עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
לניטין ל 12/11/2012 12:18
  • שלום אני לוקח כשנתיים אמלופידין 5 מג וביחד ליניטין 3 מג מאחר שהפסיקו לשווק את הלניטין מה יכול להתאים בצורה טובה לכדורה שמרגיע לכל היום ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:39
  • שלום רב, לניטין היא תרופת הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים אליהם משתייכות תרופות כגון קלונקס, אסיוול, לוריוון וואבן. השפעתן של אסיוול וקלונקס היא יחסית ארוכה בהשוואה לאחרות כך שהן יכולות לשמש כתחליף ללניטין. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא המשפחה לפני התחלת הטיפול ולהיות במעקב.

  • + הוסף תגובה
הפסקת רמוטיב בבת אחת ענת 08/11/2012 11:59
  • שלום אירנה, הפסקתי לקחת רמוטיב בבת אחת כיון שהתחלתי לא להרגיש טוב פיזית (לקחתי תרופות לשלפוחית רגיזה וחשבתי שאולי יש תופעות לוואי) בשל כך הפסקתי לקחת את שתיהם. זה היה לפני 3 שבועות וכשהתחלתי להרגיש טוב יותר התחלתי לקחת את הרמוטיב שוב אך פתאום אני מרגישה סחרחורות ועולות לי מחשבות לא טובות לראש ואפילו טורדניות. האם זאת הסיבה לכך. אני ממש מודאגת כיון שבדרך כלל הרמוטיב עושה לי טוב תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:32
  • שלום ענת, אמנם הסבירות לכך אינה גבוהה, רמוטיב עלולה לגרום לתופעות לווא בתחילת הטיפול שיכולות לבוא לידי ביטוי באי שקט קל ותסמיני חרדה אחרים. במידה והתופעות לא חולפות תוך שבוע- שבוע וחצי, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.

  • + הוסף תגובה
מצב נפשי קשה לאחר פגיעה בעבודה רפאל 08/11/2012 11:22
  • שלום ד"ר איראנה . לפני כחודש וחצי נפלתי בעבודתי כתוצאה מהנפילה גילו אצלי פריצת דיסק צווארית וכאבים כרוניים כיום אני מטופל אצל פסיכיאטר והממצאים הם: DEPRESSION/INSOMANIA\CERVICAL PAIN טופלתי כחודש ב CHIPPRLEX ןהיום התחלתי עים MIRO השאלה האים הממצאים האלו נתנים לריפוי? האים זה נחשב למחלת מקצוע? האים טיפול פסיכולוגי יעזור? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:30
  • שלום רפאל, על פי התיאור, נראה כי עברת תאונת עבודה שבעקבותיה פיתחת תסמינים גופניים ונפשיים. סביר להניח שהטיפול בנוגדי דיכאון ו/או טיפול פסיכולוגי יעזרו לך להתמודד עם הבעיה. קביעת קשר גרימה בין התאונה לבין התסמינים מחייבת בדיקה מקיפה של מומחים מתחומים שונים ולא ניתן לקבוע זאת באמצעות הפורום.

  • + הוסף תגובה
ויאפקס נרקיס56 07/11/2012 20:40
  • שלום רב שאלתי בעבר את המכון הטרטולוגי לגבי שימוש בויאפקס XR75 בהריון והפרו' אמר שזה בסדר. זה אמין לגבי כל ההריון נכון, כי בלי זה מאוד קשה לי תודה על תשובתך נרקיס56

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:26
  • שלום רב, ההמלצות של המכון הטרטולוגי מתבססות על תוצאות מחקרים שמתבצעים בתחום באופן בלתי פוסק, כך שכדאי להתעדכן לגביהם כל פעם מחדש. רוב הסיכויים שלא חל שינוי מהותי בהמלצות במשך שנה-שנתיים האחרונות, אך זה לא ודאי וכדאי להפנות את השאלה מחדש.

  • + הוסף תגובה
הפרעה 012 15/11/2012 22:42
  • אני בהריון מס 3 בחודש 6 סובלת מחרדה פחד אי שינה בלילה החושך מפריעה לי. הולכת לטייל בלילה בחוץ .לא מסוגלת לעבוד (אני גננת)אי שקט נפשי. בילדותי עברתי תאונת דרכים. מה את יכולה לעזור לי?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:22
  • שלום רב, את מתארת תסמינים של חרדה, קשיי שינה ופגיעה תפקודית שמעידים על קיומה של בעיה. לאור העובדה שאת בהיריון ומצבך נפשי עלול להשפיע גם על העובר, חשוב מאוד להתייחס ולטפל בו. השלב הראשון הוא פניה לבדיקת מומחה, רצוי פסיכיאטר מומחה אך גם רופא משפחה. חשוב לברר את מהות הבעיה, לאבחן אותה ולקבל טיפול המתאים.

  • + הוסף תגובה
הפסקת טיפול ברסיטל החרד 06/11/2012 23:35
  • שלום רב אני מטופל בתרופה רסיטל בשנתיים האחרונות במינון 20 מ"ג ליום מזה תקופה ארוכה חש הטבה רבה(אני מטופל בגלל חרדה) אני מבקש לעשות נסיון להפסיק את נטילת הרסיטל אני יודע שאני אמור לעשות זאת בהדרגה כיצד לעשות זאת בפועל,איך לרדת במינון,כל כמה ימים אודה על עזרתכם על מנת לעבור את תהליך הפסקת הטיפול עם מינימום תופעות לוואי בברכה החרד

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:19
  • שלום רב, קודם כל, הפסקת רסיטל לא כרוכה בתופעות לוואי או תופעות גמילה כלשהן. יחד עם זאת, ההחלטה להפסיק את הטיפול היא לא החלטה פשוטה, ומומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לפני שמחליטים להפסיק את התרופה. כשמחליטים להפסיק את הטיפול יש לקחת בחשבון כמה זמן סבלת מתסמינים של חרדה, מה היה האופי של הבעיה, כמה זמן לקח עד שהטיפול השפיע, האם מדובר היה באפיזודה ראשונה או אפיזודה חוזרת. כל אלו חשובים כדי לנבא את הסיכוי של חזרתם של התסמינים של חרדה ולמנוע חזרתם כתוצאה מהפסקה מוקדמת מידי של הטיפול. כמו כן, עם הפסקת הטיפול כדאי לקחת בחשבון כי התסמינים של חרדה עלולים לחזור ולהיות מוכנים להתמודד עם זה.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס מפסיקה לפעול? אבי 18/11/2012 10:16
  • שלום לפני כחודש סבלתי מהפרעות חרדה והייתי במצב גרוע! כאמור לפני כחודש התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג וקלונקס בהוראת פסיכיאטרית וכיום המצב מעולה! ללא חרדות ומחשבות טורדניות. שאלתי היא כזו - עד לפני שבוע בעקבות הציפרלקס לא הייתי כמעט יכול להגיע לשפיכה (אורגזמה) ופחות חשק מיני. מה שקורה עכשיו שהחשק חזר אליי ואני כן מתחיל להצליח לשפיכה יותר בקלות והכל חוזר (כנראה) לתפקוד השאלה שמטרידה אותי היא האם זה מצביע על זה שציפרלקס מפסיק להשפיע? הגוף הסתגל ותיכף נחזור אחורה? מה דעתכם? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:14
  • שלום אבי, קודם כל חשוב שהטיפול עוזר ומצבך השתפר. ציפרלקס ונוגדי דיכאון אחרים עלולים להשפיע על החשק המיני ולפגוע ע"י כך בתפקוד. מדובר בתופעת לוואי שאין קשר בינה לבין יעילות הטיפול. כך קיומה לא מבטיחה שיפור במצב הנפשי וגם העלמותה לא מעידה על כך שהטיפול הפסיק להשפיע.

  • + הוסף תגובה
השפעה כימית או פלסבו? הלוחש לסוסים 09/11/2012 20:35
  • אני נוטל כבר 3 שנים צירפלקס עקב מצבי חרדה. עם הזמן לאחר תהליך שעברתי[יחד עם פסיכולוג] הורדתי את המינון בהדרגה איטית וכיום אני נוטל כבר שנה רבע כדור. אני מתפקד עובד ולומד ומרגיש שהחרדה כבר פחות מנהלת אותי. הרופא משפחה טען שבמינון כה נמוך ולתרופה אין השפעה ואני יכול להפסיק אותה. אך אני חושש , יש רופאים שאומרים שאי אפשר להפסיק ואחרים אומרים שחרדה זו מחלת נפש וצריך תרופה כל החיים. אז אם זה כך, האם לרבע כדור יש השפעה כה חזקה?? או שאני יכול להפסיק

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/11/2012 14:11
  • שלום רב, רוב הסיכויים שלמינון כה נמוך אכן אין השפעה משמעותית על המצב הנפשי, אך לא ניתן לקבוע זאת באופן ודאי. חשוב לציין כי הפסקת הטיפול התרופתי בנוגדי דיכאון היא החלטה לא פשוטה וכשמקבלים אותה חייבים לקחת בחשבון את כל האפשרויות ולהיות מוכנים להתמודד. זאת הסיבה שכדאי לקבל את ההחלטה בשיתוף עם פסיכיאטר המטפל ולהמשיך במעקב גם לאחר הפסקת הטיפול.

  • + הוסף תגובה
החלפת כדורים אילי 05/11/2012 14:52
  • שלום אירנה, נוטלת מזה 3 שנים סרנדה 200 מ"ג לאחר הפסקה של 3 שנים בהדרגתיות , חזרו כל הסיפטומים , חזרתי לקחת את הכדורים כבר חצי שנה אך לעיתים יש ירידות במצב רוח וחרדה, קיבלתי מהפסיכיאטרית המלצה ל15 מ"ג של מירו , אך אני יודעת שמירו גורם להשמנה ואינני רוצה להעלות במשקל בשום אופן.... יש תרופה אחרת שיכולה להשתלב עם סרנדה? או להוריד מהסרנדה ולחזק במשהו אחר מאותה המשפחה? אודה לתשובתך המהירה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/11/2012 17:06
  • שלום רב, באופן כללי, מקובל להוסיף את התרופה מירו לנוגד דיכאון אחר במקרים בהם המטופל סובל מקשיי שינה כדי לנצל את השפעתה המרדימה. לרוב, התרופה לא משפרת באופן משמעותי תגובה לנוגד דיכאון. אם הטיפול בסרנדה לא מועיל או מועיל באופן חלקי, הייתי ממליצה לשקול החלפתו ולאו דווקא להוסיף לטיפול תרופה נוספת. קיים מגוון רחב של נוגדי דיכאון וכדאי לבחור את התרופה בהתאם למאפיינים היחודדים של הדיכאון שממנו את סובלת.

  • + הוסף תגובה
החלפת כדורים המשך אילי 05/11/2012 21:17
  • תודה רבה על התשובה!! רציתי לדעת אם החלפה של כדור אחר לא תגרום להתקפי חרדה ודיכאון או שעושים את זה בהדרגתיות ולאט לאט מוסיפים את התרופה החדשה? התרופה שייכת לSSRI? אפשרי להחליף לוויפקס או שאת מכירה כדור אחר יותר משפיע?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 06/11/2012 12:29
  • החלפת הטיפול בדרך כלל מתבצעת באופן הדרגתי על מנת להוריד סיכוי לתופעות לוואי והחמרה במצב. הבחירה בתרופה הספציפית מבוססת על המאפיינים היחודיים של הבעייה ולכן ללא הכרות עם הבעיה קשה לתת המלצה יותר ספציפית.

  • + הוסף תגובה
כדורי לוריוון. גאיה 06/11/2012 10:50
  • אני בת 20, אחריי שחרור ומתחילה בקרוב לימודי פסיכומטרי. כבר מלימודי בית הספר התקשתי בעמידה בלחצים, היו לי תופעות של אודם בפנים, קור בידיים ולעיתים אף בחילות. כעת, כשנפתחת דלת חדשה בפניי, ובמידה רבה עלולה להשפיע על עתידי הלימודי והמקצועי פניתי לרופא המשפחה שלי והתייעצתי איתו בנוגע לטיפול בלחץ ומתח. הוא הביא לי כדורי לוריוון ואמר שאקח חצי כדור (רק במצבים מיוחדים). השאלה שלי, האם זה עלול להשפיע על הזכרון, או לגרום לתחושת עייפות?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 06/11/2012 12:20
  • שלום גאיה, לוריוון היא תרופת הרגעה שהשפעתה מתחילה כעבור כ-20 דקות מהרגע שלוקחים אותה ונמשכת מספר שעות. מדובר בתרופה שעלולה לפגוע בערנות ולכן לא מומלץ לנהוג לאחר נטילתה או לבצע כל פעילות אחרת שדורשת ערנות (כמו הפעלת מיכשור מורכב, מבחנים וכד'). במידה ואת סובלת מחרדה והתסמינים פוגעים בתפקודך, מומלץ לשקול טיפול בנוגד חרדה ולא בתרופות הרגעה בלבד. כמובן, חשוב שהטיפול ינוהל ע"י מומחה שיאבחן את הבעיה ויבחר בטיפול המתאים ביותר עבורך.

  • + הוסף תגובה
עזרה בבקשה. אורי 05/11/2012 19:40
  • שלום לכם אני אורי בן 23 וחצי .כבר במשך ארבעה חודשים כבר מרגיש בתוך עצמי עם חמש התקפי פאניקה כן כן ספרתי אותם.בעיקרון קמתי על עצמי והתחלתי לעבוד.קם מוקדם בבוקר.אני מתחיל להרגיש שיפור קל במצבי.כאילו יש חזרות פה ושם למציאות כמו שלא היה בחודשיים הראשונים.מסתבר שיש לי חרדה אבל השאלה שלי האם שהמצב משתפר הוא יכול רק להשתפר או שיכול לחזור למצב של בלבול וחרדה שמציקה לי מאוד?יש לציין שגם יש לי שעה ביום שהכל מעורפל כזה ואין לי חשק לכלום שזה כנראה דיכאון.אבל גם זה הולך ונחלש.אבל אני עדיין רואה מטושטש ומוזר.מי שיאכל לתת לי הערכה אני ישמח.תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 06/11/2012 12:14
  • שלום אורי, התסמינים שאתה מתאר אכן עלולים להיות תסמינים של חרדה, אם כי לא ניתן לאבחן זאת באופן ודאי באמצעות הפורום. החרדה, בייחוד אצל אנשים עם נטייה לכך, עלולה להתגבר בעת מצבי דחק או תקופות חיים לחוצות. יחד עם זאת, יש גם סיכוי שהתסמינים יעלמו עם הזמן, במיוחד בהעדר גורמי לחץ סביבתיים. בכל מקרה, הטיפול בנוגד חרדה ו/או טיפול פסיכולוגי, עשויים להקל על ההתמודדות עם חרדה ולשפר תפקוד ואיכות החיים.

  • + הוסף תגובה
הפסקת שימוש ברסיטל ועלייה במשקל א.ל.ה. 04/11/2012 09:29
  • שלום, לקחתי רסיטל במשך כשנה. דווקא לאחר שהפסקתי את השימוש בתרופה חלה עלייה מהירה במשקל שלי (כ-4 ק"ג תוך חודשיים-שלושה), זאת למרות שלא שיניתי שום דבר בהרגלי החיים או התזונה ואני לא סובלת מנטייה להשמנה. האם יש קשר לתרופה ובמידה ויש האם התופעה חולפת? תודה, א.ל.ה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/11/2012 16:58
  • שלום רב, לא נראה סביר כי הפסקת הטיפול היא זאת שגרמה לעליה במשקל. רסיטל עלולה לתרום לעליה במשקל דווקא עם התחלת הטיפול אך לא עם הפסקתו. כדאי לבדוק סיבות אחרות וביניהן בעיה גופנית / הורמונלית ולצורך כך להתייעץ עם רופא משפחה.

  • + הוסף תגובה
תחושת בטן מפחידה אבי 28/10/2012 13:05
  • שלום דוקטור אני אובחנתי כסובל מהפרעות חרדה (פאניקה) על רקע פחד קרדיולוגי עברתי אקו וחוץ מדלף קל במסתם אין ממצאים חמורים (ללא הגבלה כרגע) כיום אני נוטל ציפרלקס (שבוע וחצי כבר) יחד עם קלונקס פעמיים ביום התקפי החרדה חלפו אבל מה שקורה לפעמים זה דבר מוזר ככה- לפתע פתאום אני חש כמו מעין פרפרים בבטן עליונה או לחץ וזה גורם לי לבהלה אדירה והבהלה ממשיכה לכיוון הזרועות לכמה שניות והכל נעלם כלא היה! האם זה הטיפול התרופתי שנלחם בהתקפי החרדה ולא נותן להם להתגבר? מה זה יכול להיות?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:40
  • שלום רב, התופעות של חרדה אותן אתה מתאר הן קרוב לוודאי תופעות הלוואי של ציפרלקס שצפויות לחלוף תוך ימים ספורים והן לא מעידות על חוסר יעילות הטיפול. להיפך, על פי תיאורך יש רושם שמצבך התחיל להשתפר ויש להיעזר בסבלות ולחכות לשיפור נוסף.

  • + הוסף תגובה
גמילה מאפקסור משה 27/10/2012 21:30
  • האם גמילה מאפקסור עלולה לגרום לחרדות ודיכאונות לתקופה מסוימת? אני לוקח במקביל גם וולבוטרין האם התרופה זאת יכולה למנוע ולעזור עם תסמיני הגמילה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:37
  • שלום משה, באופן כללי, עם הפסקת הטיפול באפקסור לא צפויות תופעות גמילה, אלא אם נטלת מינון גבוה מ-150 מ"ג שגם אז לא מדובר בגמילה אלא בתופעות קלות של אי נוחות כללית, שניתן למנוע אותן על ידי ירידה הדרגתית במינון במהלך תקופה של כשבוע-שבועיים.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס מאיה 25/10/2012 16:19
  • היי, אני מטופלת בציפרלקס מזה כ-6 שנים 10 מיליגרם. החרדות חזרו והפסיכיאטרים המליצה לי להעלות ל-15. אני נטלת 15 מזה 4 ימים והחרדות קצת התגברו. יש לי 2שאלות: 1. האם ציפרלקס מיועדת לטיפול בחרדות כי איני סובלת מדיכאון או שמא יש תרופה מתאימה יותר לחרדות? 2. האם בשל העלאת המינון יש סיכוי שהחשדות יתגברו?? אודה לתגובתך, מאיה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:33
  • שלום מאיה, ציפרלקס הוא כדור נוגד חרדה ודיכאון. עם עליה במינון תתכן תופעות לוואי של עליה ברמת החרדה והתופעה צפויה לחלוף תוך מספר ימים - שבוע.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי לכדורי venla ציקי 25/10/2012 12:52
  • היתה תקופה שלקחתי מינון של 37.5צג, בגלל מצבי הרופא העלה לי את המינון ל75מג. אחרי תקופה של חודש אולי יותר התחילו לי דפיקות לב קבלתי מרופא המשפחה חצי כדור קרדיולוק, ובכל זה הדופק היה מהיר ,העלו לי לכדור שלם. פחות הרגשתי דפיקות. אך הרגשתי לא טובה מרגישה כאילו פרפורים בלב. אני לבדי הורדתי את המינון ל37.5מג זה יומיים שאני לוקחת רק כדור אחת והרגשתי הרבה יותר טובה, האם יכול להיות שבגלל הגברה של המינון הרגשתי כך, חוץ מזה אני מזיעה יותר מהרגיל. תודה מראש על התשובה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:31
  • שלום רב, לא סביר שתופעות לוואי של דפיקות לב יתחילו כעבור חודש מאז העליה במינון. לעומת זאת, הזעת יתר עלולה להיות קשורה לטיפול בוונלה.

  • + הוסף תגובה
לא יודעת מה לעשות נורית 24/10/2012 09:57
  • באתי לרופא המשפחה בגלל שבזמן האחרון אני לא ישנה טוב. מתעוררת הרבה פמעים באמצע הלילה וקשה לי להרדם. אני עייפה כל היום. קשה לי בעבודה גם אני כל הזמן רעבה ואוכלת המון שטויות. אין לי חשק לעשות כלום בקיצור הרופא אמר שאני בדיכאון ושהוא רוצה שאני ילך לפסיכולוג. איזה מישהי נתנה לי את האתר הזה http://www.zoogopered.co.il/ אמרה שיש שם אנשים טובים. את מכירה אותם? יכולה להמליץ לי מה לעשות אני באמת לא יודעת מה לעשות.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:29
  • שלום רב, במסגרת הפורום לא ניתנות המלצות ספציפיות לאנשי מקצוע. באופן כללי לפני הפניה כדאי לודא כי מדובר באיש מצקוע מוסמך בעל תעודות, לשווחח איתו בטלפון ולהעריך בפגישה ראשונה עד כמה את מרגישה בנוח איתו / איתה.

  • + הוסף תגובה
מסרב לקבל את זה.. שי 21/10/2012 22:53
  • שלום וברכה.אני בן 23 כבר במשך שלושה חודשים סובל מסחרחורות איומות דפיקות לב מהירות התנתקות מהמציאות התקפי דיכאון שפשוט קשה לפתוח את העניים..הגעתי למסכנה שאני סובל מהתקפי חרדה ודיכאון.אני מפחד ללכת לפסיכיאטר שיקבע את מה שאני סובל מימנו אני בחור נמרץ וחזק מבחינה של סיבולת אבל זה כבר עבר כל גבול ואני לא רוצה להמשיך לשקר על עצמי. אני ממשיך את חיי כרגיל ומשחק אותה כאילו כלום זה די משכנע את הציבור.אבל אני לא אותו בנאדם.אני מרגיש מוזר מאוד . כל יום זה בא פעם בחלש פעם בחזק ואני כבר לא יודע מה לעשות.אני רואה מטושטש ויש לי חוסר ריכוז מטורף. אני מפחד שזה פשוט ישאר אצלי לתמיד או משהו כזה ומפחד לקחת תרופות פסיכאטריות. עם זאת אני עדיין טוב בלהתחיל עם בחורה ולגרום לכולם לאהוב אותי כמו תמיד. אבל זה חתיכת שקר אני לא חש בטוב ורוצה בבקשה המלצה טובה שלא תפגע לי בעתיד.תודה רבב וסליחה על ההודעה המורחבת...

  • + הוסף תגובה
לשי תתעודד מעיין 23/10/2012 13:32
  • הייי שי ...שמי מעיין אני מבינה אותך וחובה את אותם תסמינים עים כאבים חזקים בגוף.וזאת כתוצאה מהכחשה.במידה ועברת את כול הבדיקות והכול תקין מבחינה רפואית ,ומולץ לי על הציפרלקס,על תזניח זאת איכות חיים חרא מתישה וכואבת עזוב הכול תרפא תנפש חיים..אנחנו מראים שיגרה חוסן ונופלים יותר גרוע.תהיה חזקקק

  • + הוסף תגובה
למעיין.. שי 23/10/2012 17:58
  • תודה רבה על העידוד נשמה טובה.כן כנראה שאני יתחיל בטיפול די זה עבר כל גבול אני מקווה שיש לזה תוצאות.השם יברך את כולנו ..

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:26
  • שלום שי, אתה מתאר מצב של מצוקה ולצד זה מאמצים מאוד קשים שלך להיראות טוב בעיניי הסובבים שעולים לך הרבה אנרגיה ולא מקלים על הסבל שאתה חווה. על אף שלא ניתן לאבחן את הבעיה באמצעות הפורום, נראה כי אתה סובל מחרדה ולבעיה זו קיים טיפול טוב ויעיל שעשוי למאוד לעזור לך ולהרגיש טוב. הפניה לפסיכיאטר לא תפגע בך אלא דווקא אי פניה לעזרה פוגעת באיכות חייך ותורמת להמשך הסבל.

  • + הוסף תגובה
צריכה עזרה מורין 23/10/2012 16:04
  • אני בת 33 נשואה + ילדה קטנה... לפני כחודש הרגשתי ממש לא טוב...חולשה דופק הרגשה של כמעט עלפון...מכיוון שזה היה יום שישי הפנו אותו למיון. כל הבדיקות: אקג, דם לחץ דם שלקחו לי היו תקינות....הרגשתי הוקלה אבל מאז לא חזרתי לעצמי....אני עוברת תקופה די עמוסה. פיטורים, מעבר דירה, בעל מובטל, ובכלל החיים....אני לא ישנה טוב בלילות, אני כל הזמן במן הרגשה של פחד, חרדה, אני בוכה הרבה..משתדלת לשתף את בעלי וזה קצת מקל עליי אבל בתוך תוכי אני מרגישה שמשהו לא בסדר איתי וזו לא אני.....אני אדם בריא, חייכן, אופטימי, עומד במצבי לחץ וזה לא משהו שהרגשתי בעבר. אני אדם שתמיד דואג לכולם ומאד רגיש. אבל התופעות האלה הגיעו משום מקום...אני כל הזמן חושבת מחשבות רעות, שיש לי מחלה כלשהי ולא מבינה למה זה קורה לי...ביקשתי רשימה מקופת החולים של יועצים פסיכולוגיים ואני רוצה לקבוע פגישה. האם זה יעזור? מה ניתן לעשות בינתיים? איך להתמודד? אני מרגישה כאילו אף אחד לא מבין מה עובר עליי...תחושה של חוסר תאבון וחוסר חשק לעשות דברים...אני מכריחה את עצמי לצאת החוצה על מנת להרגיש יותר טוב וזה קצת עוזר...אני גם הולכת ברגל בבוקר......אשמח לעזרה, אני ממש אובדת עצות......

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:17
  • שלום רב, ללא ספק התקופה שאת עוברת מאוד לא פשוטה ומאוד סביר שאת חשה במצוקה. אני בטוחה שתוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי תמיכתי ולהנות מהקשבה אמפתית של המטפל ודרכו לקבל הזדמנות להסתכל על הדברים באופן שונה.

  • + הוסף תגובה
חרדה בזוגיות ובחיים בכלל סיון 23/10/2012 11:19
  • היי אני בת 23 הכרתי בחור ממש נחמד בהתחלה הכל היה בסדר עד שלאט לאט הבנתי שהבחור סובל מחרדה כל מה שמתבטא בתחושת"סגירה"או חנק אצלו מכניסה אותו ללחץ אם זה מחוייבות בקשר אם זה כשאנחנו הולכים לסרט והוא מרגיש במקום סגור אם זה בהופעות שהוא לא מסוגל לעמוד שניה אחת בגלל התחושת לחץ...השאלה אם שווה לי להשאר בהגדרה הזאת של קשר לא מחייב?והאם אני יכולה לטפל בו ולתת לו תחושת ביטחון ולשנות את גישתו כי בסהך נחמד לי איתו מלבד בעיית החרדות

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 30/10/2012 20:13
  • שלום סיוון, השאלה האם כדאי להישאר בקשר היא שאלה מאוד מורכבת ומחייבת בחינת הבטים שונים: את הרגשות שלך כלפי בכור, מידת הפתיחות, אמון ביניכם, עניין שכל אחד מגלה כלפי השני וכו'. על פי תיאורך, נראה כי האדם שהכרת סובל מבעיה רגשית ולא סביר כי עצם היותו בקשר איתך ירפא אותו. חשוב שיפנה לטיפול מקצועי ויקבל את הטיפול המתאים לבעיה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!