עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
התדרדרות לאחר שפעת אוף 15/02/2013 18:12
  • שלום ד"ר, אני בן 27, נוטל סרוקסט/פאקסט 30 מ"ג מזה 6-8 שנים. לפני שבועיים הייתה לי שפעת. משום מה, שהתחילה המחלה אז גם התחילה לי התדרדרות במצב נפשי/גופני. חזרו לי כל מיני תופעות שהיו לי לפני הרבה שנים כמו גרעפסים רבים, חוסר תיאבון והרגשה שהאוכל נמצא בין בין הבטן לחזה וגם תחושת בחילה שלא עוברת. (עשיתי בעבר בדיקה עם צינור, גסטרוסקופיה, קבעו שיש לי בקע סרעפתי אבל אני לא לוקח משהו כי זה לא מפריע לי במיוחד) אני מתחיל להלחץ שזה כבר שבוע ככה ולא עובר ורצות לי מחשבות אובססיביות בראש ואני מנסה כל הזמן לנתח את המצב בלי סוף. האם יכול להיות שהכדור לפתע הפסיק להשפיע ביחד עם המחלה? האם המצב הזה מסוכן (כי אני גם ככה רזה) ויכול לעשות נזק? האם כדאי לקחת בנתיים וואבן או משהו אחר ולחכות שהמצב ישתפר? תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:07
  • שלום רב, קרוב לודאי שמחלת השפעת הייתה עבורך גורם דקח ובעקבות זאת התחלת לסבול מתסמינים של חרדה. יש סיכוי טוב שהתסמינים יחלפו במהלך שבועות הקרובים. במידה וזה לא יקרה מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת ולשקול טיפול. כמו כן, חשוב לעבור הערכה גופנית בסיסית אצל רופא משפחה כדי לשלול גורם גופני לבעיות המתוארות.

  • + הוסף תגובה
החלפת כדור מאיה 15/02/2013 16:58
  • שלום רב, לפני כ-6 שנים טופלתי בציפרלקס בשל חרדות ומועקה. הטיפול עזר למשך 6 שנים. בשל כניסה להריון החרדות חזרו בעוצמה גבוהה על אף שעדיין נטלתי ציפרלקס 10 מ״ג. לאורך כל ההריון סבלתי מחרדות ומועקה אך הצלחתי ללדת בשלום ולאחר הלידה העלתי את המינון ל-15 ולאחר מיכן ל-20. לצערי היו המון המון תנודות בחרדות (שבוע טוב ושבוע גרוע). הפסיכיאטר החליט שאיני מאוזנת ושהציפרלקס אינו משפיע עוד והחליף לי את הכדור ללוסטרל 100 מ״ג. לאחר כחודש ללא שינוי משמעותי העלתי ל-150 מ״ג. אני שבועיים אחרי ועדיין אין שיפור. (ישנם ימים טובים ואחריהם ימים קשים... אין רציפות. אני מאוד מתוסכלת מהמצב ואשמח לשמוע דעתך להמשך טיפול. האם יש מקום להחליף משפחת תרופות? איזו תרופה יכולה לעזור? חברה שלי מטופלת בסימבלטה, האם רלוונטית עבורי? כמובן שאיני מבצעת שום מהלך ללא הפסיכיאטר שלי אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:03
  • שלום רב, באופן כללי, במידה והתרופה הספציפית ממשפחה של נוגדי דיכאון וחרדה לא מביאה לשיפור תוך 4-6 שבועות במינון המקסימלי שלה, מומלץ לשנות את הטיפול לתכשיר אחר. היום קיים מגוון רחב של תכשירים נוגדי חרדה ודיכאון והבחירה בתרופה הספציפית היא בהתאם לתסמינים הבולטים - למשל אם יש קושי להרדמות, בוחרים בתרופה עם השפעה מרדימה ולסירוגין, אם התסמינים הבולטים הם עייפות וחוסר אנרגיה, בוחרים בתכשיר שמכיל מרכיב נוראדרנרגי אשר צפוי להיות מעורר. בנוסף, כשהטיפול התרופתי לא עוזר או עוזר חלקית, מאוד מומלץ להיעזר גם בטיפולים הלא תרופתיים, כגון טיפול פסיכולוגי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי וכו'.

  • + הוסף תגובה
נטילת פלוטין (פרוזק) ורצון להפסיק רינת 13/02/2013 20:39
  • אני נוטלת נוגדי דיכאון כמעט 10 שנים עקב דיכאון שהיה לי מלחץ בעבודה עם תלמידים עם בעיות נפשיות כיום לאחר יציאתי לפנסיה אני מעוניינת להפסיק את התרופה השאלה שלי היא מכוון שפלוטין הינו קפסולה איך אני יכולה להפסיק בהדרגה אשמח לקבל תשובה למייל

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 10:59
  • שלום רב, ההחלטה להפסיק טיפול היא החלטה חשובה ובדומה להתחלת הטיפול, מומלץ לקלב אותה בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל, זאת כדי להעריך האם התזמון הוא נכון ומהם הסיכויים של הפסקת הטיפול. כמו כן, מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי לאחר הפסקת הטיפול. עקרונית, ניתן להפסיק פלוטין בבת אחת ללא צורך בירידה הדרגתית במינון.

  • + הוסף תגובה
מה יש במירו שהוא כל כך משמין? Daniel 13/02/2013 17:40
  • שלום, אני יודע שמירו ידוע כתרופה משמינה והטענה היא שזה בגלל אכילה מוגברת לא מקובלת עליי. אני לא שם לב לשינוי מהותי בהרגלי האכילה שלי, אני נמנע ממאכלים משמינים ושומר על תזונה עד כמה שניתן בנוסף לזה אני רוכב על אופניים כ10 ק"מ ביום, חזרתי עכשיו מרכיבה ולהפתעתי עליתי על המשקל ועליתי עוד קילו.. איך זה הגיוני שרק בשבוע האחרון עליתי עוד קילו? מה הולך פה? אני סבור שיש משהו בתרופה הזאת שגורמת להשמנה בלי קשר להרגלי האכילה כאילו מה כבר אכלתי היום?? חביתה וחתיכת שניצל(לא מטוגן,צליתי אותו בגריל) זה נחשב לאכילה מופרזת? אני ער מהבוקר וזה כל מה שאכלתי. אולי יש כמיהה למאכלים מסויימים, אולי יותר פחמימות? יותר דברי מתיקה? חייב להיות פה משהו, שמסתתר מאחורי כל זה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 10:56
  • שלום רב, מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון שמגביר תאבון וכתוצאה מכך עלול להביא לעליה במשקל. אמנם, מתוך הודעת לא ניתן להגיע למסקנות בנוגע לשינויי משקל מאחר ושינוי בק"ג אחד בלבד לא מהווה אינדיקציה מספקת כדי לקבוע את המגמה. במידה ואתה מוטרד משינויי משקל מומלץ ורצוי להיות במעקב של דיאטנית בשלביל לקבל תמונה יותר ברורה ומדוייקת ובהתאם לכך לבצע שינויים תזונתיים אם ימצא צורך בכך.

  • + הוסף תגובה
OBS/OBD-Organic Brain Syndrome אובי 12/02/2013 19:58
  • לפני כשנתיים, החליפו הרופאים המטפלים את הגדרת ההפרעה שלי ממאניה דיפרסיה ל- OBS , לטענתם ה"סינדרום" נוצר כתוצאה מצריכת אלכוהות מוגברת בעבר. אינני סובל מבעיות זיכרון, ריכוז, deliriumאו דימנציה כלל וגם היכולת הקוגניטיבית שלי בכללותה נותרה כפי שהייתה, אולם בכל זאת אני מטופל בנוגדי דיכאון (ואנלה, carbamazepine , רמרון ותיאמין). שאלתי: מהו הטיפול השיגרתי ל- OBS אם קיים כזה? הכבד שלי מתפקד מצויין ותוצאות בדיקות הדם גם מוכיחות זאת. לא נמצא דבר ב- EEG של המוח וגם בדיקות MRI ו- CT של המוח יצאו תקינות לחלוטין . האם יש איזושהו מבחן נוירופסיכולוגי שאני יכול לעבור ע"מ להפריך את טענת הרופאים ולהיפטר מההגדרה הטורדנית הזו ומהתרופות המיותרות (אינני בדכאון כלל)? אשמח להתייחסות.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 10:53
  • שלום רב, האחבנה של OBS היא מאוד כללית ומתייחסת למצבים בהם כתוצאה מפגיעת מוח מסיבות שונות, מתפחתים גם תסמינים של הפרעה נפשית. האבחנה ניתנת כשיש הוכחות אובייקטיביות (בין אם באמצעי הדמיה, בין אם ע"י טסטים נוירופסיכולוגיים) לפגיעה מוחית וליקוי כתוצאה מכך. אין טיפול אחיד לבעיה וההתייחסות הטיפולית היא בהתאם לתסמינים הפעילים, למשל אם נפגעה יכולת קריאה או דיבור הטיפול מכוון לשיפור היכולות הללו, ולעומת זאת אם התפתח דיכאון אז הטיפול הוא בדיכאון.

  • + הוסף תגובה
למיקטל השואל 12/02/2013 19:31
  • שלום, לאילו מצבים למיקטל יכול לשמש כשהוא ניתן כטיפול יחיד? אשמח לתשובה כוללנית. תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 10:49
  • שלום רב, במקור - למיקטל היא תרופה נוגדת פרכוס וזוהי ההתוויה העיקרית שלה. אמנם, נמצא כי היא יכולה להיות יעילה גם לטיפול בהפרעות נפשית, למשל לשמש כמייצב מצב רוח וכטיפול מחזק לנוגדי דיכאון במקרים של דיכאון עמיד.

  • + הוסף תגובה
הקשר בין כדורים פסיכיאטרים להריון רותי 12/02/2013 14:40
  • שלום ד"ר, אומנם אינני בהריון אך מכבר שנה אני נוטלת כדור בשם לוסטרל ואני מודאגת שכאשר ארצה להכנס להריון מה אוכל לעשות אז? להפסיק זה מסוכן ומפחיד. האם יש פתרון? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 10:47
  • שלום רב, באופן כללי, ניתן להמשיך טיפול בלוסטרל גם בהיריון, אך ההחלטה לגבי זה יש לקבל בשיתוף עם הפסיכיאטר המטפל כדי לבחון את כל הבעד ונגד.

  • + הוסף תגובה
רמה נמוכה של טגרטול בדם אריאל 11/02/2013 11:38
  • אני נוטל 400 מ"ג טגרטול,מזה שלושה חודשים בלבד יחד עם 150 מ"ג ויאפקס ו45 מ"ג מירו לטיפול בהפרעת חרדה. בשבועות האחרונים נטלתי ברציפות מוקסיפן, רספרים ואוגמנטין לטיפול בדלקת מערות האף. בדיקת רמת טגרטול בדם שעשיתי לפני מספר ימים הראתה על רמה נמוכה של 2.5 כאשר הטווח הינו 5-10. הרופא המטפל טוען כי רמה נמוכה זו היא רק תוצאה של אי נטילה מסודרת של הטגרטול, אולם אני לוקח אותו בהקפדה יתירה. האם יש משהו אחר שיכול להסביר את הרמה הנמוכה? המינון הנמוך, האמטיביוטיקה?, משך נטילת הטגרטול, הכבד?, משהו?....

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/02/2013 14:08
  • שלום רב, נראה לי סביר במקרה זה לחזור על הבדיקה .

  • + הוסף תגובה
גמילה מציפרלקס אופיר 11/02/2013 00:22
  • שלום רב, כבר למעלה משנה שאני מטופל בציפרלקס עקב תסמונת חרדה כללית. מאחר והגורמים לחרדה פסקו החלטתי להפסיק את הטיפול, אך עשיתי זאת ללא התייעצות וזאת לפני כחודש וחצי. אני מודע כי לא עשיתי את המעשה הנבון ביותר אך לא הייתי מודע לתופעות גמילה. מספר ימים לאחר ההפסקה הופיעו לי מדי פעם צמרמורות בראש שהחלו לפחות עם הזמן. הן בדרך כלל קורות בתנועה של הראש ובשינויי טמפרטורה כמו קור. עתה הצמרמורות עדיין קיימות אך קורות במקרים מעטים במהלך היום. תופעה זו לא מציקה לי כל עוד אדע שהיא אכן זמנית וחולפת. ברצוני לדעת האם אכן תופעות הגמילה חולפות, מתי אני יכול לצפות לכך והאם בכל זאת רצוי שאראה רופא/פסיכיאטר. באופן כללי, מצבי הבריאותי והנפשי טוב ואינני זקוק לסיוע מלבד הצמרמורות. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/02/2013 14:03
  • שלום אופיר, הפסקת הטיפול התרופתי בציפרלקס ונוגדי דיכאון אחרים, עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי אשר חולפות תוך מספר ימים. לרוב לא מדובר בתופעות קשות, אך החוויה עלולה להיות מועצמת ע"י חרדה וזה מה שככל הנראה קרה לך. בכל מקרה, נראה לי נכון וסביר שתפנה להערכה של פסיכיאטר כדי לודא שהפסקת את הטיפול בתזמון טוב ונכון.

  • + הוסף תגובה
גמילה מילוריוון דודו 05/02/2013 23:30
  • לפני 20 שנה התחלתי לקחת לוריוון לפני 10 שנים הגעתי למינון גבוהה ולכו קבלתי מהפסכייטר אפקסור 225מג+מירו 30 מג בזמנו הצלחתי להוריד את המינון ל2מג לוריוון .כיום עלתי ל8מג לוריוון+אפקסור225+30מג מירו,אני לא מצליח להוריד את המינון של הלוריוון א האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לי לרדת בלוריוון ב האם אני צריך גמילה באישפוז אני מוגדר O.C.D תודה מראש דודו

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/02/2013 12:57
  • שלום רב, כדי להצליח לרדת במינון של לוריוון ו/או להפסיקו יש קודם כל להתייחס למכלול התסמינים הנפשיים איתם אתה מתמודד. לא מדובר בתהליך טכני פשוט ויש צורך לבחון מהן הסיבות בגללן אתה זקוק למינונים גבוהים של תרופת הרגעה, להתייחס ולטפל בהן. אני ממליצה לך לפנות עם השאלות הללו לרופא המטפל ויחד איתו לבחון אפשרויות לשינוי בטיפול בהתרופתי.

  • + הוסף תגובה
כיצד מתמודדים עם חרדה של בני נגיל השלישי דויד 19/02/2013 18:34
  • אימי כבר מספר שבועות בבית אבות סיעודי...ובגדול מצבה לא נוראי.. לאחורנה היא התחילה לבכות בלילות ואני חושש שהאי סובלת מחדה אבל לא יכולה לבטא את זה מה עושים? http://www.nursinghome.co.il/

  • + הוסף תגובה
קלונקס וגלולות גל 06/02/2013 18:24
  • שלום, אני לוקחת פעם במספר שבועות באופן חד פעמי חצי כדור קלונקס 0.5 מ"ג. בנוסף, אני לוקחת גלולות נגד הריון מסוג פמינט. רציתי לדעת האם הקלונקס פוגע ביעילות הגלולות, או לחילופין האם הגלולות פוגעות ביעילות הקלונקס?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/02/2013 11:45
  • שלום רב, הגלולות מעכבות פינוי קלונקס מהגוף וכך מגבירות את השפעתו. קלונקס לא פוגע ביעילות הגלולות.

  • + הוסף תגובה
גמילה מילוריוון דודו 05/02/2013 22:09
  • אני לוקח 8מג לוריוון 225מג אפקסור ו30 מג רמרון אני לא מצלייח לרדת במינון של הלוריוון מה עלי לעשות והאם אני צריך להגיע למחלקה שלכם לגמילה +כמה זמן לוקחת גמילה בתל השומר???

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/02/2013 11:41
  • שלום רב, ההחלטה בנוגע להפסקת הטיפול והדרך הטובה ביותר לעשות זאת, חייבת להתקבל בראש ובראשונה ע"י הרופא המטפל שמכיר אותך ואת המחלה שלך ויוכל להנחות ולעקוב אחרי התהליך. גם ההחלטה בנוגע לצורך באשפוז / הפניה לבית החולים היא ההחלטה של הרופא המטפל בהתאם לתוצאות הבדיקה שלו. באופן כללי, במרבית המקרים בהם רוצים להפסיק טיפול בתכשירי הרגעה או להגמל משימוש יתר בהם, אין צורך במסגרת אשפוז.

  • + הוסף תגובה
שאלה דו 05/02/2013 09:06
  • שלום אני סובל מחרדות שנים היפוכונדר האם ידועה בהיפוכונדריה אם אני קורא משהו רואה בחדשות אני פשוט מרגיש אותם תופעות האם ידוע ואיך קוראים לזה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2013 19:58
  • שלום רב, היפוכונדריה היא הפרעה נפשית שבאה לידי ביטוי בחששות מופרזות ממחלות ועיסוק כפייתי ובלתי פוסק במצב הבריאותי (פניות מרובות לרופאים, בירורים, בדיקות וכו'). התסמין שתיארת יכול להיות חלק מהתסמינים של היפוכונדריה, אך בפני עצמו אינו מעיד על קיום ההפרעה. כל עוד לא מדובר במצוקה משמעותית כתוצאה ממנו או בפגיעה תפקודית, סביר להניח שלא מדובר בהפרעה.

  • + הוסף תגובה
חרדות ושימוש בפריזמה ניקו 04/02/2013 09:37
  • בתי בת 15 סובלת מחרדות ולעיתים מלוות בדכאון קל. היא קיבלה לפני חודש מינון של 20 מ"ג פריזמה. הייתה הטבה במשך כשבועיים וכעת שוב רגרסיה וחזרה לאותן תחושות כמו לפני תחילת הטיפול . האם תתכן רגרסיה ביעילות הטיפול אחרי זמן כל כך קצר ?האם לעלות מינון של הפריזמה או להחליף לתרופה אחרת. תודה רבה לכם

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2013 19:53
  • שלום רב, באופן כללי, השיפור בהשפעת הכדור הוא שיפור הדרגתי ובמהלך התקופה של חודש-חודשיים הראושנים עלולות להיות עליות וירידות במצב. בדרך כלל, כעבור חודש-חודש וחצי מתחילת הטיפול, מקובל לפנות להערכה חוזרת של פסיכיאטר כדי להעריך מידת השיפור ובהתאם לכך לקבוע האם יש צורך לעלות מינון.

  • + הוסף תגובה
Cymbalta 60mg ולקיחה בלילה אם לא נלקח בבוקר Infinity 03/02/2013 23:37
  • אהלן, אני מטופל מעל לחצי שנה בcymbalta 60mg ו0.25 מ"ג (זאת אומרת חצי כדור של 0.5)של קלונס בלילה, הcymbalta כמובן נלקח בבוקר. בסוף השבוע נגמרו לי כדורי הcymbalta, וקניתי רק היום בלילה בגלל לוח זמנים צפוף ועמוס.. השאלה שלי - האם מותר לי לקחת cymbalta בלילה אם פספסתי לקחת בבוקר ? (לא לקחתי בשבת והיום-ראשון) התחלתי להרגיש פשוט היום סחרחורות וחולשה, הרגשה שאף פעם לא הרגשתי.. והרוקחת אמרה שזו תגובה נורמלית אם הפסקת לפתע לקחת ושאין מה להלחץ, העניין הוא שאני פשוט מרגיש מעין חולשה ותשישות ולפעמים אני מרגיש כמו זרם בראש לשניה. שכחתי לציין שאני בן 22.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2013 19:49
  • שלום רב, מותר לקחת את הכדור בבוקר אך אין לקחת אותו לאחר מכן גם בערב. הכדור הבא יש לקחת יום למחרת.

  • + הוסף תגובה
נואשת נפש כאובה 03/02/2013 19:17
  • זו תקופה די ארוכה שאני מנהלת אורך חיים שגרתי ללא חברים שנטשו עקב תקופות קשות שלי בחיים. זה לא מוסיף כי מרבית הזמן אני בבית . כשאני צריכה לצאת אני נרתעת פחד /חרדה לצאת לבד וזה מקשה על הכנסת עניין בחיים שלי.כמו כן במידה ואני רוצה לצאת אף פעם זה לא לבד רק עם מישהו אמא או מכרה.הייתי אצל פסיכולוג וגם אליו זה היה פרויקט להגיע והרבה פעמים הברזתי , הייתי אצל פסכיאטר נתן לי קלונקס אך הפסקתי איתו בידיעת הפסכיאטר עקב חשש להתמכרות ושיבוש בחיי היום יום עייפות חזקה. המצב הנ"ל מכניס בי דכדוך והתקפי בכי מרובים. כיצד מתגברים בכל זאת ומכניסים שמחה לחיי???

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2013 19:47
  • שלום רב, כדי להמליץ על הטיפול הספציפי, חשוב קודם כל לאבחן את הביעה איתה את מתמודדת. יתכן ומדובר בסוג של פוביה שבאה לידי ביטוי בפחד קשה והמנעות מסיטואציות ספציפיות כגון יציא מהבית ואחרות, אך יתכן ומדובר בבעיה אחרת. אני מאמינה שהשילוב בין טיפול תרופתי לטיפול פסיכולוגי מהסוג התנהגותי קוגניטיבי, יעזור לך לחזור לתפקוד ולהרגיש טוב יותר. כאמור, כדי להתאים את הטיפול באופן מיטבי, קודם כל יש צורך בבדיקה ואבחון ע"י פסיכיאטר מומחה.

  • + הוסף תגובה
מירו בשילוב רמוטיב רוני 03/02/2013 12:43
  • אמי החלה לקחת כדור בשם מירו מינון 30מ"ג. בבקרים היא מרגישה מאד לא טוב וטוענת שזה מרדים אותה והיא לא מסוגלת לתפקד. בעבר היא לקחה את הרמוטיב אך הפסיקה לקחת אותו כי זה עזר לה חלקית. הבנתי שהרמוטיב היא תרופה שמעוררת בעזרתה יש לאדם עירנות כך שהוא יכול לתפקד. האם היא יכולה לשלב את הרמוטיב יחד עם המירו?לקחת בבוקר רמוטיב ובערב את המירו?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2013 19:41
  • שלום רוני, מירו היא תרופה נוגדת דיכאון עם השפעה מרדימה וסביר שהיא מקשה על אמך וגורמת לה להיות עייפה גם בשעות היום. רמוטיב היא תרופה נוגדת דיכאון ולא תרופה מעוררת. במידה ואמך סובלת מדיכאון, כאשר רמוטיב הביא לשיפור חלקי בלבד ומירו גורם לתופעות לוואי שלא נסבלות טוב על ידה, סביר ומומלץ לשקול מעבר לתכשיר נוגד דיכאון אחר ולא לשילוב בין שתי התרופות.

  • + הוסף תגובה
שילוב של וולבוטרין ואפקסור? ממי 02/02/2013 21:29
  • אני לוקח וולבוטרין 150 מ''ג ואפקסור גם 150 מ''ג. האם שילוב של התרופות האלו על להיות מעט מסוכן או בעייתי? כי מצד אחד הרופא שלי אמר לי לקחת את שניהם במקביל ואני רוצה לסמוך עליו. אך מצד שני ידוע ששילוב של שני משפחות תרופות עלול להיות בעייתי. האם אני אמור לחשוש מכך?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/02/2013 11:26
  • שלום רב, אכן השילוב בין שתי התרופות אינו מומלץ בגלל עליית סיכוי לתופעות לוואי מסוכנות, כגון פרכוסים. מומלץ להביע את הספקות שלך בפני הרופא המטפל ולשקול שינויים בטיפול.

  • + הוסף תגובה
פריזמה וקלונקס אורה 02/02/2013 13:34
  • שלום עד איזה מינון מסוכן לקחת פריזמה וקלונקס ביחד?

  • + הוסף תגובה
שלום רב, דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/02/2013 11:22
  • שלום רב, באופן כללי המינון המקסימלי המותר לשימוש של פריזמה הוא 80 מ"ג ושל קלונקס הוא 8 מ"ג. כמובן, ההמלצה על המינון הספציפי, כולל המינון המקסימלי היא של רופא בלבד, ואין לעלות מינון על דעת עצמך.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!