רופאים בתחום
ד"ר דורון דוקלר ד"ר דורון דוקלר
מנהל מחלקה מיון יולדות וחדר לידה המרכז הרפואי... קרא עוד
ד"ר בוריס סחנוביץ ד"ר בוריס סחנוביץ
מומחה לגינקולוגיה ולמיילדות. קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בדיקת פאפ
  • אדווה
  • 28/01/2019 13:47
  • היי אני בת 32 בהריון שני, לפני שידעתי שאני בהריון בצעתי בדיקת פאפ והיום קיבלתי תשובות. יצא ב16 וב18 שלילי ובother highrisk types חיובי. מזה אומר? ואם זה יכול לפגוע בעובר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי התשובה את נשאית של אחד מזני וירוס הפפילומה (HPV). עלייך לעבור בדיקת קולפוסקופיה של צוואר הרחם. אין סכנה לעובר. כל טוב ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תשובה
  • אדווה
  • 30/01/2019 08:22
  • לפרוסקופיה עקב oc
  • Tania
  • 29/01/2019 16:14
  • אבקש הסבר קצר באבחנה נמצאו 3 נגעים חשודים ממצא בזווית בחיבור בין אורטר ימין לכיס שתן קילוף ממצא בשלמותו תוך כדי ניוד הממצא פקע יצאה נוזל צלול.בהוצאת נגע נגדם טפול שמאל תוך כדי קילוף הממצא ממצא פקע ויצא חומר נקרוטי. הוצאת ממצא בתוך bag ושטיפות אגן הממצא השלישי מעל גדם הנרתיק pararectal space בגודל 5-6סמ . מעט נוזל צהבהב באגן והיתר-ללא נגעים חשודים בסקירת בטן ואגן אנא דר יקר תוכל להסביר לי על הממצאים? בפט סיטי לפני הלפרוסקופיה חוקרת הודגם רק נגע ממאיר אחד באגן ימין צמוד ללולאות מעי ורקטום עם קליטה פתולוגית (רקע שלי-סרטן שחלות כרוני)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לפי התיאור הממצאים שהוצאו בניתוח נראו חשודים. עם קבלת התשובה הפתולוגית הרופא שלך ימסור לך אם אכן היה בהן גידול. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולפוסקופיה
  • סילבי
  • 28/01/2019 15:20
  • סרטן צוואר הרחם
  • הילה
  • 23/01/2019 12:02
  • היי, אני בת 26 בחודש יולי האחרון עשיתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה ובעקבות כך נשלחתי לעשות קולסקופיה שם נאמר לי שיש לי את הווירוס אבל הכל בסדר ולחזור אחרי שנה להסתכלות . בחודש ספטמבר נקלטתי להיריון ובשבוע 16 הייתה לי ירידת מים והיו צריכה לעשות גרידה במהלך הניתוח ראו משהו לא תקין ונלקח ממני ביובספיה טפט סיטי התשובות הגיע וגילו לי סרטן צוואר הרחם בגודל 5.5 ס״מ ההתחלתי בטיפולי פוריות . ולאחר מכן אני צריכה להתחיל : או בכימותרפיה והקרנות או בכימותרפיה והסרת הרחם. אשמח לשמוע איזה דרך מקובלת ומה צריך לעשות .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול המקובל בסרטן צוואר שגדלו מעל ל-4 ס"מ הינו טיפול בקרינה משולבת בכימותרפיה. אולם, במקרים מסוימים, ניתן לשקול מתן כימותרפיה מקדימה לצורך הקטנת הגידול ואז לבצע ניתוח רדיקלי ובדרך זו ל"חסוך" את הקרינה. לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות ועלייך לדון על כך עם הצוות המטפל בך ולקבל החלטה משותפת. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בירור
  • ליטל
  • 23/01/2019 22:09
  • היי, בת 22, נוטלת גלולות כבר תקופה ארוכה אני סובלת מתסמינים שונים עצירות ושלשולים לסירןגין, תכיפות במתן שתן ותחושת לחץ וכאב בעת התרוקנות תחושת מלאות בבטן ואפילו נפיחות ממשית (מרגישה שצמחה לי עוד בטן) בירור גסטרו יצא תקין (בוצעה קולונוסקופיה) באולטרה סאונד בטני וגם בוגינלי נצפה נוזל חופשי באגן (קצת מוזר כיוון שאני נוטלת גלולות) באולטרה סאונד הוגינלי, הגניקולוגית לא הצליחה להדגים את השחלות. כיוון שאני קצת חוששת לאיזו בדיקה עליי לפנות כדי לברר שחס וחלילה לא מדובר בסרטן שחלה ? (ידוע לי שמדד LDH עלול להיות קשור, אציין שבבדיקה התגלה ערך מעט גבוה (485)) תודה מראש על היחס והמענה !

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הבדיקה המהימנה ביותר להדגמת השחלות היא אולטסאונד וגינלי. אם הרופא שלך לא מצליח להדגים את השחלות, עלייך לפנות לרופא המתמחה בבדיקות אולטרסאונד. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה ללא הבחנה
  • הילי
  • 23/01/2019 22:44
  • בת 39 בריאה עם לידות תקינות ורגילות.הומלץ לי לבצע קוניזציה מלאה לאחר היסטוריה ארוכה של דלקות חוזרות ונישנות בצוואר הרחם. בדיקות פאפ חוזרות לדברי הרופא לא תקינות אך גם לא חד משמעיות אך בפירוש ללא הוירוס לדבריו. עקב היסטוריה זו (כך כבר כמה שנים, ממש עם הפרשות מוגלתיות) ועפי קולפוסקופיה צוואר הרחם נראה זוועה לדבריו (מעקב כל 3 חד',שימוש באנטיביוטיקה ללא שיפור מספר פעמים). שאלתי היא האם ההמלצה נכונה למרות שבפירוש אין קיום הוירוס? האם ייתכן ועפי הקוניזציה האבחנה תהיה יותר חד משמעית? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אם צוואר הרחם נראה חשוד ואין אבחנה ברורה אזי הדרך הנכונה לדעתי להתקדם באבחנה היא ע"י ביופסיה. לא מקובל באופן שגרתי לבצע קוניזציה במצבי "דלקת" של צוואר הרחם. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חשד לסרטן רירית הרחם
  • נורית
  • 24/01/2019 20:32
  • שלום. בת 53, כשנתיים ללא מחזור ללא טיפול הורמונלי. משקל יתר. בעקבות דימום שנראה והרגיש כמו מחזור פניתי לגניקולוג.בבדיקת US נראתה רירית רחם מעובה ואולי גם פוליפ (שזה בעצם ציסטה/גידול?). הרופא ביצע בדיקת פאפס וביופסיה של רירית הרחם. לדבריו הוא חושד במצב טרום סרטני או סרטן. בנוסף נשלחתי לבצע בדיקות דם והתקבלו התוצאות LH 35.3 FSH 24.89. מאחר ותוצאות בדיקת הפאפס והביופסיה צפויות להתקבל תוך חודש אני מבקשת לדעת האם יש צורך או דרך לזרז את הטיפול? האם לא ניתן לנצל את הזמן ש"מבוזבז" עכשיו על המתנה לתוצאות על פעולות לקידום הטיפול? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • פפילומה
  • סיון
  • 25/01/2019 13:34
  • שלום, אני בת 29 לאחר 2 לידות קיום יחסי מין מגיל 20 עם בן זוג אחד מזה כתקופה סובלת מפטריה לפני כחצי שנה נבדקתי וקיבלתי טיפול חזרה לי שוב דלקת הלכתי לרופאה במקרה הייתה רופאת מיון ראתה פטריה וגם בצוואר הרחם קונדילומה כשהואציה את המכשיר החיל דימום בקטנה לקחה משטח תרבית שיצא תקין וחזרתי לרופא נשים מטפל שבדק ונתן טיפול יותר מאסיבי לפטריה לאחרמכן אמר לחזור לאחר הטיפול בפאריה לבדיקת פאפ עבר יום והתחיל דימום קצת יותר רציני חזרתי לרופא והוא ךקל מקלון של חנקן לדעתי וצרב אחרי יומיים שוב מדמם הלכתי שוב לרופא מיון למרבה הצער שלא ידע מה לעשות בדקת ואמר שהוא ממליץ לפנות שוב לרופא כעת הדימום התגבר והתחבושת כמעט מלאה מה עליי לעשות?! למה זה קרה לי ? אני מתחלה להילחץ ולחשוש מסרטן צוואר הרחם איך יכול ליהיות שקבלתי את זה בכלי הוא הגבר הראשון ששכבתי איתו

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מה הסיכוי?
  • סיכון
  • 26/01/2019 15:20
  • שלום, הרבה מחקרים בדקו את הקשר בין הפריית מבחנה וסרטן שחלה ונמצאה בחלק מהמחקרים עלייה קלה ובד"כ לא משמעותית בגלל שסרטן שחלה הינו נדיר מאד. אולם ידוע כי אי פריון הינו גורם סיכון משמעותי לסרטן שחלות ולכן לא ניתן לומר אם הפריית המבחנה היא הגורם לעליה בשיעור סרטן השחלה או אי הפריון בגינו בוצעו הטיפולים. לגבי סרטן שד תוכלי לקבל מידע בפורום העוסק בכך. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אקטמרה
  • נועה
  • 26/01/2019 22:34
  • שלום, התרופה אינה בשימוש בתחום הגינקולוגי אונקולוגי ולכן אינה מוכרת לי. ניתן אולי להעלות את השאלה בפורום העוסק בפריון ושימור פריון. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ניתוח oc
  • Ravit
  • 17/01/2019 21:49
  • החליטו לאחר דיון מעמיק לנתח אותי ולהוציא גרורה בודדת כ 3 סמ צמודה למעי באגן ימין אך ללא מעורבות איברים נוספים כמוכן בוודאות הגרורה ממוקדת . אני לפני סבב שלישי בסרטן שחלות . (״חגגתי״ 6 שנים של חיים עם סרטן קשה זה)האם אתה חושב שאם אעבור את הניתוח זה ישפר לי את מידת ההישרדות הכללית שלי? האם כדאי לי להסכים לכך אני מאוד מבקשת לדעת מה אתה חושב מקצועית

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ניתוח מוצלח להישנות סרטן שחלות (דהיינו כריתה מלאה של הגידול ללא שארית) יכול להאריך את משך הרמיסיה במספר חודשים, אך אין הוכחה שמאריך את משך ההישרדות הכללית. ההחלטה לגבי הניתוח היא שלך ביחד עם הצוות המטפל בך ומכיר אותך היטב, תוך הבנה של היתרונות והחסרונות האפשריים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • טרום טרום סרטן רירית הרחם
  • ליז
  • 19/01/2019 22:22
  • אובחנתי בבדיקת פיפל שבוצעה SIMPLE HYPERPLASIA WITHOUT ATYPIA, הנני לוקחת כדורי MEGESTROL ACETATE פעמיים ביום כדור 40 מ"ג . למשך 3 חודשים . בתקופה האחרונה סובלת מגרד וצריבה ,נא המלץ לי על משחה להרגעה הכאב או כל דבר שיוכל להרגיע (הנני בת 58), אודה להתייחסותך .

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, גרד וצריבה אינן תופעה אופיינית לטיפול התרופתי שאת מקבלת. עלייך לפנות לרופא עור לצורך מציאת הסיבה לתלונותייך וקבלת טיפול מתאים. אם הגרד והצריבה הינם באזור הגניטליה אזי הייעוץ צריך להיות אצל רופא נשים. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מרקר מוגבר ושקיעת דם מוגברת
  • ברכה
  • 20/01/2019 20:21
  • סרטן שחלות. ברימסיה חצי שנה . לאחר הקרנות לאגן. שקיעת דם esr. 57. הנורמה מראה עד 37. הערך הזה מןגבר בעקבות דלקת באזורי האגן או המעי או שהערך הזה מתאים יותר להשנות סרטן שחלות?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, שקיעת דם אינה סמן מהימן למעקב אחר סרטן השחלות. מקובל לעקוב אחר רמת CA125 שבד"כ רמתו מוגברת בזמן מחלה פעילה ונמוך בתקופת הרמיסיה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • גוש תת עורי בדגדגן
  • נועה
  • 22/01/2019 21:00
  • לפני חודשיים הבחנתי במהלך קיום יחסים בגוש תת עורי מתחת לעור של כובע הדגדגן, גוש בעל צורה מוארכת ואסימטרית בקוטר 3 מ"מ. לאחר מכן נעלם הגוש. והוא מופיע רק בעת מגע מיני כשהדגדגן במצב זקור. בשאר הזמן הוא איננו. לעיתים מורגש כאב עמום בדופן שמאל של הדגדגן. מגע בדגדגן לא גורם לכאב, אך כן גורם לאי נוחות קלה. וולקוסקופיה יצאה תקינה (הגוש לא נמצא בה) ואני עדיין מודאגת ש2 רופאות נשים שלא הצליחו להרגיש את הגוש במישוש ולכן לא הפנו אותי לשום בדיקה. רופאה אחרת במיון נשים כן הרגישה אותו ואמרה שאין מה לעשות עם זה כרגע. אשמח למידע בנושא ולאיזה התמחות ואיזו בדיקה עלי לפנות. תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הממצא שאת מתארת הוא אכן בתחום רפואת הנשים. אם את חשה שהייעוץ שקיבלת עד כה אינו מספק, אני ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא נשים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה
  • הילה
  • 15/01/2019 20:40
  • שלום, בדיקת הפעם שלי יצאה תקינה אך עם המצאות וירוס הפפילומה זן 16. הפנו אותי לקולפוסקופיה ועשו לי ביופסיה. הרופא אמר שכמו שזה נראה לו זה cin 1. אשמח להבין מזה אומר ומה עושים הלאה, בהתייחס לעובדה שיש לי גם את הווירוס. תודה, הילה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, צריך להמתין לתשובת הביופסיה ואז יוחלט אם יש צורך בטיפול. אם הביופסיה תקינה, בשל נשאות הוירוס יהיה צורך במעקב אחת ל-6-12 חודשים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • ביופסיה
  • תמתם
  • 15/01/2019 19:23
  • TZ-1 EDEQUATED,נצפה AWE מפושט עם פונקטציות,בוצע ביופסיה. אני בת 20,השאלה שלי אם נשקפת סכנה ממשית או שבשלב זה ניתן לבצע טיפול שמבטיח החלמה מלאה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קולפוסקופיה
  • תמתם
  • 14/01/2019 21:54
  • שלום, התאור הוא של ממצא הנראה חשוד לשינוי טרום סרטני בצוואר הרחם. אני מניח שנלקחה ביופסיה והפענוח שלה ייתן את האבחנה הסופית. כל טוב, ד"ר ביינר.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • עליית מרקר ca125
  • הודיה
  • 11/01/2019 16:19
  • שלום רב. ברימסיה סרטן שחלות. מרקר בעליה פי 6 ופט סיטי תקין. שלשולים מוגלתיים. תרבית צואה תקינה. במידה ותאובחן דלקת מעי קולטיס. האם היא זו שגורמת למרקר ca125. לעליה?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, במטופלת עם סרטן שחלות עליית הסמן מחשידה להישנות מחלה. אולם עליית הסמן יכולה לנבוע מסיבות נוספות כגון זיהום או דלקת. צריך להמשיך ולעקוב ואם מגמת העלייה נמשכת יהיה כנראה צורך לחזור על ההדמיה. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • צילום רחם בעקבות בדיקה- חיפוש
  • שמש
  • 10/01/2019 17:37
  • שלום רב לצערי אני לא רואה את התשובה לשאלה שלי למרות שקיבלתי מייל שנכתבה תשובה , האם יכול להיות שמחקו את השאלה ואת התשובה? ואם כן מדוע? ההודעה נכתבה היום בבוקר 10.01.19

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • לא ברור לי איזה פורום הוא המתאים
  • שמש
  • 10/01/2019 18:11
  • Ascus
  • נ
  • 10/01/2019 17:41
  • שלום.. תוצאת פאב כזו: reactivecell changes; atypical sq.cells of undetermined significance )ascus נא לפעול bethesda system 2001/asc-us כתוב גם שבעקבות תוצאת הפאפ בוצעה בדיקת hpv הרופאה אמרה שה hpv שלילי מה זה אומר והאם יש צורך להמשך קולופוסקפיה אנחנו נורא לחוצים תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ASCUS מעיד על שינוי קל בתאי צוואר הרחם שמקורו יכול להיות בדלקת או זיהום בוירוס הפפילומה. אם בדיקת HPV שליל, אזי אין זיהום בוירוס. ממליץ על השלמת הבירור ע"י קולפוסקופיה. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ
infomed.co.il (הדפסה)