של צריכת אגוז ברזיל על 22 משתתפים בריאים, מתוכם 20 נשים. משתתפי המחקר הוסיפו לתפריט 36 גרם בייגלה או 20 גרם של אגוז ברזיל.

 

אגוזי ברזיל ובייגלה מכילים כמות דומה של קלוריות ושל נתרן. שני הנשנושים מעודדים תחושת שובע, אך אגוז ברזיל תורם לתחושת מלאות גדולה יותר. כארבעים דקות לאחר שהנבדקים צרכו את החטיפים, החוקרים מצאו שאלה שאכלו בייגלה היו בעלי רמות גבוהות משמעותית של אינסולין וסוכר בדם, זאת בהשוואה לנבדקים שצרכו אגוזי ברזיל. למרות ששני החטיפים מסייעים בהגברת תחושת השובע, אכילת אגוזי ברזיל מסייעת באיזון רמות הסוכר בדם ורמות האינסולין המופרש לאחר האכילה, תוצאה שעשויה להועיל בכל הנוגע למניעת סוכרת ועלייה במשקל. 


החוקרים משערים כי המרכיב שעשוי להסביר את היתרונות של אגוז ברזיל הוא סלניום, מינרל חיוני לגוף, שנקשר במחקרים קודמים לתגובות טובות יותר של אינסולין עם סוכר בדם. אגוזי ברזיל עשירים במינרל זה. מחקר זה מאפשר לשקול שילוב של אגוזי ברזיל בתזונה היומיומית כדי לסייע בשמירה על תחושת השובע וכתוצאה מכך לשמור על רמה תקינה של גלוקוז בדם ולהפחית את הסיכון להשמנת יתר וסוכרת.



רופאים בתחום
דר' רז הגואל דר' רז הגואל
מומחה העוסק ברפואה אסתטית והשמנת יתר קרא עוד
גב' עדינה בכר גב' עדינה בכר
דיאטנית קלינית, מומחית בטיפול בחולי סוכרת קרא עוד
מחלות קשורות
בדיקות קשורות

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ