דלג לתוכן

אוסטאופורוזיס ויוגה: יש ממה להיזהר

אוהבים יוגה? למרות שמחקרים בעבר הראו שיוגה משפרת את רווחתו של האדם, במקרה של אוסטאופורוזיס נראה כי ישנן תנוחות שעלולות לגרום לפגיעה בעצמות. מחקר חדש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/03/2019
2 דקות קריאה

אוסטאופורוזיס הוא מצב שבו רקמות העצם הופכות להיות דקות יותר והעצמות נמצאות בסיכון גבוה יותר להיפגע. מחקרים קודמים טענו כי ליוגה עשויה להיות השפעה מגינה מפני אוסטאופורוזיס, למרות שממצאים של מחקרים אלו לא היו חד משמעיים. כעת, מחקר חדש של מאיו קליניק, מינסוטה, אשר פורסם בכתב העת  Mayo Clinic Proceedings, טוען שאנשים שכבר סובלים מבעיות בעצם עלולים להעלות את הסיכון שלהם לפגיעה בעצמות בגלל תרגול יוגה לא מבוקר.

מממצאי המחקר החדש עולה כי תנוחות יוגה מסוימות עלולות להזיק לאנשים עם אוסטאופניה (שלב אחד לפני אוסטאופורוזיס) או אוסטאופורוזיס, שכן הדבר עלול להוביל לפגיעה ברקמות רכות נוספות ולפגיעות בעצמות.

היתרונות של יוגה בגמישות, בכוח ובאיזון ידועים באופן נרחב, כך טוענים חוקרי מחקר זה, עם זאת, ישנם דיווחים רבים על פציעות כתוצאה מיוגה, החל מפגיעה בשריר ועד שבר בעצם. בקרב אנשים הסובלים מאוסטאופניה ומאוסטאופורוזיס, במיוחד, הדיווחים על פגיעה בעצמות מעלים חששות המצדיקים בדיקה של הנושא, וזאת הסיבה שהמחקר הזה נעשה.

קראו עוד: אוסטאופורוזיס: כיצד מאבחנים את המחלה נטולת התסמינים?

כמה תנוחות יוגה מסוכנות 

כדי לאמת את הקשר בין אימון יוגה והפציעות הנוספות באנשים אם אוסטאופורוזיס, החוקרים ניתחו רשומות בריאות של 89 אנשים. כל אחד מהם החל בחיפוש אחר טיפול במרכז הרפואי מאיו קליניק בין השנים 2006-2018 בגלל כאב שלהנחתם נבע מפעילות יוגה.


חלק מהאנשים רק התחילו יוגה, בעוד שאחרים היו מתרגלים מיומנים, אך כולם חוו כאב באחד או בכמה מהאזורים הללו: גב, צוואר, כתפיים, אגן וברכיים.

כאשר הם נשאלו, המשתתפים הצביעו על 12 תנוחות יוגה ספציפיות שלטענתם גרמו לכאב או שהחמירו כאב קיים. תנוחות אלו התאפיינו בצורך בגמישות או בהתארכות של עמוד השדרה. בין התנוחות נמנו Downward-Facing Dog, Bridge Pose ו- Supported Headstand.


כאשר נשאלו, הנבדקים הצביעו על תנוחות יוגה ספציפיות שגרמו לכאב או שהחמירו כאב קיים

באמצעות רשומות הבריאות של משתתפים אלו, כמו גם בדיקות רפואיות והדמיות, החוקרים סיווגו את הפגיעות לפגיעות בעצם, פגיעות ברקמות רכות או פגיעות במפרקים.

לבסוף, החוקרים הגיעו למסקנה כי בקרב משתתפי המחקר, תנוחות יוגה מסוימות הובילו ל-29 סוגים של פגיעות בעצמות, בהן ניוון דיסק, גלישת חוליה ושברי דחיסה, שככל הנראה נגרמו בגלל תנוחות שהחמירו את הלחץ על הדיסקים והחוליות.

התאמת היציבה  לצרכים האישיים

ליוגה יש יתרונות רבים, אך אם כשעושים את הפעילות הזאת בזמן שסובלים מבעיות בעצם, כדאי להתאים אותה למצב האישי. מטרת המחקר אינה להרתיע אנשים הסובלים מאוסטאופניה ומאוסטאופורוזיס מלעשות יוגה. עם זאת, מומלץ לשנות תנוחות מסוימות כדי להפחית את לפציעה.


לטענת החוקרים, אנשים שקבלו ייעוץ ושינו כמה מן התנוחות שלהם חוו פחות כאב והתסמינים שלהם השתפרו. ועל כן, מומלץ לפנות לאיש מקצוע לפני האימון ולקבל ייעוץ לגבי התנוחות שמהן מומלץ להימנע או לשנות כדי למנוע תוצאות לא רצויות. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"הרופאה הייתה מקצועית, רגישה וסבלנית."
פרופ' אדי קרניאלי
פרופ' אדי קרניאלי אנדוקרינולוגיה
מומחה באנדוקרינולגיה,סוכרת והשמנה . ועסק ברפואה מותאמת אישית
ד"ר ניצן דרור
ד"ר ניצן דרור אנדוקרינולוגיה ילדים
רופא בכיר במחלקת ילדים וביחידה לאנדוקרינולוגית ילדים בבית החולים מאיר בכפר סבא ובמכון סוכרת בשניידר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

בניהולו של פרופ' ננסי אגמון-לוין
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו