דלג לתוכן

ניתוח הרמת חזה עם שתל

ניתוח הרמת חזה עם שתל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009 תאריך עדכון: 02/05/2021
2 דקות קריאה

חוקי המשיכה של הטבע אינם פוסחים, כידוע, גם על בני האדם ועל גופם. עם הגיל הכל צונח. יודעת זאת כל אישה, אשר מגלה יום אחד שהחזה המורם והגאה שלה מתחיל לצנוח כלפי מטה. אך כפי שבני האדם יכולים להרים דברים שכוח המשיכה מפילים, כך הם יכולים להרים גם חזה צונח ונפול באמצעות ניתוח הרמת חזה.

מבחינה פסיכולוגית, ניתוחי הרמת חזה הם ניתוחים הנחשבים הרבה יותר קשים לנשים שעוברות אותם, מאשר ניתוחי חזה אחרים, כהגדלת חזה או הקטנת חזה. אם בשני הניתוחים האחרונים שהוזכרו, האישה עוברת "תיקון" למצב קיים שמעולם לא היה שונה, אזי שניתוח הרמת חזה הוא סוג של ניתוח חזה בו האישה עוברת "תיקון" על מנת לחזור אל סיטואציה שהיא מכירה, סיטואציה שהייתה בה ועם הזמן השתנתה.

כיום, נוהגות נשים רבות לעבור ניתוח הרמת חזה יחד עם ניתוח הגדלת חזה, באמצעות השתלת שתל שימלא את החזה. ניתוח חזה משולב מעניק לאישה מראה חדש, יפה ומאוד נשי. ניתוח זה מתקן עבור האישה את מה שהזמן, הגיל והתהליכים הפיזיולוגיים השונים שעברה גבו ממנה.

נפילת החזה נגרמת כתוצאה משינויים במשקל, הריונות, שינויים בגיל ועוד. גורמים אלו מייצרים שינויים ברקמות החזה, שינויים שגרמו לרקמות להיות חלשות, ועל כן גרמו לנפילתם. הרמת החזה מתבצעת באמצעות הסרת עודפי עור ושומן, אשר מאפשרים למנתח להרים את החזה שוב. אך אין זה עדיין מבטיח שהחזה יישאר מלא. ישנם מקרים בהם החזה עלול לחזור למצבו הקודם. על כן מבצעים בנוסף להרמה גם הגדלה.

השתלת השתלים מתבצעת לעיתים באותו ניתוח, אך ניתוח זה דורש כוחות פיזיים ונפשיים רבים מהאישה. עם זאת, ניתן גם לחלק את הניתוח לשני חלקים (חלק ההרמה וחלק ההשתלה). השתלים המושתלים בחזה הם שתלי סיליקון, עשויים מג'ל סיליקון במצב נוזלי, צמיגי או מוצק. 

אפשרות אחרת היא הזרקה של מי מלח אל שתל סיליקון והשתלתו בחזה האישה. השתלים הינם בצורות שונות, והשתל שיושתל יהיה בצורה דומה לזה של חזה האישה. חשוב לציין שרוב מנתחים פלסטיים ממליצים לאישה לא לבצע רק הגדלת חזה לצורך הרמתו, שכן אז החזה ייפול עם הזמן והמראה יהיה מאוד לא אסתטי.

השתלת השתל מוסיף לחזה משקל שמאפשר את מתיחת העור, ממלא את הנפח שלו ושומר על הרמתו. עם זאת, יש לקחת בחשבון שעם הזמן, כתוצאה משינויים פיזיולוגיים שונים, החזה שוב יפול. כמו כן, יש לקחת בחשבון את הסיבוכים האפשריים מניתוח זה. 

מדובר בסיכונים כמו דימומים וזיהומים. לרוב הטיפול במקרים אלו ייעשה באמצעות מתן אנטיביוטיקה, אך יש מקרים בהם יהיה צורך להוציא את השתלים אם הגוף דוחה אותם. סיבוך אפשרי נוסף הוא התקשות של השד סביב השתל. במקרה כזה יהיה צורך לשנות את מיקום השתל או להוציא אותו מהגוף.

כמו כן, על האישה לקחת בחשבון את הליך ההחלמה הארוך. אחרי שיוסרו התחבושות מהחזה, יהיה עליה לשים חזייה תומכת למשך תקופה של כמעט חודשיים 24 שעות ביממה. כמו כן, היא תחוש דימומים, כאבים ותאבד את התחושה בחזה למשך תקופה של שבועות. 

כמו כן, יהיה עליה להימנע מפעילות גופנית למשך תקופה של יותר מחודש. את התוצאות הסופיות של הניתוח היא תראה אחרי חצי שנה לערך.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' אבשלום שלום
פרופ' אבשלום שלום כירורגיה פלסטית
מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי מאיר כפר סבא
פרופ' יצחק צילינסקי
פרופ' יצחק צילינסקי כירורגיה פלסטית
מומחה לכירורגיה פלסטית ולניתוחי מוז (Mohs)
ד"ר יואב אברהמי
ד"ר יואב אברהמי כירורגיה פלסטית
רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו