דלג לתוכן

האם קורונה גורמת גם לבעיות שמיעה?

כבר נכתב על וירוס הקורונה שהוא עלול לגרום לנזק מוחי, אלא שעכשיו חוקרים מצאו כי ייתכן ופגיעה זו עומדת מאחורי דיווחים על בעיות שמיעה של חולים שהחלימו. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2020
2 דקות קריאה

אוניברסיטת מנצ'סטר (1) פרסמה לאחרונה כי מספר משמעותי של חולי קורונה דיווחו על התדרדרות בשמיעה שלהם כ-8 שבועות לאחר השחרור מן האשפוז בבית החולים.   

המחקר (2) שפורסם לאחרונה בכתב העת International Journal of Audiology, כלל 121 חולי Covid-19 שעברו סקירה טלפונית לאחר שחרורם מבית החולים. כשהם נשאלו על שמיעתם, 16 משתתפים (13.2%) דיווחו החמרה בשמיעה: 8 מטופלים דיווחו על ירידה בשמיעה, 8 מטופלים נוספים דיווחו על טינטון (הפרעת רעש פנימי באוזן). מחקר זה מהווה עדות נוספת לכך שלווירוס הקורונה יש ככל הנראה השפעות ארוכות טווח על הבריאות, וכעת אולי גם על השמיעה.
 

אדם סובל מטנטון לאחר שהחלים מקורונה, אחת מתופעות הלוואי המאוחרות שהתגלו במחקר חדש
aleks333 |  Shutterstock

וירוסים אחרים שפוגעים במערכת השמיעה

לטענת החוקרים, כבר ידוע כי וירוסים כמו חצבת, חזרת ודלקת קרום המוח, עלולים לגרום לאובדן שמיעה, כמו גם שווירוס הקורונה עלול לנזק בעצבים הנושאים מידע מהמוח ואליו.

לכן, זה אפשרי אפילו גם בתיאורה ש-Covid-19 יגרום לבעיות בחלקים ממערכת השמיעה, כולל האוזן התיכונה ושבלול האוזן, ולהוביל למצב הנקרא נוירופתיה אודיטורית - הפרעת שמיעה שבה השבלול מתפקד, אך העברת המידע לאורך עצבי השמיעה למוח לקויה. נוירופתיה אודיטורית גורמת לקושי בשמיעה כאשר יש רעש סביבתי, כמו למשל בבר.

מצב נוסף, הנקרא תסמונת גיליאן-ברה וגם הוא קשור לנוירופתיה אודיטורית, נמצא גם קשור לווירוס הקורונה במחקר אחר (3) שפורסם באפריל השנה.

חשוב לציין כי מדובר בסקירה שיטתית שנעשתה בהקשר של וירוס הקורונה והמערכת האודיו-וסטיבולרית (כלי הדם של מערכת השמיעה). במהלך הסקירה דווחו מקרים של אובדן שמיעה וטינטון, אך אין ביטחון בכך שאכן התרחשו שינויים באיכות השמיעה של המטופלים בהשוואה לתקופה של לפני המחלה ולאחריה. ייתכן, כך אומרים החוקרים, כי ישנם אף גורמים אחרים שהובילו לבעיות השמיעה ולטינטון, שאינם תלויים בווירוס הקורונה, כגון לחץ וחרדה, שימוש במסכה, שמאוד מקשה על התקשורת ללא קריאת השפתיים, תרופות אשר שימשו לטיפול ב-Covid-19 ואולי גרמו לנזק באוזן, או גורמים אחרים. החוקרים טוענים כי יש צורך במחקרים נוספים שיעזרו להבין מדוע יש קשר בין וירוס הקורונה לבעיות שמיעה.


 

מקורות 

(1) University of Manchester, news release, July 31, 2020. https://www.manchester.ac.uk/discover/news/hearing-deterioration-reported-by-discharged-covid-19-patients/.

(2) International Journal of Audiology. Persistent self-reported changes in hearing and tinnitus in post-hospitalisation COVID-19 cases. Published online: 31 Jul 2020. https://doi.org/10.1080/14992027.2020.1798519.

(3) J Clin Neurosci . 2020 Jun;76:233-235. doi: 10.1016/j.jocn.2020.04.062. Epub 2020 Apr 15.

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 16 חוות דעת )
"He is an excellent and very professional dentist.I have no hesitation recommending him for all issues concerning teeth. Dr.Janette Segal"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום טינטון, צפצופים באוזניים

בניהולו של ד"ר טליה מרק
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו