עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
צריכה עזרה שירה 18/03/2013 17:31
  • במשך התקופה האחרונה אני מרגישה עייפות ניכרת, תשישות, חוסר אנרגיה ודיכאון הכל התחיל ממערכת יחסים שאני מנהלת כבר שנה עם בחור ומכיוון שאנחנו לא מאותה הדת אני והוא נאלצים להסתיר את הקשר מהמשפחות. אני מרגישה שהכל בחיים תקוע, מבחינת זוגיות, קריירה וחברים אני יודעת שעליי לפנות לפסיכולוג אך אינני מעוניינת להוציא הרבה כסף על הטיפול. האם יש אלטרנטיבה יותר זולה לטיפול פסיכולוגי? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/03/2013 09:16
  • שלום רב, הטיפול הפסיכולוגי ניתן ללא תשלום במסגרת מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש, אם כי בדרך כלל מדובר בתור המתנה ארוך. כמו כן, בחלק מקופות חולים, ניתן לקבל הפניה לפסיכולוגים שעובדים בהסכם עם הקופה בתשלום מופחת.

  • + הוסף תגובה
אני מרגיש אבוד ואין לי למי ליפנות חייל 14/03/2013 23:56
  • אני חייל כבר שנתיים וחצי, ליפני שלושה חודשים עברתי תאונת דרכים ואחריה אני כבר לא אותו בנאדם, לא קרה לי נזק ממש כבד, כואב לפעמים.. אני אמרתי בצבא לקבן שקשה לי ואני לא יכול להתמודד עם מה שקורה, אני לא מצליח להתעורר בבוקר ולהירדם בלילה, לפעמים יש לי סיוטים. אני לא יודע לאן החיים לוקחים אותי ובצבא חושבים עלי דברים רעים ואני מנסה להסתיר את זה כי קשה לי שיחשבו עלי כחה. החיים מכבידים עלי ואני לא יכול יותר, אין לי חברים אמיתיים ואף פעם לא היו! אני לא יודע מה אני ימשיך לעשות בחיים האלה! אני רק בוכה כל הזמן וחותך את עצמי. אני לא יכול כבר. אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות ולאף אחד לא איכפת ממני בעולם הזה. אני לא הולך יותר לצבא אני יושב בבית וחושב רק על דבר אחד.. אני מפחד אבל אני לא רואה שום דרך אחרת בבקשה תגידי לי מה אני צריך לעשות!

  • + הוסף תגובה
עד לתשובת הרופאה רעות 15/03/2013 10:55
  • חייל יקר, יש הרבה מה לעשות ובמהרה תרגיש הרבה יותר טוב! 1. תתקשר עכשיו לער"ן ותופתע! חייג 1201 ודבר איתם. הם יעזרו. 2. פנה לרופא המשפחה, ספר לו או תן לו לקרוא את מה שכתבת ולא תאמין איך הוא יעזור לך. לקיחת כדור קטנטן, כמו שעושים מליוני מליונים בני אדם בעולם (ומאות אלפים בארץ!) תביא אותך בעוד כחודש להרגיש הרבה הרבה יותר טוב. צריך קצת סבלנות אבל בעוד חודש אתה תתבונן על ההודעה שלך ולא תאמין שכתבת אותה. שני אלו יעזרו לך מאוד! בהתחייבות! תרגיש טוב חייל יקר!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:57
  • שלום רב, אתה מתאר מצוקה ניכרת ואין ספק שבמצב זה יש צורך לפנות לעזרה של איש מקצוע. מהודעתך לא ברור לגמרי ברור מהו הסטטוס הצבאי שלך, האם אתה בחופשת מחלה או עזבת את הצבא לא כחוק. בכל מקרה, כדי לקבל עזרה, אין אלא לפנות לבדיקה פסיכיאטרית, הבדיקה שמתבצעת הן במסגרת צה"ל והן במסגרת קופ"ח, מרפאה לבריאות הנפש, או במקרה חירום במיון של בית חולים. הקושי לפנות לבדיקה הוא ברור אך זאת הדרך היחידה לקבל עזרה.

  • + הוסף תגובה
המלצה מהפסיכיאטר האזרחי חייל 18/03/2013 15:44
  • אני ברחתי משם, כבר שבועיים בבית אני לא מסוגל לחזור לשם יותר אני פשוט לא מסוגל! אני יודע שבכל רגע הם יבואו ואני לא יכול כחה יותר הם פשוט גמרו אותי. אני לא יודע איך אוכל לקבל את ההמלצה מפטור שירות צבאי מהפסיכיאטר האזרחי והאם ביכלל מבלי לפגוע בעצמי... אני לא יודע יותר להתמודד עם הצבא ואני לא שום דרך יותר, בבקשה תיעצי לי מה עלי לעשות כדי לצאת משם הגי מהר שאפשר כי אני פשוט לא יכול!

  • + הוסף תגובה
חייל חייל 18/03/2013 15:50
  • עוד כשהייתי שם הם נתנו לי כדורים של פסיכים כדי לדחוף אותי לכלא ושלא יעשה עם עצמי משו כי אני יודע שלא איכפת להם וכל מה שאיכפת להם זה לא לקחת אחרויות על כלום. אני לא לקחתי את הכדורים כי יש לי שכן בביניין שהוא בברבנאל עכשיו והוא לוקח כדורים כאלה אני לא מסוגל כחה נימאסו עלי החיים האלה פשוט שכל הזמן משחקים איתי ואם לא אז עושים איתי מה שרוצים, אני לא יכול להמשיך כחה יותר

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 18/03/2013 17:25
  • שלום רב, אתה מתאר מצוקה משמעותית ונראה כי אתה זקוק לטיפול. ניתן להבין את החששות שלך בפני פסיכיאטרים ובפני טיפול, אך יחד עם זאת בהעדר הטיפול, מצבך עלול להחמיר עוד יותר. כמו כן, העדרותך מהצבא מהווה גורם דחק בפני עצמו וכדאי לנסות לפתור את זה. ההמלצה היא עדיין אותה ההמלצה: לפנות להערכה של פסיכיאטר אזרחי או צבאי.

  • + הוסף תגובה
טיפול וקשר קרן מהצפון 18/03/2013 14:57
  • לד"ר אירנה שלום, רציתי לדעת אם אפשר ליצור איתך קשר טלפוני? מאובחנת כלוקה בדיכאון וחרדה, מטופלת מזה 7 שבועות בציפרלקס 10 מ"ג, לוריוון 1 מ"ג פעמיים ביום ולילות שאני לא מצליחה להרדם באמביאן. התקפי החרדה נמשכים, האם יש צורך להעלות את מינון הציפרלקס ל-15 או 20 מ"ג, או אולי להעלות את מינון הלוריוון? במידה ויש להעלות את המינון בשלבים או במכה אחת מ 10 ל 20? ועוד שאלה, ניסית את הקסנקס 0.5 מ"ג בשחרור מושהה ולא הייתה השפעה, האם יכול להיות שהוא לא מתאים לי? בתודה גדולה מראש על התשובה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 18/03/2013 17:21
  • שלום רב, העליה במינון של ציפרלקס (ותרופות נוגדות חרדה אחרות) מומלצת כשיש שיפור חלקי. במידה ואין שום שיפור, מומלץ להחליף את התרופה. בנוגע לתכשירי הרגעה, יש הבדלים בין האנשים בתגובה שלהם לתכשירים שונים, כך שאם כדור אחד לא עוזר, מומלץ לנסות כדור אחר.

  • + הוסף תגובה
רמוטיב א 17/03/2013 21:22
  • שלום רב התחלתי טיפול בר מוטיב לפני מספר ימים פעמיים ביום 250 מג בזמנים קצובים והיום איחרתי בנטילת הכדור של הערב בשעתיים ...האם זה ממש גרוע ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 18/03/2013 17:19
  • שלום רב, האיחור בשעתיים אינו משמעותי ואין סיבה לדאוג.

  • + הוסף תגובה
התמכרות ללוריוון סתיו 17/03/2013 15:52
  • אני לוקחת לוריוון כבר 4 חודשים ומאוד רוצה להפסיק איך אפשר להפסיק לאט לאט עם התרופה?אני לוקחת חצי כדור ליום.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 18/03/2013 17:18
  • שלום רב, מאחר ומדובר במינון מאוד נמוך, ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת. יחד עם זאת, במידה ואת ממשיכה לסבול מתסמיני חרדה וחשה צורך בתכשיר הרגעה, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
התקף חרדה ליילי פומיקי 17/03/2013 09:14
  • מה עושים שיש התקף חרדה ליילי מתוך שינה? לוקחים כדור הרגעה או שינה? מה זה אומר התקף ליילי לגבי הטיפול התרופתי?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 13:04
  • שלום רב, קודם כל לא ניתן לקבוע באמצעות הפורום באיזה התקף מדובר ולהמליץ על הטיפול הנכון. באופן כללי, במידה ומדובר בהתקף חרדה או פאניקה, הטיפול אינו שונה מזה שמומלץ לטיפול בהתקפים במהלך היום. ניתן להיעזר בכדור הרגעה והן להמשיך טיפול בתכשיר נוגד חרדה ודיכאון. כמובן, מאוד חשוב להיות במעקב פסיכיאטרי כדי לוסת את הטיפול ולהגיע לתוצאה משביעות רצון.

  • + הוסף תגובה
התמכרות ללוריוון אורלי 16/03/2013 20:20
  • אילנה‏(11.3.2013, 16:42) שלום רב! אני בת 36 לוקחת לוריוון במשך 4 חודשים חצי כדור ליום.התחלתי להוריד את המינון בימים יום כן יום לא כבר חודש וחצי.השאלה שלי היא?לקחתי חצי כדור ביום שישי ושכחתי לשתות כדור ביום ראשון ובלילה לא נרדמתי הרגשתי רע ולא טוב בכלל.האם זה בגלל ההתמכרות לכדור?האם התמכרתי?מה עושים כדי לרדת מהכדור שלא ישפיע עליי??הרגשתי דפיקות לב,בחילות.מה לעשות?אני רוצה להפסיק בגלל שהייתי במתח ובלחץ והיום אני מרגישה מצויין.והרופאה כבר לא ממליצה לי כי זה ממכר.האם כדאי לקחת תרופה אחרת.אני נואשת.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 13:02
  • שלום אורלי, על פי תיאורך, לא מדובר בהתמכרות. יחד עם זאת, יתכן ואת ממשיך לסבול מתסמיני חרדה. חשוב לציין כי לוריוון לא מהווה טיפול בחרדה אלא נותן מענה נקודתי במקרה הצורך. כדי לקבוע האם יש צורך בטיפול בנוגד חרדה, יש לפנות להערכה פסיכיאטרית.

  • + הוסף תגובה
מירו בהריון תהילה 15/03/2013 16:28
  • אני נוטלת כדורי מירו 30 מ"ג בערך שנה .ולפני כ21 שבועות נכנסתי להריון חששתי מאוד להפסיק את הטיפול ולכן אני ממשיכה אותו עד היום האם קימת סכנה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:59
  • שלום רב, יש להתייעץ בנוגע להמשך הטיפול עם הפסיכיאטר המטפל והן לעדכן את הרופא נשים בנוגע אליו. כמו כן, יש לפנות למרכז טרטולוגי בירושלים (הנותן שירות לקהל הרחב) בנוגע לאפשרות להמשיך בטיפול זה במהלך ההיריון.

  • + הוסף תגובה
שאלה דן 15/03/2013 14:13
  • שלום האם אחרי שבועים של כדור סרנדה 50 כדאי להתחיל לעלות לאט למה אין שיפור

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:58
  • שלום רב, באופן כללי, יש ליטול את התרופה במינון של 50 מ"ג במשך כחודש ורק לאחר מכן, בהתאם להערכה פסיכיאטרית, לשקול עליה במינון. כמובן, ההמלצה זו לא מהווה תחליף להמלצתו של הרופא המטפל ואין לבצע שינויים בטיפול ללא התייעצות עם הרופא.

  • + הוסף תגובה
התקפי חרדה בהריון.... דקלה 13/03/2013 14:14
  • שלום ד"ר , אני בשבוע 32, ומזה כ- 3 שבועות חווה התקפי חרדה מזעזעים, הפוגמים באופן קשה בשגרת חיי, ואף הובילו אותי לאשפוז - עלייה בדופק, קוצר נשימה, פתיחת חלונות ופחד ממקומות סגורים, נדודי שינה תוך קימה מספר רב של פעמים בלילה בבהלה ובחוסר אוויר. אתמול הייתי אצל פסיכיאטרית שנתנה לי טיפול בציפרלקס - שבוע 5 מ"ג ולאחר מכן 10 מ"ג וכן טיפול SOS של לוריוון במצב של התקף, עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד. היא ביקשה ממני לקחת את הלוריוון רק במקרי "חירום" - אתמול לקחתי כדור, ישנתי מצויין בלילה אבל כל היום אני מרגישה מנומנמת.. אנא חוות דעתך על הטיפול שקיבלתי, האם יש סיכון ממשי לעובר מהלריוון? מהן ההשלכות שעלולות להיווצר לאחר הלידה? אני קצת בסטרסס מהטיפול הזה, אבל באמת שלא יכולתי להמשיך לחיות ככה..

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:53
  • שלום רב, הטיפול המומלץ נראה סביר בהחלט ועל סמך תיאורך אכן יש צורך בו. הסבירות שהטיפול ישפיע על העובר הוא מזערי וכדי לודא זאת, אני ממליצה לך לפנות עם השאלה למרכז טרטולוגי בירושלים (זמין מאוד לקהל הרחב).

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי אחרי הפסקת תרופות מסוג SNRI יעקב 12/03/2013 16:49
  • שלום רב ד"ר. אני מטופל תרופתית נגד דיכאון מזה 10 שנים. במהלך השנים לקחתי 2 סוגים של תרופות מסוג SNRI לאחר ש SSRI הפסיק לעבוד. 1. ויאפקס XR (לקחתי במשך 5 שנים) 2.סימבלטה (לקחתי במשך 6 חודשים בלבד!) תמיד במינונים המקסימליים. תמיד אחרי שהפסקתי את התרופות האלו וחזרתי לתרופת SSRI התחילה לי הבעיה שאני כ"כ רדום ועייף שאני לא מסוגל לקום בבוקר ואני יושן יותר מ-12 שעות רצופות ואני יכול אפילו יותר. עכשיו אני חודש אחרי שהפסקתי את הסימבלטה ואני על ציפרלקס, (בגלל העלויות של הסימבלטה) ואני עדיין סובל מרדימות ועייפות נוראית ואני לא מסוגל לקום בבוקר ואני קם רק אחרי צהריים אחרי שינה רצופה של 14 שעות! האם מדובר בתופעת לוואי של הפסקת התרופה? האם זה הגיוני שאחרי חודש אני עדיין יהיה רדום כ"כ? האם בגלל שהתרופה השפיעה על הנירואדרנלין שהוא מעורר ועכשיו כבר אין השפעה על המעביר העצבי הזה אז בגלל זה אני כ"כ רדום?? האם יש בדברי היגיון? שלקחתי את התרופות SNRI לא היתה לי את הבעיה הזאת וזה תמיד מתחיל רק אחרי שאני מפסיק אותם. האם אכן הבעיה שלי קשורה להפסקת התרופה מסוג SNRI? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:51
  • שלום רב, באופן כללי, הפסקת ויפאקס עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי שונות אשר אמנם לרוב חולפות תוך מספר ימים. קשה לקבוע ללא בדיקה ובירור מדוקדק מהי הסיבה לתופעות שאתה מתאר. יתכן ומדובר בתופעות לוואי של ציפרקלס ויתכן שיש סיבה אחרת (בעיה גופנית, דיכאון וכו'). כדי לקבל המלצות ספציפיות בנוגע להמשך הטיפול, יש לפנות להתייעצות עם המומחה / רופא המטפל.

  • + הוסף תגובה
החלפת לוריוון בקסנקס XR פומיקי 10/03/2013 10:24
  • בעקבות החלשות השפעת הלורייון ובהעדר פסיכיאטר(הוא בחופשה) והתיעצות רופא המשפחה עם פסיכיאטר אחר הוחלט להחליף את הלוריוון לקסנקס XR. רציתי לדעת מתי הזמן הממומלץ לנטילת הקסנקס במיון 0.5 מ"ג, האם בשעות הבוקר עם הציפרלקס או לפניהשינה? בזמן התקף חרדה? ומה משך ההשפעה של הכדור, כי הוא בשחרור מושהה? ההנחיה שניתנה לי כל יום.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:30
  • שלום רב, התרופה ניתנת גם כטיפול קבוע וגם כטיפול SOS, בהתאם להמלצותיו הספציפיות של הרופא המטפל. כדי לקבל תשובה לשאלות הספציפיות יש לפנות לרופא שהמליץ על הטיפול.

  • + הוסף תגובה
בונסרין ג36 10/03/2013 08:32
  • שלום סובל מחרדות(כלליות וחברתיות) בעיקר עם אפקט דיכאוני מסויים. נוטל סרוקסט 20 מ"ג עם קלונקס 0.5 מ"ג. לפני יום התחלתי ליטול בונסרין במינון שליש של 30 מ"ג בערב. הפיל אותי ל14 שעות שינה, אך כן הפחית חרדה והרגיע. האם הבונסרין יכול להוות תחליף לקלונקס בנוסף לסיבה העיקרית שאני לוקח אותו, להקלה על עיכוב השפיכה ההרסני של הסרוקסט? מתי חולפת ההשפעה המרדימה של הבונסרין ומה המינון המומלץ כשווה ערך להשפעת קלונקס?(יודע כי הן מש' שונות) האם השפעתו המרגיעה פוחתת עם הזמן? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:23
  • שלום רב, בונסריון הוא נוגד דיכאון עם השפעה מרדימה משמעותית. עם הזמן ההשפעה המרדימה מעט פוחתת אך לא נעלמת. אכן, הוא לא ממשפחה של כדורי הרגעה כמו קלונקס, כך שלא ניתן לעמוד על המינון "שווה ערך" ולא להמליץ עליו כתחליף.

  • + הוסף תגובה
היי מפוחדת 09/03/2013 22:02
  • אני בשבוע16 להריון וכבר שנתיים שותה קלונקס כדור ביום 0.5 רציתי לדעת אם זה בסדר ולא פוגע.. פשוט יש לי התקפי חרדה ולא יכולתי להפסיק עם הקלונקס אשמח לתשובה כי אני מודאגת.. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:17
  • שלום רב, הקלונקס אסור לשימוש במהלך הטרימסטר הראשון וגם בהמשך מומלץ להמנע ממנו. יש להתייעץ עם הרופא המטפל / פסיכיאטר בנוגע לטיפול והן עם המרכז הטרטולוגי בירושלים.

  • + הוסף תגובה
טופמקס - שאלה דחופה! רעות 08/03/2013 07:38
  • שלום, הרופאה רשמה לי טופמקס לטיפול בבולמוסים קשים ודיכוי תיאבון. אודה לחוות דעתך על הדברים הבאים: 1. האם התרופה יעילה למטרה זו ושווה לנסות אותה (הרי בטח יש לה תופעות לוואי)? האם יש מקום לחשש (קראתי גם דברים מפחידים על התרופה) או ש"הכי גרוע" אפסיק עם התרופה? 2. האם לדעתך יש מניעה לקחת אותה עם תרופות לדיכאון כמו וולבוטרין או אדרונקס? 3. מהו המינון המומלץ למטרה זו ואיך כדאי להגיע אליו? ממש רציתי להתחיל בסוף השבוע הזה ואני ממש צריכה את דעתך. תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:16
  • שלום רב, באופן כללי, טופמקס משמשת לטיפול בהפרעות אכילה וניתן לשלב בינה לבין נוגדי דיכאון אחרים. בנוגע לשאלות הספציפיות הנוספות, אין אפשרות לענות עליהן ללא הערכה מקיפה והיכרות עם התסמינים מהם את סובלת. מאחר וההמלצות ניתנו ע"י רופא המטפל, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להפנות אותן אליו.

  • + הוסף תגובה
לחצות לוסטרל רועי 08/03/2013 00:44
  • רופא המשפחה אמר לי שלא ידוע לו שיש בעיה לחצות. האם יש בעיה בלחצות את הכדור ? ואן כן מה הבעיה ? זה יכול להזיק או שפשוט לא יועיל ? מדובר בטבליות מצופות , ובעלון לצרכן נכתב שאין לחצות.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:11
  • שלום רב, ניתן לחצות את הכדור וזה לא פוגע ביעילות.

  • + הוסף תגובה
האם טרזודיל משפיע נגד התקפי חרדה? רוני 07/03/2013 05:29
  • אני מטופלת בטרזודיל 150 מג מזה כשנה בעקבות חרדת שינה וחוסר יכולת להרדם.הייתה השפעה טובה ,לא מלאה,יחד עפ שמוש לפרקים בנוקטורנו 3.75. ירדתי במינון ל100 וכשהמשכתי לאחר חדשיים את הירידה ל=50 מ"ג התחילו תחושות חרדה קלות.עליתי בהדרגה תלולה ל100 למשך שבוע ולפני כ-4 שבועות השלמתי ל-150 מ"ג.מאז, אני בהתקף חרדה מתמשך. האם יתכן שהטרזודיל עכשיו עושה פעולה הפוכה וגורם לי חרדה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:04
  • שלום רב, טרזודיל היא תרופה נוגדת דיכאון והיא פחות יעילה (אם בכלל) לטיפול בהפרעות חרדה. אמנם גם לא סביר שהיא מחמירה חרדה.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט וישנוניות יורם 06/03/2013 21:45
  • שלום רב ד"ר. אני נוטל סרוקסט 20 מ"ג מזה כשבוע. כאשר התחלתי במינון התחלתי של 10 מ"ג בכדי להתרגל לתרופה. האם מדובר בתרופה מרדימה? כי מהרגע שהתחלתי לקחת את התרופה אני כ"כ עייף ורדום שאני יושן יותר מ-12 שעות רצוף ואני יכול אפילו יותר... האם זה יכול להיות תופעת לוואי של התרופה? האם זה יחלוף עם הזמן? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:03
  • שלום רב, לסורקסט עלולה להיות השפעה מרדיה. לרוב היא חולפת או משתפרת תוך מספר שבועות עד חודש.

  • + הוסף תגובה
שאלה על לוריוון יוסי 06/03/2013 16:37
  • כמה ימים ברצף מותר לקחת את התרופה עד שהיא ממכרת? ומה עושים אם לקחתי אותה פעמים אבל לא הרגשתי שהיא מספיק עזרה לי וההשפעה שלה לא מספיקה ועדיין יש התקפי חרדה מאוד קשים

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 17/03/2013 12:02
  • שלום רב, במידה והצורך בתרופה הוא יום יומי וכדי להגיע להשפעה מרגיעה נדרש מינון עולה, הסיכוי להתמרכות גם הוא עולה. במקרה זה רצוי להתחיל טיפול בנוגד חרדה. במידה והשימוש בלוריוון הוא פעם במספר ימים , הסיכוי להתמכרות הוא אפסי.

  • + הוסף תגובה
דפיקות לב אילנה 06/03/2013 15:36
  • שלום אני בת 35 לפני שבועיים וחצי הפסקתי לקחת סרטרלין(לקחתי שבועיים 50 מ"ג).אני מרגישה מצוין.אני לא בדיכאון אף פעם לא הייתי זה אף פעם לא קרה לי.נכנסתי לחרדה לפני חודשיים עקב שינוי בעבודה וכנראה שזה השפיע עליי.מאז שהפסקתי לקחת סרטרלין יש לי דפיקות לב מהירות ואני לוקחת מידי פעם לוריוון.אני מאוד רוצה להפסיק עם כל התרופות כי אני מרגישה טוב ומחייכת ובריאה פשוט הדפיקות לב לא מפסיקות.השאלה שלי מה לעשות?האם יש משהו שיכול להרגיע אותי?אני לא מבינה למה זה קורה לי כי אני כבר לא לחוצה.אז למה הלב לא מפסיק לפעום ממש מהר.אני מקווה שאני ראלית ולא משלה את עצמי סתם.כי אני באמת מרגישה טוב וחזרתי לעצמי.בבקשה תענו לי.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 10/03/2013 15:25
  • שלום רב, סרטרליין הוא תכשיר נוגד חרדה ודיכאון יעיל. התכשיר משפיע תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול ומומלץ להמשיך את הטיפול כשנה לאחר מכן לפחות כדי להוריד סיכוי לחזרתם של תסמיני החרדה. לפי התיאור, הפסקת את הטיפול מוקדם מידי ומומלץ לשקול חידוש הטיפול, כמובן לאחר התייעצות עם הרופא המטפל.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!