דלג לתוכן

מבוגרים בקבוצת סיכון? הנה המידע שיסייע לכם להישמר מפני הקורונה

במחקר חדש שהתפרסם, אחוז התמותה של מבוגרים מעל לגיל 80 עומד על 15%, זאת בהשוואה ל-2.3% באוכלוסייה הכללית. איך ניתן לשמור על האוכלוסייה המבוגרת? התשובות בפנים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/05/2020
2 דקות קריאה

למרות שאנחנו מתחילים לחזור לשגרה, סכנת המגפה עוד לא חלפה מעלינו. כידוע, חלק מנשאי וירוס הקורונה אינם מראים תסמינים משמעותיים, וחלקם אפילו א-סימפטומטיים. מעבר לכך, מסיבות שאינן ידועות לחלוטין עד כה, חלק מהחולים בקוביד 19 סובלים ממחלה קלה בלבד.  לכן, מבוגרים מעל לגיל 65 המצויים בסיכון גבוה לתחלואה קשה ואף למוות, צריכים להמשיך ולהישמר.
 

במחקר חדש שהתפרסם במגזין JAMA, נמצא כי שיעור התמותה באנשים מעל גיל 80 עומד על כ-15%, בעוד שממוצע התמותה באוכלוסייה הכללית עומד על 2.3%.עוד נמצא כי ילדים מתחת לגיל 10 מהווים רק 1% מכלל הנדבקים בנגיף, בעוד שמבוגרים מגיל בגילאי 30-79 מהווים כ-90% מכלל המקרים.

למרות ששכיחות הופעת המחלה בילדים נמוכה יותר, יש לזכור כי במקרים רבים ילדים יכולים שלא לפתח תסמינים ולכן לא להיות מאובחנים. לכן, בכל הנוגע במגע בין ילדים לבין מבוגרים בעשור השישי לחייהם, חשוב לנקוט משנה זהירות כדי להגן על האוכלוסייה המבוגרת. 
 

מבוגרים ואנשים החולים במחלות רקע מצויים בסיכון גבוה יותר
לפי נתוני ה-WHO , אחוזי התמותה עולים בגילאים מבוגרים ומגיעים לשיאם בקרב אלה בעשור השמיני ומעלה לחייהם ובאנשים אשר סובלים ממחלות רקע.

בדו"ח שפורסם על ידי המרכזים האמריקאים לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, ופורסם בתחילת חודש מרץ נכתב כי אנשים מבוגרים ואלה אשר סובלים ממחלות רקע, כמו מחלות לב, מחלות ריאה וסוכרת, מצויים בסיכון גבוה פי שניים לפתח מחלה רצינית בהשוואה לאנשים צעירים ובריאים.

קראו עוד: קורונה: האם חולי פרקינסון מצויים בסיכון?
 

איך ניתן להפחית את הסיכון לחלות ב-COVID-19?

אנשים מבוגרים ואלו הסובלים ממחלות כרוניות, כמו יתר לחץ דם וסוכרת, צריכים לוודא שהם מוגנים בצורה הטובה ביותר וכי יש להם מלאי מספק של אמצעי הגנה, כמו מסיכות וכפפות. 

בנוסף, למבוגרים המתגוררים באזורים בהם שיעור התחלואה גבוה, מומלץ להימנע ככל הניתן מחשיפה לנגיף, זאת על ידי הפחתת היציאה מהבית, הימנעות משהייה במקומות הומי אדם, הימנעות ממגע עם אנשים שחשודים כחולים ועוד. 

ה-CDC פרסם מספר המלצות למניעת הדבקה: 

- הימנעו ממגע קרוב עם אנשים חולים

- הקפידו שלא לגעת בעיניים באף או בפה.

- במידה והתפתחו סימפטומים שיכולים להעיד על מחלה הקפידו להישאר בבית.

- השתעלו והתעטשו אל תוך מטלית נייר או אל המרפק.

- הקפידו על חיטוי וניקיון של הבית וסביבת העבודה באמצעות מגבונים או תרסיסי ניקוי ביתיים. חשוב במיוחד לחטא משטחים שבהם יש שימוש נפוץ (כמו ידיות של דלתות).

את רשימת ההמלצות המלאה ניתן למצוא  כאן.
 

איך ניתן להפחית את אחוזי התחלואה והתמותה?

לפי ה-WHO, הציבור יכול לסייע בהפחתת התחלואה במספר דרכים:

• עלינו להבין כי COVID-19 היא מחלה חדשה ומדאיגה, אך כי היענות הציבור להנחיות יכולה לסייע בניהול ההתפרצויות ולהקטין את אחוזי התמותה.

• עלינו לשמור על ההמלצות: לשמור על מרחק של 2 מ' מאנשים נוספים, לשטוף ידיים בתדירות גבוהה ולכסות את הפה והאף בנייר טואלט במידה ומשתעלים או מתעטשים.

• עלינו להיות ערים לסימפטומים כמו חום ושיעול יבש, ובמידה ועולה חשד שנדבקנו לפנות לגורמים הרלוונטיים לביצוע בדיקה.

לסיכום, למרות שמחלת הקוביד 19 עלולה לגרום לסימפטומים קלים בלבד בחלק גדול מהחולים בה, אנשים מבוגרים ובפרט אלה הסובלים ממחלות רקע כמו סוכרת, מחלות לב, מחלות ריאה ויתר לחץ דם, עלולים לחלות בצורה קשה. על כן, על אנשים הנמצאים בקבוצות אלה להקפיד הקפדה יתרה על ההנחיות וכך לצמצם את הסיכון לתחלואה ככל שניתן. 


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין
ד"ר אולגה גורגולה גלפרין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחית ברפואת נשים, ילוד ופוריות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום גריאטריה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו