דלג לתוכן

מרכיב בקקאו (ובשוקולד) מדכא שיעול

מרכיב בקקאו (ובשוקולד) מדכא שיעול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/12/2004 תאריך עדכון: 25/11/2020
1 דקות קריאה
שיעול הוא רפלקס המהווה מנגנון הגנה של דרכי הנשימה, אולם שיעול
ממושך עשוי לגרום סבל רב. מחקר חדש מגלה כי מרכיב בקקאו, בשם
תאוברומין theobromine מדכא ביעילות שיעול. החוקרים בחנו את החומר
על 10 מתנדבים בריאים שקיבלו קודם capsaicin על מנת לעורר שיעול,
ונמצא כי התאוברומין יעיל כמעט פי 3 מקודאין, עליו מבוססות רוב
התרופות נוגדות השיעול כיום.

כמו כן נמצא כי לתאוברומין אין השפעות לוואי מרדימות שיש לקודאין.
גילוי זה עשוי להוות פתח לפיתוח תרופות מדכאות שיעול מסוג חדש.

The FASEB Journal Express Article doi:10.1096/fj.04-1990fje
http://www.fasebj.org/cgi/content/abstract/04-1990fjev1

[01/12/2004]

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר ארז בנדט
ד"ר ארז בנדט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר יניב אבנר
ד"ר יניב אבנר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר משה היין
ד"ר משה היין אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו