עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
סרוקסט שירלי 31/12/2012 11:27
  • שלום, אני מזה כ3 חודשים לוקחת סרוקסט חצי כדור (10 מג) לפני 3 ימים ניסיתי לקחת כדור שלם אך הוא עשה לי לחץ בעין כאב ראש ובחילה ועל כן ביום למחרת המשכתי לקחת שוב חצי כדור, ומאז ביומיים האחרונים אני שוב מתעוררת עם בחילות בבוקר מה שלא היה לי כבר הרבה זמן מאז שהתחלתי עם הכדור, מה לעשות? האם זה בגלל ששיחקתי עם המינון? האם זה יעבור?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/01/2013 11:02
  • שלום שירלי, בדומה להתחלת הטיפול, גם עליה במינון עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי שונות, כולל אלו שתיארת. התופעות בדרך כלל חולפות תוך שבוע ולא אמורות להמשך עם ירידה במינון, כך שיתכן שמה שאת חווה לא קשור לתרופה אלא לבעיה גופנית. אני ממליצה לך לפנות להערכת רופא משפחה לצורך בדיקה ובירור.

  • + הוסף תגובה
שאלה קטנה וחשובה.. אופיר 30/12/2012 16:20
  • שלום .אני בן 23 מאובחן בדיכאון בינוני. וחרדה קלה..!!יש לציין ששום מחשבה לא גורמת לדיכאון או לחרדה זה פשוט סתם ככה..!!ויש סימפטום שמאוד מדאיג אותי ורציתי לדעת עם זה נובע מהדיכאון או החרדה..!!יש לי תחושה בראש כאילו משהו מתבשל במצח ובשתי צידיי הראש..כמו רטיבות כזאת.ועשיתי בדיקת סיטי והכל נמצא תקין..!!האם זה נובע מהרקע הנפשי??עם כן מימה?מהדיכאון או מהחרדה?ואיך ניתן לטפל בזה?אני כיום מטופל ברמוטיב 250פעמיים ביום.!!המצב רוח השתפר ויש סימנים של חזרה ממש למציאות אבל התחושה בראש לא עוזבת והיא גם משרה איתה סימנים של שורף בעניים כזה ורוצה לישון או משהו כזה ואת זה היה לי לפני הטיפול ברמוטיב אז ככה שזה לא קשור לתרופה הפסיכיאטר טוען שהרמוטיב יעיר אותי וזה פשוט יעבור אבל זה לא עובר אני כבר חודשיים נוטל רמוטיב .!!אני אשמח לתשובה תודה רבה...!!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/01/2013 10:56
  • שלום אופיר, חרדה עלולה להגביר רגישות למחושים גופניים שונים וגם לבוא לידי ביטוי במחושים גופניים שונים. מאחר ולא נמצא הסבר גופני / נוירולוגי לתחושות שתיארת, סביר להניח שמדובר בתסמיני חרדה וטיפול מתאים עשוי לעזור. רמוטיב היא תרופה נוגדת דיכאון והיא פחות יעילה (אם בכלל) לטיפול בחרדה. הייתי ממליצה בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל שלך, לשקול טיפול בנוגד דיכאון מקבוצת SSRI, זאת כמובן לאחר הערכה מקיפה ואבחון.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס כלא עוזר לי אמא 30/12/2012 02:27
  • שלום וברכה במשך כמעט 6 שנים נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג. השנה האחרונה היתה מבלבלת וסוערת. אחרי בעיה רפואית בגינה עברתי שני ניתוחים העלתי מינון ל20 מ"ג. החרדה הבריאותית עוטפת אותי ושואבת אותי לתהום עמוקה. התחלתי לדאוג לילדי הקטנים ברמה בלתי סבירה. לבדוק אותם בלי סוף ולדאוג מכל דבר גם אם הרופא אמר שהכל תקין ולאחר בדיקות דם. הם אומרים לי -די! ואני בכאילו מחבקת וממששת כדי לראות אם הכל תקין. אני מוצאת את עצמי מנהלת משא ומתן עם אלוהים- אל תפגע לי בילדים .אל תפגע בי. אני קורסת אני מרגישה שאני קורסת.אני עייפה.אני כועסת שהציפרלקס כבר לא עוזר לי. אני מרגישה כמו לפני 20 שנה -אז החרדות היו משתלטות על כל נים בגוף שלי אני צריכה עזרה ולא רוצה להיות מסטולית מכדורי ואבן וחבריהם . האם יכול להיות שהכדור כבר לא עוזר לי? בבקשה אני צריכה עזרה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/12/2012 13:36
  • שלום רב, במידה ועליה במינון של ציפרלקס לא מביאה לשיפור כעבור 4-6 שבועות, מומלץ להחליף את התרופה. אכן, יתכן שהתרופה פחות יעילה עבורך כעת, אך אין שום סיבה להתייאש מאחר וקיים מגוון רחב של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה שעשיות לעזור לך ללא השפעה ממסטלת. חשוב לציין שהטיפול לא משפיע באופן מיידי ולפעמים לוקח זמן עד שמגיעים לתרופה המתאימה ולמינון המתאים. בשלבים ראשונים של הטיפול, מומלץ להיעזר בתרופות הרגעה באופן זמני, זאת כדי לעזור לך ברגעים קשים יותר. בנוסף, מאוד מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי תומך, שיכוון אותך, יעזור לראות את הדברים בפרופורציה ולעבור את התקופה הקשה.

  • + הוסף תגובה
כדורים גיל 28/12/2012 14:01
  • מה השפעה יותר ארוכה בגוף של קסנקס או קלונקס והאם 0.5 קסנקס שווה 0.5 קלונקס

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/12/2012 13:31
  • שלום גיל, השפעתו של קלונקס ארוכה יותר מזאת של קסאנקס. המינון של 0.5 מ"ג של קלונקס אינו שווה ערך ל-0.5 מ"ג של קסאנקס (המינון השווה ערך של קסאנקס במקרה זה הוא - 0.25 מ"ג).

  • + הוסף תגובה
שאלה דן 26/12/2012 18:23
  • שלום אני סובל מחרדות בריאות כל פעם משהו אחר האם הרגשת שורף רגל יד כתף יכול להיות ביטוי לחרדה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 31/12/2012 13:28
  • שלום דן, אנשים שלוקים בחרדה לעיתים קרובות רגישים מאוד למחושים גופניים ואף חווים את התחושות הרגילות של הגוף כמציקות ולא נעימות. בהחלט, התחושות שתיארת עלולות להיות תסמינים של חרדה, זאת כמובן במידה ולא נמצאה סיבה רפואית לכך.

  • + הוסף תגובה
קונצרטה 36 מ"ג אבי 30/12/2012 11:19
  • שלום אני בן 28 גובה 1.84 משקל 73 כבר שנים שאני סובל מדיכאון וחרדות ששום טיפול תרופתי לא נתן להם מענה.. כיום אני נוטל קונצרטה 36 מ"ג פעמיים ביום כבר למעלה משנה....הקונצרטה היא התרופה היחידה שהוציאה אותי מהדיכאון והחזירה אותי לתפקוד. אני נוטל פעמיים ביום כדור בבוקר ואחד לפני השינה... השינה שלי הופכת ליותר טובה והקימה מהשינה לא מלווה בדיכאון. בנוסף אני נוטל קלונקס 4 פעמים ביום ופאקסט 20 מ"ג פעמיים ביום. מבחינת הטיפול הוא מצויין אני מתפקד ללא תופעות לוואי והרגשה מצויינת. הטיפול הייחידי בהדגשה על ייחידי שפתר לי את בעיית החרדות והדיכאון שסבלתי שנים רבות... השאלה שלי היא כזאת האם יכל להגרם לי נזק כלשהו משימוש בקונצרטה 36 פעמיים ביום? האם ישנם בדיקות שעליי לעשות..? שוב אני מציין שעברתי את כל הטיפולים והתרופות מכל המשפחות ושום שילוב לא עזר לי חוץ מהשילוב הנ"ל תודה על התשובה..

  • + הוסף תגובה
למיקטל(דחוף)!! ג36 23/12/2012 22:19
  • שלום, נוטל 200 מ"ג לוסטרל, קלונקס קצת פחות מ1 מ"ג(דיכאון וחרדות) וממש היום התחלתי לשלב אסיוול כדי לעבור בהדרגה מתונה אליו עד הפסקת הבנזודיאזפינים ולהישאר עם הלוסטרל. עד לפני מס' ימים נטלתי למיקטל 100 מ"ג ביום למשך כמה חודשים(לדיכאון עמיד). לא הייתה לי ברורההשפעתו עלי אם בכלל ובעצת הפסיכיאטרית שלי המליצה לי להפסיק בבת אחת אותו. אחרי כמה ימים התגברו לי החרדות? מה לעשות? לחזור ללמיקטל? אם כן, אז איך? איני מעוניין ליטול עוד מהקלונקס ודומיו. תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/12/2012 12:17
  • שלום רב, בהרבה מהמקרים, הפסקת הטיפול או שינויים בטיפול עלולים להיות מלווים בהחמרה בתסמינים הנפשיים. ישנן מספר סיבות אפשריות לכך וביניהן תופעות לוואי שקשורות בהפסקה חדה של התרופה, תגובה לשינוי במינון וכמובן אפשרות של החמרה במצב הנפשי עם הספקת הטיפול. כדי לברר את הסיבה ולטפל במצבך בהתאם, יש לפנות לפסיכיאטר המטפל ולעבור הערכה מקיפה.

  • + הוסף תגובה
ויאפקס שרון 23/12/2012 19:39
  • האם העלאת מינון מ37.5 ל75 xr עלולה להגביר תסמיני חרדה? ותוך כמה זמן אמורה להרגיש בשיפור והאם ישנה בדיקת שתן שבודקת רמת סרוטונין במוח?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/12/2012 12:16
  • שלום שרון, מאחר ומדובר במינון יחסית נמוך, העליה במינון לא אמורה להיות מלווה בתופעות לוואי משמעותיות ולא להגביר חרדה. ולשאלתך השניה, אין בדיקת שתן שבודקת רמות סרוטונין במוח.

  • + הוסף תגובה
כאבי ראש סחרחורת ויובש נוראי בגרון שרון 20/12/2012 13:00
  • אני בת 38 מטופלת כבר קרוב ל3 שבועות בויאפקס בשל דכאון וחרדות. די בסמוך לתחילת הטיפול התחילו לי כאבי ראש בחלק האחורי של הראש ולמעלה. לפעמים כאבים לוחצים וחזקים לפעמים כאב עמום שמתלווה אליו הרגשה של חוסר שיווי משקל... וגם יובש נוראי בגרון מעין הרגשת כוויה בגרון האם יתכן שקשור לתופעות הלוואי של הכדור? כמה זמן יכולות להמשך תופעות הלוואי האם לכל אורך תקופת הנטילה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/12/2012 14:07
  • שלום שרון, גם יובש וגם כאב ראש, הם תופעות לוואי שכיחים של ויפאקס. התופעות לא מסוכנות בדרך כלל חולפות תוך שבוע -שבועיים. יחד עם זאת, אצל אנשים רגישים יותר, התופעות עלולות להמשך זמן רב יותר ובמקרים אלו (אליהם כנראה משתייכת גם את), כדאי לשקול החלפת הכדור.

  • + הוסף תגובה
גמילה מלוריבן איריס 19/12/2012 13:11
  • אני לוקחת לוריבן כדור שלם של 1 מ"ג משך כשבועיים ורוצה להיגמל. יש לי סחרחורת אחרי נטיל הכדור וכאבי ראש. מעוניינת לדעת בכמה להפחית את כמות הכדור כל יום - נניח משלם לשלושת רבעי וכו' ובאיזו תדירות ותוך כמה ימים להפסיק? האם אפשר לקחת כמה שעות לפני שאני לוקחת את הלוריבן טינקטורה של 5 מ"ל ולריאנה? הסיבה שאני לוקחת לוריבן היא בעיקר חוסר יכולת להירדם וכתוצאה מכך התפתחה חרדה מהעניין

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/12/2012 12:53
  • שלום איריס, מאחר ואת נוטלת מינון נמוך של לוריוון במשך תקופה קצרה יחסית, אין צורך בירידה הדרגתית במינון וניתן להפסיקו בבת אחת. יחד עם זאת, הייתי ממליצה לך לשקול בדיקה אצל איש מקצוע כדי להתייחס לבעיה שתיארת ולקבל מענה וטיפול מתאים.

  • + הוסף תגובה
התמחות של מטפל בנושא מסוים? אמנון 18/12/2012 19:49
  • האם יש כל מיני סוגים של פסיכולוגים קלינים? למשל יש פסיכולג שמתחמה בחרדות ודיכאונות ולכן רוב מטופליו יהיו מטופלים שסובלים מחרדה ודיכאון. ופסיכולוג שמתמחה בפסיכוזה ולכן רוב מטופליו יהיו סכיזופרנים. אם אני סובל מבעיה כל שהיא אז אני צריך לחפש פסיכולוג שמתאים ספציפי לסוג הבעיה שלי? או שכל פסיכולוג קליני יספיק לי? אם יש לי נגיד סכיזופרניה אז כל פסיכולוג קליני יכול לטפל בי או שאני צריך מישהו שמתמחה דווקא בסכיזופרניה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/12/2012 09:26
  • שלום אמנון, קיימים מספר סוגים של פסיכותרפיה וביניהם פסיכותרפיה דינמית, טיפול התנהגותי קוגניטיבי, טיפול תמיכתי. בכל גישה מאלו שצויינו, יש אמצעים לעזור לאנשים שלוקים במחלות שונות (למשל טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לתת מענה גם לאלו שסובלים מהפרעות חרדה וגם לאלו שיש להם מחלת סכיזופרניה). פסיכולוגים, בדרך כלל מתמחים בסוג אחד של גישה, אך לא תמיד ויש לא מעט כאלו שמשלבים בין הגישות. הבחירה במטפל ספציפי אינה פשוטה ורצוי, במקרה ואתה מטופל אצל פסיכיאטר או איש מקצוע אחר, לקבל המלצות על המטפלים שהוא מכיר ואשר גישתם תתן למענה לבעיה הספציפית איתה אתה מתמודד.

  • + הוסף תגובה
גמילה מלוריבן דנה 17/12/2012 17:49
  • שלום, אני לוקחת לוריבן החל מחודש מאי. בהתחלה חצי כדור כל יום ובחודשיים האחרונים כדור כל יום. במאי האחרון גם גילו שיש לי דלקת מפרקים.. עד גילוי המחלה פיתחתי חרדות שהחמירו עם הזמן מפני שהרופאים לא הצליחו לאתר מה הבעיה של הכאבים והחולשות מעל שנה .. והלוריבן מאוד הקל על התפקוד היומי שלי. במאי אף ניסיתי לקחת ציפרלקס החמיר מאוד את החרדה לאחר שבועיים ולכן הפסקתי..בעבוה עברתי לחצי משרה בשל המחלה וכעת אני חשה שאני יכוה להוריד מינון ולהפסיק לאט. הורדתי את המינון לחצי כדור מיום שישי כולל היוום ווהיום שלקחתי את הילדי אחה"צ חשתי באי שקט והחלו דפיקות לב. שהגעתי הביתה לקחתי עוד חצי כדור. האם יש לכן המלצה לדרך גמילה אחרת? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/12/2012 09:18
  • שלום דנה, לוריוון הוא כדור הרגעה שמשפיע ומוריד רמת החרדה למשך מספר שעות בלבד. הוא לא מהווה טיפול להפרעת חרדה. על פי הודעתך, נטלת מינון נמוך שהפסקתו לא אמורה להביא לתופעות גמילה ותסמיני חרדה שתיארת הם לא תסמיני גמילה אלא תסמינים של הפרעת חרדה שלא טופלה. לוריוון נותן מענה נקודתי לתסמינים אלו אך לא מרפא אותם. חשוב לעבור הערכה מסודרת של פסיכיאטר ולהתאים טיפול נכון לבעיה.

  • + הוסף תגובה
חרדה וקשב וריכוז אורן 11/12/2012 12:35
  • יש לי בעיית קשב וחרדה. האם יש כדור נגד חרדה שניתן לקחת יחד עם כדור נגד קשב וריכוז?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/12/2012 11:57
  • שלום רב, חרדה היא אחד הגורמים המשמעותיים לפגיעה בריכוז וקשב. במקרים בהם אדם שלוקה בהפרעת חרדה מתלונן על קשיי ריכוז, מקובל קודם כל לטפל בהפרעת חרדה ולאחר מכן, במידה והטיפול לא פותר את בעיית הקשב, לשקול טיפול בסטימולנטים (למשל ריטלין). חשוב להדגיש כי טיפול סטימולנטים עלול להחמיר תסמיני חרדה הקיימים ולא כדאי להתחיל בו כל עוד לא טופלה הפרעת החרדה.

  • + הוסף תגובה
בעיית קשב, ריכוז וחרדה חברתית אורן 14/12/2012 08:53
  • שלום דר', תודה על התשובה הקודמת. יש לי בעיית קשב מולדת המלווה בחרדה חברתית. לאחרונה אני סובל מחרדות. האם ניתן לקחת כדור נגד חרדה כמו ווייפקס בלילה וריטלין LA בבוקר? תודה, אורן

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/12/2012 14:53
  • שלום אורן, השילוב אפשרי מבחינה זו שלא צפויות תגובות בין תרופתיות בין שני התכשירים. יחד עם זאת, כפי שציינתי בתשובה לשאלתך הראשונה, ריטלין ותכשירים אחרים המבוססים על מתילפנידאט, עלולים להחמיר תסמינים של חרדה.

  • + הוסף תגובה
התרופה המועילה ביותר לחרדה חברתית שמואל 13/12/2012 14:40
  • שלום רב ד"ר. רציתי לדעת מניסיונך הקליני איזו תרופה לדעתך היא הכי טובה לחרדה חברתית? כמובן שידוע לי שזה אינדיבידואלי לכל חולה וכל אחד מגיב אחרת לאותה תרופה וגם שרוב התרופות מסוג SSRI \ SNRI מותוות לשימוש לחרדה חברתית. אבל מניסיונך הקליני ורב השנים על איזו תרופה מבין התרופות הקיימות בשוק את ממליצה כיעילה ביותר לחרדה חברתית? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/12/2012 14:44
  • שלום שמואל, באופן כללי, הטיפול היעיל ביותר בחרדה חברתית הוא לא הטיפול התרופתי אלא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. התרופות הן מקבוצת SSRI והן מקבוצת SNRI מסייעות בהורדת רמת החרדה הכללית אך לא מטפלות באופן ממוקד בקשיים העיקריים של האנשים עם החרדה החברתית: פחד והמנעות מסיטואציות חברתיות למיניהן. גם מהניסיון הקליני שלי, אין ממש הבדלים מבחנית יעילות התרופות והבחירה הטובה היא זאת שלוקחת בחשבון את המאפיינים האישיים של כל מטופל, המאפיינים שקשורים לאופי של הבעיה איתה מתמודד, רגישות לתופעות לוואי הספציפיות וכד'.

  • + הוסף תגובה
לוריון שרון 14/12/2012 17:14
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/12/2012 14:40
  • שלום שרון, ניתן לגלות לוריון בשתן בין 1.5 ל-2.5 ימים.

  • + הוסף תגובה
חרדה דן 11/12/2012 14:11
  • שלום אני סובל מחרדות בענין בריאות תמיד מחשבות על מחלות לפני כמה חודשיים היו לי חולשה ברגליים וביידים בדיקת נירולוג תקינה אתמול רציתי לדעת ממה זה בא ראיתי שיכול להיות ניוון חלילה קראתי גם שזה בא אם קפיצות שרירים היום פשוט קמתי אם קפיצות שרירים האם יכול להיות בגלל שקראתי המח נותן פקודות של פחד ואז זה קורה תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/12/2012 11:54
  • שלום דן, מחושים שונים, חולשה ותסמינים גופניים אחרים רבים שלא נמצא עבורם הסבר רפואי, עלולים להיות חלק מתסמיני חרדה. התסמינים נוטים להתגבר בעת התגברות החרדה. לעיתים קרובות, בדומה למה שאתה מתאר, עיסוק בנושאי רפואה שונים וקריאת חומר רפואי, עלולים גם הם להגביר חרדה, לעורר את התסמינים ולהביא לדאגנות יתר ופחד ממחלות שונות. בחלק גדול מהמקרים, הטיפול בנוגדי חרדה ודיכאון עשוי להועיל: להוריד רמת החרדה, להקל על התסמינים הגופניים ולשפר איכות חיים. כמו כן, ניתן להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי המכוון לתסמינים הנ"ל.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי בירידיה במינון של סימבלטה דורון 10/12/2012 17:38
  • שלום רב ד"ר. אני מטופל בסימבטלה כ-120 מ"ג במשך קרוב לשנה. בעצת הרופא שלי הוחלט לרדת בעקביות ולאט לאט עד להפסקה מלאה. הכל הלך כשורה בעת ההפסקה ההדרגתית עד שהגעתי למינון של 30 מ"ג. בשבוע השני למינון של 30 מ"ג, התחילה לי תופעת לוואי קשה ביותר שהיא: הרגשה נוראית ביותר: לחצים כבדים בראש, סוג של סחרחורת אבל לא סחרחורת. מין סוג של כאילו הראש שלי לא נמצא במקום ועוד שנייה הראש עומד ליפול. הלחצים הם במצח. אני לא מצליח לתפקד ככה ואני לא הולך לעבודה בגלל זה. קשה לי אפילו לתאר את ההרגשה הזאת כי זה לא כאבי ראש או משהו בסגנון. פשוט לחצים מטורפים והרגשה כאילו בא לי לדפוק את הראש בקיר רק שזה יפסיק. התופעה הזאת נמשכת כבר שבוע וחצי. שאלתי היא, האם זה קשור להפחתה במינון של הסימבלטה? קראתי על תסמונת הגמילה מ-תרופות מסוג SSRI או SNRI וסימבלטה היא SNRI אז האם אני חווה כעת את תסמונת הגמילה? ואם כן, כמה זמן עד שזה יחלוף ? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/12/2012 11:52
  • שלום דורון, תופעות לוואי כתוצאה מהספקת התרופה עלולות להופיע במהלך יום ימיים לאחר הפסקת התרופה ולעיתים רחוקות בעת ירידה במינון. התופועות לא נמשכות מעבר לשבוע (וברוב המקרים מדובר במספר ימים בלבד). לא סביר שכאב ראש והתחושות שאתה מתאר קשורות להפסקת סימלטה ויש לבחון סיבות אחרות לתופעות הנ"ל.

  • + הוסף תגובה
מחשבות טורדניות- עזרה אמונה לטוב 07/12/2012 07:52
  • ב"ה תקופה לא קצרה אני חשה בהרגשות של חוסר הנאה מדברים פשוטים כמו יציאה עם חברים וכו'.אני לא מאמינה בתרופות ואין טעם לייעץ לי בנושא,הייתי אצל פסיכולוג ופסכיאטר שטעbu שאפשר לטפל עם הרבה עבודה עצמית אך אני לא מצליחה להתעלות על החרדות מדברים מסויימים וזה הורס לי את שיגרת היום יום בצורה קיצונית.יש לי מחשבות של פחדים מדברים (לא הטרדות מיניות) שעברתי שפשוט לא מרפות תקופה.אני חיה במסגרת של עבודה ובית-זה אומר הרבה לבד וזה גם לא מוסיף אך פשוט לא מצליחה להניע את עצמי. אני חוזרת לא לייעץ לי בתרופות. האם יש פתרון למצבים כאלה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 09/12/2012 14:47
  • שלום רב, אחד הטיפולים היעילים בהפרעות חרדה שונות הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי: זהו סוג של טיפול פסיכולוגי מובנה ומוגבל בזמן אשר מבוסס על חשיפה הדרגתית ומבוקרת למצבים / מחשבות המעוררים חרדה ובאופן זה מאשפר ליצור סבילות למצבים אלו ולהפתר מהתסמינים המציקים.

  • + הוסף תגובה
גמילה מציפרלקס רוני 08/12/2012 20:17
  • היי.. נוטלת מס' שנים כדור אחד ביום 10 מ"ג. כיצד הדרך הנכונה לגמילה ללא תופעות לוואי? תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 09/12/2012 14:44
  • שלום רב, באופן כללי, הפסקת התרופה, גם אם מתבצעב בבת אחת, לא אמורה לגרום לתופעות גמילה או תופעות לוואי כלשהן. לעומת זאת, יש לזכור כי הפסקת הטיפול, במיוחד אם נעשית מוקדם מידי או לא בזמן הנכון, מעלה סיכוי להופעתם של תסמיני דיכאון או חרדה מחדש. חשוב לציין, שההחלטה להפסיק טיפול חייבת להתבסס על הערכה של המצב הנשפי הנוכחי וגם על המאפיינים של המצב בגללו התחלת את הטיפול: חומרתו, משכו, וכד'. מאוד מומלץ לרצוי לקבל את ההחלטה בשיתוף עם הפסיכיאטר המטפל ולהיות במעקב לפחות בתקופה הראשונה לאחר הפסקת הטיפול.

  • + הוסף תגובה
תחושות בזמן החלפת טיפול גיא 05/12/2012 15:04
  • שלום רב, אני מטופל אצל פסיכיאטר עקב הרגשת חרדה כללית, חברתית ובעיקר תחושות פיזיות חזקות של סטרס באיזור הראש והפנים, עורף ואמצע הגב, עד לכדי כיווץ שרירים חזק, כאבים באיזור השיניי בינה האחוריות התחתונות(כאילו יוצאת שן חדשה), חוסר ריכוז קשה ואי יכולת להבין דברים ולזכור דברים. הדבר גרם לתחושות פיזיות קשות עד כדי חוסר תפקוד ודכאון. התחלנו את הטיפול עם וולבוטרין והגענו ל300 מ"ג, זה שיפר בצורה מינורית את ההרגשה הכללית אך כמעט ולא השפיע על הסטרס והתחושות הפיזיות החזקות. אח"כ, בנוסף לוולבוטרין, הוא הוסיף לי פאקסט ובמשך חודשיים הגענו עד 40 מ"ג. בהתחלה זה הגביר את התחושות הפיזיות הקשות והוא הוסיף לי להקלה אלפלוריד 0.5 מ"ג, אחד בבוקר ואחד בערב. אחרי חודשיים וחצי של הטיפול עדיין היו לי תחושות סטרס חזקות והוא החליט להוריד את הפקסט ובמקומו לנסות מירו בשילוב עם הוולבוטרין. את הפאקסט, ממנון של 40 מ"ג, הוא אמר לי להוריד 10 מ"ג כל 5 ימים עד הפסקת לקיחת הכדור ועם המירו להתחיל ממנון מאוד נמוך של 1/8 כדור למשך 5 ימים, לעלות ל1/4 כדור ואחרי עוד 5 ימים לעלות לחצי כדור. כמו כן, שינוי מינון הוולבוטרין ליום 300 מ"ג ויום 150 מ"ג. בשבועיים הראשונים של השינוי הרגשתי הקלה, שיפור בריכוז, מצב רוח טוב ויותר מתפקד במצבים חברתיים אך הרגשת הסטרס נשארה. החל מהשלב של 10 מ"ג פאקסט, ו1/4 כדור מירו התחלתי להרגיש נפילה במצב רוח, מעין זרמי חשמל בראש, בעיקר כאשר העיניים זזות ותוך כדי הליכה, מתח בשרירים ולחץ ממוקד באיזור האחורי של הראש, כבדות כללית, חוסר ריכוז וחוסר אנרגיה עד כדי חוסר תפקוד, הרגשת פחד כללית, המנעות ממפגשים חברתיים. עכשיו אני אחרי 3 שבועות מהשינוי ועדיין מרגיש את התחושות האלה. האם זה משהו שאמור לחלוף? האם זה תסמיני גמילה מהפאקסט? מהי המלצתכם לטיפול? אני אמור להיפגש עם הפסיכיאטר שלי עוד שבועיים (אנחנו נפגשיעם כל חודש-חודש וחצי). תודה, גיא עד לפני 3 שבועות לקחתי וולבוטרין 300 מ"ג בשילוב עם פאקסט שהגיע עד ל40 מ"ג.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 09/12/2012 14:40
  • שלום גיא, לפעמים, התאמת הטיפול הנכון, דורשת לא מעט זמן, זאת מאחר ולכל תרופה ותרופה לוקח בין 4 ל-6 שבועות עד שמתחילים להרגיש את התוצאות הטיפול. יש להיעזר בהרבה סבלנות ולהמשיך להיות במעקב צמוד.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!