דלג לתוכן

הכירו את העמותה הישראלית לסרטן העור

מדי שנה מאובחנים בישראל כ-1600 חולים חדשים במלנומה. העמותה הישראלית לסרטן העור שמה לה למטרה לסייע לחולים במלנומה ובסוגי סרטן עור נוספים, ולבני משפחותיהם, בהתמודדות עם המחלה ועם הטיפול בה. כך תוכלו להיעזר בעמותה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/05/2020
3 דקות קריאה
חסות

בשיתוף עם חברת נוברטיס ישראל

סרטן העור הוא מחלה שמתפתחת על פני העור, בגלל התרבות בלתי מבוקרת של תאי עור. ישנם 3 סוגים של גידולי העור הנפוצים בארץ ובעולם: 

מלנומה

• סרטן תאי הבסיס  (Basal Cell Carcinoma - BCC

• סרטן תאי הקשקש (Squamous Cell Carcinoma - SCC) 

מלנומה נחשבת לסוג הקטלני והחמור ביותר של סרטן העור. היא עלולה להתפשט במהירות ולחדור לרקמות נוספות ולאיברים נוספים, כגון למוח, לריאות, לכבד ולאיברים נוספים. בגלל המהירות שבה המלנומה הופכת לגרורתית, אבחון וטיפול במלנומה בשלב מוקדם ככל האפשר הם קריטיים. על פי הנתוני העמותה הישראלית לסרטן העור, כ-1600 חולים חדשים מאובחנים במלנומה מדי שנה בארץ, מתוכם כ-200 חולים עם מלנומה בשלב הגרורתי. העמותה הישראלית לסרטן העור שמה לה למטרה לסייע לחולים במלנומה ובסוגי סרטן עור נוספים, כמו גם לבני משפחותיהם, בהתמודדות עם המחלה ועם הטיפול בה. 


בדיקת שומות עם חשד עקב חשד לסרטן העור מסוג מלנומה בגבר צעיר
Shutterstock |  uzhursky


כיצד הוקמה העמותה?

העמותה הישראלית לסרטן העור הוקמה ב-2015 על ידי ד"ר חדוה גונן, ביוכימאית במקצועה, שאובחנה במלנומה גרורתית בתחילת 2013. מלבד היותה המייסדת, ד"ר חדווה גונן משמשת כיום גם כמנכ"לית העמותה. 

גונן היא ביוכימאית שחקרה לאורך השנים תחומים שונים וניהלה את מעבדת המחקר של פרופ’ אהרון צ’חנובר, חתן פרס נובל לכימיה, בפקולטה לרפואה של הטכניון במשך 28 שנים. משום כך, היא בעלת ידע עשיר בתחומי הביוכימיה והרפואה וחתומה על רשימת פרסומים מחקריים ומדעיים. 

"מאז שקיבלתי את האבחנה, בשנת 2013, כחולה במלנומה בשלב 4, עברתי טיפולים מורכבים בארץ ובארה”ב. ביו השאר, השתתפתי בניסוי המשלב שתי תרופות אימונותרפיות. במהלך התהליכים שעברתי, כדי להילחם במחלה שלי, ותוך כדי שיחות עם חולי מלנומה אחרים, הבנתי שישנו צורך להקים עמותת חולים שתהווה מרכז תמיכה והנגשת מידע, בפרט לחולי מלנומה.

עיקר המאמץ שלי ושל חברי העמותה הוא לסייע לחולים בהתמודדות עם המחלה ועם הטיפול בה מרגע האבחנה. לאורך השנים אנחנו פועלים להנגיש מידע רלבנטי ועדכונים על אודות שיטות הטיפול במלנומה, שעשו פריצת דרך משמעותית בשנים האחרונות", אומרת גונן. 

גונן וחברי העמותה הפועלים בהתנדבות, כולם חולי מלנומה, נחושים לתמוך ולשתף בבעיות הגופניות והנפשיות איתן מתמודדים חולי מלנומה, וכן לסייע במימוש זכויותיהם. פעילות נוספת כוללת שיח בין חולים. כמו כן, פועלת העמותה להעלאת המודעות לסרטן העור בקרב הציבור.

"החזון שלנו הוא להפחית משמעותית את היארעות סרטן העור בכלל ומלנומה בפרט. לשמחתנו המודעות הולכת וגוברת, וכאן העמותה עומדת בחזית: להתריע על הסכנה בפני הציבור בכלל בכל האמצעים העומדים לרשותנו: רשתות חברתיות, אירועי חוף, פעילויות חינוכיות בגנים ובבתי הספר. אנחנו מאמינים שזה בידינו, כך שאם ננהג בזהירות בעת חשיפה לשמש ונעקוב אחר נגעי העור, יהפוך החזון למציאות", מסבירה גונן. 

כיצד תוכלו להיעזר בפעילויות המגוונות של העמותה?

העמותה מפעילה קו חם (הפועל 12 שעות ביממה) – 0523680149, אתר אינטרנט, דף פייסבוק וכן קבוצת פייסבוק סגורה ושמה מ-לנו-מה. הקבוצה פעילה ויש בה מעל 400 מטופלים ובני משפחותיהם. 

באתר העמותה תוכלו למצוא מידע על אודות אירועים ומפגשים, והזמנה לכנסים ארציים ולכנסים אזוריים בהשתתפות רופאים מובילים, המגישים הרצאות רפואיות והרצאות בנושא התמודדות עם המחלה. כמו כן, ניתן למצוא באתר מאמרים וסיפורים אישיים. מדריך בעברית וברוסית, שהעמותה יזמה והוציאה, מחולק בכל מרכזי המלנומה. במדריך תמצאו מידע על מה זה מלנומה, מהן שיטות הטיפול במחלה, היכן קיימים מרכזי טיפול במלנומה ועוד.

מה עוד כדאי לדעת על העמותה הישראלית לסרטן העור?

- העמותה מעורבת בהכנסת תרופות מצילות חיים לסל הבריאות.

- העמותה מקיימת פעילות ענפה להעלאת המודעות לסרטן העור: 

o שיתוף פעולה עם חברת כנסת להצללת גני שעשועים.

o מסע אופניים ("רוכבים נגד סרטן העור").

o סריקת שומות בחוף תל אביב.

o הפצת סרטוני מודעות בפייסבוק ובאינסטגרם.

- פעילות העמותה נתמכת על ידי חבריה ובעיקר על ידי חברות התרופות BMS, נוברטיס, מדיסון, סאנופי ורוש.

- העמותה מוכרת ומוערכת על ידי קהילות האונקולוגים ורופאי העור המומחים במלנומה.

- העמותה הישראלית לסרטן העור רשומה כדין במשרד המשפטים והיא בעלת אישור לניהול תקין, וכן אישור לסעיף 46 המקנה החזר מס לתורמים. 


כתבות נוספות בסדרה

מהן הזכויות שמגיעות לחולי מלנומה?
הטיפול האדג'ובנטי: מדוע הוא כל כך חשוב?
מלנומה גרורתית: מה הטיפולים הקיימים? 
כיצד מוטציות בגנים גורמות למחלה ממאירה וגרורתית ומהי המשמעות של מוטציית בירף (BRAF) במלנומה?
מהם הטיפולים התרופתיים למלנומה גרורתית וכיצד הם קשורים להימצאות מוטציה בחלבון בירף?

הכתבה נכתבה בשיתוף עם חברת נוברטיס ישראל.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 שירות אינפומד מחקר אישי
שירות אינפומד מחקר אישי גסטרואנטרולוגיה
שירות ייעודי המאפשר קבלת מידע רפואי בהתאמה אישית, באמצעות התמקדות במחקרים, נתונים סטטיסטיים ומקרים דומים
פרופ' עפר מרימסקי
פרופ' עפר מרימסקי אונקולוגיה
מומחה לאונקולוגיה, סגן מנהל המערך האונקולוגי, מנהל היחידה לאונקולוגיה של שלד ורקמה רכה ומנהל מרפאת מעקב אונקולוגית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי
ד"ר יצחק שנירר
ד"ר יצחק שנירר אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סרטן העור וניתוחי מוז (מוס)

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו