עמוד הבית > פורומים > הפרעות קשב וריכוז, ADHD

פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

ד"ר גלעד חבצלת

ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מטפל בהפרעות קשב
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל עוד...

דר' אולגה קובלצ׳וק

דר' אולגה קובלצ׳וק מומחית בפסיכיאטריה ילדים ונוער
ד"ר אולגה קובלצ'וק מטפלת במרפאה פרטית בחיפה, במגוון הפרעות נפש בילדים, מתבגרים ומבוגרים. מטפלת בהפרעות התנהגות, הפרעות חרדה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות מצב רוח, מתן חוות דעת פסיכיאטרית, חוות דעת עוד...

הודעה
מחבר
תאריך / שעה
תוקף מרשם לשבת גלי 08/05/2019 12:09
  • אם תוקף המרשם הוא ליום שבת האם אפשר לקבל את הריטלין ביום שישי?

  • + הוסף תגובה
תוקף מרשם לריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 09/05/2019 16:50
  • שלום, אני בספק, אבל ממליצה להתקשר לבית המרקחת

  • + הוסף תגובה
התלבטות לחזור מויואנס 70 לקונצרטה רן 01/05/2019 14:51
  • לאחרונה פיתחתי עמידות לויואנס 1. האם הפסקה של כמה ימים יכול לעזור בהפחתת העמידות? 2. שמתי לב שאם אני ישן ב 18:00 עד 0:00 ולוקח את הויואנס פעם אחת ביממה ב 0:00 אז כן הוא משפיע עלי לטובה.. (כולם בבית ישנים ואנ רגוע ושליו) השאלה האם יש בעיה לקחת את זה בחלק מהשבוע בלילה ובכל מקרה פעם אחת ביממה. 3. הייתי אצל הנויורולוג הוא מתנגד בכל תוקף לויואנס 80 (לא שמע על דבר כזה) במידה ואני בוחר לנסות קונצרטה שב 2017 ניסיתי אותה ללא הצלחה בכלל מ 36 עד מינון 81.. (בעבר היה עד 72 מותר והוא אישר עוד טיפת חריגה) מה המינון המומלץ לי להתחיל בו? קיבלתי המלצה להתחיל ב 54 לי 10 ימים וזה מרגיש לי נמוך. והבעיה שצריך לחכות כל פעם 10 ימים עד שאוכל להוסיף ל 72, 81 ועד 90 אני בן 35, ללא מחלות רקע משקל 65 קג, גובה 1.64 בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
האם יש נוירולוג שאישר לאחרים ויואנס 80? רן 01/05/2019 16:11
  • או שיש מישהו פה שאישרו לו ויואנס 80 מג? אם כן אשמח שתשאירו לי פרטים שלו אני מעפולה תודה

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 02:27
  • שלום מינון מקסימלי המותר של ויואנס - 70 מ״ג ביום יש ליטול בבוקר פעם ביום, פועל ל10 עד 12 שעות אין לקחת בשעות הלילה. אם תיטול בלילה אתה תגרום לשיבוש של מעגל ושינה ועלול להביא להחמרה של קשב וריכוז ועוד למרות ש70 מ״ג ויואנס מקביל פחות או יותר ל108 מ״ג קונצרטה, טיטרציה הדרגתית תאפשר להגיע למינון מינימאלי היעיל ולהמנע מתופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
הויואנס 70 כבר לא משפיע, שאלה פוקלין xr רן 04/05/2019 14:54
  • לא מצליח ללמוד איתו בכלל, התחלתי לקחת שעה אחריו כפית נס קפה בכוס חד פעמי ואז ההשפעה ממש טובה הבעיה שמצריך תחזוקה כל שעתיים מה עם הפוקולין xr אם פיתחתי עמידות לויואנס 70 וקונצרטה 81 שלא לא השפיע עלי מה המינון המומלץ להתחיל בו ושאני אמור בערך להגיע אליו? אני בן 35 , 1.64, משקל 65 קג ללא מחלות רקע. ומה המחיר שלו בכללית מושלם?

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 05/05/2019 22:59
  • שלום הפורום לא מיועד למתן המלצות לגבי טיפול תרופתי ולא לגבי מינונים. מתן המלצות רפואיות דורש בדיקה ואבחון. בלי שבדקתי אותך, אין לי דרך לדעת האם אתה סובל מהפרעת קשב וריכוז, מה השפעה של התרופות עליך והאם פוקלין או כל תרופה אחרת ממה שאתה נוטל מתאימות עבורך. טיפול עצמי לא מומלץ בהחלט ואף עלול להיות מסוכן. ״חיזוק״ של תרופות סטימולנטיות עם קפה כפי שתיארת עלול להיות מסוכן מאוד. ממליצה להיות במעקב של רופא ולפעול לפי ההמלצות שלו לגבי טיפול תרופתי.

  • + הוסף תגובה
ושילוב הקפאין הוא עם ניטור של הל"ד והדופק רן 04/05/2019 15:44
  • אחרי שתיית הקפאין: ל"ד סיסטולי 110-120 דיאסטולי 80-90 דופק 85-96 בתודה מראש.

  • + הוסף תגובה
חרדה וריטלין קובי 28/01/2014 12:12
  • שלום רב, האם כדורים אנטי חרדתיים ממשפחת הטריציקליים יעילים יחד עם ריטלין?אני מתכוון לכך שאם זה מוריד את החרדה שהריטלין גורם אבל אולי זה באותו הזמן גם פוגע במה שהריטלין אמור לעשות ודיי לא מרגישים שיפור בקשב וריכוז.

  • + הוסף תגובה
שילוב ריטלין עם תרופות אחרות דר' בועז רפפורט 01/02/2014 21:34
  • כעיקרון הריטלין אינו סותר את רוב התרופות. גם לא את הטריציקליות. יחד עם זאת חשוב שלכל תרופה תיהיה אינדיקציה ברורה. לא ממליץ לקחת תרופה אנטי חרדתית כדי להקטין את החרדות שיוצר הריטלין. אם זה המצב , ממליץ לעבור לתרופה אחרת לריכוז , כזאת שלא גורמת לך חרדות.

  • + הוסף תגובה
מ GDI 04/05/2019 12:14
ויואנס גילח 02/05/2019 16:29
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 16:45
  • שלום מדובר בחומר שונה. קונצרטה שייך לקבוצה של מתילפנידאט ואילו ויואנס הופך בגוף לאחד מאמפיטמינים. לכן לא ניתן לעשות הקבלה מדוייקת אלא הערכה והתאמת המינון על ידי רופא המטפל. בגדול מדובר בסביבות 72 מ״ג קונצרטה. אבל כפי שאמרתי תלוי בכל אחד, דורש התאמה. יש להוועץ ברופא. מתחילים במינון נמוך יותר לבדוק תופעות לוואי ותגובה ומעלים עד שמשיגים את האפקט הרצוי.

  • + הוסף תגובה
ויואנס גילי 02/05/2019 16:48
  • אם השתמשתי בקונצרטה 36 המעבר הוא קיצוני מידי? אני בן 50 משקל 90 קילו

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 17:54
  • לא אוכל לתת לך תשובה בלי שאבחנתי אותך ובדקתי. ממליצה להפנות את השאלה לרופא המטפל בך

  • + הוסף תגובה
עמידות לויואנס והחלפת לקונצטרה לפני חידוש מרשם רן 23/04/2019 18:59
  • שלום אני מטופל כרונית בויואנס 70 והוא מספיק לי כ 5 שעות אם קיבלתי מרשם ב ב 3.4.19 ניתן להחליף לקונצרטה 72 ב 25.4.19? או הרוקח יסרב עד 3.5.19? בתודה מראש וחג שמח

  • + הוסף תגובה
הקשר לאותה שאלה רן 24/04/2019 09:49
  • במרפאה שלי לא יתחשבו בעמידות בגלל שרשום להם שבאותו לקחת ויואנס האם אפשר לקחת את המרשם 10ימים קונצטרה של הנוירולוג לסופר-פארם ושם יאשרו לי או שגם שם המחשב מחובר למרפאה שלי כללית? בתודה מראש

  • + הוסף תגובה
החלפת ויואנס לקונצרטה דר' אולגה קובלצ׳וק 02/05/2019 02:31
  • למיטב ידיעתי מחשבי סופרפארם מחוברים היום לכל הקופות. לא חושבת שימכרו לך לפני סיום המרשם

  • + הוסף תגובה
הפרעות קשב גבי 26/04/2019 02:11
  • שלום. אובחנתי לפני כעשר שנים עם add. בזמן זה לא הביאו לי טיפול תרופתי. היום אני בת 26 לומדת לתואר ראשון. לקחתי רטלין la במינון של 20. לא הרגשתי שזה משפיע עליי. בטח שלא גורם לי לשבת ולהתרכז. החלפתי לקוצנטה 54 ושוב, לא מרגישה כלום. יכול להיות שלא אבחנו לי טוב את ה add. כלומר שאין לי?

  • + הוסף תגובה
הפרעת קשב וריכוז דר' אולגה קובלצ׳וק 28/04/2019 08:58
  • שלום יכולות להיות כמה סיבות, מלבד טעות באבחנה. ממליצה לפנות לרופא כדי להתאים תרופה ומינון שמתאימים לך.

  • + הוסף תגובה
עזרה בזיהוי הבעיה וטיפול בנימין 17/04/2019 21:14
  • היי😊, הגיע הרגע שאנסה להיעזר בכוח האינטרנטי. הסיפור שלי הוא כזה: החל מגיל 13 הופיעו לראשונה בעיניי צפי הfloaters (הפרשות בזגוגית העין הנראות כמו חיידקים שצפים בחלל העין) לאחר בדיקה מול רופא נאמר שהכל תקין. עם השנים התווספו חרדות קלות, בעיות קשב וריכוז, הסחות דעת (מרגיש כמו ADHD) המלווים בכאבים בצד השמאלי של הראש. לאחר שהתלוננתי לרופא המשפחה על אותם תסמינים (בגיל 16) הופניתי לנוירולוג שהמליץ לנטול כדורי הרגעה בעלי השפעה על הסרוטונין- החלפתי אחד אחרי השני (סה"כ ארבע סוגים) לאחר תקופה קצרה החלטתי שהכדורים לא עוזרים, והפסקתי לנטול. כיום אני בגיל 22 וע"פ כל הבדיקות הדם והקרדיולוגיה מסתמן שהכל תקין ואין חריגים. אך מדוע אני כותב זאת? עד היום הייני סובל לעיתים קרובות מאותם תסמינים: כמות הfloaters בעיניים רק עולה, כאשר אני מנסה ללמוד או לחשוב חוט המחשבה נקטע, קושי בזיכרון (לדוגמא: ייקח לי המון זמן אם בכלל לזכור מילה חדשה באנגלית, או מושג חדש- זו אחת הסיבות שמכבידות עלי ללמוד אנגלית). עם זאת יש גם ימים טובים שהכל מרגיש מעולה, פתאום הfloaters לא מורגשים (אולי כי המוח לא מיחס להם חשיבות)- אך כל הטוב הזה נגמר מהר וחוזר על עצמו לעיתים רחוקות ביחס לתחושה הרעה (אולי מרגיש ככה כי הטוב תמיד עובר מהר). כצעיר בן 23 לאחר שירות קרבי בצה"ל (שגם שם סבלתי וכמעט נטשתי עקב אותם בעיות) אני מחפש את הפתרון. הפתרון שיוכל להעניק לי חופשיות לכבוש כל מטרה. יש בי רצון עמוק אך הוא מיד נקטע כאשר התחושה העפלה חוזרת. כשאני מסתכל עכשיו אחורה ומנסה "לנתח" את המצב- אני מבחין שהסיטואציות מחזוריות- חוזרות על עצמן בצורה עקבית ולכן בטוח שמדובר בבעיה רפואית ולא נפשית. איני בעל ידע רפואי, אך יש את ד"ר גוגל😊.. לכן היום הגעתי להחלטה שאם אין לי, מי לי? – והגיע הזמן לחפש פתרון לבד. הגיע הזמן לסכם: 1) הדופק שלי במצב מנוחה: 70-80, במצב הליכה: 120-150, ובמאמץ גופני: 150-200. 2) floaters שרק הולכים ומתרבים עם השנים. 3) זיכרון מאכזב. 4) בעיות ריכוז והסחת דעת בעת פעולה קוגניטיבית. 5) כאבי ראש בצד השמאלי, עיניים אדומות, עייפות (למרות שישנתי 8-9 שעות בלילה) מה שגורם לי לא לעמוד במשימות ולהתייאש נורא מהר. השערתי שמדובר בבעיות נירולוגיות, קצת חקרתי על טיפולים כמו תאי לחץ או חברה בשם Amen בארה"ב שמציעה מיפוי המוח בqEEG וטיפול טבעי על סמך התוצאות- מדובר בטיפולים לא מסובסדים ויקרים שמבחינתי אקח כברירית המחדל. אין לי רופאים במשפחה או אנשים מהתחום שאני יכול לקבל מהם דעה אובייקטיבית. ואנסה את מזלי כאן:) אשמח לכל דעה, המלצה מה עלי לעשות, מאיפה להתחיל?

  • + הוסף תגובה
עצמים צפים בעין, floaters דר' אולגה קובלצ׳וק 17/04/2019 23:49
  • שלום תופעת של עצמים או גופיפים הצפים בעיניים, זאת תופעה די שכיחה. במיעוט המקרים מדובר בהופעה פיתאומית חדה של עצמים צפים ואז זאת עלולה להיות תופעה מאוד מסוכנת הדורשת טיפול מיידי והיא נקראית היפרדות הרשתית. ובמרבית המקרים מדובר בתופעה שפירה. קודם כל אני ממליצה לעבור בירור רפואי על ידי רופא עיניים, רופא משפחה, רופא נוירולוג. אחרי שנשללו בעיות רפואיות, מדובר קרוב לוודאי בתופעה שכיחה יחסית שקיימת למעשה אצל כולם במידה זו או אחרת ונובעת מכך שישנם סיבים של קולגן וחומצה היאלורונית בתוך נוזל זגוגית שממלא את גלגל העין. כאשר אלה נמצאים בשדה הראיה, נראה אותם, במיוחד עם נסתכל לשמים מול השמש. הזגוגית הופכת להיות צמיגה יותר עם הגיל ולכן כמות הfloaters עולה עם הגיל. רוב האנשים לא שמים לב לגופיפים הצפים או שהם לא מפריעים. אנשים מסויימים יותר רגישים ואפילו עלולים לפתח חרדה בגלל הגופיפים הצפים. ומצד שני, אנשים עם נטיה לחרדות עלולים לשים לב יותר לתופעת הגופיפים הצפים. למעשה נוצר ״מעגל חרדה״: עצם החרדה גורמת למיקוד קשב מוגבר בגוף בכלל ובגופיפים הצפים בפרט ואז הגופיפים מגבירים את החרדה ואת תחושת הסטרס וחוזר חלילה. מצב של חרדה פוגע ביכולות קוגניטיביות כולל זיכרון, ריכוז, קשב. ויכול גם לגרום לכאבי ראש. אחד הדרכים היעילות לטיפול בחרדה הקשורה בגופיפים הצפים, פרט לתרופות, זה פסיכותרפיה, ביחוד טיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT. במידה וכמות הגופיפים הצפים חריגה יחסית, ישנם כם טיפולים כירורגיים. ממליצה לפנות לרופא עיניים כגי לבדוק זאת.

  • + הוסף תגובה
בהמשך לתגובתך בנימין 18/04/2019 12:45
  • היי ד"ר קובלצ'וק, תודה על התגובה המהירה. נוטה להסכים עם דברייך, וכבר אסביר למה. לפני כן נושא הfloaters- אחת לחצי שנה אני מבצע בדיקה אצל רופא העיניים- שמבחינתו מאז ומתמיד הכל תקין ויש להתמודד איתם. *הערה: ישנו טיפול כירוגי בין היחידים בעולם שננמצא בארה"ב ובמהלך ניתוח קצר מוחדרים שני מחטים קטנים ששואבים את הfloaters ומוחלפים בנוזל זגוגית נקי. (רופאי העיניים נוטים משום מה לא להסכים לניתוח כזה בגלל הסיכון). נושא החרדה- זו הסיבה שאני מסכים. לדעתי מעגל החרדה בשילוב הfloaters גורם לשאר התסמינים שבגללם אני נאלץ לעזוב הכל וללכת לישון. (גם לאחר שישנתי 8-10 שעות בלילה) אשמח קצת להבין ממך יותר בקצרה מהו טיפול פסיכותרפיה וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי CBT- והאם שמעת על מקרים דומים שאכן הטיפול עזר? תודה מראש! בנימין

  • + הוסף תגובה
Floaters דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 17:31
  • שלום בניימין קודם כל אני ממליצה לך לפנות לרופא פסיכיאטר כדי לעבור אבחון, כדי לבדוק אם הכן מדובר בחרדה ולא בעיה אחרת. הרופא גם יתן המלצות לגבי טיפול המתאים עבורך, אם זה טיפול תרופתי, פסיכותרפיה או שילוב בין השניים. CBT זה רק אחד הדרכים שקיימים לטפל בבעיה ויתכן ולא מתאים או לא מספיק במקרה שלך. תאורטית זה טיפול שיכול לעזור לחרדה בהקשר של floaters ואני שמעתי על מקרים שבהם עזר.

  • + הוסף תגובה
דלקות גידים וריטלין דפנה 22/04/2019 20:19
  • שלום, אני בת 16.5, מטופלת בריטלין בחצי שנה האחרונה. לאחר שחוויתי תופעת לוואי מריטליו sr החלפתי לריטלין la 30 מ״ג. בשלושת השבועות האחרונים אני חווה דלקות גידים ממושכות באמה, שלא עוברות. שמתי לב לאחונה שכשאני לוקחת ריטלין מתחיל לכאוב לי. מה גם שלכל אורך הטיפול תמיד הרגשתי קור בגפיים תחת השפעה ריטלין, והעור שלי נהיה שקוף יותר, זה לא הדאיג אותי עד לאחרונה. ישנו סיכוי שהריטלין גורם לדלקות בגידים/נפיחויות באמות הידיים/ איזושהי תופעה דומה? תודה רבה, דפנה.

  • + הוסף תגובה
דלקות בגידים וריטלין דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 16:45
  • שלום ריטלין עלול לגרום לתופעת לוואי של קור בגפיים (כולל תופעה המקראת רנוֹ) וגם לכאבים במפרקים. ממליצה לפנות לרופא המטפל כדי לבדוק אם מדובר בתופעות לוואי או סיבה אחרת לתלונות שלך.

  • + הוסף תגובה
ויואנס רווית 22/04/2019 10:52
  • שלום, לאחר שהתנסתי בריטלין וקונצרטה, הבנתי שהתרופות מהמשפחה הזו לא עושים לי טוב, הנוירולוג שלי הגיש בקשה לויואנס, אך קיבלתי סירוב, האם ישנה אפשרות לערער, או להגיש בקשה מחדש? טרם נפגשתי עם הרופא המשפחה שלי, לכן הייתי רוצה לדעת מה האפשרויות שלי. תודה.

  • + הוסף תגובה
אישור קופ״ח לויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 23/04/2019 16:35
  • התרופה לא כלולה בסל הבריאות וקריטריונים לקבלת אישור השתתפות בקופ"ח משתנות בין קופ״ח ובהצאם לסוגי ביטוחים (ביטוחים משלימים). בהתאם לאלה היום ניתן לקבל אישור השתתפות מקופ"ח לויואנס עד ל-50% מעלות התרופה (עולה כ 500 ש״ח) בקופ"ח מכבי, בקופ"ח לאומית וקופ״ח מאוחדת התרופה תינתן כקו טיפול מתקדם לאחר מיצוי טיפול בתכשיר קודם. בקופ"ח מכבי חייב להיות דווקא תכשיר לטווח ארוך קודם. מיצוי טיפול יוגדר כתגובה לא מספקת לטיפול בקו הראשון, או תופעות לוואי בלתי נסבלות בטיפול בקו הראשון. בקופ"ח כללית על המטופל לעבור שני ניסיונות בשני תכשירים קודמים שנכשלו. כשמגישים בקשה על הרופא לציין בתוך הגשת הבקשה שהמטופל כבר ניסה תכשיר/ים קודמים והם גרמו לתופעות לוואי או לא היו יעילים.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה ג'יימס 17/04/2019 09:00
  • שלום רב, אני נוטל קונצרטה 72 מ"ג. אני בן 45, גובה 1.89 מ', משקל 94 או 95 ק"ג. 1. האם זה המינון הנכון? 2. תוך כמה זמן הקונצרטה מתחילה להשפיע מהרגע שנטלתי אותה? 3. התחלתי לקחת לפני 3 שבועות אחרי שהפסקתי עם ריטלין. אני לא לוקח כל יום אלא בממוצע שלוש פעמים בשבוע. עדיין חש קצת תופעות לוואי (יובש בפה, חוסר תיאבון, חולשה). בתוך כמה זמן תופעות הלוואי אמורות להיעלם, אם הן באמת נעלמות והגוף מסתגל? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
קונצרטה דר' אולגה קובלצ׳וק 17/04/2019 23:24
  • שלום 1. רק על פי תגובה קלינית, כלומר שיפור בתסמינים של הפרעת קשב וריכוז, ניתן לשפוט אם המינון נכון. במידה ואין מספיק שיפור, יש בהחלט מקום לעלות (בתנאי שאין תופעות לוואי) עד 90 מ״ג ואף יותר, עם אישור מרופא. 2. קונצרטה מתחילה להשפיע תוך חצי שעה עד שעה מרגע הנטילה. 3. כאשר מתחילים לקחת את הטיפול ומנסים לקבוע את המינון המתאים, מומלץ ליטול ברציפות לפחות שבוע הן כדי לבחון את ההשפעה והן כדי לבדוק אם ישנן תופעות לוואי.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה ג'יימס 18/04/2019 09:25
מינון קומצרטה לעומת פוקלין יעל 14/04/2019 07:58
  • שלום, מה המינון של קונצרטה המקביל למינון של 20 מ"ג פוקלין XR? תודה, יעל

  • + הוסף תגובה
מינון קונצרטה לעומת פוקלין דר' אולגה קובלצ׳וק 14/04/2019 17:35
  • מינון קונצרטה המקביל ל20 מ”ג של פוקלין XR הינו 72 מ״ג

  • + הוסף תגובה
כאבי בטן ושלשולים ירדן 13/04/2019 10:49
  • בוקר אור, לאחרונה יש לי כאבי בטן חזקים ושלשולים. חשבתי בהתחלה שזה וירוס אבל זה נמשך יותר מדי זמן. נוטלת ריטלין LA באופן כמעט יומיומי כבר כחודשיים לפני כן לא היו לי שום תופעות לוואי מלבד השתנת יתר שאיתה התמודדתי. (עם ריטלין 10 מג רגיל היו לי סיוטים וחוסר יכולת להרדם אם לוקחת אותו אחרי 11 בבוקר). יתכן ויש קשר לריטלין? האם עליי ללכת לבדיקת רופא? בנוסף - הראייה שלי הטשטשה אבל אני לא מצליחה לזכור אם זה מיום שהתחלתי ליטול ריטלין או שזה משהו טרם התרופה... האם זה קשור? אם זה באמת מהריטלין זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך? אם זה משנה נוטלת בנוסף באופן קבוע: גלולות למניעת היריון מסוג קלייר, משאף FOSTER לאסתמה באופן קבוע, אנטיהיסטמין - הגנרי של אריוס, משאף AVAMIS וביומיים האחרונים גם אנטיביוטיקה אמוקסיצילין (הכאבים התחילו לפני והיא לא ניתנה בהקשר של זיהום אלא של מניעה).

  • + הוסף תגובה
אציין שהיום אכלתי דיי מעט לפני לקיחת הריטלין ירדן 13/04/2019 10:56
  • יכול להיות שיש השפעה לארוחה מלאה לעומת חטיף לדוג'?

  • + הוסף תגובה
ריטלין ושלשולים דר' אולגה קובלצ׳וק 13/04/2019 11:05
  • שלום כן, יתכן שהשלשול שלך שזאת תופעת לוואי של הטיפול בריטלין. השילוב עם התרופות לאסתמה וטיפול באמוקסיצילין בוודאי גם תורמים. אפשר לנסות להפסיק לכמה ימים את הריטלין ולראות אם נפסק. אם כן, תפני לרופא שלך כדי לשקול שינוי תרופה או מינון.

  • + הוסף תגובה
תודה רבה על התגובה המהירה!! ירדן 13/04/2019 11:15
אטנט רוניתה 31/03/2019 00:39
  • שלום רב. בתי בת ה 9 נוטלת אטנט 20 מג. כדור וחצי בבוקר וריספונד 0.50 גם בבוקר ובערב 0.75. האטנט מעורר מאוד ואינה יכולה להרדם בשעה סבירה. הרופאה אינה משפת פעולה. האם אטנט לא טוב לה ?

  • + הוסף תגובה
אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 03:20
  • שלום לצערי לא יכולה לתת תשובה לשאלתך ללא אבחון מעמיק. מה משקל של הילדה? האם נוטלת 30 מ״ג פעם ביום?

  • + הוסף תגובה
תגובה רוניתה 10/04/2019 09:41
  • בתי שוקלת 26 קילו. הנוירולוגית אמרה ש 30 מג זה הרבה בשבילה. אז הורדנו לכדור שלם.האם אפשר ללעוס אטנט ? או להעמיס במים ?

  • + הוסף תגובה
אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 13/04/2019 10:59
סטרטרה דניאל בן 29 70 קילו 10/04/2019 20:34
  • הרופא נתן לי אטומיק במקום סטרטרה בטענה שזה אותו דבר ויותר זול האם ייתכן שסטרטרה יעיל יותר בעניין החרדות [חרדות קלות] מאשר אטומיק? בלי קשר הביא לי 60 והיה נראה חזק מידי אז ירדתי ל40 מ"ג

  • + הוסף תגובה
מינון סטרטרה לעומת ריטלין עדן 26/03/2019 15:16
  • אני בן 30 לקחתי בעבר לצורך לימודים ומטלות ריטלין והספיק לי מינון 10 מ"ג כמה המינון לפי זה יספיק לי בסטרטרה? רופא נתן לי 60 מ"ג והייתי שמח לשמוע דעתכם בעניין תודה

  • + הוסף תגובה
מינון של סטרטרה דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 03:17
  • שלום לא כתבת מה המשקל שלך. מתחת ל70 ק״ג בד״כ נהוג להתחיל ממינון 40 מ״ג ועולים בהדרגה. בוחנים תגובה כעבור שלוש שבועות ועולים במידת הצורך.

  • + הוסף תגובה
סטרטרה עדי 30/03/2019 17:13
  • שלום, בתי בת ה-9 סובלת מהפרעת חרדה והפרעת קשב וריכוז. ריטלין פוקלין אטנט וכל היתר הגבירו חרדות וסטרס. האם סטרטרה יכול להוות טיפול לשתי הבעיות? למרות שהתרופה היא גם נגד חרדה, האם יש סיכוי ששוב יהיה סטרס בזמן פעילות התרופה? כי זה היה ממש נורא הילדה לא תפקדה מרוב פחד, כמו משותקת. תודה

  • + הוסף תגובה
סטרטרה דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 03:10
  • שלום בעיקרון סטרטרה מיועדת לטיפול בהפרעת קשב וריכוז שמלווה בהפרעת חרדה, מכיוון שב״כ לא מגבירה תסמיני החרדה כפי שתרופות ממשפחת הסטימולנטים דוג׳ ריטלין עלולים להגביר.

  • + הוסף תגובה
החלפת תרופה איתי 26/03/2019 18:45
  • שלום. החלפתי לאחרונה תרופה מרטלין 40 מיליגרם לאטנט 30 מילגרם , יש לי תחושה שהאטנט לא משפיע עליי כמו הרטלין. יכול להיות שזה כתוצאה מהמינון ? או שהשפעה של האטנט שונה מהרטלין ? ולכן אין לצפות לאותה יעילות / השפעה . אשמח לתשובה או יעוץ הנירולוג לא הסביר לי כלל על האטנט . תודה רבה לעונים

  • + הוסף תגובה
החלפה של ריטלין לאטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 03:07
  • שלום יכולות להיות סיבות שונות. לא אוכל לענות בלי אבחון מעמיק. רק אומר שאטנט פועל לזמן קצר יותר בהשוואה לריטלין LA (ואני מניחה שהתכוונת ל40 מ״ג של ריטלין LA )

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי ויואנס מזור 11/05/2018 10:07
  • לאחרונה התחלתי לקחת ויואנס 50 מג. במהלך היום אני מרגישה עייפות החולשה בגוף וירידה משמעותית במצב הרוח ותחושת תסכול קשה. האם ייתכן שזו השפעה של הכדור? אם כן, האם הפתרון הוא שינוי המינון או שנדרשת החלפה לתרופה אחרת? עוד שאלה, האם רק מינון גבוה ממה שצריך יכול לגרום לתופעות לוואי או שגם מינון נמוך מה נדרש יכול לגרום לכך?

  • + הוסף תגובה
מה גורם לעייפות וחולשה בסטימולנטים ד"ר גלעד חבצלת 22/05/2018 00:00
  • סטימולנטים זה הוא הכינוי לכל התרופות בקו ראשון ושני להפרעת קשב. בדרך כלל צריך לעלות במינון לאט לאט עד שמקבלים את התגובה הרצויה . בכל ילד תתכן תגובה קצת שונה ולכן מינון אחר. בדרך כלל המצב שאת מתארת יכול להתאים למינון יתר. גם מינון נמוך יכול בהתחלה להראות סימנים כאלו עד שהגוף מתרגל לתרופה. לפיכך מעלים את המינון בהדרגה כל שבוע. האם כבר ניסית את הויואנס של 30 מ"ג? בת כמה את ובאיזה משקל?

  • + הוסף תגובה
ויאונס פיצית 28/03/2019 11:39
  • היי, ראיתי את ההודעה מעלה ואציין ששנים אני עם כל התרופות האלה, לפני כמה חודשים עברתי מריטלין sr שהגיע למינון של בין 60 ל80 (20 כפול 3 או 4 כדורים) לויאונס ישר של 70 מג .. אני מאוד עייפה ומצבי הרוח שלי ממש החמירו כולל דכאון חריף,האם המינון קשור? התרופה לא מתאימה? אולי סתם צירוף מקרים כיוון שמטופלת בנוגדי דכאון בנוסף ובדיוק מחפשים אחד שיתאים ויאזן (אציין שלוקחת בלי קשר 10מג ציפרלקס המון שנים) אני,בת 26 עבר של בעיות אכילה פרפקציוניזם ורגשיות יתר

  • + הוסף תגובה
ויואנס טטט 28/03/2019 11:48
  • בת 26 עם בעיות אכילה, פרפקציוניזם דכאון קשב לפני ככמה חודשים עברתי מריטלין sr שנע מ60 ל80 מג (בין 3 ל4 כדורים של 20) לויואנס- הריטלין היה לי טוב אך השפיע לקצת שעות, הויאונס שקיבלתי ישר היה 70, לאחרונה אני מדוכאת יותר עם בחילוות מוזרות,עייפה בקטע חריג ועוד הרבה תופעות, האם יש סיכוי שמינון יתר מויואנס? אציין כי נוטלת צפרלקס 10 מג שנים ונטלתי יחד וולבוטרין שהפסקתי וכרגע מחפשים לאזן אותי(מנסה ברייטליקס אבל חושבת שהוא רע עבורי) האם התופעות יכולות בכלל להיות הויואנס ולא כדורי הדכאון שאני בחיפושים שונים שוב?

  • + הוסף תגובה
ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 03:03
  • שלום מדובר בבעיה מורכבת שדורשת אבחון פסיכיאטרי מעמיק. בלי זה לא אוכל לענות לשאלה ששאלת.

  • + הוסף תגובה
אטנט ומינון ליאור 27/03/2019 22:34
  • שלום רב מצטער על אורכה של ההודעה . לפני הצבא הייתי מטופל עם רטלין la 60 מיליגרם ביום , הרטלין עבד בסדר גמור אך התופעות לוואי היו קשות.בעקבות כך הוחלף הטיפול לקונצרטה 56 מילגרם, אך לא היה תחושה שהקונצרטה עובדת וחזרתי אחרי חודשיים של ניסיון לרטלין . אחרי הצבא חזרתי ללמוד ולכן גם חזרתי לטיפול ברטלין ( בזמן הצבא לקחתי מידי פעם ) רק הפעם במינון של 40 מיליגרם ורטלין השפיע ועבד אך התופעות לוואי שוב היו נורא קשות. הייתי אצל הניירולוג והוא שינה לי את התרופה לאטנט 30 מיליגרם והמליץ לינטול פעמיים ביום . אני נוטל את הכדור רק בשעות הלימודים כלומר פעם אחת ביום, אני נוטל את האטנט כבר שבועיים, בימים הראשונים ההשפעה הייתה מעולה ואפקטיבית . בימים האחרונים אני לא מרגיש שהאטנט משפיע ואם יש תחושה היא נורא קצרה . האם זה קשור לעובדה שאני נוטל את האטנט רק פעם אחת ביום ? בפגישה עם הנירולוג הועלה מצידי הויואנס אך הוא טען שמכיוון והקונצרטה לא עבדה הויואנס גם חסר סיכוי . האם זה נכון ? אני בן 21 ושוקל 80 קילוגרם בנוסף הגובה שלי הוא 1.80 אני נורא אשמח לתשובות ולעזרה אני מאד רוצה למצוא את הטיפול התרופתי הנכון

  • + הוסף תגובה
אטנט ומינונים דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 02:58
  • שלום לא אוכל לתת לך המלצות בלי בדיקה ואבחון מעמיק. אנסה לענות לשאלות הכלליות: אין קשר בין העדר השפעה מטיבה של אטנט לבין העובדה שאתה נוטל אותה פעם ביום. כלומר, אמורה להיות השפעה למשך 4 שעות לפחות. אם קונצרטה לא עבדה זה לא אומר שאין סיכוי לויואנס. יותר נכון לדעתי לומר שאם אטנט לא השפיעה לטובה, סיכויים נמוכים שויואנס יעזור.

  • + הוסף תגובה
הפרעת חרדות לילד בן 5 אולגה 04/04/2019 22:00
  • שלום, הבן שלי בן 5, אובחן לפני כחודיים שיש לו הפרעת חרדות ע"י פסיכיאטרית, קיבלנו טיפול של ריספונד, בחודש הראשון היה שינוי ניכר בהתנהגותו, ידע לווסת את עצמו בכל מיני מצבים,בעיקר ברגשות ובהתפרצויות זעם,לפני כשבועיים שוב החל להתנהג כמו בעבר,ההתנהגות שלו מתבטאת בהתנהגות אלימה בגן, מטפס על שולחנות וכיסאות, זורק חפצים לעבר הצוות והילדים, הופך את כל הגן ואף אחד מצוות הגן לא יכולים לעצור אותו ולהשתלט עליו.קיבלנו לפני מס' ימים סייעת צמודה רק לארבעה ימים בשבוע, בימים שהיא לא נמצאת הגיע למצב שנאלצים להוציאו באמצע היום או לא לשלוח אותו לגן. הפסיכיאטרית שלנו טוענת שהבעיה היא בגן, שלא עושים את עבודתם כראוי שלא יודעים איך להתמודד איתו. יש לציין שכל ההתקפי זעם וההתפרצויות הן רק בגן, בבית יש גבולות והוא לגמרי ילד אחר, רגוע ושקט. המינון שהתחיל לפני חודשים 0.1 ועם הזמן העלנו ל0.3, אשמח לקבל חוות דעת נוספת, הילד מאוד מבולבל, אשר בעצמו לא מבין איך מגיע למצבים האלו, הוא מאוד אוהב ללכת לגן ואת החברים ובוכה מידי יום שאנו מוציאים אותו מוקדם מהגן. אני לא יודעת איך להמשיך בשגרה שלנו אשמח לקבל חוות דעת נוספת

  • + הוסף תגובה
הפרעת חרדה בילד בן 5 דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 02:53
  • שלום לצערי לא אוכל לחוות את דעתי כאן בפורום בלי אבחון מעמיק ובדיקה של הילד.

  • + הוסף תגובה
לרופאים בתחום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

הצטרפו לאינדקס הרופאים!