רופאים בתחום
ד"ר משה רויבורט ד"ר משה רויבורט
גינקולוג בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית בבילינסון קרא עוד
פרופ' ברי (בוריס) קפלן פרופ' ברי (בוריס) קפלן
מומחה לגניקולוגיה, פוריות וגיל המעבר קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • תוצאות בדיקה
  • דנה
  • 19/07/2018 17:00
  • ביצעתי בדיקת HPV בסוג 16 כתוב חיובי. (סוג 18 ו- other highrisk כתוב שלילי.) מה זה אומר? בנוסף, interpetation\result atypical squamous cells of undetermined significance cannot exclude HSIL. למה הכוונה? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה שקיבלת מעידה כי יש חשד לנגע טרם סרטני בצוואר הרחם בדרגה גבוה וגם שאת נושאת את וירוס הפפילומה מסוג 16 שהוא הגורם לשינוי בתאים. עלייך לעבור בהקדם בדיקת קולפוסקופיה כדי לבדוק בצורה יסודית את צוואר הרחם ולקבוע את האבחנה המדויקת. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Cin 1
  • דנה
  • 18/07/2018 00:28
  • שלום לאחר תוצאות ביופסיה הגיעה תשובה שהוירוס התפתח לcin 1 כרגע נאמר לי מהרופא כי עליי להמתין ולהמשיך מעקב כי יש אפשרות שהנגע יחלוף, שאלה: תוך כמה זמן הוא אמור לחלוף? מה עליי לעשות בזמן ההמתנה? יש המלצות מסוימות לגבי שמירה על האיזור האינטימי פרט לקונדום? במידה ולא חולף האם אין ברירה וזה רק ניתוח??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שינוי בדרגת CIN1 יכול לחלוף ללא טיפול בכ-70% מהמקרים תוך כשנה. בתקופה זו מומלץ לעבור בדיקת קולפוסקופיה ופאפ כל 6 חודשים. אין מה לעשות על מנת "לעזור" לנגע לחלוף. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות קולופוסקופיה
  • נילי
  • 16/07/2018 11:15
  • שלום, תוצאות הקולפוסקופיה כפי שציינת מעידות שהיא תקינה. עלייך להמשיך במעקב הרופא שלך בהתאם לתוצאות הפאפ (שאני מניח שלא הייתה תקינה ולכן הופנית לקולפוסקופיה) והתלונות שלך גם אם הבדיקה תקינה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ASCUS
  • לינה
  • 06/07/2018 14:49
  • שלום רופא. אני בת 37. בשנה 2003 התגלו לי קונדילומות.לא זכור לי שתוצאה של פאפ הייתה לא תקינה. בשנה 2007 תוצאה של פאפ CIN1 (טופל) לאחר מכן עשיתי כל שנה פאפ + קולפו. תוצאות תקינות. 2017 לא עשיתי מעקב. 2018 ASCUS כמה ימים לפני פאפ קיימתי יחסי מין. 1. האם זה יכול לשבש את התוצאה? 2. מה הסיכוי שזה מאמיר? כמובן שאני הולכת לעשות המשך מעקב, אבל קולפוסקופיה רק בעוד שבועיים וחצי ואני בלחץ ורוצה להבין מה קורה. המון תודות!

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הסיכוי שמדובר בממאירות נמוך מאוד. עלייך להשלים את הבירור עי״י קולפוסקופיה. קיום יחסים ב-48 השעות טרם ביצוע הפאפ עלול להשפיע על התוצאה. דר׳ ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • LSIl צוואר הרחם
  • אני
  • 04/07/2018 11:39
  • בת 32.5 ביצעתי בדיקה שגרתית pap . יצאה לא תקינה באבחנה היה כתוב- Cervical/ vaginal cytology: Satisfactory for evalution. Endocervical/ transformation zone Component absent/insufficient. HPV Cytopathic effect . Low grade squamous intraepithelial lesion LSIL Colposcopy and biopsies are recommended.תוצאה התקבלה ב 21.5.18 עשיתי קולסקופיה אתמול ב 4.7 (ללא צביעת האזור) הרופא הסתכל ואמר שהוא לא רואה משהו חריג.ושאני אגיע לביקורת בעוד כחתי שנה עם פאפ נוסף. וכן אמר לי להמנע מהרעון בחצי שנה הקרובה. אני מנסה להבין מדוע. האם העובר יכול להדבק? אני בת 32.5 נשואה טריה וממש כבר רוצה להקלט. מה דעתך ד"ר? האם באמת עדיף להמנע מהריון ? ואיך זה עכול להיות שבבדיקה בקלוסקופיה לא ראו כלום חריג. אך הפאפ יצא עם התוצאה הזו כפי שכתבתי. אני חוששת ממש לבריאותי. האם כדאי לעשות גם את החיסון? תודהה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, תוצאת הפאפ מראה שיש שינוי טרום סרטני בדרגה נמוכה. לעיתים הנגע קטן ואינו מזוהה בקולפוסקופיה ולכן יש לחזור על הבדיקה לאחר כ-6 ח'. ממליץ לפנות לרופא המטפל בך על מנת לקבל את הנימוק למניעת ההריון. החיסון מומלץ. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלות נוספות בנושא
  • אני
  • 05/07/2018 17:18
  • תודה רבה ד"ר על התגובה. שאלותיי הנוספות הן- 1.האם יכול להיות מצב שבעוד חצי שנה הנגע יעלם? האם קרו מקרים כאלו? 2.האם הנגע במידה ויגדל יכול לעבור לעובר אם הייתי בהריון? 3. אם אבצע חיסון כמה זמן אסור להיקלט? 4. במידה וחלילה הנגע יגדל האם יש לזה ריפוי מלא? תודה מראש

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש סיכוי גבוה שהממצא יחלוף ובדיקת הפאפ הקרובה תחזור תקינה. גם אם לא יעבור, יש טיפול יעיל מאד. אין סכנה לעובר. אין נתונים לגבי בטיחות החיסון בהריון ולכן מומלץ לא להרות במהלך 6 חודשי החיסון.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן רירית הרחם
  • Bnnn0
  • 02/07/2018 10:34
  • שלום לאימי גילו סרטן רירית הרחם g1 כנראה על פוליפ. אני בלחץ מטורף.האם אחוזי ההצלחה של ניתוח הזה הם כמו שאומרים? מה סיכוי הישנות המחלה? האם באמת מרגע ההוצאה כל כאב קטן צריך להלחיץ? אשמח ליותר פרטים אני ממש מפחדת

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול במצב זה הינו כריתת רחם, טפולות ודגימת בלוטות לימפה. לאחר קבלת התשובה הפתולוגית יהיה אפשר לדעת מהו פיזור המחלה (שלב stage) ולפיו יוחלט אם יש צורך בטיפול משלים (כימותרפיה ו/או קרינה). גידולים grade 1 לרוב אינם שולחים גרורות ולכן לא שכיח שיש צורך בטיפול משלים. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אנא עזרתך.חזרת מחםה אלימה
  • אוהבת אותה
  • 04/07/2018 14:39
  • שלום רב אמא חלתה בסרטן שחלות שלב 3. קיבלה 9 טיפולי קרבו וטקסול באמצע ניתוח גדול.פט נקי מרקר 7.טופלה באווסטין.3 חודשים תקינים ואז המרק התחיל לעלןת ולזנק. תוצאות פטסיטי שחורות: גוש 1.5 ס"מ בבטן עליונה.גוש 1.5 ס"מ ליד הרחם. גוש 1.6 ס"מ בכבד ונגעים בכמה וכמה בלוטות בבטן. 1. האם ניתן לצאת מיזה? מה הטיפול היותר מתאים קודם כימו או ניתוח לדעתך? 2.אם הולכים על כימו האם עדיף שינוי לדוקביל או להישאר בקרבו טקסול.הרופאים בדילמה כי חזר אחרי חצי שנה וזה גבולי. 3. מה סיכויי ההישרדות במחלה כזאת אלימה? אודה לתשובתך מעריכה ומוקירה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול בחרת סרטן שחלות הינו לרוב טיפול כימותרפי וניתוח חוזר שמור למקרים מיוחדים (חזרה ממוקדת, זמן רב לאחר אבחנה וללא מיימת). במחלה שחזרה לאחר 6 ח' ניתן לטפל שוב בקרבופלטין וטקסול או לשלב קרבופלטין עם גמזר, דוקסיל. ההחלטה באיזה טיפול לבחור תלויה בתופעות הלוואי שהיו מהטיפול הראשוני, תופעות הלוואי הצפויות מהטיפולים החודשים, תדירות הפרוטוקול ועוד. הטיפול נועד להביא לנסיגה של המחלה ובתקווה שתהיה כמה שיותר ארוכה. לאור המידע שנתתי, עליכם להחליט יחד עם הצוות המטפל כיצד להמשיך בטיפול. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרורות בסרטן שחלות
  • האחת
  • 04/07/2018 20:30
  • שלום רב.סרטן שחלות חוזר.במקור שלב 3.בפט סיטי קרינה בבלוטת בית החזה, בלוטות בכבד ובסרעפת.גוש באגן וגוש בבטן עליונה וליד הרחם.ונגעים בשער הכבד השלב המתואר הוא שלב 4?האם ניתן להחלים לאחר התפשטות לבלוטת לימפה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שלב המחלה אינו משתנה עם חזרת המחלה והוא נקבע בעת האבחנה הראשונית. כאשר סרטן שחלות אפיתליאלי חוזר, המחלה הופכת להיות כרונית. הטיפול הינו בד"כ בכימותרפיה ויש לקוות לרמיסיה ארוכה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גרד
  • עינת
  • 05/07/2018 07:00
  • הפסקת טמוקסיפן אחרי 5 שנים
  • בת מודאגת
  • 19/06/2018 11:27
  • לאימי לפני כ6 שנים התגלו הסתיידויות בשד. לאחר כריתה חלקית וטיפול של 5 שנים בטמוקסיפן היא במעקב אצל רופא נשים. לפני כמה ימים נאמר לה כי העיבוי של 6 מ"מ שיש לה ברחם מאז הפסקת טמוקסיפן לא יורדת ולא משתנה (לאחר הפסקת של 6 חודשים) ולכן נלקחה ביופסיה.חשוב לציין כי הרופא ציין שזה היה כך לא גדל ולא אך לא יורד בגודלו וזה אמור לרדת. היא נורא מפחדת שמא זה סרטן וממש בדיכאון מזה. בעוד חודש יהיו התוצאות. האם כאשר מפסיקים את הטמוקסיפן צריך לרדת העיבוי ברחם בחצי שנה הראשונה להפסקתם? מה הסיכויים שזה אכן התחלה של סרטן רירית ברחם?? אשמח לכיוון כלשהו היא נורא בלחץ מזה. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בת מודאגת
  • אנה
  • 22/06/2018 08:38
  • בת מודאגת
  • אנה
  • 23/06/2018 23:27
  • תודה לך שוב על התשובה המהירה תוך כמה זמן בערך השינויים אמורים לעבור? ואם לא עוברים מזה בעצם אומר. אימי סיימה את הטמוקסעםן2לםנינכ 7 חודשים האם זה אמור לעבור באופן חד משמעי??

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פענוח תוצאות בדיקה.
  • בת מודאגת
  • 28/06/2018 08:37
  • שלום ד"ר, תוצאות הבדיקה חזרו וזה מה שכתוב no endometrial tissue receivd snomed: t-84000 m-9000 מה זה אומר שאין ריקמות ריריות? מה כוונת כל המספרים האלה האם זה אומר שיש לבצע שוב את אותה בדיקהץ חשוב לציין כי הבדיקת פאפ יצאה תקינה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Hpv
  • רוני
  • 29/06/2018 13:57
  • שלום, עשיתי בדיקת פאפ שיגרתית כ-7 חודשים לאחר לידה והתוצאות היו: פאפ תקין, hpv 16,18-שלילי, other high risk types חיובי. נשלחתי לעשות קולפוסקופיה שיצאה תקינה. הרופא אמר לי להגיע עוד חצי שנה לבדיקת קולפוסקופיה נוספת. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. מדוע דווקא עוד חצי שנה ולא 3 חודשים למשל? האם יש משמעות לתקופה או שזה מה שהקופה מכתיבה? 2. האם כניסה להריון עלולה לגרום להתפרצות של הוירוס? (בגלל ההורמונים)? רציתי להיכנס שוב להריון בחודשים הקרובים- האם כדאי לחכות או דווקא כדאי למהר שמא הוירוס יתפרץ? 3. האם הוירוס יכול לפגוע בעובר? 4. האם ניתן לדעת איזה מספר הוירוס שיש לי והאם בכלל זה משנה? 5. האם יש משהו שאני יכולה לעשות שיכול למנוע התפרצות של הוירוס? תודה מראש על ההתייחסות רוני

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מ.ב
  • רוני
  • 29/06/2018 13:59
  • שלום, המעקב אחר נשים שיש להן בדיקת HPV חיובית ללא ממצא בפאפ הוא באמצעות קולפוסקופיה ופאפ כל 6-12 חודשים. הריון אינו גורם ל"התפרצות" והסיכוי שיפגע בעבור אפסי. מספר הוירוס חסר משמעות ולצערי אין מה לעשות כדי למנוע שינויים בצוואר הרחם היכולים להגרם ע"י הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • נוזל בחלל הרחם
  • ליאן
  • 29/06/2018 21:50
  • דר שלום ותודה מראש, לפני שבוע ניגשתי לרופא נשים עקב פטריה בגלל אנטיביוטיקה וגם להיבדק כללי אחרי שנים שלא נבדקתי. לא ידעתי שהוא רופא נשים/סרטן בדק אותי, אמרה שיש לי נוזל ברחם רצה לקחת דגימה לא הסכמתי ואמר אם לא יצליח אצטרך חדר ניתוח עם הרדמה קלה וגם סירבתי. אמר שהסיכוי לסרטן נמוך אבל קיים. נכנסתי לסרטים (אני בת 65). מאז הבדיקה יש לי כאבי תופת בבטן התחתונה ובצדדים כבר מעל שבוע. חזרתי אליו אתמול שאלתי למה הכאבים וגם לא מסר לי כלום על הבדיקה חוץ מהנוזל, אמר הרירית דקה, מעט נוזל, שחלות לא ממש בדק וחצוצרות אי אפשר לראות, שהוא לא רופא נשים כללי אלא מתמחה יותר בסרטן (אז למה לא אמר לי את זה בהתחלה), ה u.s שלו לא מספיק טוב לזה, אין לו מושג למה יש לי כאלה כאבים ולא חוזר בו שהסיכוי לסרטן נמוך אבל יש סיכוי לסרטן. נהייתי חולה ממה שאמר. יש לי שאלה אליך בבקשה גדולה, האם נוזל ברחם מראה על סרטן? האם בכלל בבדיקת u.s אפשר לזהות סרטן בלי ביופסיה או בדיקות אחרות? האם בדיקת מתמר יכולה לגרום נזק לרחם או שחלות אם חלילה לחץ חזק או הכניס לא טוב או נזק אחר? ממה לדעתך הכאבים שיש לי אחרי הבדיקה שלו ? בבקשה תענה אולי תוכל להרגיע אותי. תודה רבה ושבת מבורכת, ליאן.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, נוכחות נוזל בחלל הרחם יכול להחשיד בגילך לממאירות אך בנוכחות רירית דקה הסיכוי לכך נמוך מאד. על מנת לשלול שמדובר בממאירות יש צורך בדגימת רירית הרחם ועליך לבצע זאת ללא דיחוי. בדיקת אולטרסאונד אינה גורמת לנזק ואני כמובן לא יכול לדעת מה סיבת הכאבים ללא בדיקה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלון רפואי
  • אורלי
  • 27/06/2018 17:57
  • שלום, אובחנתי לפני כ 7 שנים ב CIN1-2 עברתי קוניזציה נמצאו 2 מוקדי ais קטנים מאוד. השאלה שלי היא יותר טכנית.. אני מוצאת את עצמי ממלאת טפסים רפואיים לצרכי ביטוח ולא יודעת כל כך מה לסמן, זה נחשב לגידול? מחלה ממארת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חידוד
  • אורלי
  • 27/06/2018 20:46
  • בדיקת CA 125 גבוה (אני בלחץ)
  • מיכל
  • 27/06/2018 17:53
  • בת 51 בריאה. הופניתי לבדיקת CA 124 שיצאה גבוהה - 42.9. הופניתי לאחר שביצעתי בדיקת אולטרסאונד: רחם: 73 ממ עובי 73 ממ רוחב 54 מרקם שרירני אורך תעלת צוואר 36 מר רירית אינה סדירה עם החזר אקוגני בתוכה בגודל של 9*5*9 מ"מ ללא זרימה. לא ניתן לשלול פוליפ עובי רירית הרחם 11 ממ שחלות אורך 35 מ"מ הערות: במרקם תקין עם זקיק בקוטר 24*17 בסמוך לשחלה נצפה ממצא היפואקוגני מוארך עם נוזל צלול בגודל של 53*21*40 מ"מ הידרוסלפינקס? שמאלית אורך 30 ממ הערות: במרקם תקין דוגלס ללא נוזל לאור בדיקת האולטרסאונד ובדיקת הסמן שיצאה גבוהה יש סיכוי לממאירות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי האולטרסאונד נראה כי מדובר בחצוצרה מעובה עם נוזל בתוכה. CA125 מעט מעל לנורמה. על פניו נראה כי הסיכוי שמדובר בממצא ממאיר אינו גבוה. עלייך לפנות לייעוץ גינקואונקולוגי להחלטה האם יש צורך בכריתת הממצא לשלילת ממאירות. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פפילומה
  • דנה
  • 26/06/2018 23:19
  • הוירוס קיים אצלי כמעט ארבע שנים. היום נלקחה ביופסיה בזמן קולופסקופיה. שאלה כללית: 1.האם אני צריכה לחשוש מכל מגע מיני כיוון שהוירוס קיים אצלי ומכך שאהיה עם גבר שידביק אותי? 2.האם יכול לקרות מצב שהוירוס ייעלם לחלוטין מהגוף ואז יחזור אם אהיה עם גבר שנושא את הוירוס? 3. מהם הסיכויים שהוירוס יחלוף מהגוף אם לא חלף עד עכשיו? מקבלת תגובות שונות מרופאים שונים.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הוירוס עובר במגע מיני והשימוש בקונדום יכול להקטין את הסיכון להדבקה. כמובן שאם תהיי עם בן זוג חדש, הנושא את הוירוס, קיים סיכוי שתדבקי בזן אותו הוא נושא. הסיכוי להעלמות הוירוס הינו גבוה יותר בנשים צעירות אך גם אז לוקח לפחות שנתיים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד בלחץ אודה לעזרתכם
  • האחת
  • 27/06/2018 00:08
  • שלום רב חוששת מאוד,לאמי.בת59 חזרה של סרטן שחלות.מרקרים מעל 200 לאחר ניתוח וכימו. בנוסף לכל אורך הדרך בפטסיטי ראו קרינה מבלוטת תריס מוגדלת.קבוע לאורך השנה.בבדיקה היום TSH גבוה מהרגיל(מעל 7) frettin גבוה 400 והיא לאחרונה סובלת מכאבי גב קשים שנחשדו כפריצת דיסק האם יכול להיות שסרטן השחלותהתפשט לגב.או שמדובר בסרטן בלוטת תריס שהתפשט לעצמות? אנימתה מפחד. תוצאותבדיקת הבלוטה והפריטין עד כה היו תקינים. כמו כן ה-ESR111 גם חורג מאוד. מה יכול להיוץ הסיבה לתמונה הזאת? רק תרחישים קשים?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הממצאים שאת מתארת בבלוטת התריס ובדיקת TSH והפריטין אינם קשורים לסרטן השחלה ולא נראים מדאיגים בשלב זה. בשלב זה יש להתמקד בסרטן השחלות ויחד עם הצוות המטפל באימך להחליט כיצד ממשיכים בשלב זה. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הישנותסרטן שחלות?לדעתי בודאות
  • מאוהבת בה
  • 22/06/2018 22:59
  • שלום רב. אמא חולה בסרטן שחלות שנה ושלושה חודשים.סיימה כימו לפני שבעה חודשים ומאז מטופלת באבסטין. לאחר ניתוח ותשעה טיפולי כימו(מתוכם 3 עם אבסטין) ca125 עמד על עשר. לאחר מכן ירד בהדרגהעד 7 ומאז עולה קבוע- מ7 ל8 מ8 ל15 מ15 ל20 מ20 ל24 מ24 ל30 הרופאים לא רצו לעשות פט והפסיקו לבדוק מרקרים כך שחודש וחצי לא בדקנו מרקר.נבדוק השבוע הבא 1.האם ישתקווה קלושה שהמרקר לא יעלה?ראיתמקרים כאלו 2.איזו תוצאה של מרקר תחייב התייחסות רפואית?פט ועוד? הם רוצים להמתין לי התחושותוהמיחושים שלה אבל גם ברמה 3b היא לא הרגישה כלום...מה דעתך...

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מועד ביצוע הדמיה בזמן מעקב אחר סרטן שחלות היא בזמן עליית סמן, הופעת ממצא בבדיקה גינקולוגית או הופעת סימפטומים חדשים. כעת עושה רושם כי עליית הסמן הינה איטית ועדיין לא מרשימה ואני מניח שזו הסיבה להחלטה להמתין עם ביצוע ההדמיה. כל טוב, ד"ר ביינר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • יש סיכוי שלא מדובר בחזרת מחלה.
  • מאוהבת בה
  • 23/06/2018 22:29
  • פפילומה
  • דנה
  • 19/06/2018 19:52
  • שלום , מבדיקה של pcr לפני שנתיים (אני בת 28) ובנוסף בדיקת פאפ אחרונה נאמר לי שיש לי זנים של סיכון גבוה (53,32,81 ועוד) .האם הוירוס צפוי להעלם מתישהוא? האם יש עליי לעשות עוד משהו חוץ מהגברת מערכת החיסון ומעקב של קולופוסקפויה? אני מוטרדת כל בדיקה כל פעם מחדש פן יגלו לי משהו בצוואר הרחם.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, מרבית הזיהומים בוירוס הפפילומה חולפים תוך כשנתיים אולם בחלק מהמקרים הדבר אורך יותר זמן. על כן, עלייך להמשיך להיות במעקב קולפוסקופיה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ירידת בטא לאחר מולה
  • רויטל
  • 12/06/2018 18:34
  • שלום, עברתי גרידה בעקבות מולה. הבטא ירדה מ 130,000 ועד 78. לאחר שבועיים 83, 75, 50, 40 אחרי שבועיים 28, אחרי שבועיים 23. כרגע על 23. האם יש חשיבות לקצב ירידת הבא. כי רופא אחד אמר לי שלא חשוב הקצב העיקר שירד. ורופא שני אמר שצריך לרדת בקצב 10% לשבוע. וכי ישנם כמה שבועות שירד פחות מ 10%

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם קצב הירידה אינו משביע רצון, כפי שקורה אצלך, הדבר דורש בירור כגון שלילת שארית הריון בחלל הרחם או שמא מתפתחת מחלת טרופובלסט. עלייך לפנות לייעוץ גינקולוגי אונקולוגי להמשך טיפול. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בטא לאחר מולה
  • רויטל
  • 17/06/2018 15:19
  • קולופוסקופיה בהריון
  • אושרת
  • 20/06/2018 11:10
  • היי , ביצעתי בדיקת פאפ והתוצאות שהתקבלו חריגות מעידות על כך שיש צורך בקולפוסקופיה וייתכן גם ביופסיה . הרופא שלי אמר שגם במידה ותחזור ביופסיה לא תקינה אוכל להמתין עם הטיפול עד לאחר הלידה אני רק בשבועות הראשונים להריון , ואחרי 2 הפלות ..) שאלתי היא האם בדיקות מסוג זה בשלב מוקדם של ההריון לא מסכנות את העובר ? האם עלול לגרום להפלה ? אני חוששת נורא .. אולי כדאי להמתין עם זה עד לאחר הלידה ? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, קולפוסקופיה במהלך ההריון אינה מסכנת את העובר או את מהלך ההריון התקין ואם יש צורך בביצועה אין לדחות את הבדיקה בשל ההריון. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)