הפלה מזוהמת "אלוחה" (Septic abortion)

ראשי
מניעה וטיפול

תאור

הפלה "אלוחה" (מזוהמת או זיהומית) היא הפלה המלווה בזיהום הרחם. זהו סיבוך היכול ללוות הפלה מכל הסוגים: הפלה יזומה (חוקית או לא חוקית, כירורגית או תרופתית), או הפלה עצמונית (מאיימת, חלקית או שלמה). בעבר היתה הפלה "אלוחה" גורם המוות העיקרי בנשים. הבעיה עדיין חמורה בארצות המתפתחות.
הגורמים להפלה "אלוחה": בניגוד לחלל הרחם, נרתיק האישה אינו סטרילי. כאשר חיידקים עוברים מהנרתיק לתוך חלל הרחם, הם עלולים לגרום בתחילה לזיהום מקומי, היכול להתפשט מעבר לשק ההריון אל רירית ושריר הרחם ומשם לאיברים סמוכים. במידה שהמזהם חודר לדם, המצב נקרא אלח דם (ספסיס) וגורם לסיכון חיי האישה. הפלה "אלוחה" (ספטית - מזוהמת) עשויה להיגרם בשל הסיבות הבאות: פקיעת הקרומים וירידת מי השפיר, מחלה המועברת ביחסי מין, התקן תוך-רחמי שלא הוצא בתחילת ההריון, רקמה הריונית שנותרה בחלל הרחם או החדרת גופים זרים או כימיקלים לחלל הרחם בניסיון לשים קץ להריון.
ד"ר עידו שולט

סימפטומים


הפלה "אלוחה" מלווה בדרך כלל בהרגשה כללית רעה, חום גוף גבוה, צמרמורות, כאב בטן תחתונה ו/או גב תחתון, דימום נרתיקי או הפרשה נרתיקית בעלת ריח רע. עם התפשטות והחמרת הזיהום מופיעים סימני הלם, הכוללים ירידת לחץ-דם, ירידת חום הגוף, הפחתה בתפוקת השתן וקשיי נשימה.
מניעה: בכל מקרה של חשד להפלה, יש לפנות בהקדם לבדיקה רפואית. בהחלט ייתכן כי לא ניתן יהיה להציל את ההריון, אך טיפול נכון יכול למנוע זיהום העשוי לסכן חיים.
שיעור ההפלות ה"אלוחות" פחת באופן משמעותי בעידן אמצעי המניעה היעילים והזמינים. במקרה של כישלון אמצעי המניעה, יש לבצע הפלה באופן סטרילי ולשקול נטילת אנטיביוטיקה באופן מונע לפני הפעולה. הסיכון לתחלואה ותמותה הכרוך בהריון גדל באופן משמעותי בהריון שאינו רצוי, במיוחד אצל נערות או אם מתעכבת הפנייה לרופא.




פורום אולטרסאונד - הריון ולידה

ד"ר יוחנן שמעוני

ד"ר יוחנן שמעוני
ד"ר יוחנן שמעוני יוחנן הינו מומחה במיילדות, בגינקולוגיה ובאי פוריות. במרפאתו הממוקמת בהוד השרון, ד"ר שמעוני מעניק את שירותיו למגוון מטופלות: נערות, נשים בגיל המעבר ונשים הרות, אשר זכאיות למעקב היריון עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • ייעוץ
  • שושו
  • 15/04/2019 22:22
  • היי אני בת 23 , אני בשבוע 35+3 משקל העובר 2170, לפי בדיקת דופלר זרימת דם בחבל הטבור יש לי תנגודת מוגברת של 1.4 , שאר הבדיקות תקינות וכמות מי שפיר גם תקינה , האם זה מסכן חיים של העובר וגורם לנק או סיבוך בלידה או לידה מוקדת ? תודה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • עלייך לפנות לרופא נשים מטפל שיבדוק את כל בדיקות האולטרה סאונד שעשית ולוודא האם יש האטה בצמיחה או עובר קטן. בכל מקרה צריך להמשיך במעקב...

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • הריון//אסת
  • דנה
  • 15/04/2019 22:35
  • שאלה קטנה ומקווה להתייחסות. אני מקבלת ווסת באופן סדיר (כל 31) מעולם לא איחר. כעת אני באיחור של 5 ימים (כלומר היום ה 36). בבדיקת הריון הביתיות (חברות שונות) שאני מבצעת בארבעה ימים האחרונים מראות תוצאות שליליות. היום ביצעתי בדיקת דם BETA-HCG והתוצאה 2> (קטן מ2) אוסיף שהחודש (בשנה מחודשים קודמים) לא הופיע לי ביוץ ע"י בדיקה במקלוני ביוץ אך אני באופן קבוע מקבלת ווסת מיד לאחר 16 ימים מהופעת 2 פסים בבדיקת הביוץ. *מקיימת יחסים לא מוגנים מרצון להיקלט. ללא היסטוריה רפואית/בעיה גניקולוגית.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • Mri ראש
  • דנה
  • 14/04/2019 19:15
  • היי אני נמצאת בשבוע 27 של ההריון.לא גרה בישראל. התינוקת יורדת מהגרף באחוזונים בהיקף הראש ,בלי קשר מדובר בתינוקת קטנה. היקף הראש שלה בשבוע 26+1 היה 224.3 ממ. הומלץ על mri ראש,בנוסף לבדיקות גנטיות מכוונות( עשיתי כבר cvs שהיה תקין) העוברית במצג עכוז האם זה ישפיע על בהירות תוצאות הmri ? האם לחכות לשבוע 32 ?שהיא תתהפך? יש לציין שהסקירות ה1+2 היו תקינות וגם תפקודי מוח. תודה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • ניתן לבצע את הבדיקה ולעיתים כמו באולטרה סאונד יש צורך לבצע בדיקה חוזרת. בנוסף כמו שביקשו ממך יש לבצע אבחון גנטי ספציפי ומערב באולטרה סאונד. בהצלחה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס

רופאים בתחום
ד"ר ליאורה אברמוב ד"ר ליאורה אברמוב
מנהלת המרפאה לטיפול מיני במרכז לבריאות האישה "ליס" קרא עוד
פרופ' אדריאן אלנבוגן פרופ' אדריאן אלנבוגן
מנהל היחידה להפריה חוץ גופית
בי"ח הלל יפה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ