לסויה אין כל השפעה מיטיבה על נשים בגיל המעבר

לסויה אין כל השפעה מיטיבה על נשים בגיל המעבר
כתבה פרסומית כתבת חסות


מחקרים מסוימים הציעו כי חומרים טבעיים בעלי פעילות דומה לזו של
אסטרוגן, כדוגמת האיזופלבונים שבפולי הסויה, יכולים לשפר השפעות של
הפסקת הווסת בנשים בגיל המעבר, כגון: ירידה בצפיפות העצם, עליה ברמת
השומנים בדם, וירידה ביכולת החשיבה והזיכרון (הפרעות קוגנטיביות).
חוקרים מהולנד ביקשו לבדוק האם נכון הדבר. הם פרסמו את תוצאותיהם ב
Journal of the American Medical Association. המחקר, שהיה אקראי וכפול-סמיות, כלל 202 נשים בריאות בנות 60 עד
75. המשתתפות נחלקו באופן אקראי לקבלת 25.6 גרם חלבון סויה, אשר
מכיל 99 מ"ג של איזופלבונים, או חלבון חלב בצורת אבקה (כפלצבו), על
בסיס יומי למשך 12 חודשים.

תוצאות המחקר הראו כי נשים אשר קיבלו טיפול בחלבון הסויה לא הראו
כל שיפור בצפיפות העצם, ביכולת הקוגנטיבית, או ברמת השומנים בדם,
בהשוואה למשתתפות שקיבלו פלצבו.
החוקרים מסכמים כי תוצאות המחקר אינן תומכות בהשערה כי שימוש
בתוספי מזון המכילים את חלבון הסויה אצל נשים מגיל 60 ומעלה, מביאות
לשיפור בשלושת התסמינים שנבדקו במחקר זה.

JAMA 2004; 292:65-74
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/292/1/65

[13/07/2004]

הצטרפו לאינדקס הרופאים!