דלג לתוכן

ההורמון הגברי שמשפר את חיי המין של נשים

ממחקר חדש עולה כי לטסטוסטרון עשויה להיות השפעה חיובית על התפקוד המיני ואיכות החיים בקרב נשים אחרי גיל המעבר. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2019 תאריך עדכון: 12/05/2020
2 דקות קריאה


מחקר חדש של אוניברסיטת מונש, אוסטרליה, אשר פורסם בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology, סקר 36 ניסויים מדעיים הכוללים 8,480 משתתפים בסך הכל, אשר בחנו את הטיפול בטסטוסטרון ונמשכו 12 שבועות לפחות. המסקנה שעולה מהמחקר היא שטסטוסטרון עשוי לשפר את חיי המין של נשים אחרי גיל המעבר (מנפאוזה). 

טסטוסטרון חיוני גם לנשים
אנשים רבים נוטים להאמין שטסטוסטרון הוא הורמון המועיל רק לגברים, אלא שיש לו תפקיד חיוני גם בגוף האישה, לדוגמא - ההורמון תורם לליבידו ולאורגזמה בגוף האישה, כמו גם לחוזק השרירים, למצב הרוח, למערכת העיכול, וליכולת לחשוב ולהתרכז. 

נושא הטיפול בטסטוסטרון כבר נחקר בעבר, אך התרכובות והמינונים יועדו לגברים ומעט ידוע על הבטיחות ותופעות הלוואי של טסטוסטרון בנשים.

הניסויים שנבחנו במחקר זה התרחשו בשנים 1990-2018, ובכל אחד מהם נעשתה השוואה בין טיפול בטסטוסטרון לפלצבו או להורמון אחר כגון אסטרוגן, פרוגסטרון או שניהם.

החוקרים בחנו כיצד הטיפולים השפיעו על התפקוד המיני, כמו גם על כמה סימנים בריאותיים אחרים, בהם בריאות קרדיווסקולרית, בריאות קוגניטיבית, ובריאות השלד והשרירים. בנוסף, החוקרים בחנו כיצד הטיפול בטסטוסטרון השפיע על מצב הרוח, צפיפות השד, רמות השומנים בדם וצמיחת שיער עודף.

אישה מבוגרת לאחר גיל המעבר שמחה בשל שיפור במצב הרוח לאחר טיפול בטסטוסטרון


יתרונות מרובים
החוקרים טוענים כי נמצא שישנם יתרונות עקביים בתפקוד המיני של המשתתפות, מעבר לעלייה בתדירות מספר האירועים המיניים המספקים. החוקרים אף מצאו שהליבידו ועוצמות האורגזמות של המשתתפות השתפרו בתקופת הטיפול, כמו גם הדימוי העצמי. כמו כן, המשתתפות דיווחו על פחות דאגות מיניות ופחות מצוקות הקשורות לסקס. לצד זאת, במחקר לא נמצאו שיפורים בקוגניציה, בצפיפות העצם, בחוזק השרירים או השלד, כמו גם לא בדיכאון או ברווחה הפסיכולוגית.


קראו עוד: מפתיע: זוהי ההשפעה של מתח חברתי על בריאותן של נשים 


מעט תופעות לוואי, אך דרוש עוד מידע
החוקרים טוענים כי המשתתפות לא חוו תופעות לוואי חמורות הקשורות לאינסולין, סוכר, לחץ דם או בריאות השד במהלך תקופת הטיפול. בנוסף, ב-9 מהניסויים נמצא כי נשים שטופלו בטסטוסטרון נטו פחות לחוות התקף לב או שבץ. 


עם זאת, הטיפול הספציפי השפיע לרעה בכמה דברים, למשל התגלה שמטופלות שנטלו טיפול אוראלי חוו החמרה ברמות השומנים בדם, כולל עלייה ברמות כולסטרול LDL וירידה בכולסטרול HDL, ובכללי נראו עליות בטריגליצרידים וברמות הכולסטרול במטופלות אלו.

לטענת החוקרים, כמעט שליש מהנשים חוות ירידה בתשוקה המינית באמצע החיים ולא קיים עבורן טיפול טסטוסטרון מתאים ומאושר בשום מדינה, ואף אין הנחיות בינלאומיות מוסכמות לגבי השימוש בטסטוסטרון על-ידי נשים. סקירה של ניסויים אלו מצריכה מחקרים נוספים שיבדקו מינונים והרכבים אחרים המותאמים במיוחד לנשים. עם זאת, לאור ממצאי מחקר זה, החוקרים טוענים כי למען הרווחה וחיי המין של נשים רבות בעולם, יש צורך לחשוב על הנחיות וטיפולים חדשים בתחום.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר משה רויבורט
ד"ר משה רויבורט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר רויבורט רופא בחסד, רגיש ומקצועי! זמין לכל שאלה,מסביר הכל כנדרש,ומבין לגמרי בתחום."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אנדומטריוזיס וכירורגיה גינקולוגית

בניהולו של ד"ר רון שינמן
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו