רופאים בתחום
ד"ר רון שינמן ד"ר רון שינמן
מומחה בכירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית קרא עוד
פרופ' יגאל וולמן פרופ' יגאל וולמן
רופא בכיר ביחידת האולטראסאונד במיילדות וגינקולוגיה קרא עוד

פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

ד"ר מריו ביינר

ד"ר מריו ביינר מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית וכירורגית
ד"ר מריו ביינר הינו רופא נשים, מומחה בגינקולוגיה-אונקולוגית, בכירורגיה גינקולוגית לפרוסקופית וקולפוסקופיה.ד"ר מרי ביינר משמש כמנהל היחידה הגינקו-אונקולוגית בבי״ח מאיר, כפר סבא ד"ר מריו ביינר מתמחה עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • טיפול בגלי קול
  • שושי
  • 30/09/2018 20:30
  • שלום, הטיפול בגלי קול מוכוונות MRI הנקרא HIFUS מתאים לרוב לטיפול בשרירנים גדולים. ניתן לפנות למרכזים המטפלים בשיטה זו (תל השומר והדסה) לקבל חוות דעת האם המקרה שלך מתאים לטיפול בשיטה זו. בנוגע לכיסוי של קופת חולים עלייך לפנות לקופה שלך לברר זאת. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאה פתולוגית לאחר גרידה
  • Rachel
  • 14/09/2018 07:38
  • שלום ד"ר עברתי גרידה בשבוע 10 לאחר שלא נצפה עובר בשק היריון.בתוצאות בדיקה פתולוגית שקיבלתי אתמול כתוב שיש מספר קטעי רקמה אפורה בנפח 10 סמ"ק ושנשאר חומר.אשמח לדעת מה זה אומר?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, התשובה שאת מתארת אינה שלימה אלא רק תיאור של החומר שהוצא. צריכה להיות תשובה מלאה של בדיקה מיקרוסקופית של החומר, שלרוב מפוענחת כחומר הריוני. אם התשובה אינה מלאה, עלייך לפנות לרופא/מחלקה בה בוצעה הגרידה. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תיאור מיקרוסקופי
  • Rachel
  • 19/09/2018 22:07
  • בנוסף לקטעי רקמה אפורים בנפח 10 סמ"ק.נשאר חומר כתוב בתיאור המיקרוסקופי כתוב endometrium:((curettage p80300501-product of conception אשמח לדעת מזה אומר ומה הכוונה נשאר חומר? אגב אפשר לנסות להיכנס להיריון אחרי הווסת?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • קוניזציה ב cin2
  • שרה
  • 23/09/2018 13:15
  • שלום ד"ר אני עברתי צריבת קודילומות בלייזר פעמיים ב cin2משנת 2015 ועד 2017, השנה מצאו גם cin2 והרופא אמרה שצריך לעבור קוניזציה. אני לא ילדתי אף פעם וכמובן זה מאוד חשוב לי. האם קוניזציה זה הכרחי, זה בטוח? מה הסיכוי שהוירוס ייעלם אחרי זה? כל רופא אומר דברים ואני בנתיים פשוט לא חיה מהלחץ ורק מבזבזת עשרות אלפי שקלים על רופאים פרטיים,בנתיים קבעתי תורים אצל פרופסורים אחרים ע"מ לקבל כמה שיותר חוות געת של מומחים, האם יש סיכוי שזה יהפוך לסרטן בכמה חודשים הבאים? אנא ממך תעזור בתשובה תודה רבה לך

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול ב-CIN2 הינו קוניזציה . בנשים צעירות שאצלן הנגע קטן ונראה בשלמותו בקולפוסקופיה ניתן לעקוב כיון שיש סיכוי לא מבוטל שהנגע יעלם ללא טיפול. קוניזציה מטפלת בשינוי הטרום סרטני אך אינה מביאה להעלמות הוירוס. קצב התקדמות המחלה הינו איטי ביותר ונגע CIN2 לא יהפוך לסרטן תוך מספר חודשים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן שחלות עם גרורות לכיוון מעי הגס
  • רחלי
  • 24/09/2018 14:02
  • דר" ביינר היקר . רציתי קצת לנסות להבין את המחלה (האם היה אפשרי למנוע את המחלה ועוד כאשר המחלה מתחילה לתפוס זרועות היה אפשרי לגלות? . הייתכן שקרצינומה מטיילת בגוף ולא מרגישים תופעות לוואי? אודה לך מאוד לקבל הסבר . תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לצערי אין גילוי מוקדם לסרטן השחלות ולכן ב-70-80% מהמקרים מתגלה בשלב מתקדם. נשים עם מוטציה בגן ה-BRCA נמצאות בסיכון מוגבר ללקות בסרטן השחלות ולכן מומלץ לבצע אצלן כריתת שחלות "מונעת" בגיל 35-40. תוכלי לקרוא בהרחבה על המחלה בקישור הבא: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=5827 בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה
  • רונית
  • 26/09/2018 20:06
  • יש לי מיומה תת רירית עכשיו הסבירו לי שיתכן ולא יוכלו להוציא את הכל בהיסטרוקפיה ניתוחית והשאלה שלי היא , אם אין אפשרי להוציא הכל האם בכלל יש טעם להוציא ? ובכלל אם חלק מהמיומה ישאר האם אין סיכוי שהחלק שישאר יגדל בקצב מהיר יותר בגין הפעולה של ההיסטרוקפיה הניתוחית ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, צריך להוציא את השרירן בשלמותו כדי לפתור את הבעיה בגינה מבצעים את הפעולה. לעיתים שרירן החודר עמוק לדופן קשה להסרה בפעולה אחת ולכן יש צורך בהיסטרוסקופיה נוספת להוציא את השארית (כי בזמן שחולף השארית מתבלטת לחלל). אין מידע על כך שכריתה חלקית מגבירה את קצב גדילת השרירן. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • חזרת מחלה בפעם הראשונה ונקיטת קו טיפולי
  • עדי
  • 11/09/2018 22:45
  • שלום דר ביינר אמי חולת סרטן השחלה אובחנה בפברואר 17 בדרגה 3c סיימה כימו קו ראשון באוגוסט 17 .השבוע בפט התגלו ממצאים בחלל הבטן ובלולאות המעי הרופא המטפל הציע או קרבו טקסול או קרבו גמזר.מה ההבדל בין השניים ומה עדיף בחזרה ראשונה. הרופא השאיר זאת בידי אמי וניראה לי מוזר שלא המליץ לכאן או לכאן בנוסף אמי רוצה קרבו גמזר שכן אינה רוצה לסבול מנשירת שיער. השאלה שלי היא בהנחה שקרבו גמזר לא יעבוד טוב ולא יצמצמם הגידולים.האם יהיה אפשר לחזור באותו קו לקרבו טקסול ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בהישנות ראשונה של סרטן שחלה כאשר חלפו יותר מ-6 חודשים מסיום הטיפול, מקובל לטפל במישלב של 2 תרופות כאשר אחת מהן היא קרבופלטין. את הקרבופלטין ניתן לשלב עם טקסול כפי שכבר קיבלה בטיפול הראשון או עם גמזר או דוקסיל. סיכויי התגובה הם דומים לכל אחד מהשילובים, ובהיעדר תגובה אפשר לעבור לכל אחד מהשילובים האחרים. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • וירוס הפפילומה
  • בר
  • 13/09/2018 12:17
  • בבדיקת ביופסיה צווארית נמצאו תאים ברמה CIN-2 (כאשר באבחנה צויין- fill our forms). מהרופא הבנתי שעליי לעשות קוניזציה וניתן לי מספר טלפון לרופא אחר המבצע זאת דרך קופת חולים מכבי. בשיחה איתו טען שאינו קובע טורים אלא מרכז כמה נשים יחד לאותו התאריך וכך מתאם. 1. האם זהו מקרה דחוף ועלי לקבוע תור במיידי? 2. האם ייתכן שכך מתבצע התהליך? במידה ולא אשמח להמלצות לרופאים מהתחום שמבצעים את ההליך הנ"ל באזור נתניה- תל אביב. 3. האם לאחר הקוניזציה יתכן שהוירוס לא יהיה עוד? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, אין דחיפות בביצוע קוניזציה באבחנה של CIN2. ישנם גם מצבים בהם ניתן לבצע מעקב ללא קוניזציה כתלות בגיל המטופלת, גודל הנגע ומיקומו ועוד. הקוניזציה אינה "מעלימה" את הוירוס אך הוא נוטה להיעלם במקרים רבים בעזרת מערכת החיסון. הפורום אינו עוסק במתן המלצות על רופאים אלא במן אינפורמציה רפואית לציבור הרחב. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • Lsil פאפ לא תקין
  • Mmm
  • 13/09/2018 18:04
  • בת33 במאי 2018 ביצעתי פאפ אשר חזר לא תקין עם חשד לתאים טרום סרטנים lsil. ביצעתי קולנוסקופיה ביולי 2018 אשר בה לא ראו משהו חריג. אך אמר לי להגיע לביקורת בעוד כחצי שנה. ושלא רכנס להריון בחצי שנה הזו.אך רצה הכוח עליון ואני בהריון כעת בחודש 3. אני לחוצה נורא נורא שה lsil יחמיר בזמן זה שאני בהריון. האם מאחר טמערכת החיסונית בהריון נמוכה אז הדבר יכול לגרום ל lsil לגדול ולהחמיר? מה עושים, תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • דוקסיל מרקרים עזרתךבבקשה
  • מלי
  • 15/09/2018 22:18
  • שלום רב ותודה לך על כל עזרתך אמא לאחר הישנות מחלה.חזרה בעיקר בבלוטות ובנגע קטן באגן. לוקחת דוקסיל.חודש לפני תחילת טיפול מרקר כ -250 אחרי טיפול ראשון 831 אחרי טיפול שני 820 בוצע טיפול שלישי טרם ביצענו מרקרים. מה הסיכוי במגמה כזאת שהדוקסיל אכן עוזר? מול המספרים כולל המקורי לאיזה תוצאה במידה והטיפול עוזר עלינו לצפות אחרי הטיפול השלישי? אודה לעזרתך חוסר ידיעה טוטאלי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המרקרים נוטים לעלות אחרי הטיפול הראשון בדוקסיל ולכן אינם מעידים על היעדר תגובה לטיפול. צריך לבדוק את רמת CA125 לפני כל טיפול וכן לשקול ביצוע PET CT לאחר 3 טיפולים להערכה נכונה את התגובה לטיפול. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • אדמומיות בצוואר הרחם
  • לינוי
  • 06/09/2018 17:23
  • שלום רב במהלך בדיקה שגרתית אצל גניקולוג צויין שצוואר PV בגודל תקין מעט אדמומי ולכן נשלחתי לבצע קולפוסקופיה ופאפ. פאפ אחרון שביצעתי היה לפני כשנתיים תקין. מה הסיבות שיכולות לגרום לאדמומיות בצוואר הרחם אני קצת בלחץ.. תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון לאחר קוניזציה
  • נועם
  • 03/09/2018 12:27
  • היי, בת 28, נשואה ללא ילדים. לפני כחודש עברתי קוניזציה בעקבות ממצאי ביופסיה של cin דרגה 2-3. לאחר ביקורת, ממצאי הניתוח היו cin בדרגה 1, השוליים נקיים וצוואר הרחם החלים. האם הגיוני שדרגות הcin שונות? ותוך כמה זמן ניתן להיכנס להריון לאחר הניתוח? תודה רבה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, לעתים רואים שיש פער בין האבחנות של הביופסיה והקונוס לשני הכיוונים, ואין סיבה לדאגה. אם צוואר הרחם החלים, אין מניעה מהריון. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • הריון
  • נועם
  • 05/09/2018 17:22
  • תודה על המענה. גם אם עבר רק חודש אין מניעה מהריון? כי הרופא המטפל שלי המליץ על המתנה של חצי שנה מרגע הניתוח....? לבצע שוב בדיקת פאפ סאמר ורק אחרי התשובות לנסות להיכנס להריון....

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה!
  • נועם
  • 05/09/2018 19:13
  • זנים
  • דניאלה
  • 31/08/2018 20:09
  • שלום, חזרה לי תשובה מפאפ עם זן 53 HIGH RISK, ו40 ו-6 בLOW RISK. מה כל זה אומר? האם אני בסיכון לסרטן צוואר הרחם? האם גם הפרטנר שהדביק אותי בסיכון לסרטן עכשיו? האם אני "מדבקת בחשש לסרטן"? מה עושים עכשיו?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, את נדבקת בזן פפילומה מס' 53 שהוא מקבוצת high risk - קבוצת זנים היכולים לגרום לשינוי טרום סרטני בצוואר הרחם. חשוב לזכור כי מרבית הנשים נדבקות בזן מקבוצה זו אינן מפתחות שינוי טרום סרטני. עם זאת, עלייך להיות במעקב אשר יכלול קולפוסקופיה תקופתית ובדיקה חוזרת של נוכחות הוירוס. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שאלה נוספת
  • דניאלה
  • 01/09/2018 21:29
  • שלום, תודה על המענה. האם פרטנר עתידי שלי בסיכון לשינוי טרום סרטני, או רק בסיכון לקונדילומה? כמו כן, האם בדיקה גניקולוגית פעם בחצי שנה לשנתיים זה מספק? תודה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד בלחץ אודה לעזרתכם
  • מלי האוהבת
  • 01/09/2018 19:09
  • שלום רב. אמא שלי לאחר הישנות של סרטן שחלות. בגלל חזרה מהירה יחסית הוחלף הפרוטוקול לדוקסיל אחת לחודש. אנחנו לאחר טיפול שני לפני שלישי.אולטרסאונד בטן מלפני שבועיים נקי. אבל אמא סובלת לכל אורך הזמן מכאבי בטן.לעיתים שלשולים וכאבים מפושטים בבטן. בטקסול וקרבו כאבה לה הבטן חמישה ימים אחרי הטיפול.עכשין כואב לה ברצף. מה דעתך?האם נורמלי? אני דואגת מאוד

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הטיפול בדוקסיל אינו גורם בד"כ לכאבי בטן. לעיתים המחלה עצמה גורמת לכאבים אך אם יש תגובה לטיפול (ירידת רמת CA125) כאבי הבטן צריכים להיות במגמת שיפור. אם לא כך הדבר, אימך צריכה להיבדק ע"י הרופא המטפל לבירור מקור הכאבים. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • המשך בבקשה עזרתך
  • מלי
  • 01/09/2018 22:09
  • דוקטור ביינרראינו רק מרקר אחרי טיפול ראשון שעלה פי ארבע אנחנו אחרי טיפול שני לא היו מרקרים עדיין.אני ממש מודאגת.זה אומר דכנראה שהטיפול לא עובד,

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • HPV ודלקת חמורה
  • דניאלה
  • 03/09/2018 12:59
  • שלום, תוצאת הפאפ הראתה דלקת חמורה וHPV, מזנים 53, 6, 40... מה עושים עכשיו? כל כמה חודשים עוד פאפ כדי לראות שהכל בסדר, או שלוקחים איזושהי תרופה שאמורה לפתור את הדלקת, או להעביר את הוירוס? תודה (אציין שלוקחת אקווימד בשביל הקונדילומה)

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, הזנים שאת נושאת הם מקבוצת ה-LOW RISK - דהיינו גורמים בשכיחות נמוכה לשינויים טרום ממאירים בצוואר הרחם. למרות זאת, מומלץ לבצע קולפוסקופיה לפחות פעם אחת ולחזור על בדיקת הפאפ אחת ל-6-12 חודשים. לשם טיפול בדלקת עלייך לפנות לרופא הנשים שלך. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תוצאות בדיקה פתולוגית אחרי הסטרוסקופיה ניתוחית
  • נאנא
  • 29/08/2018 11:08
  • בוקר טוב מודאגת מהתוצאה שקבלתי לאחר שעברתי הסטרוסקופיה ניתוחית לכריתת פוליפ ברחם לאחר שנתגלו מבעיית הדימום המוגבר ואחכ on off. חומר לבדיקה : חומר אנדומטריאלי/פוליפ תיאור מאקרוסקופי: מס קטעי רקמה אפורים גמישים בנפח 6 סמק . תיאור מיקרוסקופי ואבחנה: fragments of secretory endometrium admixed eith fragmentd of unremakable mymometrium נא לפרט לי

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • בדיקת קולפוסקופיה+ביופסיה
  • ק.ש
  • 28/08/2018 12:04
  • שלום. רופא הנשים שלח אותי לבדיקת קולפוסקופיה(כאב בזמן יחסים ולעיתים דימום לאחר+איבחן מעט נוזלים באגן ואולי* הידבקויות). במהלך בדיקת הקולפוסקופיה החליט הרופא לקחת דגימות ביופסיה. רציתי לבקש אם אפשר הסבר לגבי הממצאים שרשם כיוון שאין השפה מובנת לי.. תודה רבה והמשך שבוע טוב. פאפ תקין הודגם TTZ בשלמותו אקטרופיטון/ WE+ פונקטציות/ מוזאיקה בשעה 11-12 לוגל+ ממצאים ותוכנית אבחנתית- ectropion cervix Cervical dysplasia

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, בבדיקת הקולפוסקופיה ניצפה אזור החשוד לשינוי טרום סרטני (דיספלזיה) ולכן נלקחה הביופסיה. תשובת הביופסיה תיתן את האבחנה המדויקת. כל טוב, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • תודה רבה 🙏🏽
  • ק.ש
  • 29/08/2018 11:11
  • I/P Cheno לעומת I/V chemo
  • מוריה סטלקובסקי
  • 25/08/2018 14:54
  • שלום דר ביינר אמי מאובחנת כחולה בסרטן השחלה בשלב 3C כבר כשנה וחצי , אני נמצאת בקבוצות של חולות ומחלימות מסרטן השחלה בארצות הברית, ויש המון נשים שם שמקבלות בקו ראשון IP ו IV יחד ולא רק IV כמו בארץ .אני מבינה כי הטיפול התוך בטני הוא קשה יותר מבחינת תופעות לוואי אך ניראה כי לפי הדיווח שלהן בקבוצות נשים אלו מקבלות רמיסיות ארוכות.גם אלו שאובחנו בשלב מתקדם מאוד כמו 3C ו 4 אני גם יודעת שיצא מחקר לפני כמה שנים שלא הוכיח א היעילות שח ה IP לעומת ה IV בשרידות אך למרות זאת בארצות הברית ממשיכים לתת אותו בחלק מבתי החולים הטובים כמו sloan keteernig ו mount sinai מדוע לא מקיימים את אופצית הטיפול הזו בארץ? איתנו מעולם לא דיברן על זה בקו הראשון? האם ניתן לעשות את הפרוטוקול כקו שני ?

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מוריה שלום, הטיפול התוך צפקי בסרטן שחלות ידוע והיה בשימוש לסירוגין החל משנות ה-80. למרות שמחקרים הראו את היתרון שבו, כניסתם של טיפולים כימותרפיים וביולוגיים חדשים הוכחו שהם יעילים במידה שווה. בארה"ב יש עדיין מרכזים הנותנים את הטיפול אולם באירופה ובישראל הוא כמעט ואינו ניתן. הטיפול אינו מתאים בהישנות מחלה אלא רק לאחר ניתוח ראשוני שבו לא הייתה שארית מחלה כלל. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן רירית הרחם
  • מור
  • 21/08/2018 19:33
  • שלום ד"ר מריו, חמתי אובחנה לאחרונה בסרטן רירית הרחם ועברה לפני כמה ימים ניתוח לפרוסקופי להוצאת הרחם. מבית החולים נמסר שתוצאות הבדיקות ינתנו בעוד כמה שבועות ורק אז נדע האם הסרטן התפשט אל מחוץ לרחם או לא. האם ישנו מוסד\רופא פרטי שניתן יהיה לשלוח אליו את הדגימות בשביל לזרז את התוצאות?? תודה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, ישנן מעבדות פרטיות כמו פתולאב או LEM שאת פרטיהן ניתן למצוא באינטרנט. אינני בטוח שהדבר יתרום הרבה, כי במהלך ביצוע הבדיקה הפתולוגית במוסד בו בוצע הניתוח לא יוכלו למסור את הדגימות עד אשר הבדיקה תסתיים. בברכה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • מאוד בלחץ אודה לעזרתכם
  • מאוהבת בה
  • 20/08/2018 18:14
  • אמא לצערי בהישנות מחלה אחרי חצי שנה. עברו מקרבו וטקסול לדוקסיל. הזהירו שאחרי טיפול ראשון מרקר יעלה בענק ואכן עלה 270 ל840. למה המרקר עולה בטיפול זה?האם ככה זה אצל כל החולים,? מתמ המרקר אמור לרדת? האם דוקסיל יכולה לנקות את המחלה כולה באופן היפותטי? סליחה על ריבוי השאלות באמת לא מבינה.

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, המרקר אכן עולה עם התחלת הטיפול בדוקסיל אצל מרבית החולות ולאחר מכן יורד בהדרגה אם מחלתה מגיבה לטיפול. בנשים שמגיבות לטיפול, הסמן יכול לרדת לטווח הנורמה עם נסיגה מלאה של המחלה. בהצלחה, ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • סרטן צוואר הרחם
  • אושרית
  • 18/08/2018 10:42
  • שלום רב ד״ר מריו לפני 7 חודשים עברתי ניתוח רחב של כריתת רחם שחלות חצוצרות ובלוטות לימפה בעקבות סרטן צוואר הרחם מסוג אדנוקרצינומה בעוד מספר חודשים אני צריכה לבצע בדיקת פט סיטי למעקב האם אפשר להחליפה ב-MRI במקום להקרין את הגוף ברמה גבוהה? או שאין מנוס מפט במקרה הזה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
  • שלום, PET CT הינה בדיקת המעקב הטובה ביותר לאחר טיפול בסרטן צוואר הרחם, ואין סיבה מיוחדת לחשוש מכמות הקרינה שהינה מ[ועטת יחסית ולא תפגע בבריאותך. ד"ר ביינר

  • + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד
  • הדפס
לרופאים בתחום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל
infomed.co.il (הדפסה)