מה גורם לחילוף חומרים איטי? 5 סיבות אפשריות

לפניכם רשימה של הגורמים הנפוצים שעלולים להאט את קצב חילוף החומרים בגוף, מה שמוביל לעיכול איטי יותר ולשריפת קלוריות איטית יותר. הפרטים בכתבה
כתבה פרסומית כתבת חסות



קצב המטבוליזם, חילוף החומרים בגופנו, משפיע על תהליכי העיכול ושריפת הקלוריות שבגופינו. פעמים רבות, אנשים הסובלים מקצב חילוף חומרים איטי מתקשים יותר לרדת במשקל. אז מה הם הגורמים הנפוצים לבעיה זו? הרשימה לפניכם.



1. גנים

הגורם התורשתי משפיע על איך האוכל הופך לאנרגיה. אם אתם מסוג האנשים ששורפים מעט קלוריות במנוחה או בשינה, זו ככל הנראה הגנטיקה של אחד ההורים שלכם. מאחר שאין אפשרות לשנות את הגנטיקה שלנו, מומלץ לעשות פעילות גופנית התורמת לתהליכי המטבוליזם.



2. הורמונים

שינויים הורמונליים עלולים להאט באופן משמעותי את השימוש של הגוף באנרגיה ולהוביל לעייפות. מצבים רפואיים מסוימים אף עלולים לפתח מחלות הורמונליות כגון סוכרת, תת פעילות ופעילות יתר של בלוטת התריס, שלהם ישנה השפעה על המטבוליזם. גם סטרס משחרר הורמונים שעלולים להאט את חילוף החומרים. מומלץ להתייעץ עם הרופא לצורך אבחון, וכמובן להימנע מסטרס.



סיבות אפשריות לחילוף חומרים איטי
חילוף חומרים איטי מוביל פעמים רבות לקושי בירידה במשקל




3. מחסור בשינה

שינה טובה עוזרת למטבוליזם להישאר יציב. מחסור בשינה, שינה לא טובה או הפיכת הלילה ליום, הם מצבים המקשים על הגוף להשתמש נכון באנרגיה שלו, מה שגם עלול להוביל להתפתחות של השמנת יתר וסוכרת. נסו להקפיד על שינה איכותית בלילה במשך 7-9 שעות.



קראו עוד: מפתיע: זו הדרך הפשוטה שיכולה למנוע עלייה במשקל



4. דיאטות מחמירות

כשלא אוכלים מספיק, המטבוליזם מאט את הקצב. דיאטות קיצוניות, בעיקר כאשר הן מתלוות לפעילות גופנית, מלמדות את הגוף להסתדר עם כמות מועטה של קלוריות. דבר זה עלול להפוך לבעיה מאחר שהגוף מתרגל לכמות זו של קלוריות ומתקשה לרדת במשקל. למרות שזה עלול להאריך את תהליך הירידה במשקל, מומלץ לעשות דיאטה הדרגתית ולא דרסטית.



5. מלח ים גס

שפים וחובבי אוכל אוהבים להשתמש במלח ים גס, אך הטרנד הזה טומן בחובו בעיה, שכן יש בו חסר של יוד שבלוטת התריס זקוקה לו כדי לנהל טוב יותר את המטבוליזם של הגוף. כדי לפצות על החסך, פשוט דאגו לאכול מזונות עשירים ביוד, כגון שרימפס. 



פורומים ניקוי רעלים ותזונה טבעית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
האם שמן זית מטוגן מאבר את תכונותיו יון 13/11/2019 13:35
שמן זית דוד 07/12/2019 17:56
  • התשובה היא כן. כמה מאבד תלוי בחום ובזמן הטיגון. גרוע מזה, מחום מסויים השמן מתפרק ונוצרים רעלים שארגון הבריאות העולמי אומר שהם מסרטנים. לכן יש להימנע מלאכול מזונות מטוגנים בחוץ.

  • + הוסף תגובה
קולה פג תוקף Bar 22/05/2019 23:00
  • מה קורה ששותים קולה אחרי 7 חודשים מתאריך פג תוקף לא(הקולה לא הייתה במקרר)

  • + הוסף תגובה
קולה דוד 07/12/2019 17:52
  • גם 7 חודשים ל-פ-נ-י הפג תוקף היא לא היתה ראויה לשימוש

  • + הוסף תגובה
אכילת העצמות בריסוק מעבד מזון נוטי בר 27/09/2019 08:01
  • שלום. אני נוהג לאחר הבישול הממושך לרסק את העצמות ולטחון אותן דק לצורך אכילתן. האם יש פסול בכך או שזה מותר?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!