עמוד הבית > פורומים > טיפולי פוריות

פורום טיפולי פוריות

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מומחה בעל שם בתחום הפריון, והפוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
מעקב זקיקים נועה 12/02/2020 13:01
  • ד"ר שלום בחודשים האחרונים אני במעקב זקיקים ובדיקות דם לצורך הזרעות. לפני שבוע בתאריך 5.2 עשיתי בדיקת דם והתשובה הייתה: Estradiol (E2) 892 Progesterone 1.2 LH 12 במעקב זקיקים באותו יום גודל הזקיק היה 18 מ''מ. באותו יום בערב ולמחרת עשיתי הזרעות. ימים רביעי וחמישי (5-6/2) ביום א' (9.2) עשיתי בדיקת דם על מנת לוודא שהיה ביוץ ואני מנסה לפענח את התשובה: Estradiol (E2) 531 Progesterone 8.9 LH 7 האם לפי הבדיקה הביוץ הסתיים? האם ההזרעות היו בימים מתאימים? אני חוששת שהם בוצעו לפני הזמן המתאים לבעלי מורפולוגיה נמוכה (1%). האם תאי הזרע בכל זאת יכולים לשרוד מספר ימים? אנחנו בני 37. מנסים כבר 8 חודשים... תודה מראש,נועה

  • + הוסף תגובה
טווח הזמנים תקין בייצת כמצופה,איכות הזרע גבולית מאוד,ויש לשקול טיפול מתאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:31
מורפולוגיה נמוכה נועה 13/02/2020 17:01
  • תודה רבה לך על התגובה. כשאתה כותב יש לשקול טיפול מתאים אתה מתכוון למעבר להפריות? זו היתה הזרעה שניה... הרופא חושב שאני ממהרת,אם זה היה תלוי רק בו גם עם ההזרעות היינו מחכים. חשוב לי לציין שיש לנו 3 ילדים ללא טיפולים כלל שהגיעו מאוד מהר, הקטן בן 6... ייתכן שהמורפולוגיה כ"כ השתנתה עם השנים? מזכירה שהמורפולוגיה נמוכה מאוד- 1%, כמות של תאי זרע בנורמה ואת התנועתיות שיפרו מעט ל-50%. אצלי לא נמצאו בעיות פוריות. מחזור בן 26-28 ימים.

  • + הוסף תגובה
החלטת הרופא מותנית בגורמים רבים הגזורים מהרקע שלך,גילך,עבר מיילדותי וגניקולוגי,רזרבה שחלתית וכמובן נתוני הזרע,במקומך הייתי שוקל עוד מחזור אחד או שניים בטיפול משולב בהשריית ביוץ והזרעות ובהמשך הפריה חוץ גופית, פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:29
בדיקות לפני החזרה ענת 12/02/2020 20:25
  • שלום ד״ר, עשיתי שאיבה ביום שישי שלא היתה מוצלחת במיוחד. מחד נשאבו 17 ביציות אבל האיכות שלהן לא טובה במיוחד וגם היה גירוי יתר קל עם מיעוט נוזלים באגן. ביום שני הוחזר עובר אחד של יום 3 עם 7 תאים ומעט שברים (עובר באיכות בינונית אבל הכי טוב מאלו שנשאבו). יום לפני ההחזרה נעשו בדיקות דם ואולטרסאונד- והאסטרדיול היה 2800 והפרוגסטרון 173. הרירית עמדה על 9.3. רציתי לדעת את הדברים הבאים: 1. מה סיכויי ההשתרשות של עובר כזה? אני בת 37. 2. אני לוקחת 2 קרינון ביום - האם התמיכה מספקת? 3. הקרינון לא נלקח באותה שעה כל יום. יש הפרש של כשעתיים בממוצע. פעם ב-8 בערב ופעם ב-10 בלילה ואותו כנל בבוקר. האם יש לזה משמעות? 4. האם הנתונים של האסטרדיול, הפרוגסטרון ורירית הרחם יום לפני ההחזרה יסייעו לי לדעתך? 5. אני נוהגת על אופנוע (עם כל הקפיצות בכביש)- האם זה בעייתי שחזרתי לנהוג יום אחרי ההחזרה? 6. מה היית מציע לעשות מבחינת תזונה/ אורח חיים וכו׳ כדי לסייע להשתרשות? 7. מתי צפויה השתרשות? תודה!

  • + הוסף תגובה
הסיכוי שלך נע בגבולות ה-25%,שאר הנתונים תואמים את טווח התקין,המשיכי באורח חייך כרגיל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:27
אשמח לתשובות לשאלות 3 ו-7 מההודעה הקודמת ענת 13/02/2020 17:30
  • שלום פרופ, תודה על המענה. אודה להתייחסותך לשאלות 3 ו7. בברכה

  • + הוסף תגובה
ושאלה נוספת... ענת 13/02/2020 18:56
  • אשמח להבין איך הסיכוי עומד על 25%? האם עובר 7 תאים בינוני לא מורעד מהסיכוי? אודה אם תוכל להסביר את השקלול פחות או יותר. תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובות סעיף 3-חסר משמעות לסעיף 7 -ההשתרשות במקרה הנדון עשויה להתרחש כיומיים לאחר ההחזרה דהיינו ביום רביעי היום החמישי להתפתחות העובר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:25
בדיקת הריון שי 13/02/2020 20:06
  • היי דר לפני 11 ימים החזרנו 2 עוברים טריים יום 3 היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית בערב יצאה שלילית האם ניתן לסמוך על התשובה השלילית או שיש עוד סיכוי לבטא חיובית?

  • + הוסף תגובה
נראה שמדובר בתוצאה שלילית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:22
מחזור ללא דימום אפרת 13/02/2020 20:16
  • שלום פרופסור, לפני חודשיים וחצי עברתי גרידה, בשבוע 8 לאחר שהדופק פסק. מאז לא קיבלתי מחזור. באולטרסאונד ובבדיקות דם ראינו שהיה ביוץ. לפני שבועיים עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית, היו הידבקויות קלות והוא הפריד אותן במהלך הבדיקה. באותו יום היה זקיק 19 ורירית 6.שבועיים אח"כ כאבי מחזור במועד שאמור היה להיות מחזור, אבל אין דימום בכלל. מה לדעתך כדאי לעשות ולמה זה קורה? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
בצעי בדיקה לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי לזהות את הסטטוס ההורמונאלי שלך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:21
אנדומטריוזיס שרון 14/02/2020 07:34
  • שלום רב, האם יכול להתפתח אנדומטריוזיס כתוצאה מגרידה?

  • + הוסף תגובה
לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:19
27 יום טולי 14/02/2020 07:58
  • שלום רב, פניתי לגינקולוגית על מנת ולקבל הפנייה ל IVF סבב שני . אני ביום ה 27( מחזור סדיר בין 27- 29 יום ) למחזור בבדיקה וגינאלית ממצא זקיק 14, רירית 7 ללא נוזל. האם יתכן שבשלב זה של החודש אלו תהינה התוצאות ?

  • + הוסף תגובה
האפשרות קיימת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/02/2020 10:19
פרופיל הורמונלי יעל 11/02/2020 18:30
  • שלום, 20 יום לאחר ציטוטק עקב הפלה נדחית בשבוע 8. ביצעתי הבוקר בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (אינו יודעת כיצד להתיחס לתוצאות היות ואינן ביום 2-5 למחזור כמו שאני רגילה לראות). E2-248 LH-1 FSH-4.7 Progestrone - 19.8 Prolactin- 569 TSH-1.73 Testosterone - 0.64 יש בדיקות נוספות שטרם התקבלו התשובות שלהן. האם התוצאות תקינות לשלב הזה (20 יום לאחר ציטוטק)? מעוניינת לעשות ניסיון נוסף (הזרעה עם הורמונים) עם המחזור הקרוב. האם נראה שאפשרי? מתי צפוי להגיע המחזור? המון תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
העיתוי של נטילת הפרופיל אינו הולם את ההנחיה ומתאים למצב לאחר ביוץ ולכן הנתונים לא משקפים נאותה את הרזרבה השחלתית האמיתית שלך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2020 23:41
תודה והמשך שאלה יעל 12/02/2020 00:47
  • תודה על המענה. הבדיקה נלקחה בעיתוי הזה לבקשת הרופא אך התור אליו רק בשבוע הבא. האם הנתונים תקינים ביחס ליום בו נלקחו? האם ניתן להסיק שהמערכת "חזרה לעצמה" לאחר ההפלה ויהיה ניתן לעשות ניסיון נוסף עם הגעת המחזור?

  • + הוסף תגובה
המענה חייב חהיות לאחר בדיקתך ובדיקת אולטרסאונד חוזרת לפני קביעה סופית על הסטטוס שלך בפועל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:39
מחזור בזמן פרוברה אאא 12/02/2020 12:46
  • בשבוע שעבר הזרקתי פיורגון 75 למשך שבוע וגדלו 5 זקיקים מובילים, E2 היה 1840. הרופא הרודי לי את המינון וביקש שאזריק 25 למשך יומיים. כתוצאה מכך האסטרוגן צנח ל400 אבל הזקיקים המשיכו לגדול. ביום חמישי הוא ביקש שאזריק אוביטרל אבל החלטתי לא להזריק בגלל שה-E2 היה נמוך מדי. ביום שני אסרוגן היה 100 אבל עדיין היו מספר זקיקים גדולים שכנראה הפכו לציסטות. הוא נתן לי פרוברה ביום שני ואמר שאקח למשך 10 ימים. ביום שלישי קיבלתי מחזור. האם יש טעם שאשיך לקחת את הפרוברה לעוד 8 ימים? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
אין. צורך בצעי אולטרסאונד חוזר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:37
שלשול לאחר החזרה מודאגת 12/02/2020 08:27
  • פרופ אשכנזי שלום אני חצי שעה אחרי החזרה והיה לי שלשול האם זה יכול לפלוט את העוברים החוצה ?

  • + הוסף תגובה
לא סביר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:37
:) אני(; 11/02/2020 14:55
  • היי דוקטור, קיבלתי טיפול באסטרופם לדחיית הביוץ(מבייצת לפני טבילה) קיבלתי מחזור ביום חמישי 6.2 והיום הוא נגמר. המינון שהרופא ציין הוא 2 כדורים ביום למשך 10 ימים מהיום הראשון של הדימום. האם המינון הזה תקין? נראה לי קצת הרבה ממה ששמעתי שבנות לקחו. במידה ותקין, באיזה יום לצפות שהביוץ יתקיים? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה
אסטרופם מינון שושי 12/02/2020 08:43
הרופא שלך הולך על בטוח פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:36
פורפיל הורמונלי בת 37 תוצאות עדי 12/02/2020 09:08
  • היי פורפסור , אני בת 37 אתמול עשיתי בדיקות פורפיל הורמונלי הלו התוצאות : LH-4.7 FSH-7.21 TSH-3.11 T4-17.42 T3-5.37 PROGESTERONE-0.95 ESTRADIOL E2-70.3 כל הערכים נמצאים בטווח הנורמה לפי הבנתי אבל הבנתי שהבלוטה אצלי היא גבולית ובשביל להיכנס להריון היא צריכה להיות פחות מ 2 מה דעתך בעניין מה עליי לעשות ? אני מאוד רוצה עוד הריון לא מצליחה תודה רבה :)

  • + הוסף תגובה
חזרי על הבדיקה שח ה-TSH ובצעי גם בדיקה ל-FT4 פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:34
שאלה אוריה 12/02/2020 09:37
  • שלום. אני נמצאת בשבוע שש פלוס שלוש. היום בבדיקת אולטרסאונד נצפו שני שקים. אחד 4 מ"מ מתאים לשבוע 6+1 עם דופק. השני 3 מ"מ עם עובר שמתאים ל חמש פלוס שש בלי דופק. הטכנאית אמרה שהיא מודאגת מהשני. מה הסיכוי שגם לו יהיה דופק? והאם הבדיקה באופן כללי תקינה? תודה

  • + הוסף תגובה
נראה שישנה בעיה עם העובר השני פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:32
רירית רחם שיר 10/02/2020 13:03
  • שלום פרופ' אשכנזי! עשיתי בדיקת אולטרסאונד ביום ה39 למחזור כייון שהוא עדיין לא הגיע (בדר"כ המזחור שלי לא סדיר ) יצא שעובי רירית הרחם היא 15.3מ"מ וכבר היה ביוץ מאז עברו כבר 5 ימים ולא קיבלתי עדיין ווסת האם יש בעיה בעובי הריירת והאם זה מעיד שהמחזור צריך לבוא? או שמא יש מצב שאני בהריון? תודה מראש!

  • + הוסף תגובה
הכול תקין,לא אתפלא שאת בהיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2020 13:30
הבהרה שיר 11/02/2020 15:36
  • תודה על התשובה אך לא הבנתי מה אמרת לגבי ההריון האם הגיוני שאני בהריון או לא?

  • + הוסף תגובה
האפשרות הזו לא נשללת על הסף פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2020 23:46
עובי רירית שיר 12/02/2020 15:33
  • תוך כמה זמן לדעתך אקבל מחזור בעובי הרירית הזו(15.3)? האם בתחילת הריון הרירית דקה יותר? אציין שכבר עבר שבוע מאולטרסאונד והמחזור עדיין לא הגיע

  • + הוסף תגובה
לא ניתן להתנבא בשלב זה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:29
שאלה.............. עמנואל 13/02/2020 07:05
  • פרופ שלום, עברתי החזרה של עובר וזה לא צלח. קבלתי מחזור כבר ביום 9 להחזרה. כעת רציתי להתחיל סבב חדש והקדים לי המחזור בשבוע מהתאריך המשוער שהייתי צריכה לקבל. האם עצם זה שהמחזור הקדים משמעותית כדאי לבצע סבב טיפול של שאיבה וכו? זה שהמחזור השתבש יכול לפגוע בסיכויי ההצלחה? האם כדאי להמתין עוד חודש שאולי יסתדר יותר?

  • + הוסף תגובה
אם בדיקת האולטרסאונד משקפת התאפסות של המערכת לקראת מחזור הרי שאין מניעה להתחיל טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:26
הזרעה עם ליטרוזול ובנידה אסתר 13/02/2020 09:04
  • בוקר טוב פרופ' אשמח לעצתך, עשיתי כעת מעקב זקיקים, ונמצאו 2 זקיקים בגודל 19*19 ו- 19*18. רירית 6.2. אני נוטלת ליטרוזול והיום אני ביום ה-9 . שלחתי את התוצאות לפרופ' והוא אמר לי לבצע היום הזרעה. כמובן שלא הזרקתי אוביטרל כי חיכיתי לתוצאה של היום והזקיקים גדולים לכן הרופא אמר שאוותר על אוביטרל החודש. אני בת 36 וזאת ההזרעה ה-3. אני שומרת נידה ואמורה ב"ה ביום ראשון לטבול. לפי התוצאות אני אפספס את הביוץ? והאם לדעתך כדאי לבצע הזרעה נוספת ביום ראשון בבוקר? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
הזרעה עם ליטרוזול ובנידה- עוד שאלה אסתר 13/02/2020 10:02
  • ועוד שאלה נוספת. הרופא אמר לי להזריק מחר בערב אוביטרל וביום ראשון לבצע עוד הזרעה, כדי שלא אפספס את הביוץ עד ראשון בערב. האם כדאי להזריק את האובירטל- זה לא ישבש את הביוץ שכבר אני נמצאת בו?

  • + הוסף תגובה
בבחינת אם לא יעזור לא יזיק פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:23
אוביטרל אנה 09/02/2020 19:49
  • שלום ד"ר עברתי הזרעה ביום הראשון שעבר אחרי שהזרקתי ביום שישי אוביטרל קיבלתי גם הנחיה לקחת שתי מזרקים של אוביטרל לתמיכה שאחד מהם הזרקתי ביום שלישי ואחד אתמול בערב השאלה שלי מתי אוכל לבצע בדיקת דם? תודה

  • + הוסף תגובה
זריקת האוביטרל עלולה להשתקף בבדיקת הדם הנה עד שבוע מהזריקה,ובמובן זה ליצור אשליה הריונית גם אם אינך בהיריון בפועל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/02/2020 23:52
אוביטרל אנה 13/02/2020 09:12
  • תודה רבה לך פרופסור לא מובן מאליו שאתה עונה ועוזר להמון נשים אשמח לדעת האם ביום ראשון אפשר לבצע בדיקת דם? אזכיר שהאוביטרל האחרון הוזרק ביום שבת שהיה

  • + הוסף תגובה
אפשרי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:23
בדיקות לירן 13/02/2020 10:22
  • הי פרופ ! קיבלתי מחזור ביום כביעי בלילה ואני צריכה לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי השאלה האם לבצע את הבדיקה ביום ראשון זה בסדר מבחינת הטווח ? או עדיף ביום שישי תודה רבה

  • + הוסף תגובה
זה בסדר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:21
לפני החזרה רוית 13/02/2020 16:09
  • יום לפני החזרה יש לי שיעור ריקוד זומבה. רק אציין שמעולם לא רקדתי זומבה אבל התחשק לי ללכת היום. כדאי? התכווצות וכאבי שרירים יפריעו להחזרה?

  • + הוסף תגובה
לא יפריע,אדרבא טוב לנפש פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/02/2020 16:21
סמינריון-מחפשות גברים שיוכלו לענות בנושא הקשר בין ביצוע טיפולי IVF לבין המצב הנפשי דנה 12/02/2020 10:41
  • כחלק מעבודת הסמינריון אנחנו רוצות לחקור את הקשר בין ביצוע טיפולי IVF לבין המצב הנפשי של הגבר והאישה, השאלון אנונימי כמובן חייבות שעוד גברים ייענו כדי שנוכל לסיים את התואר! *נשמח שגברים ונשים שמנסים להיכנס להריון בכל דרך* (טבעית או דרך IVF) יענו לנו את השאלון ויעזרו לנו לסיים את התואר 📷:) https://mta.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3eINUwqCojixdJ3

  • + הוסף תגובה
דופסטון ופטכיות נתי 09/02/2020 15:30
  • קיבלתי דופסטון ונוצרו לי פטכיות על הידיים ובהמשך על הרגליים, גם אחרי שהפסקתי את הטיפול נותרו הפטכיות לתקופת מה. האם זו תופעה שאתה מכיר, יכול להיות שהפטכיות לא היו קשורות לדופטון, האם בטוח להשתמש בו?יש לי בעיה גם עם תכשירי פרוגסטרון אחרים (בעיה שונה) כך שאני חוזרת לדופסטון

  • + הוסף תגובה
איני מכיר את התופעה ולא יכול לייחס אותה לדופסטון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/02/2020 00:01
לרופאים בתחום טיפולי פוריות

הצטרפו לאינדקס הרופאים!