עמוד הבית > פורומים > פסיכיאטריה > תגובה/שאלה

תגובה/שאלה בפורום פסיכיאטריה


  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
זיפרקסה הפחתת מינון שלום 28/10/2018 01:32
  • שלום רב, קרוב משפחה נוטל כיום מזה 13 שנה זיפרקסה. רקע: אדם שהיה בריא בנפשו ובגופו, בגיל 50 בערך עבר ניתוח בבית חולים. היות והוא היה אדם בריא שלא הורגל בפרוצדורות רפואיות , הניתוח השפיע עליו נפשית (היפוכונדריה שכזאת). לדעתי האירוע היווה טראומה בשבילו. לאחר הניתוח החלו תסמינים נפשיים - דיבורים לעצמו, הליכה בבית מצד לצד, לא ישן, טוען ש"מרעילים אותו".. בקיצור נלקח ע"י המשפחה בכוח לפסיכיאטר היות והתנגד לכך, קיבל בהתחלה סוגים שונים של כדורים, ולאחר חצי שנה לקח זיפרקסה בלבד במינון של 2.5 מ"ג. כך במשך כ-7 שנים ללא מעקב. במהלכם היה בדיכאון. טען תמיד שהוא אינו חולה ולא רצה לקחת את הכדור אך קרוביו דאגו שייקח את הכדור מדי יום. לאחר 7 שנים הופסק מתן הטיפול בבת אחת , מחוסר ידע בנושא, חשבו שהוא אולי לא צריך את זה כבר.. יצא מהדיכאון.. ובין חצי שנה לשנה א"כ הוא חטף התקף מאניה קשה שנמשך כחודשים. קניות צעקות דיבורים לא בהירים .. בקיצור מניה מובהקת. נלקח שוב לפסיכיאטר בכוח- ואובחן על ידו עם מאניה דפרסיה. חזר לזיפרקסה במינון 5 מ"ג. לאחר שבועות המצב התייצב. ומאז כ7 שנים נותנים לו מדי ערב את הכדור, (הוא עדין לא רוצה לקחת לבד וטוען שהוא לא חולה). והמצב יציב מזה שנים. מתפקד כאחד האדם. כיום הוא כבן 62, עלה מאוד מאוד מאוד במשקל. עקב חששות למצבו הבריאותי (העליה במשקל, כאבים ברגל) אני תוהה לעצמי היום, לאחר שלמדתי קצת את התחום - האם ייתכן שהוא בכלל סבל מטראומה שהובילה לחרדות ואף להזיות בעקבות הניתוח ולתסמינים של PTSD שחלפו מזמן? הרי סביר מאוד מאוד שההתקף המאני הוא בגלל הפסקה חדה פתאומית של זיפרקסה שנלקחה 7 שנים!! קראתי שתסמיני גמילה יכולים להתעורר גם כחצי שנה עד שנה אחרי הפסקת הכדור (וזה נעשה בבת אחת), ואם מדובר בכדור מייצב מצב רוח אז ההתבטאות של תסמיני גמילה אלה תהיה באופן ההפוך - מאניה. מלבד ההתקף הממושך והתסמינים שהופיעו אחרי הניתוח לא היו עוד דברים. כואב לי מאוד שייתכן שהאדם התמים הזה אכן בריא לגמרי בנפשו והוא נוטל כדור שהוא לא צריך, רק כי מכריחים אותו לקחת אותו כל יום והוא מכבד את בני הבית. יש לציין שבאופן עקבי, פעם בשבוע בערך יוצא שלא מביאים לו את הכדור .. ולא מבחינים בשינוי במצבו - יציב.. היות והוא טוען שהוא אינו צריך את הכדור ולא צריך פסיכיאטר ושהוא בריא קשה מאוד לקחת אותו למעקב. אך לאור הרקע שקלנו להציע לו לבדוק מול הפסיכיאטר שנפגש איתו פעם אחת בלבד אז, אם אולי ניתן להפחית את המינון באופן הדרגתי מאוד עד הפסקת הטיפול לגמרי. לא פנינו אליו עדיין עם הצעה זאת עקב הרגישות שלו לנושא. רוצים לברר לפני שלא נקלע לאי נעימות, גם ככה היה מאוד קשה להוביל אותו למצב שהוא מוכן לקבל את הכדור. האם תיתכן האפשרות שהועלתה והאדם לא סובל ממאניה דפרסיה, ואם כן האם ניתן להפחית את המינון של הכדורים וכיצד באופן שלא יבואו לידי ביטוי תופעות לוואי של הפסקת הטיפול. הבריאות שלו חשובה לנו מאוד!! אודה מאוד לתשובתך, בברכה רבה.

  • + הוסף תגובה
מומלץ להשתמש בכינוי או בשם פרטי בלבד
המייל לא יוצג באתר
*בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר ו\או תשובות שתתקבלנה בכל פלטפורמה הינן לצורך אינפורמציה בלבד ואינם בגדר חוות דעת, ייעוץ רפואי, ייעוץ מקצוע או תחליף להתייעצות עם סמכות רפואית \ מומחה. בכפוף ל- תנאי השימוש באתר

הצטרפו לאינדקס הרופאים!