עמוד הבית > פורומים > הפרעות קשב וריכוז, ADHD

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת

ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מטפל בהפרעות קשב
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל עוד...

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח, מתן חוות דעת פסיכיאטרית, חוות דעת עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
האם יש אטנט נוזלי? Yaniv 24/02/2020 06:36
לא קיים אטנט נוזלי ד"ר גלעד חבצלת 24/02/2020 09:34
  • עד כמה שידוע לי לא קיים אטנט נוזלי. לא מומלץ גם להמיס את האטנט.

  • + הוסף תגובה
ריטלין ואטנט ליטל 17/02/2020 00:52
  • שלום ד"ר, אני מאובחנת עם בעיות קשב וריכוז לאחר איבחונים, בדיקת מוקסו, נוירולוג.. אני סטודנטית ולוקחת ריטלין במינונים שונים במהלך הסמסטר ולקראת המבחן מתחילה ב20 מ"ג בשבוע האחרון למבחן 30 מ"ג ו40 מ"ג כי זה לאט לאט פחות משפיע עלי.. לאחרונה שמעתי על כדור אטנט ללא תופעות לוואי ואכן לאחר אישור מהרופא לקחתי לתקופת ניסיון היום זה היום השלישי שנטלתי 20 מ"ג אטנט. אין תופעות לוואי כמו הריטלין יש קצת בחילה וסחרחורת לקראת הסיום.. ניראלי אני מרגישה שאני פחות ממוקדת איתו יתכן? האם מותר לקחת 20 מ"ג אטנט בבוקר ולבמהלך היום לחזק עם 10 מ"ג ריטלין קצר של 4 שעות?

  • + הוסף תגובה
אטנט וריטלין קצר טווח ד"ר גלעד חבצלת 17/02/2020 17:12
  • אטנט משפיע ל 6 שעות וריטלין ל 4 שעות את יכולה לקחת אחרי כ 5 שעות מהאטנט גם ריטלין במינון שעוזר לך.

  • + הוסף תגובה
אטנט וריטלין ליטל 18/02/2020 00:01
  • תודה רבה ד"ר,יש לי שאלה נוספת יכול להיות שהאטנט פחות מרכז אותי? אני לוקחת ריטלין 20 מ"ג 30 מ"ג כעת והאטנט לקחתי כבר 3 ימים, כל יום 20 מ"ג ופחות השפיע עלי אולי כדאי לעלות במינון?

  • + הוסף תגובה
האם להעלות מינון אטנט אחרי 3 ימים ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 22:56
  • היי! לא כדאי להעלות את מינון האטנט אחרי זמן כה קצר של 3 ימים . ממליץ לנסות לפחות שבועיים ולבחון את ההשפעה שלו.

  • + הוסף תגובה
אטנט וריטלין ליטל 23/02/2020 08:59
  • אוכל לקחת אטנט וריטלין יחד בו זמנית ? ולפצל את המינון ביניהן?

  • + הוסף תגובה
אטנט וריטלין ד"ר גלעד חבצלת 24/02/2020 09:33
  • היי! כמו שהסברתי למעלה את יכולה לקחת אטנט ואחרי 5 שעות להוסיף ריטלין. לא מומלץ לקחת אותם יחד כמובן.

  • + הוסף תגובה
קשיי קשב וריכוז משה חצור 17/02/2020 16:58
  • האם כאבי ראש יכולים להיות קשורים לקשיי קשב וריכוז?

  • + הוסף תגובה
כאבי ראש וADHD ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:45
  • שלום! כאבי ראש אינם קשורים להפרעת קשב. מאידך, כאבי ראש יכולים להופיע כתופעת לוואי לטיפול התרופתי בהפרעת קשב .

  • + הוסף תגובה
בעיות קשב וריכוז עם בעיות חרדה ודיכאון לונה 17/02/2020 07:19
  • שלום ד״ר. אני בת 26 לקראת מבחני לשכה (עו״ד) ואני סובלת כבר חמש שנים מחרדות לכן אני נוטלת ציפרלקס 20 מ״ג. לפני כמה שנים התחלתי לקחת ללימודים ריטלין, עברתי לקונצרטה ואחר כך לויואנס היות והתופעות לוואי של הראשונים היו קשים מאוד. הויואנס אמנם השפיע במינון של 50 מ״ג בלבד אבל גורם לי לדפיקות לב ולרגישות יתר, כך שאני בוכה ונכנסת לדיכאון ללא סיבה. עברתי לאטנט לאחרונה 10 מ״ג פעמיים ביום או 3, אבל לאחר תקופה ממושכת התחלתי להרגיש לא טוב בבטן והקאתי כל יום. כעת חזרתי לויואנס אבל אני מרגישה בדיכאון וזאת למרות נטילת הציפרלקס. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. לפניי תקופת למידה ארוכה ואני שוקלת לחזור לרטלין, אולם התופעות לוואי שלו מחמירות את החרדה. אשמח לחוות דעת ממך בנושא!

  • + הוסף תגובה
המלצה לטיפול ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:42
  • לדעתי אם ויואנס גרם לך לדכאון אל תחזרי אליו. אני מציע לקחת את האטנט 10 מ"ג אבל רק פעם ביום בהתחלה. במידה ולא יעזור יש להעלות למינון של 20 מ"ג. הכאב בטן וההקאות היו כי הגזמת במספר הפעמים שלקחת את התרופה. בציפרלקס כמובן לא הייתי נוגע. חוץ מזה אל תלמדי יותר מדי שעות ותעשי הפסקות להתרעננות ומנוחה. אני משוכנע שתעברי את המבחנים בהצלחה.

  • + הוסף תגובה
טיפול נוסף ליאורה 18/02/2020 16:09
  • שלום רב מחפשת את כל האפשרויות לטפל בבעיה של הבן שלי hdad הגעתי עד לכדורים, קיבלנו מרשם לפוקולין 30מג אחרי נסיון של 15מג' הבן מוסר שאין שום שינוי, אנחנו ביום השלישי האם צריך עוד זמן כדי לקבלת תגובת התרופה? דבר נוסף, אטנגו. מישהו שמע על התוכנה, התנסה אולי, יכול להגיד דעתו? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
מדוע להתחיל טיפול עם פוקלין? ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:25
  • שלום! פוקלין XR הוא טיפול ארוך טווח ולא מומלץ כקו ראשון בטיפול בADHD . האם זה הכדור הראשון שבנך נטל? בן כמה הבן וכמה שוקל? תוכנת ה- attengo זוהי תוכנה במחשב לשיפור הריכוז והזיכרון. היא טובה מאד אך אינה יכולה להחליף טיפול תרופתי כי אם להוות טיפול נוסף לטיפול התרופתי.

  • + הוסף תגובה
ריטלין ואטנט מיטל 19/02/2020 13:34
  • שלום , אני יכולה לקחת אטנט 20 מ"ג וריטלין 10 מ"ג של 4 שעות ולאחר 4 שעות עוד אחד קצר של 10 מ"ג ? כך ששניהם יהיו יחד כי ריטלין 40 מ"ג שאני רגילה לקחת עוזר לי להתרכז אך תופעות לוואי שמקשות עלי מצד שני אטנט משפיעה עלי מבחינת חולמנות אך פחות גורם לי לריכוז ולכן שוקלת לשלב .

  • + הוסף תגובה
ערבוב ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:14
  • הייי! לא מציע לעשות ערבוב של 2 סטימולנטים מסוגים שונים כמו אטנט וריטלין. כמו שאמרתי למעלה תחכי שבועיים לראות איך משפיע האטנט 20 מ"ג

  • + הוסף תגובה
השפעה קצרה ולא מספקת + ויואנס עם אוכל דניאל 19/02/2020 11:32
  • שלום רב, סטודנטית לרפואה, פונה אליכם להתייעצות כחוות דעת שניה. בת 33, בריאה, משקל 65 קג. מאובחנת מזה עשור, בעברי נטלתי ריטלין SR 20 מג עד הפסקת השפעה כליל. (זאת לאחר שקונצרטה וריטלין LA לוו בת"ל קשות ולכן הופסקו). לפני כשנה התחלתי בנטילת ויואנס 50 מ"ג למספר חודשים (עליתי בהדרגה מ-30 מג שלא השפיע כלל), אך הפסקתי ב-50 מ"ג עקב תופעות לוואי (טיקים) וקראש אחהצ. מאז נטלתי אטנט 20 מג * 1 ליום, ע"פ הצורך - למספר חודשים. עליתי בהדרגה מ-10 מ"ג ל20 מ"ג. ההשפעה הורגשה מאד במוטיבציה לעשות דברים, אך לוותה בבלבול מסויים (ממש סוג של "טפשת אטנט") וריכוז לא אופטימלי. בשל כך, לפני כ-3 שבועות חזרתי לקחת ויואנס, הפעם 50 מ"ג ללא השפעה כלל (גם ללא שום ת"ל), ובהצעת הרופא עליתי ל-60 מ"ג - היה שיפור משמעותי בריכוז למספר ימים, אך ההשפעה פגה לאחר 6-7 שעות במקום 10-12 שעות רצויות (יכולה להרדם לאחר 6-7 שעות בקלות). כעת ללא השפעה כלל. כמו כן, הבחנתי כי לאחר ארוחת בוקר גדולה ההשפעה מגיעה משמעותית מאוחר יותר (שעתיים וחצי לאחר א.בוקר לעומת 30 דקות על בטן ריקה) וכן בהשפעה פחותה (!) במהלך היום (קיוויתי שארוחת בוקר עשירה בחלבון תסייע בהשפעה ממושכת מעט יותר). יש לציין כי השינה מספקת וכן מקפידה לאכול במהלך היום (גם כשלא רעבה) ולעשות הפסקות יזומות בלמידה. 1. האם יש טעם לשקול עם הרופא עליה של עוד 10 מ"ג - עד המינון המקסימלי של 70 מ"ג ליום, על מנת להאריך את זמן ההשפעה ולשפר את איכותה? או שלא סביר שזה מה שיעזור? 2. כיצד ייתכן שתרופה שעזרה והשפיעה לפני שנה, ואפילו למספר ימים - רק לפני זמן קצר, אינה אפקטיבית עוד? (אני מתייחסת ל60 מ"ג ויואנס). 3. כמו כן - ע"פ הFDA - למזון לא אמורה להיות השפעה שכזאת על פירוק התרופה והשפעתה, אך בפועל אני רואה שזה לא כך.. האם זה הגיוני? אשמח לחוות דעתכם, רב תודות!! דניאל

  • + הוסף תגובה
תיקון חשוב דניאל 19/02/2020 16:02
  • הויואנס כרגע במינון הנוכחי - 60 מ"ג - משפיע אך ממש לא באופן מיטבי (כפי שהשפיע בעבר) ומלווה בסימני עייפות. נא להתעלם מההערה ש-אינו משפיע כלל- :) סליחה ותודה.

  • + הוסף תגובה
ויואנס וכו... ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:09
  • דניאל שלום! אין השפעה כה גדולה של אוכל על משך ההשפעה כפי שאת מתארת. בכל מקרה אני תמיד ממליץ לקחת תרופה סטימולנטית אחרי ארוחה כיון שתרופות אלו פוגעות בתאבון בעת השפעתם. לגבי המינון הייתי בהחלט מנסה לקחת ויואנס של 70 מ"ג ובחן את ההשפעה. במידה ויהיו תופעות לואי את תמיד יכולה לחזור ל60 מ"ג. בכל מקרה בהצלחה בלימודים.

  • + הוסף תגובה
האם זה סוג של הפרעת קשב? מירית 20/02/2020 13:21
  • היי אני בת 28 אמא ל3 ילדים בתקופה האחרונה אני סובלת מבעיה מאוד חמורה שמציקה לי מאוד שאני לא יכולה למשל לדבר ושמישהו ידבר לידי אני יוצאת מרכוז של מה שאני רוצה להגיד או שאני בלחץ מסויים ואחד מהילדים מחליט לקרוא לי אני פוט שומעת אותו בתוך הראש שלי או סתם אני ישב לדבר עם חברה ויעבור מטוס אני ישמע את המטוס בתוך הראש שלי והיא לעומתי לא תשים לב שבכלל עבר מטוס זה משגע אותי אני נטרפת מזה ממש זה פוגע בי בכל כך הרבה דברים מה זה לעזאזל זה בחיים לא היה לי

  • + הוסף תגובה
מוסחות ד"ר גלעד חבצלת 22/02/2020 23:02
  • שלום! מה שאת מתארת הוא סוג של מוסחות . הפרעת קשב אינה יכולה להתפתח פתאום בגיל שלך. אם היית תלמידה טובה ומסוגלת לבצע מטלות מורכבות לאורך זמן קרוב לודאי שאין לך הפרעת קשב. לדעתי מדובר בסוג של חרדה. ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לפתור את הבעיה.

  • + הוסף תגובה
ויואנס מומס בנוזל - תוך כמה זמן נספג בגוף? תמר 09/02/2020 12:21
  • ביתי נוטלת ויואנס מומס במזרק עם משקה. לעיתים זה מעורר אצלה בחילה, ולאחר פחות מדקה היא מקיאה. בימים אלו היא פחות מרוכזת. השאלה היא האם ניתן להניח שאם הקיאה תוך פחות מדקה את הנוזל, היא כלל לא קיבלה את התרופה ולתת לה כדור שלם חדש, או שיתכן שחלק נספג, ואז עלולה להיווצר בעיה של מינון יתר ועדיף לוותר?

  • + הוסף תגובה
ויואנס בנוזל ד"ר גלעד חבצלת 13/02/2020 18:59
  • אם היא הקיאה אחרי דקה קרוב לודאי שהתרופה לא נספגה ואפשר לתת כדור

  • + הוסף תגובה
תודה רבה תמר 16/02/2020 07:40
אבחון ADHD ללימודים בארה"ב אבי 13/02/2020 12:23
  • שלום רציתי לדעת אם יש בארץ גורם מוסמך שיכול לתת אבחון ל ADHD לצורך הארכת זמן/הקלות במבחנים ללימודים גבוהים בארה"ב? תודה אבי

  • + הוסף תגובה
גורם מוסמך לאבחון ד"ר גלעד חבצלת 13/02/2020 19:05
  • אתה יכול להגיע לכל נוירולוג פסיכיאטר או רופא קשב (גם אלי כמובן)

  • + הוסף תגובה
תוצאות מבחן CPT 77דנוש 09/02/2020 20:25
  • היי רציתי לדעת על מה התוצאות של מבחן CPT מעידים? האם ישנה הפרעת קשב וריכוז?

  • + הוסף תגובה
אני מנסה לעלות תמונה של המבחן וזה לא נותן 77דנוש 09/02/2020 20:29
  • אני מנסה לעלות את התוצאות של המבחן וזה לא נותן

  • + הוסף תגובה
Cpt ד"ר גלעד חבצלת 13/02/2020 19:03
אטנט לטווח ארוך שרון 05/02/2020 00:08
  • שלום, אני סטודנט ומזה 3 חודשים אני צורך אטנט באופן יומי,התחלתי עם ריטלין שהיה גורם לכאבי ראש(אני סובל ממיגרנות וכשההשפעה הייתה יורדת היה מתחיל כאב ראש שהגיע גם ל-3 ימים רצופים והשבתה מוחלטת).כמובן שהופסק השימוש לאחר מספר נסיונות, עברתי לקונצרטה 36מג,לא הייתה השפעה כלל אז עליתי ל72מג שמלבד הרגשה של חום למרות שקר מאוד לא היה שינוי בקשב. אטנט התחלתי מ20מג ולפני כחודש עליתי ל30מג כי ההשפעה ירדה דרמטית אך עדיין ההשפעה נמוכה מאשר בהתחלת השימוש אז לפני מבחן שבוע שעבר לקחתי כ-37מג,ההשפעה היתה זהה להתחלת השימוש. הבעיה שלי שאני ער רוב שעות היממה(בדכ כ18-19שעות) מלבד סופי שבוע ובקצב כזה עוד חודש אצטרך לעלות מינון שוב ואני מתקרב למגבלה למרות שאני משתמש בכדור בתחילת היום להרצאות ולמבחנים(לא לוקח יותר מפעם ביום כדי לדחות את ירידת ההשפעה והצורך לעלות מינון). אני לא רוצה להחליף תרופה כי האטנט עובד פלאים,ללא תופעות לוואי כלל אבל אין לי מושג מה לעשות עם ההסתגלות של הגוף לתרופה. ראיתי שקיים אטנט/אדרל xr או המיקסד אמפט(היום קראתי על זה) שעובד למשך זמן ארוך יותר אך לא ניתן להשיג אותו בכללית אלא רק במכבי או בתי מרקחת פרטיים וכנראה במחיר מופקע. מה היית ממליצה לעשות? והאם ידוע לך המחיר של אדרל xr בבתי המרקחת הפרטיים (שור/פ.פארם וכו) ומה הוא המיקסד אמפט והשוני מהאדרל/אטנט מלבד משך ההשפעה? בן 27 שוקל כ60 קילו ללא מחלות רקע,לא ידוע על רגישות לתרופות. סליחה על החפירה ותודה.

  • + הוסף תגובה
אטנט XR ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2020 09:51
  • ניתן להשיג את התרופה כאשר הנוירולוג ממלא טופס 29 ג ולקנותה בבתי מרקחת BE . האטנט הוא שם התרופה בארץ של אדרל . התרופה מורכבת מ4 סוגי אמפטמינים. אם אתה אומר שאטנט היא תרופה מתאימה לך אז תעבור לאטנט XR . לא יודע מחיר תשאל בבית מרקחת.

  • + הוסף תגובה
שילוב בין ויואנס לאטנט סטונדטית 03/02/2020 23:04
  • השאלה מעט ארוכה, אך אודה מאוד לתשובתכם! אני סטונדטית לרפואה, מאובחנת ומטופלת לADHD, ניסיתי בעבר טיפול בריטלין LA וקונצרטה שגרמו לתופעות לוואי. לפני כחצי שנה התחלתי טיפול בויואנס 50 מ"ג עם הצלחה רבה. אבל הויואנס מתחיל להשפיע רק אחרי כשעתיים, ופעולתו מסתיימת אחרי כ11 שעות (סה"כ 9 שעות פעילות). השנה אני נמצאת בסבבים קליניים (8-16) שלאחריהם אני מגיעה הביתה וצריכה לעבור על החומר ולהמשיך ללמוד. בגלל שהויואנס מתחיל להשפיע רק לאחר כשעתיים, אני נוטלת אותו מיד על הבוקר (סביב 6 בבוקר) והוא מפסיק להשפיע בערך כשאני מגיעה הביתה ב17. הנויורולוג הציע לעבור לטיפול באטנט 20 מ"ג פעמיים ביום, מה שיאפשר תזמון טוב יותר. אבל האטנט משפיע לכ5 שעות בערך, כך שאני עדיין בבעיה עם הלמידה בשעות הערב. מבחינת מבנה הלימודים וסדר היום - לא ניתן לבצע את הלמידה במהלך הבוקר בזמן השפעת הכדור, והלימוד הקליני וההרצאות פרוסים לאורך היום, כך שאין "חלון" שבו אפשר לוותר על השפעת הכדור. שאלתי היא האם ניתן בימים ארוכים ליטול כדור אטנט בבוקר (מנה ב7, ככה שישפיע עד 12) ולאחר מכן ויואנס כך שהויואנס יתחיל להשפיע בערך כשהאטנט מתפוגג (ב10:30, ככה שיתחיל להשפיע אחרי 12)? או לחילופין, האם קיים פתרון אחר שמאפשר לכסות על אותן שעתיים עד תחילת פעילות הויואנס? תודה רבה על העזרה!

  • + הוסף תגובה
יום ארוך ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2020 09:33
  • שלום לך קולגה! קודם כל מאחל לך בהצלחה במבחנים ובהמשך. לענייננו : את מן הסתם גם צריכה לישון בלילה כך שהפתרון שהצעת עלול להפריע לך לישון בלילה. לפיכך אני תומך ברעיון של הנוירולוג לתת אטנט פעמיים ביום. תיקחי את הראשון ב0700 והשני בסביבות 1500 . מקסימום יהיה לך קצת חוסר ריכוז בשעות הצהריים אבל תוכלי ללמוד בבית. עוד אפשרות היא לקחת ויואנס רגיל בבוקר בשעה 0700 בבוקר ולהוסיף 2 כדורי ריטלין רגילים כשעה לפני שאת רוצה ללמוד בערב. בברכה

  • + הוסף תגובה
אדרונקס ותחליפים דוד 02/02/2020 01:26
  • שלום איזה תחליפים יש לאדרונקס? שלא עובדים על דופמין כמה האדרונקס משפיע על אדרנלין כמה על נוראדרנלין? הוא עוזר לריכוז אבל אי אפשר לישון במינון מינימלי ושאלה אחרונה וחשובה - אם לוקחים מינון של 4 מיליגרם באופן חד פעמי כמה שעות לפני מבחן - יכולה להיות לזה השפעה על הריכוז? בהנחה שמטופל קבוע ב2 מיליגרם

  • + הוסף תגובה
תחליפים לאדרונקס ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2020 09:19
  • אדרונקס כאמור אינה תרופה לקשב וריכוז אלא לדכאון וחרדה. כך ששאלות ההמשך מיותרות. תחליפים לטיפול בדכאון שעובדים על המערכת הסרוטונינרגית הם ציפרלקס, ציפרמיל, ועוד...

  • + הוסף תגובה
קונצרטה א.א 28/01/2020 21:49
  • שלום.בני בן 10 התחיל להשתמש בקונצרטה 28 מ"ג.האם ההשפעה במשך כול היום שווה או שיש זמנים שבהם ההשפעה עוברת והגוף מפריש שוב את הקונצרטה לגוף?פשוט במשך היום יש הפרעות (בעיקר בבית ספר)תודה

  • + הוסף תגובה
קונצרטה ד"ר גלעד חבצלת 29/01/2020 09:30
  • בנך כנראה התחיל ב18 מ"ג. יש צורך לפי התאור שלך להעלות את המינון ל27 מ"ג. ואחרי כן לשקול להעלות לקונצרטה 36 מ"ג.

  • + הוסף תגובה
בהמשך אא 29/01/2020 10:14
  • אכן הבן שלי קיבל 17 ולא השפיע.העלנו ל27.השאלה היא האם ההשפעה היא שווה במשך היום או יש עליות וירידות?או שיכול להיות שהמינון לא מספיק?

  • + הוסף תגובה
שחרור של תרופה בקונצרטה ד"ר גלעד חבצלת 31/01/2020 10:14
  • תודה לשאלתך. קפסולת הקונצרטה משחררת את התרופה במנגנון אוסמוטי ודווקא בשל פטנט זה הרמה של התרופה אחידה בזמן ההשפעה.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי של ריטלין - קימוט העור אנונימי :) 26/01/2020 22:57
  • האם מוכרת תופעת לוואי של כאבי שרירים, ויותר חשוב האם מוכרת תופעת לוואי של קימוט העור? כבר תקופה שמה לב שעור אצבעות הידיים מתקמט עם לקיחת הריטלין; אם מחזיקה משהו הסימן שלו נשאר על האצבעות הרבה זמן עד שהאצבע מתנפחת חזרה לצורתה הרגילה. הערה: זה לא משפיע עלי, אין כאבים אין כלום. רק רציתי לדעת אם זה מסוכן. או עוד תפועה שאפשר להתעלם ממנה. תודה מראש על כל עצה

  • + הוסף תגובה
קימוט העור אינו תופעת לוואי של ריטלין ד"ר גלעד חבצלת 31/01/2020 10:11
  • שלום! גם כאבי שרירים וגם התופעה שאת מתארת באצבעות אינן תופעות לוואי של ריטלין. מציע לפנות לרופא המשפחה.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה \ ויואנס או ויאגרה \ סיאליס אנונימי 23/01/2020 17:46
  • לאחרונה אני משתמש בקונצרטה ואני עדיין משתמש בסיאליס מדי יום. הדבר היחיד שאני שם לב אליו זה דפיקות לב דיי חזקות או לפעמים תחושות ריחוף. בכל אופן רציתי לבקש מהרופא שלי שיחליף לי לויואנס במקום קונצרטה בגלל שהוא אמר שהתחושות ריחוף עלולות להיות מקונצרטה. אני מתכנן לעזוב את הסיאליס ולהתחיל להשתמש בויאגרה יחד עם ויואנס אך אני דיי מתבייש לשאול את הנוירולוג שלי בקשר לזה. אני מרגיש יותר בנח עם הרופא משפחה אך אני לא רוצה לקבוע תור רק כדי לשאול את השאלות האלו. תוכלו לומר לי האם תקין להשתמש בכל אחד מהסטימולנטים האלו יחדיו?

  • + הוסף תגובה
מינון קונצרטה ד"ר גלעד חבצלת 24/01/2020 11:32
  • שלום! אשמח אם תוכל לציין מה משקלך וכמה קונצרטה אתה לוקח. נראה לי שתחושת ה״ריחוף״ היא עקב מינון נמוך של התרופה. אין מניעה להשתמש גם בויאגרה כי לא מדובר על אותו מנגנון.

  • + הוסף תגובה
משקל גוף 87 אני 26/01/2020 11:40
  • אני נע לרוב בין 87 ל 90. המינון הוא 18 מ"ג ואני לא תמיד לוקח קבוע. מכיוון שאני לא לוקח קבוע אך עדיין לוקח את המרשם החודשי שלי, חשבתי אולי לקחת פעמיים 18 מ"ג במכה אחת אבל מעדיף שלא ללא ייעוץ רופא

  • + הוסף תגובה
מינון קונצרטה ד"ר גלעד חבצלת 29/01/2020 09:27
  • קומצרטה של 18 מ"ג מתאיטמה לחצי כדור ריטלין רגיל של 10 מ"ג. זהו שנותנים לילדים בגילאי 5 עד 7 כדי שיתרגלו לכדור . כדור ריטלין של 10 מ"ג מתאים לקונצרטה 36 מ"ג. לכן המינון שלקחת אינו משפיע כלל. ממליץ לך לקחת קונצרטה 36 מ"ג ולעלות כל שבוע ב 18 מ"ג עד שתגיע למינון של . כלומר קפסולה של 36 מ"ג , אחרי כן קפסולה של 54 מ"ג ואחרי כן 2 קפסולות ביחד של 36 מ"ג. במידה ועדיין לא תהיה השפעה ניתן להעלות עוד לפי המשקל שציינת.

  • + הוסף תגובה
אטנט 20 מ"ג- מותר לחצות? רון 24/01/2020 19:31
  • היי, אם אני לומד כל היום- מהבוקר עד הערב, האם עדיף לי לפצל את המינון של האטנט ולקחת בשתי מנות (כל פעם מנה קטנה- כלומר, 10 בוקר 10 אחה"צ) או 20 מ"ג בבוקר בפעם אחת? מה עדיף מבחינת יעילות התרופה?

  • + הוסף תגובה
חלוקת כמות של אטנט ? ד"ר גלעד חבצלת 24/01/2020 19:47
  • אם אתה לומד כל היום אטנט לא מתאימה לך כיון שהוא קצר טווח ניסית לקחת קונצרטה?

  • + הוסף תגובה
תגובה רון 24/01/2020 21:24
  • הקונצרטה עשתה לי כאבי ראש לשלושה ארבעה ימים כל פעם לכן עברתי לאטנט

  • + הוסף תגובה
אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 25/01/2020 01:21
  • ניתן ליטול אטנט פעמיים ביום. לא כדאי ליטול אחרי שעה 13:00. עלול לגרום לקושי להירדם בלילה. אם מינון היעיל עבורך זה 20 מ״ג, יש ליטול 20 מ״ג פעמיים ביום ולא חצי מינון. אופציה נוספת - לעבור לויואנס. מכיל חומר דומה ופועל ל10-12 שעות

  • + הוסף תגובה
מעבר מקונצרטה לויואנס משה 21/01/2020 19:22
  • בן 25, לקחתי קונצרטה 54 מג במשך תקופה של כמה חודשים, הקונצרטה עבדה מעולה, אבל היו תופעות לוואי שהשפיעו עלי די קשה מבחינת כאבי בטן ובעיות בשינה. שבוע שעבר הלכתי לנוירולוג אשר החליף לי סוג תרופה אל ויואנס 50 אותו אני לוקח מספר ימים. עד כה לויואנס אין תופעות לוואי, אבל מצד שני אני לא ממש מרגיש אותו נכנס או יוצא, אני כן מרגיש שהכדור עובד עלי אבל מרגיש שמשהו חסר, אולי הוא לא עובד וזה בדמיון שלי? אולי אני רגיל לתופעות שמסביב ככ? שקלתי לקחת יותר מה50, האם מותר לפתוח קפסולה ולבלוע אחת שלמה יחד עם חלק מאחרת? אולי זאת לא הבעיה בכלל? תודה רבה לכם.

  • + הוסף תגובה
ויואנס ד"ר גלעד חבצלת 22/01/2020 10:11
  • זה שאתה לא מרגיש תופעות לואי זה מעולה. אם אתה מרגיש שהכדור עובד אין צורך להעלות מינון. ניתן להעלות מינון על ידי המסה של התרופה במים נניח ב20 מ"ל ואז יש לך 10 מ"ג בכל 4 מל . תיקח קפסולה של 50 ותוסיף עוד תמיסה של 4 מ"ל מקפסולה נוספת.

  • + הוסף תגובה
הפרעת קשב וריכוז מיכל 19/01/2020 19:53
  • שלום, אני בת 37. הרבה שנים סובלת מעייפות קשה עקב הפרעת שינה שאין לה טיפול, וסובלת גם כן מבעיות ריכוז קשות. הבעיה היא שלא ניתן לדעת האם זאת הפרעת קשב אמיתית או שחוסר הריכוז הוא בגלל העייפות... בבית ספר היו ציונים טובים אבל גם קושי להתרכז שהיה ברמה יותר טובה, וגם אז היתה שינה לא איכותית. נתנו לי בעבר ריטלין לנסות להעלות את האנרגיה דווקא, אבל זה עשה לי יותר מידי תופעות לוואי. כרגע הרופא אמר לי לבוא אליו אם ארצה לנסות אטנט או וויאנס. רציתי בבקשה לברר: מהן הסיכונים של לקיחת אטנט למשך שנים במידה ואין לי באמת הפרעת קשב קלאסית? והאם במקרה כזה אחרי תקופה קצרה גם יהיה ניתו לראות שהתרופה כבר לא עוזרת ולהסיק לגבי זה? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
האם לקחת אטנט או ריטלין ללא אבחון? ד"ר גלעד חבצלת 22/01/2020 09:56
  • שלום! לקיחת סטימולנטים (ריטלין ונגזרותיו) אינה מומלצת ללא אבחון. לכל תרופה יש תופעות לוואי . זה כמו שתקחי תרופות ללחץ דם כאשר לחץ הדם שלך תקין.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

הצטרפו לאינדקס הרופאים!