דלג לתוכן

ניתוחי חזה: כל המידע החיוני

מבין הניתוחים האסתטיים הפלסטיים, ניתוחי החזה השונים הפכו לפופולאריים מאוד בשנים האחרונות. כיום ניתוחי להגדלה, הקטנה והרמה של חזה שודרגו והם מתאימים לצרכיה האישיים של כל מטופלת. הרכבנו עבורכם את המדריך המלא על אודות ניתוחי החזה – הגורמים שעשויים להוביל לצורך בניתוח, מהלך הניתוח עצמו וכן גם הסיכונים האפשריים

מאת: פרופ' רמי נוימן
תאריך פרסום: 21/02/2019 תאריך עדכון: 07/03/2021
5 דקות קריאה
חסות

ניתוחי החזה הם מבין הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ביותר. ההליכים הכירורגיים עברו מהפך בשנים האחרונות וכיום הם מותאמים אישית לצרכיה של כל אישה: על הגורמים שיובילו לצורך בניתוח חזה והדברים שחשוב לדעת לפני ביצוע הפעולה בכתבה הבאה.

1. ניתוח הגדלת חזה

ברוב המקרים הגדלת חזה מתבצעת במקרים בהם אישה אינה מרוצה ממראה או מגודל השדיים. אי סיפוק מהמראה האסתטי של החזה עלול להוביל לפגיעה בדימוי העצמי ובביטחון ולחוסר סיפוק ניכר מהמראה החיצוני. 


הגורמים שיכולים להוביל לצורך בניתוח להגדלת חזה כוללים: שדיים קטנים מאוד, שדיים מעוותים מלידה (מצבים בהם שד אחד גדול יותר באופן משמעותי מהשני ויש צורך בהגדלה לשם שיפור הפרופורציה בין השדיים) וכן גם שדיים צינוריים שעלולים להוביל לפגם אסתטי ניכר ולצורך בניתוח בהגדלת חזה. 

בנוסף, לאחר לידות והריונות השדיים עוברים שינויים רבים, גדלים ומתרוקנים ועל כן הופכים לקטנים יותר ונפולים. מסיבות אלה לאחר תקופת ההריונות יכול להתפתח צורך לניתוח להגדלת חזה לצורך שיפור המראה האסתטי. 

מאיזה גיל ניתן לבצע את הניתוח?

לרוב, ניתוחים להגדלת חזה יתבצעו החל מגיל 18, בשלב בו השדיים מגיעים לגודלם המרבי. יש לציין כי לשם ביצוע הניתוח יש צורך בבגרות נפשית ומוכנות כדי לקבוע שהצורך בניתוח הוא אכן הכרחי ולהבין את השלכות הפעולה הכירורגית. 



מה צריך לדעת לקראת ניתוח להגדלת חזה?

לפני הניתוח תתקיים פגישה מקדימה שבמהלכה הרופא יסביר את מהלך הניתוח ויבצע מדידות שונות כדי לקבוע מה גודל התותבת אותה רוצים להשתיל, זאת ביחס לפרופורציות הקיימות בגופה של האישה. טרם לניתוח יש לבצע בדיקות דם שונות ואם המטופלת מבוגרת יותר יהיה גם צורך בבדיקת א.ק.ג ובדיקת צילום חזה. חשוב להבין כי הניתוח להגדלת חזה אינו חף מסיכונים. הרופא המנתח יפרט על הסיבוכים האפשריים שעלולים להתפתח בעקבות הניתוח כדי שהמטופלת תוכל לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר.




אי סיפוק ממראה החזה עלול להוביל לפגיעה בביטחון ובדימוי העצמי 




מהו מהלך הניתוח?

הניתוח הוא ניתוח קצר יחסית וירוך ימשך כשעה. השתלים המוחדרים הם שתלי סיליקון. השתל בנוי ממעטפת סיליקון קשה ותוכנו הפנימי מורכב מחומר דמוי ג'ל, כדי לספק מגע המדמה שדיים טבעיים. הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה. את תותבת הסיליקון ניתן לשים מתחת לשריר החזה או בין השריר לשד. כאשר יש מספיק רקמת שד שתכסה את השתל תיבחר החלופה השנייה. במקרים בהם לא קיימת מספיק רקמת שד, מחדירים את השתל מתחת לשריר כדי שלאפשר מגע טבעי ככל הניתן. 



מה צפוי לאחר הניתוח?

בזמן הניתוח ואחריו המטופלת מקבלת טיפול אנטיביוטי כדי למנוע זיהומים אפשריים. לאחר הניתוח המטופלת נשארת בהשגחה מספר שעות, ולאחריהן היא משוחררת לביתה. עם סיום הניתוח יש ללבוש חזייה מיוחדת במשך חודש ימים, כדי לקבע את עמדת השתלים.


הכאבים לאחר הניתוח הם כמובן סובייקטיביים, אך על פי רוב לא מדובר בכאבים עזים. אם המטופלת אינה חשה כל כאב לאחר הניתוח ניתן לבצע פעילות מלאה באופן מידי. במקרים בהם השתל הוחדר מתחת לשריר, יש להימנע מפעילות גופנית במשך כשלושה שבועות לאחר הניתוח. פגישת ביקורת תתבצע מספר ימים לאחר הניתוח ופגישה נוספת תתבצע לאחר כחודש. בהמשך יתבצע מעקב חד שנתי.


מהם הסיכונים האפשריים?

ניתוח להגדלת חזה מערב מספר סיכונים אפשריים, בהם זיהום אזורי, דימום, איבוד תחושה בפטמה ועוד. מעבר לכך, לאחר ניתוח להגדלת חזה יכולה להתפתח התקשות או התכווצות של קופסית השד (מעטפת השד). התכווצות הקופסית היא מצב בו הגוף יוצר מעין רקמה צלקתית העוטפת את השתל, כמו מסביב כל גוף זר החודר לתוכו. רקמה זו עלולה להתעבות, להתקשות או להתכווץ. קיימות ארבע דרגות חומרה שונות להתכווצות הקופסית: שתי הדרגות הראשונות אינן מורגשות כלל. התכווצות קופסית בדרגה השלישית היא קשה יותר ובדרגה הרביעית השד עלול להפוך קשה, מעוות וכואב. הטיפול בסיבוך זה בשלבים הראשונים הוא תרופתי. במידה והטיפול הפומי אינו מועיל, יש צורך בביצוע פעולה כירורגית להוצאת הקופסית. 


לעיתים עם הזמן יורגשו כפלים  בשד במגע. מדובר באחד מהסיבוכים הנדירים ביותר והוא נפוץ יותר בנשים שעשו ניתוח הגדלה ולאחר מכן נכנסו להריון וילדו. אם עבר זמן ממהלך הניתוח ניתן לבצע החלפה של התותבות, או להזריק שומן לאזורים אלה לצורך העלמת הכפלים. 

חשוב לדעת כי כל אישה שעוברת הגדלת חזה תיאלץ בימי חייה לעבור עוד ניתוח אחד להחלפת השתלים, כדי למנוע את הסיכון להתפוצצות השתל.

מתי צפויה המטופלת לראות את התוצאה הסופית?

התוצאה הסופית תיראה כשלושה חודשים לאחר הניתוח. 

2. ניתוח הקטנת חזה

ניתוח להקטנת חזה מתבצע במקרים בהם גודל השדיים מהווה הפרעה ניכרת למטופל מבחינת המשקל והכובד וכן גם במצבים בהם גודל השדיים מהווה הפרעה אסתטית ניכרת המשפיעה על בטחונה העצמי של האישה. 



אילו הכנות יש לבצע לקראת הניתוח?

לפני הניתוח תתקיים פגישה מקדימה שבמהלכה הרופא יסביר על מהלך הניתוח ויבצע מדידות שונות. טרם לניתוח יש לבצע בדיקות דם ובמקרים שהאישה מבוגרת יותר יש צורך גם בבדיקת א.ק.ג וצילום חזה. במטופלות מעל לגיל 40 תתבצע גם בדיקת ממוגרפיה לקראת ניתוח להקטנת חזה, או לכל הפחות בדיקת אולטרסאונד שד. הרופא המנתח יפרט על הסיבוכים האפשריים שעלולים להתפתח בעקבות הניתוח כדי שהמטופלת תוכל לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר.



מהו מהלך הניתוח?

הניתוח להקטנת חזה אורך כשלוש שעות ומתבצע בהרדמה כללית. במהלך הניתוח יתבצעו חתכים סביב העטרה וחתך נוסף מהעטרה ועד לכפל התת שדי. לעיתים יהיה צורך בחתך נוסף באזור הכפל התת שדי. במהלך הניתוח להקטנת חזה מקטינים את השד ומעצבים אותו כדי שיראה זקוף ועומד. אם העטרות גדולות מאוד תתבצע גם הקטנה שלהן. הבלוטה שנכרתה במהלך הניתוח נשלחת לבדיקה ציטולוגית ופתולוגית. 



מה צפוי לאחר הניתוח?

לאחר הניתוח יכולה להתפתח תחושת אי נוחות או כאב מתון. אם מתפתחים כאבים עזים לאחר ביצוע הפעולה, חשוב לגשת לרופא המנתח  לשלילת התפתחות של סיבוך כתוצאה מהפעולה הכירורגית. לאחר הניתוח יש ללבוש חזייה מיוחדת למשך חודש.


הסיבוכים האפשריים הכרוכים בפעולה זו כוללים זיהום, איבוד תחושה של הפטמה, נמק של הפטמה והעטרה, צלקות לא אסתטיות ודימום. לעיתים עלולה להיות פתיחה של הצלקות שתביא לזמן ריפוי ארוך יותר של הפצע. 


בניגוד להגדלת חזה, ניתוח להקטנה אינו כרוך כלל בכאב




הקטנת חזה בגברים

הגדלת שדיים אצל גברים (גינקומסטיה) היא תופעה ידועה בגיל ההתבגרות, הכוללת היווצרות של רקמת שומן היוצרת חזה מוגדל הדומה במקרים קיצוניים לחזה נשי. הניתוח להקטנת חזה נועד כדי להיפטר מרקמת השומן. ניתוח להקטנת חזה בגברים מתבצע לרוב בתחילת גיל ההתבגרות, כאשר השד מתחיל להתפתח בצורה שאינה תקינה. הפעולה הכירורגית נועדה למנוע פגיעה בבטחון העצמי ובתחושת הדימוי העצמית של הילד. 



מהלך הניתוח

הניתוח עצמו כולל שאיבת שומן מבית החזה וכריתה של בלוטת השד. במהלך הניתוח מבצעים חתך בחלק התחתון של העטרה ומוציאים את רוב בלוטת השד. הניתוח אורך כשעה ומתבצע לרוב בהרדמה כללית. הסיבוכים שעלולים להתפתח כתוצאה מהניתוח כוללים, דימום, זיהום והתפתחות של צלקת לא אסתטית . לאחר הניתוח מוחדר נקז אותו מסירים לאחר מספרימים. בנוסף, כחודש לאחר הניתוח המטופל צריך להיות עם חבישת לחץ. לאחר כשבועיים ממועד ביצוע הפעולה המנותח יוכל לחזור לפעילות שגרתית. חשוב לציין, כי גם בניתוח זה הבלוטה שהוסרה נשלחת לבדיקה ציטולוגית ופתולוגית. 



3. ניתוח הרמת חזה

ניתוח להרמת חזה מתבצע לרוב בנשים אשר סובלות  מחזה נפול, עקב לידות, הנקות, ירידה קיצונית במשקל ואף גורמים גנטיים. ברוב המקרים, ניתוח זה יתבצע לאחר סיום תקופת הילודה, אך בקרב אלה הסובלות מחזה נפול הנובע מגורמים גנטיים, הניתוח עשוי להתבצע עוד לפני. הניתוח להרמת חזה משולב לעיתים עם ניתוח להגדלת חזה.



קראו עוד: שוקלים ניתוח למתיחת בטן? כל המידע החיוני 


מהן ההכנות שיש לבצע לקראת הניתוח?

לפני הניתוח יש לבצע בדיקות דם שונות. אם מדובר במטופלת מבוגרת יותר יש לבצע גם בדיקת צילום חזה וא.ק.ג. טרם לניתוח תתבצע פגישה מקדימה בה יסביר הרופא על מהלך הניתוח, הסיבוכים והסיכונים הכרוכים בו. כחודש לפני מועד הניתוח יש להפסיק ליטול תרופות לדילול הדם, במידה ונלקחות, וכן גם להפסיק לעשן. 



מהו מהלך הניתוח?

הניתוח עצמו נמשך כשעתיים במהלכו מסירים את עודפי העוד בשד  ומעצבים את השד מחדש. הרופא המנח ירים את הפטמה והעטרה למקומן הטבעי ובמקרים מסוימים גם ישתיל שתלי סיליקון לשם הגדלת החזה. לעיתים, ניתן לבצע את הליך ההגדלה באמצעות שימוש ברקמות השד הקיימות. הצלקת שתתפתח לאחר ניתוח להרמת השד תהיה לרוב אורכית (מהעטרה ועד לכפל התת שדי) ולעיתים גם תהיה צלקת בכפל עצמו. 



כמה זמן נמשכת ההחלמה ומה צפוי במהלך תקופת זמן זו?

לאחר הניתוח צפויה להתפתח אי נוחות קלה וכאב מקומי. בדומה לניתוחים האחרים, גם במקרה של ניתוח ההרמה, המטופלת צריכה ללבוש חזייה מיוחדת במשך כחודש ימים. הסיבוכים לאחר ניתוח זה כוללים סיבוכים דומים לאלה שכרוכים בניתוח להקטנת חזה, לרבות זיהום, דימום, נמק של הפטמה והעטרה ועוד. 

הכתבה בחסות מרפאת פלסטיקה ואסתטיקה בהובלת פרופ' רמי נוימן וד"ר יצחק דנו המתמחה בכירורגיה פלסטית ורפואית ניתוח אף ופנים וניתוחי חזה.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שחר גבע - leo clinic
ד"ר שחר גבע - leo clinic רפואה אסתטית
מנהל רפואי , רפואה אסתטית - רשת קליניקות לרפואה אסתטית LEO CLINICS
ד"ר בתיה יפה
ד"ר בתיה יפה כירורגיה
מומחית לכירורגיה פלסטית
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ניתוחי חזה קוסמטיים

בניהולו של ד"ר שגית משולם-דרזון
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו