חלבון (פרוטאין) ( protein ) 

חלבון הוא תרכובת אורגנית הבנויה משרשרת אחת או שרשראות רבות של חומצות אמינו. חלבונים הם מרכיבים חיוניים של הגוף - הם מהווים את החומר המבני של שרירים, רקמות ואיברים, והם מווסתים את תפקודי הגוף כאנזימים והורמונים. החלבונים נוצרים בגוף בסינתזה של חומצות אמינו המתקבלות מפירוק של חלבונים במזון או באופן ישיר מצריכתן. עודפי חלבון שאינם דרושים לגוף נהפכים לגלוקוז ומשמשים כמקור אנרגיה.

בשר, דגים, ביצים ועוד סוגי מזונות עשירים בחלבון

תזונה נכונה אמורה לספק לגוף אמצעים לשימור הרקמות וליצירת אנזימים החיוניים לתפקוד הגוף. לא כל החלבונים שאנו צורכים מכילים את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף על מנת לתפקד ולהרכיב את החלבונים הדרושים לו. חלבונים המכילים את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף נקראים חלבונים שלמים. מקורו של החלבון השלם הוא בעיקר מן החי, ועל כן אנשים הדבקים בתזונה מן הצומח בלבד, כגון טבעונים, צריכים לדאוג לגיוון בתפריט שלהם בכדי לוודא שהם מקבלים את כל חומצות האמינו החיוניות.

חלבון בשתן עלול להופיע לעיתים נדירות כתוצאה מנזק לכליות, אך ברוב המקרים מדובר בתופעה שפירה, הנובעת מהתייבשות, מתח נפשי או חום.

החלבון מצוי בסוגים רבים של מזונות בהם פירות, ירקות, מוצרי חלב, ביצים, בשר, עוף, עדשים ועוד.

רופאים ומכונים בפוקוס







הצטרפו לאינדקס הרופאים!