דלג לתוכן

סויה ובריאות הלב

סויה ובריאות הלב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2001
1 דקות קריאה
על פי מחקר חדש שפורסם ב JOURNAL OF ENDOCRINOLOGY
AND METABOLISM, סויה עשויה לשפר היבטים אחדים של בריאות
הלב וכלי הדם, אך להחמיר אחרים. במחקר זה, 179 גברים ונשים בריאים
קבלו חלבון סויה או פלצבו (קבוצת ביקורת).

נמדדו לחץ הדם, רמות שומנים ותפקוד כלי הדם. אחרי 3 חודשי טיפול,
לחץ הדם הממוצע ירד באופן מובהק בקבוצת הסויה בהשוואה לקבוצת
הביקורת. רמות השומנים וכולסטרול LDL ("כולסטרול רע") ירדו גם הם
בקבוצת הסויה , אך רמת ליפופרוטאין LP (A) , גורם סיכון ידוע
למחלות לב וכלי דם, עלתה בקבוצת הסויה ב 15 אחוזים.
תפקוד כלי הדם השתפר בשתי הקבוצות, ללא הבדל מובהק ביניהן.

החוקרים מסיקים שלא כל ההשפעות של סויה הן מועילות, אך ייתכן
שלסויה יש תפקיד מוגבל במניעת מחלות לב וכלי דם.

[23/07/2001]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דניאל מונקיאר
ד"ר דניאל מונקיאר קרדיולוגיה
פרופ' טליה וולק
פרופ' טליה וולק נפרולוגיה
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו