דלג לתוכן

לא רק בסוכות: סיבות מפתיעות שבגללן מומלץ לאכול בצוותא

בניתם סוכה? לא צריך לחכות לאושפיזין כדי לאכול ביחד. הנה 7 סיבות מפתיעות שבגללן כדאי להתחיל לאכול עם הילדים כל השנה. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/10/2019
2 דקות קריאה


זה לא חייב להיות רק בסוכות וגם לא רק בארוחות ערב: לארוחה משפחתית יש מגוון יתרונות מפתיעים, גם לילדים וגם למתבגרים, ובהחלט שווה לאמץ אותן לשגרת הבית.

במשך למעלה משני עשורים מחקרים רבים הראו יתרונות רבים בארוחות משותפות. אפילו ניתוק של כמה דקות ביום מן המסך וישיבה בצוותא, שיחה וחיבור עם בני הבית סביב שולחן האוכל, טומנות בחובן יתרונות גופניים ונפשיים לכל המעורבים בדבר.לפניכם סקירה של כמה מן המחקרים האחרונים שמצאו יתרונות בארוחות משפחתיות משותפות.   

קראו עוד: הכל מתחיל במשפחה: 8 טיפים שיסייעו לכם ליצור תא משפחתי מאושר 


1. הרגלי תזונה טובים יותר
מחקר משנת 2018 שפורסם בכתב העת JAMA הראה שאכילה ביחד עם בני המשפחה קשורה לתזונה טובה באופן כללי, בעיקר בקרב מתבגרים. מתבגרים שאכלו עם בני משפחתם נטו לצרוך יותר פירות וירקות, ונטו פחות לצרוך מזון מהיר ומשקאות ממותקים. ממצאים אלו לא היו קשורים למצב המשפחתי של המשתתפים - האם הם באו ממשפחה מתפקדת או לא.


2. מניעת בעיות פסיכולוגיות חמורות
ממחקר קנדי משנת 2015, שפורסם בכתב העת Canada Family Physician, נמצא כי ארוחות ערב תדירות עם בני המשפחה עשויות למנוע הפרעות אכילה, בעיות אלכוהול ושימוש בחומרים, כמו גם למנוע התנהגות אלימה, דיכאון ומחשבות אובדניות במתבגרים. יתרונות אלו בלטו בעיקר בקרב משתתפות המחקר הצעירות. 


3. פחות בעיות משקל בעתיד
מחקר משנת 2015 שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics מצא התאמה ישירה בין התדירות של ארוחות משפחתיות בצוותא במתבגרים, לירידה בסיכויים להשמנת יתר ולבעיות במשקל 10 שנים מאוחר יותר. מן המחקר עולה כי לפחות ארוחה אחת או שתיים בכל שבוע, עשויה לעזור לילדים להתמודד עם בעיות משקל בשלב מאוחר יותר בחייהם.



משפחה אוכלת ארוחת חג יחד




4. שיפור ההערכה העצמית 
ממחקר משותף של בית החולים לילדים שבפאלו אלטו, קליפורניה, ואוניברסיטת סטנפורד, עולה כי סעודה משותפת עם בני הבית עשויה לסייע לילדים להרגיש יותר בטוחים בעצמם. על-ידי עידוד הילדים לספר על היום שלהם, כמו גם להקשיב לאחרים, ההורים למעשה משדרים לילדים שהם מעריכים ומכבדים אותם. כמו כן, מומלץ לתת לילדים לבחור את מקום הישיבה ולעודד אותם לעזור במטלות הארוחה, כגון סידור השולחן, הגשת האוכל וניקיון בסיום הארוחה.


5. תקשורת טובה יותר
מחקר של אוניברסיטת מונטריאול, קנדה, משנת 2018, אשר עקב אחר קבוצה של ילדים מגיל ינקות ועד הילדות מצא כי משתתפים שבמשפחות שלהם הייתה חוויית ארוחה חיובית, היו בעלי מגוון יתרונות עד גיל 10: פרט לבריאות כללית טובה ולכושר גופני, האינטראקציה החברתית והשיח על נושאים מסוימים סביב השולחן שיפרו את התקשורת של ילדים אלו.


6. התמודדות מול הבריונות ברשת
מחקר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics בשנת 2014, אשר התבסס על סקר של כ-19,000 תלמידים, מצא קשר ברור בין בריונות ברשת לחרדה, דיכאון ושימוש בחומרים, כאשר 1 מכל 5 תלמידים בממוצע חווה בריונות מסוימת ברשת. לצד זה, מתבגרים שנהגו לאכול ארוחות ערב עם המשפחה שלהם (כ-4 פעמים בממוצע בשבוע) דיווחו על פחות בעיות שנגרמו להם כתוצאה מבריונות. לטענת החוקרים, הארוחות המשותפות מאפשרות יותר תמיכה הורית ותקשורת בין ההורים לילדים.


7. תורם לטיפול המשפחתי
מחקר משנת 2016 אשר פורסם בכתב העת Australian and New Zealand Journal of Family Therapy, מצא כי במשפחות שנמצאות תחת טיפול משפחתי, הרגלי הארוחה עשויים לספק למטפלים תובנות משמעותיות על הדינמיקה המשפחתית. בנוסף, המשפחות עצמן עשויות ללמוד במהלך הטיפול דברים שניתן ליישם סביב שולחן הארוחה, כמו התנסויות בתפקידים חדשים ושינוי דפוסים של תקשורת.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר טלי וישנה
ד"ר טלי וישנה פסיכיאטריה
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
מרפאת היכל השן
מרפאת היכל השן רפואת שיניים
מרפאת שיניים ותיקה בחולון (למעלה מ-20 שנה) העוסקת בהשתלות שיניים ואסתטיקה דנטלית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

בניהולו של עדית רונן סתר
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו