עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
תופעות לוואי בהפסקת סימבלטה אבי 04/12/2012 17:30
  • שלום רב ד"ר. לאחר תקופה של טיפול בסימבלטה אני בשלבי הפחתה במינון עד כדי סיום הטיפול. הייתי על 160 מ"ג (4 כדורים של 40 מ"ג) כעת אני על 20 מ"ג. (חצי כדור של 40 מ"ג) ירדתי כמובן בהדרגה לאט לאט עד שהגעתי ל-20 מ"ג. כעת אני חש תופעות לוואי שלא חשתי בהן עד עתה בעת ההפחתה במינון. התופעות כוללות תחושה כללית לא טובה וחולשה שמרגיש כמו שפעת וכן לחץ בראש (במצח) שידוע יותר כזרמים חשמליים (או סוג של) אם אני לא טועה. האם תופעות לוואי כמו שתיארתי הן מוכרות בעת הפחתה של סימבלטה? אני קראתי שלאחר סיום הטיפול לחלוטין עלול לעבור זמן מסויים עד שתופעות הלוואי יעלמו לחלוטין. על איזה סדר גודל של זמן מדובר? שבוע-שבועיים? תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/12/2012 09:42
  • שלום אבי, המינונים של סימלבטה שציינת אינם תואמים את המינונים המקובלים. סימלטה קיימת בשתי צורות: קפסולות של 30 מ"ג ושל 60 מ"ג, כאשר המינון המקסימלי המומלץ הוא 120 מ"ג. באופן כללי, עם הפסקת הטיפול לא צפויות תופעות גמילה או תופעות לוואי כלשהן. יש לבדוק האם לא מדובר בבעיה אחרת שגורמת לתסמינים שציינת ולצורך כך לפנות לרופא משפחה.

  • + הוסף תגובה
חרדה בהריון מודאגת 02/12/2012 10:06
  • שלום רב, אני בהריון שני שבוע 23. מזה כחודש אני סובלת מחרדות באופן די תכיף (3 התקפים בשבוע) החרדה ברובה מתבססת מהפחד לירידת מים ולידה מוקדמת (כנראה כתוצאה מבדיקת מי שפיר שעשיתי שאגב עבר כבר קרוב לחודש ממועד הדיקור ואני יודעת שאני כבר לא בטווח הסכנה אבל עדיין...) לפני ההריון אובחנתי כ OCD והטיפול שקיבלתי היה ליטול ציפרלקס אך מעולם לא נטלתי את הכדור. האם באמצע הריון ניתן להתחיל את הטיפול עם הכדור? האם היית ממליצה על זה? האם זה יכול לפגוע לי בעוברית שלי? אני ממש סובלת וצריכה עזרה.. לא יודעת איך להתגבר על החרדות שלי... אולי כדאי לעשות דיקור סיני? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:24
  • שלום רב, תסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) נוטים להחמיר בעת היריון ובתקופה לאחר הלידה. במידה והתסמינים גורמים לפגיעה תפקודית ומצוקה, מומלץ ורצוי לטפל בהם. הטיפול יכול לכלול טיפול תרופתי (למשל בציפרלקס ותרופות אחרות מקבוצת SSRI) ו/או טיפול התנהגותי קוגניטיבי. יש חשיבות רבה לאבחון ומעקב של פסיכיאטר הן כדי להתאים את הטיפול לצרכים היחודיים שלך והן כדי לעקוב אחרי תוצאותיו ולהגיע לשיפור ואיזון מהר ככל הניתן.

  • + הוסף תגובה
סרוקסט - תופעות דור 03/12/2012 08:26
  • שלום רב, אני בן 36, לפני כארבעה חודשים נכנסתי לחרדה בריאותית קשה, ירדתי במשקל, עברתי בדיקות רבות: כשלושה EKG,בדיקות דם, וUS בטן עליונה הבדיקות נמצאו תקינות לפני כחודש וחצי התחלתי לחוות כאבים בשרירי הסובך יחד עם פסיקולציות בכל הגוף, כמובן שרצתי לנוירולוג שביצע בדיקה נוירולוגית שנמצאה תקינה למעט החזרים ערים שווים, הוא הפנה אותי לבדיקת EMG בגפיים, בדיקה שנמצאה תקינה, מאז (לפני כחודש) אני נוטל סרוקסט משולב עם לוריוון, יש לציין שהורדתי את מינון הלוריוון והפסקתי אותו לחלוטין לפני כשבוע (כמובן בהמלצת הרופאה הפסיכיאטרית), הסרוקסט אמנם שיפר את המוראל והעלתי משקל, אולם אני עדיין חש כאבים בשרירי הסובך, פסיקולציות, אורגזמה מעוכבת, פיהוקים עמוקים שגורמים להרפיית כל הגוף, חולשה בשרירי הגפיים ולאחרונה מן תחושת כובד בחזה, האם תחושות אלו יכולות להגרם מחרדה ומהסרוקסט? תודה מראש על תגובתך, מתנצל על אורך הפנייה, פשוט רציתי לוודא שכל הפרטים מופיעים,

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:29
  • שלום דור, התסמינים שאתה מתאר הם ככל הנראה שילוב של תופעות לוואי של סרוקסאט ותסמיני חרדה שעדיין נותרו, על אף הטיפול. במקרה זה, עדיף לשקול החלפת התרופה, על פני עליה במינון שצפויה להחמיר תופעות לוואי. היום קיים מגוון רחב של תרופות נוגדות חרדה ודיכאון עם יעילות שוות ערך לזו של סרוקסט אך עם פחות תופעות לוואי. יש חשיבות רבה למעקב פסיכיאטרי בעת הטיפול שיאשפר להתאים את הטיפול באופן מיטבי ולהגיע לתוצאות מהירות.

  • + הוסף תגובה
רמוטיב ג'ני 02/12/2012 15:43
  • שלום אני לוקחת רמוטיב 500, האם אפשר לקחת במקביל ויטמינים קומפלקס בי? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:25
חוסר תאבון ולחץ רבקה 01/12/2012 13:16
  • אני כבר שלושה ימים סובלת מחוסר תיאבון ותחושת פרפרים בבטן התחלתי לקחת לפני יומיים ציפרלקס 10 מג לחרדה שחזרה לי כבר בפעם השלישית אני בת 40 במקביל התחלתי טיפול לפני כחודש אצל פסיכיאטר שמשלב היפנוזה לאחר הפסקת טיפול שנמשך שנה וחצי באסטו . הפסקתי לחצי שנה כדי לטפל ללא תרופות אך לצערי אני חזרתי לתרופות ובמקביל טיפול פסיכיאטרי מה ניתן לעשות או לקחת כדי להקל על הסבל עד שהכדור יעזור? ניסיתי אלפרוקס 0.25 במשך יומיים אחרונים אך עדיין מתח וחוסר תיאבון אך לצערי

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:21
  • שלום רבקה, תרופות נוגדות דיכאון וחרדה כגון ציפרלקס, מתחילות להשפיע כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול, לכן, בתקופה הראשונה לטיפול ובמקרה של תסמיני חרדה קשים, מומלץ להיעזר בכדורי הרגעה כמו אלפרוקס, קלונקס, לוריוון ואחרות. תרופות ההרגעה לא נותנות מענה מלא לתסמינים אך מאפשרות לעבור את התקופה הראשונה ומקלות על התסמינים הקשים יותר.

  • + הוסף תגובה
לחלק כדור ל - 2 רונן 30/11/2012 14:30
  • קיבלתי מרשם ל FLUTINE 20 אמרו לי לקחת חצי כדור ביום, אבל הכדור הוא אבקה איך אפשר לחתוך אותו

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:17
  • שלום רונן, האם אתה מתכוון שמדובר בקפסולה שמכילה אבקה? במידה וכן, אין צורך לחלק אותו ל-2, ניתן להתחיל טיפול ישר מהמינון של 20 מ"ג. בכל מקרה, במידה ויש ספק כלשהו בנוגע לטיפול, חשוב להתייעץ עם הרופא שהמליץ עליו.

  • + הוסף תגובה
חרדה ענ 30/11/2012 13:10
  • לפני מספר שנים התחילה תופעה של קושי בשאיפת אוויר לאחר טיפול בכמה כדורים (פלוטין פריזמה ציפרלקס וקלונקס) התופעה השתפרה אבל נשאר לי מעין גרוד בגרון שגורם לי כחכוח בתדירות גבוהה אני מטופל בקלונקס שלא עוזר מה אתם מציעים ? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 12:15
  • שלום רב, ההמלצה היא קודם כל לבדוק האם לא מדובר בבעיה גופנית שגורמת לתסמינים הנ"ל ובמידת הצורך לטפל בה. אם מגיעים למסקנה שהתופעות קשורות לחרדה בלבד, כדאי להעריך מחדש את הטיפול שלך ולשקול שינוי בו. הצלחת הטיפול קשורה במעקב צמוד אחרי תוצאות הטיפול והתאמתו הנכונה, לכן חשוב להיות במעקב של פסיכיאטר, בייחוד בתקופה הראשונה.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס רוני 30/11/2012 08:09
  • אני נוטלת ציפרלקס מס' שנים. כדור אחד 10 מ"ג. למרות זאת עדיין לא רגועה במיוחד. חורקת שיניים בלילה דבר המעיד על מתח ניכר ועוד תופעות בעור שהרופא קבע כי הן פסיכוסומטיות. שאלתי היא האם הציפרלקס לא היה אמור למנוע את התופעות האלו? האם להמשיך או לעבור לתרופה אחרת?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/12/2012 11:59
  • שלום רוני, באופן כללי, במקרים של תגובה חלקית לציפרלקס ותרופות אחרות מקבוצת SSRI, מומלץ לעלות מינון של התרופה (במקרה של ציפרלקס עד 20 מ"ג ליום) ולבהעדר שיפור נוסף תוך מספר חודשים, לשקול החלפתה. כמו כן, יש חשיבות למעקב והערכה ע"י פסיכיאטר המטפל, כדי להתאים את הטיפול באופן מיטבי, לעקוב אחרי תוצאותיו ולהגיע לשיפור מהר ככל הניתן.

  • + הוסף תגובה
Lamogine אוסקר גבע 29/11/2012 15:25
  • שלום ד"ר: ברצוני לדעת האם למוג'ין יכול לגרום לעלייה במשקל, לבד או בשילוב עם PRISMA. תודה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/12/2012 15:05
  • שלום רב, למוג'ין לא גורם לעליה במשקל. פריזמה לעומת זאת, יכולה לעלות סיכוי לעליה במשקל ככל שהטיפול ממושך יותר, אך זה ללא קשר לטיפול בלמוג'ין.

  • + הוסף תגובה
היפוכונדרית אביב 28/11/2012 20:33
  • היי. אני בת 21. השתחררתי מהצבא אמורה להיות בתקופה מצויינת בחיים שלי ובמקום זה אני כל היום חושבת איזה מחלות יש לי. כל יום כואב לי משו אחר ועשיתי מלא בדיקות וגם הייתי במיון אני כבר לא יודעת אם אני מדמיינת מגזימה אבל כבר 4 חודשים ככה סובלת עם המחשבות האלה אני כבר מיואשת אני בחרדות כל הזמן בדאגות במחשבות שאני אהיה חולנ ואמות באמת נמאס לי בבקשה תעזרו לי אני לא רוצה להעביר ככה את התקופה הכי טובה בחיים....

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/12/2012 15:04
  • שלום רב, את נמצאת בתקופת מעבר בחיים ובתקופות אלו, לצד חוויות החיוביות הצפויות, ישנן גם חוויות שליליות לא מעטות הקשורות בהתלבטויות לגבי החלטות שונות שיש לקבל, רצון לנהל חיים עצמאיים יותר לצד מעט ניסיון וחששות. הפחדים שאת מתארת עלולים להיות חלק מהביטויים של המתח הנפשי שאת חווה בתקופה הלא פשוטה. טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לך להבין יותר טוב את עצמך ואת הדברים שאת מתמודדת איתם. כמו כן, סביר להניח שגם טיפול תרופתי יכול להקל עליך, ולצורך זה יש לפנות להערכה פסיכיאטרית כדי להתאים את הטיפול ועקוב אחרי התוצאות.

  • + הוסף תגובה
ixel וסחרחורת ברוך 28/11/2012 15:49
  • שלום, ד"ר אירנה! אני מחליף בהדרגה את הכדור ויאפקס לאיקסל. כבר שבוע ימים אני חש סחרחורת נוראית מלווה בבחילות. האם כך צריך להיות או אני התרופה לא מתאימה לי? תודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/12/2012 14:58
  • שלום ברוך, עם מעבר מתרופה אחת לאחרת, צפויות תופעות לוואי הן מהתרופה החדשה והן מהפסקת התרופה הקודמת. כמו כן, יש סיכוי שהתופעות לא קשורות לתרופות אלו ומדובר בבעיה גופנית שהתחילו באופן מקרי בתקופה זו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המשפחה כדי לשלול בעיה גופנית וכמובן לשתף את הפסיכיאטר המטפל והתייעץ איתו לגבי המשך הטיפול והקצת של החלפת הכדורים.

  • + הוסף תגובה
סימבלטה ותופעות לוואי קשות מ 28/11/2012 06:13
  • שלום, התחלתי ליטול סימבלטה 30 מ"ג ועליתי בהדרגה ל-60. השיפור ניכר אבל במקביל הכדור מגביר חרדה וגורם לפרצי אדרנלין קשים ביותר, אני מטפס על הקירות, כבר שבוע שני ברציפות. אני לוקח בערב וזה גורם לי לא לישון. אי אפשר לקחת בבוקר כי במקביל הכדור גם גורם לקשיי ריכוז, לכן הומלץ לי בערב. האם זה עניין של הסתגלות ויעבור? יש לציין ש"התקף האדרנלין" הזה הוא מתוזמן כל לילה ועובר בבוקר.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/12/2012 14:54
  • שלום רב, תופעות הלוואי שאתה מתאר צפויות לחלוף תוך שבוע - שבועיים מתחילת הטיפול או עליה במינון. יחד עם זאת, ישנם אנשים שממשיכים לסבול מהתופעות וחווים אותם כבלתי נסבלות. במקרים אלו בדרך כלל מומלץ לשקול החלפת הכדור אם כי סביר להניח שעם הזמן התופעות יחלפו.

  • + הוסף תגובה
איך אפשר להסביר את זה? מוטי 27/11/2012 21:25
  • מזה שמונה חודשים אני מטופל באפקסור 150 מ''ג. עד עכשיו לתופעות הלוואי של התרופה כמעט לא הייתה השפעה עליי. פתאום לפני כמה שבועות אני מרגיש עייפות מאוד כבדה שפוגעת בתפקוד שלי שבאה בעקבות נטילת התרופה ועם אני מוריד את המינון אז העייפות עוברת בתוך כמה ימים. איך זה יכול להיות שתופעה כזאת קורת רק אחרי שמונה חודשים? מה ההסבר לזה ואיך לפתור את הבעיה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/12/2012 14:50
  • שלום מוטי, אכן לא סביר שמדובר בתופעת לוואי של התרופה אלא בסיבות אחרות לעייפות. העובדה שעייפות פחתה כעבור מספר ימים לאחר הפסקת התרופה לא בהכרח מצביעה על הקשר בין התרופה לעייפות אלא קרוב לודאי על צירוף מקרים. כדאי לעבור בירור אצל רופא משפחה כדי לשלול בעיה גופנית שאחראית על עייפות.

  • + הוסף תגובה
העלאת מינון ציפרלקס-זקוקה לתשובה אלמונית 25/11/2012 17:38
  • שלום אני בת 42, מתפקדת כרגיל- בית, עבודה, ילדים. עקב לחץ בעבודה ובחיי האישיים פניתי לפסיכיאטרית שנתנה לי ציפרלקס 10 מ"ג. לקחתי במשך חודש והיום באתי אליה לביקורת. מצבי אמנם השתפר, אך היא חשבה שמוטב שאעלה את המינון ל-15 מ"ג אך לא הסבירה מדוע. אני חוששת להעלות, מדוע להעלות? לפי הבנתי לוקח לכדור מספר שבועות טובים להגיע למקסימום ההשפעה שלו. האם להמשיך לקחת 10 או להעלות? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/11/2012 13:01
  • שלום רב, ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון יעילה שצפויה להביא לשיפור במצב הנפשי כעובר 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. בתקופה זו, מקובל להעריך את המצב מחדש ומקרה של שיפור חלקי (כפי שתיארת במקרה שלך), מומלץ ורצוי לעלות מינון כדי להגיע לתוצאות טובות יותר. במידה ואת לא חווה תופעות לוואי שמונעות ממך לעלות מינון, מומלץ לעשות זאת, בהתאם להמלצת הפסיכיאטרית המטפלת שלך.

  • + הוסף תגובה
לניטין בהריון יהודה 20/11/2012 22:12
  • האם אפשר לקחת לניטין באופן חד פעמי (חצי כדור) לאשה בהריון שליש ריאשון

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/11/2012 12:51
  • שלום יהודה, לניטין היא תרופת הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים, כאשר קיימת התווית נגד לשימוש בתכשירים מקבוצה זו בשליש הראשון להיריון.

  • + הוסף תגובה
דיכאון חרדה ולחצים כרוניים בחזה אנונימי_בן 20/11/2012 00:34
  • בן 27, סובל שנים מדיכאון, עייפות כרונית וחרדות ונוטל פאקסט 30 מ"ג. אני סובל מלחצים,קפיצות ודקירות באמצע וצד שמאל בחזה ומחשבות אובססיביות על מוות מהתקף לב. (זה התחיל לפני הרבה שנים, לאחר שסבא שלי מת במפתיע מאירוע לבבי בגיל דיי צעיר) עשיתי בעבר בדיקות אקו לב , אקג ועוד שלא מצאו בעיה רפואית. אני מיואש...האם יש טיפול שיכול לעזור לי? המחשבות על כך תוקפות אותי בעיקר לפני השינה, בבוקר ובעת פעילות גופנית שאותה אני מבצע בפחד ושאני חושב על זה יש לי גם סחרחורת. אני נמצא במעגל קסמים מתיש ולא יודע איך יוצאים מזה. תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/11/2012 12:49
  • שלום רב, אתה מתאר תסמינים של חרדה שמלווים וקשורים במחושים גונפיים שונים ואשר גורמים למצוקה. פאקסט הוא תכשיר נוגד דיכאון וחרה אשר צפוי לשפר את המצב תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. במידה וזה לא קורה, ההמלצה היא לשנות את תרופה לתרופה אחרת מאות הקבוצה. בנוסף, מאוד מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי המיוע לטיפול בחרדה, שעשוי להיות מאוד יעיל ולעזור לך להתמודד עם התסמינים ולשפר את התפקוד.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס לאחר לידה מיכל 19/11/2012 18:11
  • הי, עבר חודש מאז לידת בני השלישי. בהריונות הקודמים חוויתי דכאון אחרי לידה וטופלתי בתרופות שהטיבו עימי. מאז לידת בני השני לפני 5 שנים נטלתי ציפרלקס 10 מ"ג והכל היה על מי מנוחות, כולל במהלך ההריון השלישי. מאז הלידה לפני כחודש התחלתי לחוש תסמינים של דכאון וחרדה ובעצת הפסכיאטר העלינו את המינון של הציפרלקס. בהתחלה 3 שבועות 15 מ"ג ומהשבוע האחרון 20 מ"ג. אני עדיין לא מרגישה הטבה. אני נוטה לבכות הרבה, חשה דכאון עדיין (בעיקר בבוקר), מחשבות טורדניות וחוסר שקט. יש קצת הקלה בתסמיני החרדה, התאבון השתפר מעט... מתי אני צפויה להרגיש הקלה? האם 4 שבועות אינם זמן מספק או שיש להמתין עוד?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/11/2012 12:42
  • שלום מיכל, עם כל עליה במינון, בדומה להתחלת הטיפול, השיפור מתחיל כעבור כ-4-6 שבועות. ציינת כי רק לפני שבוע המינון עלה ל-20 מ"ג, כך שלפי כל הערכות, מוקדם עדיין לצפות לשינוי משמעותי ויש להמתין בסבלנות. השיפור החלקי שתיארת הוא סימן טוב והסבירות לשיפור נוסף במהלך שבועות הקרובים גבוהה.

  • + הוסף תגובה
SSRI מול SNRI לטיפול בחרדה חברתית רונן 16/04/2012 15:33
  • היי דוקטור יקרה, רציתי לשאול לאיזה תרופה מסוג SSRI / SNRI ישנה סבירות ליעילות גבוהה יותר בטיפול כנגד חרדה חברתית במידה ויהיה קשה להצביע על משהו ספציפי אתן דוגמא ל 2 תרופות האחת מקבוצת SSRI: ציפרלקס , והשנייה מקבוצת SNRI והיא אפקסור XR האם שתיהם יעילות באותה מידה לחרדה חברתית? מה יכולה להיות יעילה יותר מבין שתיהם כנגד החרדה החברתית? (מחקרים,נסיון אישי שלך כרופאה, וכו') תודה !

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/04/2012 21:10
  • שלום רונן, באופן כללי, יעילותן של שתי הקבוצות היא שוות ערך, אך מקובל להתחיל מתרופות המשתייכות לקבוצת SSRI בגלל פחות תופעות לוואי. כמו כן, חשוב לציין, שבמקרה של חרדה חברתית, יעילותן של התרופות (מכל הקבוצות) היא מוגבלת והן מביאות לשיפור חלקי בלבד. הטיפול הבחירה בחרדה חברתית הוא טיפול התנהגותי: באמצעות חשיפה הדרגתית למצבים החברתים שמעוררים חרדה מגיעים לסבילות גבוהה יותר למצבים אלו ולהעלמותה של החרדה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 16/04/2012 21:10
  • שלום רונן, באופן כללי, יעילותן של שתי הקבוצות היא שוות ערך, אך מקובל להתחיל מתרופות המשתייכות לקבוצת SSRI בגלל פחות תופעות לוואי. כמו כן, חשוב לציין, שבמקרה של חרדה חברתית, יעילותן של התרופות (מכל הקבוצות) היא מוגבלת והן מביאות לשיפור חלקי בלבד. הטיפול הבחירה בחרדה חברתית הוא טיפול התנהגותי: באמצעות חשיפה הדרגתית למצבים החברתים שמעוררים חרדה מגיעים לסבילות גבוהה יותר למצבים אלו ולהעלמותה של החרדה.

  • + הוסף תגובה
חרדה חברתית תום 15/11/2012 02:44
  • שלום לפני כחודש וחצי ביקרתי אצל פסיכיאטר בפעם הראשונה והוא איבחן שיש לי חרדה חברתית. הוא נתן לי צפרילקס ל-3 חודשים והמלצה ללכת לטיפול CBT. אני חושב שאני סובל מהחרדה כבר המון שנים אולי מאז שהייתי קטן (היום בן 25). יש לי תחושה מוזרה שקשה לי לדבר, שהדבר דורש ממני מאמץ רב ושהקול שיוצא הוא קול מונוטוני, נבלע ולא ברור ואני רואה שגם אנשים מגבים אליו בצורה מתאימה. הוא משדר עייפות וחוסר אנרגיה. לאחר מספר בדיקות אצל מומחים למיתרי הקול לא נמצא כל בעיה ונאמר לי שכנראה שזה נובע מהחרדות שלי. אני אחרי חודש וחצי בטיפול ציפרלקס אך אני לא מרגיש שיש שינוי כלשהו. הייתי שמח לראות שהתסמינים נעלמים או נחלשים לפני שאני מתחיל CBT. האם בשלב זה כבר אמור להיות שיפור? הרופא ביקש לחזור אליו אחרי 3 חודשים (בעוד חודש וחצי) האם אין שיפור בשלב זה רצוי לפנות אליו כבר עכשיו? האם יש טיפול תרופתי שיכול לטפל בחוסר האנרגיה ובתחושה המוזרה שיש לי לגבי הדיבור והבטחון בו? תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
לניטין ל 12/11/2012 12:18
  • שלום אני לוקח כשנתיים אמלופידין 5 מג וביחד ליניטין 3 מג מאחר שהפסיקו לשווק את הלניטין מה יכול להתאים בצורה טובה לכדורה שמרגיע לכל היום ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:39
  • שלום רב, לניטין היא תרופת הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים אליהם משתייכות תרופות כגון קלונקס, אסיוול, לוריוון וואבן. השפעתן של אסיוול וקלונקס היא יחסית ארוכה בהשוואה לאחרות כך שהן יכולות לשמש כתחליף ללניטין. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא המשפחה לפני התחלת הטיפול ולהיות במעקב.

  • + הוסף תגובה
הפסקת רמוטיב בבת אחת ענת 08/11/2012 11:59
  • שלום אירנה, הפסקתי לקחת רמוטיב בבת אחת כיון שהתחלתי לא להרגיש טוב פיזית (לקחתי תרופות לשלפוחית רגיזה וחשבתי שאולי יש תופעות לוואי) בשל כך הפסקתי לקחת את שתיהם. זה היה לפני 3 שבועות וכשהתחלתי להרגיש טוב יותר התחלתי לקחת את הרמוטיב שוב אך פתאום אני מרגישה סחרחורות ועולות לי מחשבות לא טובות לראש ואפילו טורדניות. האם זאת הסיבה לכך. אני ממש מודאגת כיון שבדרך כלל הרמוטיב עושה לי טוב תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:32
  • שלום ענת, אמנם הסבירות לכך אינה גבוהה, רמוטיב עלולה לגרום לתופעות לווא בתחילת הטיפול שיכולות לבוא לידי ביטוי באי שקט קל ותסמיני חרדה אחרים. במידה והתופעות לא חולפות תוך שבוע- שבוע וחצי, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!